Cannabis Grow Guide a Royal Queen Seeds-től.

By Luke Sumpter

Mit, mikor és hogyan - minden a kannabisz trimmeléséről


A legtöbb termesztő egyetért abban, hogy a termesztési ciklus legkifizetődőbb része a szüret ideje. Miután hónapokig nevelte kifejlett, bimbós növényekké palántáit, végre megízlelheti munkája gyümölcsét!

Azonban még ezután is bőven akad tennivalója; megfelelően fel kell készítenie a virágait a szárításra, érlelésre és tárolásra. Ha jól csinálja, olyan rügyei lesznek, amelyek jobban néznek ki, ízesebbek és jobb füstöt adnak. Bízzon bennünk; megéri az időt és az erőfeszítést.

Miután az ágakat levágta a növényről, kulcsfontosságú lépés a cukorlevelek lenyírása a rügyekről. Emlékszik azokra az eredeti, rögös rügyekre a helyi drogériában, vagy kávézóban? Ezek a manikűr eredményeit tükrözik – egy másik szó a trimmelésre Az esztétikán túl ráadásul ezek a rügyek jobb illatúak, jobb füstöt adnak, és frissebbek maradnak egy jó trimmelés után.

Merüljünk el mélyebben abban, hogy miért érdemes trimmelni a termést és vegyük számba a különböző technikákat a munka elvégzéséhez.

Video id: 265566827

Miért érdemes trimmelni a kannabisz rügyeket?

A cukorlevelek levágása abban segít, hogy virágai penészmentesek legyenek és megszabaduljanak a felesleges növényi anyagoktól. Ha szeretné, hogy még jobban meggyőzzük, részletezzük a vágás főbb okait.

🏵️Esztétika

Az íz, az aroma és a hatások a legfontosabb szempontok a kannabisz esetében. Persze a megjelenés sem marad nagyon a sor végén. Végtére is kevés ahhoz fogható dolog van, mint érintetlen, ápolt rügyeket elővenni a tégelyből. A virágok trimmelése olyan masszív rögökké változtatja őket, amelyek méltó helyet foglalnak majd el a legfelső polcon.

👃Aroma

Minden törzs egyedi terpénkeveréket kínál, amelyek alátámasztják az aromáját. Ha a cukorlevelek nincsenek útban, a terpének sokkal jobban előtérbe és a középpontba kerülnek. Vágja le időben őket, hogy elkerülje a túl sok trichoma elmozdulását – az ezek termelik az aromás molekulákat.

💨Sima füst

A megmaradó cukorlevelek dohányzáskor károsak a tüdőre, és csak kevés THC-t tartalmaznak, ezért jobb, ha félredobjuk őket. Miután trimmelte a rügyeket, olyan simák lesznek, mint amilyeneket a drogériában talál

🦠Kannabinoid tartalom

A kannabinoidokat és terpéneket termelő trichomák többsége a rügyeken található. A cukorleveleken is találhatók trichomák, de sokkal kisebb számban. A rügyek trimmelése után a növényi anyag - kannabinoid arány az Ön számára kedvezőbb lesz.

X

Mikor kell trimmelni a kannabiszt

Most, hogy már tudja, miért kell ezt csinálnia, tudnia kell azt is, hogyan kell helyesen csinálni. Ahogy korábban említettük, az időzítés kulcsfontosságú a kannabiszvirágok nyírásánál. Azok számára, akik ezt az utat követik, ez a következő állomás a szüret után.

Még a betakarítás előtt is van néhány lépés, amit megtehet, hogy maximalizálja a trimmelés előnyeit. Ezek közé a lépések közé tartozik az öblítés, (akinek ez nem ismerős: ez magában foglalja a tápanyagok kiürítését és a szüret előtt tiszta víz juttatását a növény termesztőközegébe). Ez a gyakorlat arra ösztönzi a növényeket, hogy a szüret előtt hasznosítsák a tárolt tápanyagokat - ez simább és ízesebb rügyeket eredményez.

A legtöbb termesztő a virágzási szakasz végén általában körülbelül két hétig öblíti a növényeit. A virágok megfelelő megnyírása, szárítása és érlelése tovább tompítja a durva éleket és fokozza aromás tulajdonságaikat.

Egyes termesztők szívesebben trimmelnek közvetlenül a virágok betakarítása után, míg mások inkább kiszárítják a rügyeiket. Mindkét technikának megvannak a maga előnyei és hátrányai.

Trimmelés: a legjobb eszközök a munkához

Mint minden kannabisztermesztéssel kapcsolatos munkához, ennek elvégzéséhez is megfelelő eszközökre lesz szüksége. Ezek egyszerűnek tűnnek, és sok szempontból azok is, mégis fontosak.

1. Íves vágóolló

Kezdésként annyi, hogy minden termesztő megerősíti, hogy az íves vágóolló jelentősen megkönnyíti a betakarítást és a nyírást. A lekerekített pengék tökéletesen illeszkednek a rügyek tövéhez, így biztonságosan levághatja őket az ágakról.

Ráadásul a kannabiszrügyek természetes ívéhez is igazodnak, így a virágok károsítása nélkül távolíthatóak el a cukorlevelek. A növények trimmelése megerőltető lehet a kezének, ezért gyakran bőrkeményedés alakul ki. Szerencsére ezek az ollók kényelmes PVC markolattal és rugós ellenállással rendelkeznek, amelyek segítenek leküzdeni ezeket a problémákat.

2. Sodrótálca / gyűjtőtálca

Érdemes a virágait egy gyűjtőtálcán trimmelni, hogy a cukorleveleket el tudja tenni későbbre. Ha nem tudja, hol kezdje a keresést: sodrótálcáink élénk dizájnnal és megemelt szélekkel rendelkeznek, amelyek megakadályozzák a leszóródást és a rendetlenséget. Kedvenc színeit és a méreteket is kiválaszthatja.

3. Megfelelő tégely

Hol tervezi elhelyezni ezt a feldolgozott rügyeket? Nem hagyhatja őket a dohányzóasztalodon heverni! Szüksége lesz valami légmentes, tágas és kényelmesre. Házon belüli márkánk történetesen tökéletes megoldást kínál az RQS Re:stash Jar formájában.

Ezek a légmentesen záródó tégelyek márkás szilikon gyűrűkkel rendelkeznek - ez szigeteli a belső tárolóedényt. A BPA-mentes megújuló kenderrostból készült fedél segít megőrizni a frissességet és optimalizálja a terpéntartalmat.

X

A trimmelés típusai

Kétféleképpen lehet kézzel vágni a kannabiszt: nedvesen és szárazon. Alternatív megoldásként a rügyek géppel tömegesen is feldolgozhatók. Minden termesztőknek megvannak a saját preferenciái, de (ha minden jól megy) mindegyikük ugyanarra a végeredményre jut. Nézzük meg az alábbiakban az eljárásokat és az egyes módszerek előnyeit/hátrányait, hogy eldönthesse, melyiket részesíti előnyben.

Video id: 753816362

Nedves trimmelés

A nedves trimmelés azt jelenti, hogy a rügyek aratása után a cukorlevelek azonnal levágására kerülnek. Mivel azok ekkor még mindig sok vizet tartanak vissza, a virágok nedvesek és rendkívül ragadósak maradnak.

1. Szedje le a rügyeit

Step 1

Vágjon le minden ágat a csomópont közelében az íves vágóolló segítségével. Minden ágon több rügy is található. A nyírás során hagyja őket az ágon - ezzel megkönnyíti az életét. Helyezze a rügyes ágakat egy nagy tégelybe vagy vödörbe, amíg le nem nyírja az egész növényt.

2. Gyűjtse össze szerszámait, és készítse elő a kezét

Step 2

Készítse össze az ollót és a tálcát, indítson el egy podcastot, és igyon egy kis kávét, hogy felkészüljön az ön előtt álló feladatra. Mossa meg a kezét és szárítsa meg jól. Ezután vegyen fel egy pár latex kesztyűt, hogy a gyanta ne ragacsozza össze a kezét.

3. Trimmelés

Step 3

Egyenként fogja meg az ágakat, és íves ollójával óvatosan vágja le az összes kis cukorlevelet minden rügyről. Sok termesztő szereti ezt a műveletet lentről kezdeni, és körkörösen halad felfelé, hogy egyenletes, lekerekített éleket biztosítson. A cukorlevelek egy részét szinte teljesen elrejti a rügy maga. Távolítsa el a lehető legtöbbet anélkül, hogy károsítaná a virágot. A cukorleveleknek mindig maradnak nyomai – de ezen ne aggódjon!

4. Szárítás és érlelés

Step 4

Természetesen ki kell szárítania és meg kell érlelnie a leápolt rügyeket, csak ezután gyújthat rájuk. Helyezze őket szárítórácsra egy enyhén fűtött, ventilátoros helyiségbe. Miután megszáradtak, távolítsa el az egyes rügyeket az ágakról, majd helyezze őket tégelyekbe érlelődni


Száraz trimmelés

Ezzel szemben a száraz trimmelés a szárítás és az érlelés között történik. A száraz rügyek sokkal kevésbé ragadósak, de kicsit bonyolultabb nyírni őket. Íme, hogyan kell ezt csinálni.

1. Betakarítás és szárítás

Vágja le a növényt a tövénél, és fejjel lefelé függessze fel egy meleg szobában, ahol ventilátort működtet.

2. Feldolgozás

Step 1

Miután teljesen megszáradtak, vágja le az egyes ágakat, és tegye félre a nyíráshoz.

3. Gyűjtse össze az eszközöket

Step 2

Helyezze magát kényelembe, indítson el egy podcastot, és vegye elő az ollót. Mosson kezet, és ezúttal is vegyen fel egy pár kesztyűt.

4. Trimmelés

Step 3

Miután elhelyezkedett, vágja le az összes cukorlevelet minden rügyről. Az olló segítségével egyenként vágja le az egyes rügyeket az ágról. Így könnyebben érlelhetők és tárolhatók.

5. Indítsa el az érlelési folyamatot

Step 4

Töltse bele a rügyeket az érlelőedényekbe, hogy finomabb slukkokat és jobb ízt érjen el.


Gépi vágás

A kézi vágás lehetővé teszi, hogy a termesztők nagy figyelmet fordítsanak a részletekre virágaik feldolgozásakor. Az otthoni termesztőknek ugye nem kell aggódniuk a hatalmas mennyiségű virág miatt. A kereskedelmi termesztők azonban a kézi vágást kissé archaikusnak tekintik, és inkább gépeket használnak a munka elvégzésére.

A vágógépek sokféle méretben és formában, valamint különböző árkategóriákban kaphatók. A kereskedelmi minőségű gépek, bár az átlagos emberek számára elérhetetlenek, pillanatok alatt képesek trimmelni a teljes raktárkészletre valót. Kisebb eszközök is léteznek, amelyek szintén gyorsan kihúzzák ezt a feladatot a kisebb termesztők teendői közül.

Nagyszerű hacknek hangzik, de mindig van egy hátránya. A gépek sajnos arról híresek, hogy károsítják az egyébként érintetlen kannabiszvirágokat. Időt takaríthatnak meg, de el kell döntenie, hogy vállalja-e ezt a kompromisszumot.

Az egyes kannabiszvágási módszerek előnyei és hátrányai

Amint már áttekintettük, a fenti módszerek mindegyikének megvannak a maga előnyei és hátrányai.


NEDVES NYÍRÁS ELŐNYEI
NEDVES NYÍRÁS HÁTRÁNYAI

Hasznos a penészedés megelőzésére magas páratartalmú éghajlaton

Ez egy ragadós folyamat, így fárasztóbbnak tűnik

Ez inkább egy, a szüretet követő lineáris folyamat (a szárítás és a érlelés között nincs semmi)

A rügyek túl gyorsan száradhatnak, ami kevésbé árnyalja az ízt

A virágok cukorlevél nélkül gyorsabban száradnak

A rügyek kevésbé lesznek sűrűek és tömörek, amit néhány termesztő nem szeret

A termesztők több rügyet tudnak szárítani a szárító állványukon

-

SZÁRAZ NYÍRÁS ELŐNYEI SZÁRAZ NYÍRÁS HÁTRÁNYAI

Ideális olyan helyeken, ahol alacsony a páratartalom

A cukorlevelek nedvességet tárolhatnak, ami penészedéshez vezethet

A rügyek szépek, tömörek és rögszerűek lesznek

A szárazon nyírt virágok meglehetősen gyorsan elveszítik eredeti színüket

A virágok lassabban száradnak, és megtartják teljes ízüket

A szárított cukorlevelek még kisebbek lesznek, és nehezebben vághatók tisztán

A GÉPI NYÍRÁS ELŐNYEI

A GÉPI NYÍRÁS HÁTRÁNYAI

Időt takarít meg mindkét kézi vágási módszerhez képest

Fennáll annak a veszélye, hogy a gép megrongálja a virágokat

A kisebb gépek segítik az otthoni termelőket a nagyobb hozamok feldolgozásában

Az ezzel járó sok zaj és felszerelés nem ideális a lopva termesztők számára

Eggyel kevesebb feladatot kell elvégezni a termesztőknek

-

Mit tehet a trimmelés utáni maradékkal?

A teljes szüretelt mennyiség trimmelése után a gyűjtőtálca megtelik – vagy akár túl is csordul – szárral, szárral, legyezőlevelekkel és cukorlevelekkel. Bár ezek a részek hulladéknak tűnhetnek, valójában jól használhatóak.

Nem, nem elszívni fogja őket, de ezek a növényi részek tele vannak kannabinoidokkal és terpénekkel. Mindenféle házi készítésű terméket készíthet belőlük, amelyek klassz, füves hangulatot idéznek

Különösen a cukorlevelekkel érdemes kísérletezni. Elszívni nem a legjobbak, de minőségi kendervajat, cukorleveles teát, vagy akár egy finom kiefet is készíthet belőlük, amelyet a hozzáadhat a rügyeihez.

Hasonlóképpen, a szárak segítségével különféle kivonatokat és koncentrátumokat készíthet. Úgy gondoljuk, hogy a kannabisz-szár legjobb felhasználási módjai a következők:

  • Charas
  • Kief
  • Buborék hash
  • Tea és chai
  • THC vaj
  • Helyileg használható készítmények

A kannabisz szárítása és érlelése: a következő lépés

A nyírás befejeztével meg kell szárítania (hacsak nem vágva szárítja), és meg kell érlelnie a virágokat. A szárítás eltávolítja a felesleges nedvességet a virágokból, minimálisra csökkenti a penészképződést, és alkalmassá teszi őket a hosszú távú tárolásra.

A rügyek érlelése nagymértékben javítja ízüket, és hozzájárul a vajsima slukkokhoz. Ez az eljárás arra kényszeríti a rügyeket, hogy megfelelő mennyiségű nedvességet tartsanak fenn, hogy kellemes legyen elszívni őket és ideálisak legyenek tárolásra.

További információkért tekintse meg cikkünket a termés helyes szárításáról és érleléséről!

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37818 reviews