The RQS Blog

.By Luke Sumpter

Hogyan lehet különbséget tenni a jó és a rossz kannabiszrügy között.


Miután elkezdett füvet szívni, valószínűleg nem kellett sok időnek eltelni, hogy észrevegye: a kannabisz rügyek között különbségek vannak. Annak ellenére, hogy mindenki azt állítja, hogy csúcsminőségű füve van, biztosan volt olyan, hogy észlelte, hogy az adott virág nem éppen megfelelő. Ezzel szemben, amikor minőségi kannabiszt kap, azt akkor és ott rögtön tudja.

Annak érdekében, hogy csak a legjobb rügyeket vásárolja meg, elengedhetetlen, hogy megismerje a legjobb minőségű füvet és az ócskát is. Még csak szakértőnek sem kell lennie, mivel a megkülönböztető tulajdonságok segítség nélkül láthatók és szagolhatók. A különbségek elsajátítása segít, hogy válasszon a kínálatból, de különösen hasznos a saját kertjében lévő növények megítélésében - ez pedig nagyon jól jön a szükséges beállítások elvégzésében.

A kannabiszrügyek típusai

A kannabiszvirágok különböző minőségi spektrumokba sorolhatók. Beszélhetünk ragacsosságról, terpénprofilról, ízről, állagról vagy egyéb tényezők széles választékáról. A dolgok egyszerűsítése érdekében három alapvető kategóriára szűkítettük a kérdést: alacsony, közepes és prémium minőségű rügy.

Alacsony minőség

Az alacsony minőségű kannabiszra ránézni is szomorú, főleg azért, mert nagy távolságokat tett meg, miután kis csomagokba töltötték. A gyatra minőségű fű gyakran tömör téglaként érkezik rendeltetési helyére.

Ritkán termesztik minőségi megfontolásból, vagy nagy odafigyeléssel - az ilyen színvonalú kannabisz termelői pusztán nyereségorientáltak. Gyakran feketepiaci termék - az alacsony minőségű kannabisz jellemzően az amerikai határ és az európai kontinens déli részéből származik.

Természetesen időnként a házi termesztő, akinek eladási szándéka van, véletlenül is előállíthat hasonló minőségű kannabiszt. A kezdők gyakran hibáznak a folyamat során, és száraz, nem túl emlékezetes rügyeket alkotnak.

Az alacsony minőségű kannabisz legfontosabb jelei a következők:


 • Megjelenés: Kevésbé színes, mint a jobb minőségű rügy, gyakran sötétebb, jelentős barna árnyalatokkal.
 • Érintés: Ropogósnak, pelyhesnek és helytelenül szárítottnak érzi a kezével; a ragadósság hiánya alacsony trichómaszámra utal.
 • Aroma: A terpének hiánya, esetleges lebomlásuk, a nedvesség és a penész mellett a szag egyértelmű hiányát eredményezi.
 • Íz: Ezek a rügyek durva érzést keltenek a torokban, keserűek, földesek és fűszeresek.
 • Hatások: A vacak fűtől is be lehet tépni, de valósznűleg kisebb mennyiségű HTC van benne.

Közepes minőség

Az otthoni termesztők a világ minden táján többnyire ebbe a kategóriába tartozó rügyeket termelnek. Ezek a virágok megkülönböztethetők a rossz minőségű kannabisztól - jobb színüknek, élénkebb illatuknak és nagyszerű ízüknek köszönhetően.

A legtöbb termesztőnek elegendő tápanyagait, öntözési ütemét és a környezeti tényezőket beállítania ahhoz, hogy ilyen minőségű kannabiszt állítson elő. A legfontosabb azonban, hogy büszkék a munkájukra és nem sajnálják az erőfeszítéseket.

Ha közepes minőségű rügyet keres, vagy egyszerűen csak megpróbálja elkerülni a rossz dolgokat, ezekre a tulajdonságokra figyeljen:


 • Megjelenés: Világosabbzöld árnyalatok, fényes trichóma réteg, egészséges hagymaszerű alak, kinyúló narancssárga bibék. Extra cukorlevelet is tartalmazhat, hogy testesebbé tegye a rügyeket.
 • Érintés: Kompakt, ragadós, és visszaugrik, miután megszorította.
 • Aroma: Az illat kellemes és érezhető, de nem elsöprő.
 • Íz: Minden egyes slukknáll éreznie kell a terpéneket.
 • Hatások: A magasabb trichóma és kannabinoid szint lényegesen erősebb hatásokat eredményez, mint a vacak verzió.

Prémium minőség

Felsőfok. Felső polc. Tűz.

A prémium minőségű rügy számos néven ismert, de mind utal nagyszerű ízére és elme-rengető hatásaira. Ezekhez a rügyekhez nehéz huzzájutni a nagyvárosokon és a fűtermesztésen kívül. Általában képzett gazdálkodók és nemesítőmesterek termékei olyan hotspotokban, mint Észak-Kalifornia, Spanyolország és Hollandia.

Ezeket a rögszerű rügyeket üvegekbe csomagolva találja meg a jó nevű gyógyszertárak és a magas besorolású kávézók polcain. Ha a pénzért megszerezhető legjobb rügyeket keresi, a következőkre figyeljen:


 • Megjelenés: Tökéletesen ápolt, rögös, színes, mély narancssárga bibékkel és fagyos trichóma bevonattal.
 • Érintés: Ezek a bugák kövérek, rendkívül ragadósak és tökéletes a nedvességtartalmuk.
 • Aroma: Csípős, pézsmás, összetett terpénprofillal büszkélkedhetnek - csukja be ablakait, amíg ezeket a virágokat szívja.
 • Íz: Tökéletesen megőrzött, gazdag terpén profilok villanyozzák fel az ízlelőbimbókat.
 • Hatások: A gondosan testreszabott kannabinoidprofilok számos élményt adnak, az erőteljes pszichoaktív hatásoktól kezdve a tiszta fejű CBD-érzésekig.

Hogyan lehet megkülönböztetni a jó rügyeket a rosszaktól: Útmutató

Reméljük, hogy a fenti általánosítások megkönnyítik az adott rügy minőségének megállapítását, de ez akár bonyolultabb is lehet. Az alábbiakban bemegyünk a susnyásba, és egy kicsit közelebbről megvizsgáljuk a kannabisz virágait.

Aroma

Amint azt korábban már írtuk, a terpének néven ismert aromás molekulák felelősek az említett jellegzetes illatért.

A hasonló alap ellenére a legtöbb törzs egyedi illatokkal rendelkezik a terpének különböző koncentrációinak köszönhetően.

Valószínűleg ismeri a kis, fényes szerkezeteket a kannabiszrügyek és a cukorlevelek felületén. Ezek a gomba alakú mirigyek - trichómák - pumpálják ki a terpéneket a virágzási szakaszban.

Ha azonnal megcsapja a terpének illata, ahogy kinyitja az edényt, tudni fogja, hogy jó minõségű fűvel van dolga. Bár a kellemes illat és a kannabiszminőség nem feltétlenül kapcsolódik össze, az előbbi valószínűleg az utóbbira utal. A virágos, benzines, földes, fűszeres, cukros, gyümölcsös, citrusos és a bogyósgyümölcsös illatok a leggyakoribb aromák.

A törzs terpén profiljának minősége több változótól függ:

 • Genetika: Egyes törzsek genetikailag alkalmasak arra, hogy több aromás terpént szivárogtassanak ki, mint mások, főleg a szelektív nemesítési gyakorlatoknak köszönhetően.
 • Szárítás és érlelés: A genetika csak valamennyire számít. A kannabisz megfelelő szárítása, érlelése és tárolása megőrzi a terpénprofilt és jobb ízű rügyeket eredményez.
 • Megfelelő tápanyagok: A virágzási szakaszban a kannabisznövényeknek nagyobb a kálium- és foszforigényük, és kevesebb nitrogénre van szükségük. Adja meg helyesen ezt az egyensúlyt, és fantasztikus illatú virágokat szüretelhet majd.
 • Élő talaj: Az erős mikrobiális populáció segíti a növényeket, hogy az összes tápanyaghoz hozzáférjenek, amelyre szükségük van az optimális terpénprofil kialakításához.
 • Társnövények: Sok termesztő azt állítja, hogy a bazsalikom ültetése a kannabisz közvetlen közelében javítja annak illatát.

Gyors termesztői tipp: A terpének növelése általánosságban javítja növényeinek illatát és ízét. Válasszon olyan törzseket, mint a Lemon Shining Silver Haze és a Haze Berry, hogy genetikai előnnyel kezdje.

How to Differentiate Good Buds From the Bad: A Guide

Szín

Bár a könyveket nem ítélhetjük meg a borítójuk alapján, a kannabiszrügyekről határozottan lehet véleményt alkotni megjelenésük után. Számos tényező jelzi a minőséget a gyakorlott szem számára, és a szín az egyik legfontosabb ezek közül.

Természetesen a kannabiszvirágok lila, narancssárga, zöld és vörös színárnyalatokban is kaphatók. Nem annyira a szín jelzi a minőséget, mint inkább a vibrálás.

Az egészséges és jól megtermett kannabiszvirágok ragyogó, fényes megjelenésűek.

Az ilyen vibrálás jó genetikát, stabil termesztési technikákat, valamint megfelelő érlelést és tárolást jelez. Ezzel szemben a rossz minőségű kannabisz mattnak, unalmasnak és fakónak tűnik. Ezek a rügyek gyakran a sötétzöldtől barnáig terjedő árnyalatúak, halványak és egyáltalán nem vonzóak.

Gyors termesztői tipp: A növények megfelelő pillanatban történő öblítése megakadályozza a felesleges tápanyagok felhalmozódását a virágokban és megszünteti a túltápozás-okozta égést.

További tipp: Játsszon a genetikával és a hőmérséklettel, és termesszen lila füvet! Kezdje egy olyan genetikával, mint a Purple Queen, hogy növelje a siker esélyeit.

Narancssárga/barna bibék

Ha alaposan szemügyre veszi a kannabiszvirágok felületét, egy miniatűr tájjal találkozhat - völgyekkel, csúcsokkal és mindennel -, amelyek különböző mirigyekből, szervekből és struktúrákból állnak. A díszletek közül a bibék tűnnek ki a legjobban.

Ezek a hajszerű indák a női kannabisz virág nemi szervei, amelyek a hím pollen befogadására szolgálnak. Amint a genetikai por kapcsolódik hozzá, a virág megtermékenyül, és hamarosan magokat hoz.

Biológiai szerepüktől eltekintve a bibék hasznos indikátorai a fejlődésnek. A korai virágzási szakaszban ezek a szaporító részek ragyogó fehérséggel büszkélkedhetnek. A hetek múlásával megjelenésük sötét narancssárgává változik.

A rügyek szemrevételezésekor mindig a mély narancssárga bibéket kell keresnie. A betakarításnak ideális esetben akkor kell történnie, amikor a szőrszálak legalább 70%-a ilyen színűvé válik. Ez azt jelzi, hogy a rügyek érettek, és készen állnak a kivágásra. A többnyire fehér bibékkel ellátott virágok éretlen kannabiszról árulkodnak. Hagyja őket még egy kis ideig, így a virágok megérnek, és teljes kannabinoid és terpén profiljuk felszabadul.

Gyors termesztői tipp: Szüreteljen a megfelelő pillanatban, bizonyosodjon meg arról, hogy a bibék megfelelő színűek a megfelelő időben. Az Amnesia Haze-hoz hasonló törzsek termesztése során türelmesnek kell lennie, mivel ezek virágzási ideje valamivel hosszabb.

Orange/Brown Pistils

Kristályok/gyanta

A jó minőségű virágok felületén a trichómák vannak jelen a legtöbben. Szabad szemmel látható finom kristályrétegként jelennek meg, amelyek csillognak a zseblámpa vagy öngyújtó lángja alatt.

Ezek a gombaszerű szerkezetek gömb alakú fejjel rendelkeznek egy keskeny szár tetején. Ebben a fejben a gyantagyártással megbízott speciális sejtek fáradhatatlanul dolgoznak a virágzási szakaszban. A gyanta lefelé ürül, és fokozatosan lefedi a virág felületének nagy részét. Ez a gyanta - és aktív fitokémiai anyagai - segít megvédeni a rügyeket a rovartámadásoktól és a szélsőséges hőmérsékletektől.

Az anyag összetett molekulasort tartalmaz. Számunkra ezek közül a kannabinoidok, mint a THC és a CBD, valamint a terpének, például a mircén, a pinén és a limonén érdekesek. Minél több trichómával rendelkezik egy virág, annál több gyantát termel. Minél több gyanta borítja egy rügy felületét, annál több kannabinoid és terpén áll készen, hogy ön rágyújtson, vaporizáljon, rágcsáljon, vagy lenyelje.

A rügy trichóma- és gyantatartalmát csak úgy tudja megállapítani, ha megnézi és a kezébe fogja. Nézze meg, hogyan csillog, tapad, és figyelje az ellenállást, amikor az ujjbegyeit végighúzza a virágon.

Gyors termesztői tipp: Használja a környezeti tényezőket a trichóma-termelés fellendítéséhez. Az ICE-hoz hasonló törzseket genetikailag fejlesztik nagy mennyiségű trichóma nevelésére.

Sűrű/Bolyhos

Az, hogy a rügyek milyen érzetet keltenek a kézben, sokat elárul a minőségükről. Minden termesztő sűrű és nehéz rügyekben reménykedik a vegetációs időszak végén. Ezek a virágok egyszerűen nagyobb tömegűek, sokkal egészségesebbek és simább füstöt adnak.

Ha a sűrű kannabiszvirágokat feldaraboljuk szinte megkétszerezik a méretüket. Ha a kompakt virágból csak egy kis darabot morzsolunk le, az is elég lehet, hogy megtöltsön egy jóízű jointot. Ezzel szemben a bolyhos rügyek csalódást okoznak és kevesebb növényi anyagot eredményeznek. Ezek a szellős virágok gyakran nem optimális növekedési körülmények, fényhiány vagy tápanyaghiány következményei.

A bolyhos rügyek nem csak kevésbé étvágygerjesztőek, de minden egyes alkalommal, amikor cigit teker, vagy bongot használ, többet kell felhasználnia a betakarításból. A sűrű rügyek valamelyest ellenállóak, és visszaállnak eredeti formájukba. A szellős rügyek szinte összeomlanak és érzésre is jóval gyengébbek.

Gyors tipp: A sativa és az indica virágok általában másképp néznek ki; tudnia kell, mire figyeljen a válogatás közben.

Termesztői tipp: Használjon erős fényeket a sűrű és kompakt virágok termesztéséhez.

Dense/Fluffy

Magok

A magok jelenléte soha nem a minőségi virágok jele. Már a sinsemilla szó - a kivételes minőségű fű elnevezés - is a mag nélküli virágokra utal.

Emlékszik azokra a kiálló bibékekre, amelyekről korábban beszéltünk? Amikor egy hím növény virágpora ezeken az indákon landol, megváltoztatja a kannabiszvirág biokémiai aktivitását. A növény a ragacsos gyanta előállítása helyett a magok készítésére pazarolja majd az energiáját.

A magvas virágok soha nem érik el a maximális erőt és érettséget, mert az erőforrásokat felemésztik a szaporodásra tett erőfeszítéseik. A kannabiszmagok a virágokat is nehezebbé teszik, vagyis a kevesebb virágért többet fizet. Ha vásárol egy gramm füvet és abban 200 mg magot talál, akkor pénzt pazarolt. Nem biztos, hogy ez soknak tűnik, de ha ezt kivetíti 50–100 vásárlásra, akkor ez sok elveszett rügyet jelent.

Az észrevétlen magok a füstölést is tönkretehetik Ha a joint lángja eléri a magokat, azok kipattannak, megzavarva a nyugalmat, erős füstöt juttatva a tüdejébe.

Gyors termesztői tipp: Nézzen utána, hogyan kerülhető el a beporzás, hogy ne kerüljön mag a fűbe.

Szárak

A szárak elszívása véletlenül történhet, esetleg kétségbeesés eredménye. A szárak csekély mennyiségű kannabinoidot tartalmaznak, és durva füstöt eredményeznek. A tasakban jelenlévő szárak azonban nem feltétlenül jelent rossz füvet.

Inkább a sietős rohanó előkészítési folyamatra utal. Ráadásul fizetett azért a plusz súlyért! A helyi gyógyszertárban vagy kávézóban történő böngészés során kerülje a felesleges szárakkal kevert rügyeket. Alternatív megoldásként egyszerűen kérje meg a budtendert, hogy vágja le a szárakat, mielőtt megvásárolná őket.

Gyors tipp: Nem olyan értékesek, mint a rügyek, de szárak segítségével különféle házi termékeket készíthetünk, a hasistól kezdve a helyi alkalmazású készítményekig.

Trimmelt vs leveles

A fű trimmelése a cukorlevelek - a kannabiszvirágokból és a környékükről kinövő kis levelek - eltávolítására utal. A cukorlevelek jelenléte nem teszi automatikusan rossz minőségűvé a kannabiszt, de nagy változást hozhat.

A jól ápolt rügyek egyszerűen nagyszerűek. A trimmelés szép, rögszerű megjelenést kölcsönöz a rügynek, az esztétika pedig a prémium minőségű virágok szinte univerzális vonása.

Másodszor, a felesleges cukorlevél hatással lesz a virág súlyára. A rügyekért akar fizetni, nem a levelekért. Végül a cukorlevelek jelenléte problémákat okozhat a pácolási folyamat során. Kis kupacokban nedvesség gyűlhet össze, ami teret ad a kórokozóknak és befolyásolja a fű ízét.

Gyors termesztői tipp: A füvet szárítás előtt vagy után is trimmelheti.

Penész

A penész nemcsak tönkreteszi a kannabisz ízét, de nagy eséllyel egészségügyi problémákat is okozhat. A gombaspórák belégzése a rossz íztől a tüdőfertőzésig bármihez vezethet.

A penészes fű a gyenge szárítási, pácolási és tárolási folyamatokat tükrözi. A gombák magas páratartalom esetén jelennek meg és többnyire élő virágokon fordulnak elő, valamint a rossz körülmények között érlelt rügyeken.

A jó hírű gyógyszertáraknak, termesztőknek és kávézóknak soha nem szabad penészes füvet tárolniuk. Néhány vállalat még nagyító eszközöket is elhelyez a pulton, hogy az ügyfelek maguk is meggyőződhessenek erről. A penészes rügyeket nem tekintjük elszívhatónak, mert nem biztonságos - bármennyire is jó minőségűnek tűnik.

Gyors termesztői tipp: Nézzen utána, hogyan lehet elkerülni a penészt a fű termesztésekor és érlelése során. A gombáknak ellenálló törzsek, mint például a Royal Moby, sokkal kevésbé hajlamosak a penészedésre.

Kártevők

Kicsi az esélye annak, hogy kártevőt találjon az újonnan vásárolt rügyeiben. Ha a kártevők lettek volna a növényen, amelyből származnak, a termelő valószínűleg eltávolította őket, mielőtt értékesítésre szállította a virágokat. Ettől függetlenül előfordulhat.

De miről árulkodik, ha kártevő rovarokat talál egy kannabiszvirágon? Ez azt jelentheti, hogy a termesztők figyelmen kívül hagyták a növények védelmét a fertőzésekkel szemben. Ha a gazfickók kárt okoztak, akkor a rügyek egy nyeszlett, fejletlen növényből származhatnak. Ez azt is jelenti, hogy általános minőségük nem biztos, hogy optimális.

Ezzel szemben a rovar jelenléte természetes és organikus termesztési gyakorlatot is jelez. Annak ellenére, hogy rovarokat látni a virágokban nem kellemes élmény, a dohányosok többsége inkább a bogarak eltávolítását választja a peszticidek belégzésével szemben.

Gyors termesztői tipp: Tartsa távol a rovarokat természetes úton, biológiai kártevőirtási módszerekkel.

Ragacs

Minél ragacsosabb a rügy, valószínűleg annál hatásosabb. A magasabb gyantartalom nagyobb mennyiségű kannabinoidot jelez. A prémium minőségű virágoktól ragacsosnak érzik a kezét, sőt egyes növények akár egy darab gyantát is hagyhatnak a tenyerén. Lehet, hogy fizikailag bonyolultabb kezelni őket, de az általuk kínált high szinte biztosan megéri a további erőfeszítéseket.

Gyors termesztői tipp: Az organikus termesztés garantálja a legjobb minőségű és legtisztább kannabiszt.

Sticky

Íz

rügy összes többi tulajdonságának áttekintése után az ízvizsgálattal fejezhetjük be a folyamatot. A rügyek megkóstolása - és a hatás átélése - az egyetlen igazi módja annak, hogy megtudjuk, milyen kannabisz-minőséggel van dolgunk.

Két fő tényezőt kell figyelembe venni az első néhány slukk beszívásakor: az ízt és a simaságot.Ennek a két tulajdonságnak a kombinációja lehetővé teszi a kannabisz szerelmeseinek, hogy egyértelműen különbséget tegyenek az alacsony, a közepes és a prémium minőségű kannabisz között.

Ha ki tud próbálni néhány virágot, amelyet meg szeretne vásárolni, hagyja, hogy minden belégzés a nyelvére üljön egy pillanatra. A közepes és jó minőségű virágok határozott gyümölcs-, virág-, pézsma-, üzemanyag-, bogyó- vagy édességízeket hagynak maguk után. Ezzel szemben az alacsony minőségű fű viszonylag zamat nélküli, inkább széna-szerű.

A füst simasága arról tanúskodik, hogy a virágok mennyire értek meg. A tökéletes ideig érlelt prémium minőségű rügyek vajsima füstöt eredményeznek. Az alacsony minőségű fű megmarja a torkot, és erős köhögő-rohamot idéz elő.

Gyors termesztői tipp: Öblítéssel, trimmeléssel és érleléssel őrizze meg kannabisz virágaiban az ízképző molekulákat.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.