Kannabisz Termesztési Kalauz a Royal Queen Seeds-től.

By Steven Voser

A lollipopping egy olyan metszési technika, amely segít a kannabisznövényeknek energiájukat a legnagyobb rügyhelyekre összpontosítani, általában a lombkorona körül. Könnyű művelet, alacsony stresszhatású, és segíthet, hogy jót szüreteljen kivételes rügyekből. Olvasson tovább, ha többet szeretne megtudni a kannabisz lollipoppingról (nyalókázás).


A nyalókázás előnyei

A kannabisz, mint bármely más növény, energiát termel a fényből, vízből és tápanyagokból, amelyeket a környezetükből vesznek fel. Ez az energia azonban korlátozott. A nyalókázás (lollipopping), ahogyan azt a termelők emlegetik, arról szól, hogy segítse a növényeket arra összpontosítani, hogy a rügyeket a megfelelő helyen fejlesszék. Pontosabban, a hangsúlyt a növény azon részeire helyezi, amelyek a legtöbb fényt kapják.

A nyíratlan vagy átalakítatlan kannabisznövények úgy nőnek, mint a karácsonyfa. Mire készen állnak a virágzásra, valószínűleg sűrű lombkoronát alakítanak ki, amelyen nagyon kevés fény tud áthatolni. Ez természetesen azt jelenti, hogy a fény nem éri el a az alul lévő rügyhelyeket. Ha érintetlenül hagyjuk, ezek az alsó csomópontok kis, levegős „popcorn” rügyeket hoznak létre, amelyekből hiányzik a hatékonyság, az íz, az aroma, és a külső vonzerő.

A nyalókázás magában foglalja a hajtások eltávolítását a kannabisznövény egyes ágairól egy bizonyos pontig, hogy az erőforrásokat a legfelső rügyek felé összpontosítsa. A lollipoppinggal nemcsak a fényt segíti a megfelelő csomópontok felé irányítani, de optimalizálja növényei korlátozott energiakészletét is. A végeredmény nagyobb mennyiségű szüret termetes, sűrű rügyekből, maximális hatékonysággal és ízzel.

Lollipopping Cannabis Plant

Lollipopping Cannabis Plant

Hogyan nyalókázza a kannabisznövényeit

A lollipopping egy egyszerű technika, de azért mindig legyen óvatos. Érdemes a növényeket közvetlenül a virágzás megkezdése előtt nyalókázni. Javasoljuk a metszést – a felesleges ágak eltávolítását – is, mindenesetre lassan, tervszerűen haladjunk.

1. Kezdje éles, tiszta ollóval a növények metszését. Íves vágóollóink például kiválóan alkalmasak a csomópontokhoz közeli precíz vágásokhoz. Nagyobb, vastagabb ágak esetén fektessen be egy metszőollóba. Kezdje azoknak a leveleknek az eltávolításával, amelyekre egyértelműen nincs szükség. A növény aljához közel eső első néhány ág nyilvánvalóan nem kap elég fényt a teljes fejlődéshez. Ezektől szabaduljon meg először.

Step 1

Step 1

2. Miután gondoskodott a legnyilvánvalóbb problémás területekről, javasoljuk, hogy kövesse Kyle Kushman metszéssel kapcsolatos tanácsait, és távolítson el minden olyan ágat, amely nem éri el a növény magasságának legalább 50%-át. A növények megnyúlnak a virágzás korai heteiben, így ezek az ágak árnyékban lesznek, és soha nem fejlődnek megfelelően. A nyalókázás esetében nem szükséges teljes ágakat eltávolítani, de a metszést gyakran párhuzamosan alkalmazzák, ha szükséges.

Step 2

Step 2

3. Ezután kezdje el eltávolítani a növény közepén növekvő ágakat, különösen a lombkorona alatt. Ezek nemcsak, hogy valószínűleg nem kapnak elég fényt, de ez a belső lomb sok olyan helyet is eltakar, ahol méretes rügyek fejlődhetnének. Ebben a szakaszban el kell távolítani a haldokló vagy sárguló ágakat vagy leveleket is.

Step 3

Step 3

4. Végül el a növény minden egyes ágát nyalókáznia kell. A termesztők egy része azt javasolja, hogy az egyes ágak csúcsától legfeljebb három csomópontot hagyjon. Ez azonban nagyban függ attól, hogy a növény melyik törzsbe tartozik, a méretétől és egészségi állapotától. A metszés időpontja is szerepet játszik. Ha például a növényei kisebbek, és későn trimmeli, javasoljuk, hogy a felső 4/5 csomópont alatt tegye. Mindenesetre távolítsa el az összes hajtást, amely az ágakon a legfelső csomópontokhoz vezet.

Step 4

Step 4

Miután minden ágat nyalókázott, javasoljuk, hogy hagyjon 2-3 napot növényeinek, hogy felépüljenek, mielőtt átállítja a lámpákat. Ne feledje továbbá, hogy ne metsszen túl sokat, mert ez meggátolja a növekedésüket. Ha még soha nem próbálta a lollipoppingot, kezdje el óvatosan, és dolgozzon ki egy ideális metszési stratégiát.

Lollipopping vs lombtalanítás – A különbségek megértése

A lombtalanítás nem ugyanaz, mint a lollipopping, de sok termesztő összekeveri a kettőt. Míg mindkettő magában foglalja a levelek eltávolítását, a nyalóka a növény alsó részére összpontosít. Lényegében arról van szó, hogy eltávolítsuk azokat a hajtásokat amelyek nem kapnak elég fényt. Ez a folyamat lehetővé teszi a növények számára, hogy energiájukat a lombkorona tetején lévő rügyekre összpontosítsák, ahol bőséges fény áll rendelkezésükre. Vizuálisan: a nyalókázott növények csupasz szárral rendelkeznek, az aljuk felé hiányzik a lomb, így egy nyalókapálcához hasonlítanak

A lombtalanítás célja viszont a fényexpozíció és a légáramlás javítása a növény minden részén. Ahelyett, hogy kizárólag a tetején lévő rügyeket részesítené előnyben, a lombtalanítással minden rügynek esélyt adhat. Ha ki szeretné próbálni, javasoljuk, hogy olvasson utána alaposabban a lombtalanítási folyamatnak és az általa kínált előnyöknek.

Lollipopping Planta Cannabis

Lollipopping Planta Cannabis

A nyalóka kombinálása Scroggal és a main-lininggal

A hozamok nagyságának és minőségének javítása érdekében javasoljuk, hogy a lollipoppingot más átalakítási technikákkal is párosítsa.

A mainlining például a kulcs a kannabisznövények természetes csúcsi dominanciájának szabályozására. Ez a topping és az LST kombinációját jelenti, hogy szimmetrikus növényeket hozzanak létre Y-alakú, elosztószerű fő szárral. Minden alkalommal, amikor ezt teszi, megsokszorozza a növény által kifejlesztett bugák számát, és segít egyenletesen irányítani az energiaáramlást az összes ágára.

Ez a technika rendkívül jól passzol a nyalókázáshoz. Ez a két technika kombinálva nemcsak maximalizálja a fényt a termőterületen, de növeli a növények energiáját is a rügytermeléshez.

A mainlining mellett a nyalókázás kifejezetten jól működik ScrOG-gal is. Ne feledje, hogy a ScrOG lényege, hogy egyenletes lombkoronát alakítson ki a hálós rács segítségével. Ha a ScrOG-ot összekapcsolja a main-lininggal és a lollipoppinggal, akkor segíti a növényeit, hogy egyenletesen és hatékonyan irányítsák az energiát a lombkorona felé.

Lollipopping and Mainlining Cannabis Plant

Lollipopping and Mainlining Cannabis Plant

Kezdjen el nyalókázni még ma!

Ha közeledik a virágzás ideje, erősen javasoljuk, hogy próbálja ki a nyalóka technikát, mielőtt átkapcsolná a lámpákat. Ne feledje azonban, hogy lassan és óvatosan kell kezdenie. Ha még nem ismeri ezt a technikát, érdemes különböző mértékű nyalókázást és metszést kipróbálnia ugyanazon törzs különböző növényein, majd a betakarítási időszakban összehasonlítani az eredményeket, hogy megtalálja a tökéletes módszert.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37825 reviews