Kannabisz Termesztési Kalauz a Royal Queen Seeds-től.

By Steven Voser

A betakarítás után se lankadjon a figyelme – tanulja meg, hogyan védheti meg rügyeit a penésztől a termesztési folyamat utolsó szakaszában.


Mitől penészedhetnek a kannabiszrügyek?

A kannabiszvirágokon kialakuló penészgombát, amelyet a köznyelvben „rügyrothadásnak” neveznek, a Botrytis cinerea, egy nekrotróf gomba okozza, amely szőlőn, epren, paradicsomon, valamint más gyümölcsökön és zöldségeken is képes elszaporodni.

A Botrytis meleg, párás éghajlaton érzi a legjobban magát. Megtámadja a növények vagy gyümölcsök élő sejtjeit és az elhalt anyagokkal táplálkozik. Élő kannabisznövények szárán vagy a betakarított virágokon fejlődik, és lassan növekszik kifelé, emiatt különösen nehéz észrevenni. Általában mire egy rügy felszínén észleli a botrytis-t, az szinte már teljesen elpusztította a belsejét, így az nedves, nyálkás és büdös lesz.

Hogyan lehet megelőzni a betakarítás utáni penészesedést

A termesztőhelyiségben a penészedés megelőzése az optimális hőmérséklet és relatív páratartalom fenntartásával, valamint a megfelelő légáramlás biztosításával lehetséges. A betakarítás után pontosan ugyanezeket az elveket kell követnie, hogy elkerülje a nehezen megszerzett rügyek elvesztését a penészedés miatt.

Szárítás

A kannabiszvirágok betakarításkor magas víztartalommal rendelkeznek. Ezért türelmesnek kell lennie, és mielőtt meggyújtaná a rügyeket, hagynia kell őket megszáradni annyira, hogy csak körülbelül 10-15% vizet tartalmazzanak.

A rügyek szárítása végtelenül egyszerű, csak fejjel lefelé fel kell akasztani őket egy madzagra vagy ruhaszárító kötélre. Az, hogy hová akasztja fel, teljesen Önön múlik, csak győződjön meg arról, hogy száraz, sötét helyen vannak, ahol a levegő szabadon kering. A termesztők jellemzően egy erre kialakított helyiségben vagy egy szekrényben/dobozban szárítják rügyeiket. Ha kevés a helye, a rügyeket akár egy kartondobozba is akaszthatja; csak arra ügyeljen, hogy néhány lyukat szúrjon a dobozba, hogy a levegő keringhessen.

A tökéletes szárítási környezet megteremtése

Ideális esetben 18–20°C-on és 50–60%-os relatív páratartalom mellett szárítjuk a rügyeket. Egyes termesztők az első 3 napban szeretik a spektrum felső részén tartani a hőmérsékletet, hogy kicsit gyorsabban szárítsák a rügyeket, majd a folyamat lelassítása érdekében visszavesznek a hőmérsékletből. Ha a rügyek szárát könnyedén ki tudja pattintani, tudni fogja, hogy készen állnak az érlelésre. Ez a folyamat akár 2 hétig is eltarthat - ez a virágok szárítására használt hőmérséklettől és a páratartalomtól függően változik.

Ha meleg van, javasoljuk, hogy enyhén légkondicionált helyiségben szárítsa meg a rügyeket. A páratartalom csökkentésére is használhat légkondícionálót, ha különösen párás területen él. Végül ne felejtsen el ventilátorokat üzemeltetni, hogy az egyenletes szárítás érdekében keringessék a levegőt a rügyek körül - ez segít megakadályozni a penészképződést.

Cómo prevenir el moho después de la cosecha

Érlelés

Ha a rügyek már szépek és szárazak, légmentesen záródó tégelyekben legalább 2-3 hétig (vagy még tovább, ha van türelme) pácoljuk őket.

A rügyek érésük során tovább veszítenek a nedvességükből, de sokkal lassabban. A nedvesség lassú felszabadulása segít kiemelni a virágok aromáját és ízét, valamint eltávolítja a szennyeződéseket. Sajnos a pácolóedényekben felgyülemlett nedvesség is tökéletes feltételeket teremthet a botrytis spórák növekedéséhez.

Nyírja meg rügyeit profi módon, és tartsa tisztán a dolgokat

Mielőtt érlelni kezdené bimbóit, meg kell győződnie arról, hogy tökéletesre nyírta őket. A régi lombozat, például a levelek és a szárak visszatarthatják a nedvességet és ideális környezetet teremthetnek a penész számára. Akár nedvesen, akár szárazon szeretne nyírni, mielőtt a pácoló edényekbe teszi a rügyeket, győződjön meg arról, hogy azok mentesek a felesleges növényi anyagoktól, .

Egy másik kulcsfontosságú lépés a kannabisz érlelése során a penészedés megelőzésében a a tisztaság. Győződjön meg róla, hogy az üvegek sterilek és szárazak, mielőtt elkezdené megtölteni őket a virágokkal. Ezenkívül az üvegeket csak a kapacitásuk 3/4-éig töltse meg. Tartsa őket hűvös, száraz és sötét helyen (a fény lebontja a THC-t, és csökkentheti a rügyek erejét).

A büfiztetés művészete

További intézkedéseket is tehet a penészedés megelőzése érdekében - javasoljuk, hogy az érlelés során naponta 2-4 alkalommal nyissa ki ("büfiztesse meg”) a tégelyeket, hogy eltávolítsa és kicserélje a régi, nedves levegőt. Körülbelül 1 hét elteltével ritkábban (naponta 1-2 alkalommal) is elég lesz nyitogatni az üvegeket, mivel a virágok szárazabbak lesznek, és kevesebb nedvességet bocsátanak ki.

Ha attól tart, hogy elfelejti megbüfiztetni a tégelyeket (vagy elég szerencsés, és hatalmas termést tart a kezében), páratartalom-szabályozó tasakokkal szabályozhatja az edények nedvességtartalmát. A kannabisz érleléséhez olyan csomagokat javasolunk, amelyek segítenek fenntartani a 62%-os páratartalmat.

Legyen éber

Végső soron, a penész ellen a legjobb védelem az éles szem. Rendszeresen ellenőrizze a rügyeket az érlelési folyamat során. Ha arra gyanakszik, hogy néhány bimbóján penészt talált, a lehető leggyorsabban különítse el őket a többitől, hogy elkerülje a gomba továbbterjedését.

Tárolás

Ha legalább 2-3 hétig érlelte a füvet, akkor hivatalosan is elfüstölheti. Továbbra is érdemes páraszabályozó-csomagolóanyagokkal együtt tárolnia a virágait az edényekben - így elkerülheti, hogy idővel túlságosan kiszáradjanak, és optimális szinten tarthatja a páratartalmat a tégelyekben. Ne feledje, hogy rügyei tovább száradnak, az ízüknek pedig erősödik, ahogy érnek, ezért ne füstölje el túl gyorsan a készleteit!

Vídeo aneu: 441346585

A penészedésről – a lényeg

Létfontosságú, hogy ne rohanjon át a termesztési folyamat utolsó szakaszain. Bár tudjuk, hogy szívesen megkóstolná saját termesztésű rügyeit, a virágok megfelelő nyírására, szárítására és érlelésére időt szakítva újabb szintre emeli őket ízük, aromájuk és hatékonyságuk tekintetében, miközben a penésztől is megóvja őket.

Ha olyan rügyeket talál, amelyeket megfertőzött a rettegett gomba, feltétlenül távolítsa el őket, és alaposan vizsgálja meg a többit, mivel a penészes fű elszívása veszélyes a szervezetére!

A páratartalom szabályozó védőcsomagok megvédik a penésztől

A páratartalom-szabályozó csomagok kicsi és egyszerű eszközök, amelyek megkötik a környezet nedvességét. Amikor a nedvességszint emelkedni kezd, felszívják a vízrészecskéket, amelyek egyébként táptalajként szolgálnának a penész számára.

A Moisture Fighters kétirányú ellenőrzést kínál

A Royal Queen Seedsnél saját nedvességszabályozó csomagjainkat kifejezetten a kannabiszrügyek érlelésére fejlesztettük ki. Moisture Fightereink kétirányú vezérlőmechanizmussal rendelkeznek, amely lehetővé teszi a nedvesség felfogását és felszabadítását is. Ez azt jelenti, hogy felszívják a felesleges nedvességet, de közben azt is képesek megakadályozni, hogy a virágok túlságosan kiszáradjanak és elveszítsék ízüket.

Növényi alapú termék, tartósítószer nélkül

Moisture Fightereinket a környezet egészségét és az Ön rügyeit szem előtt tartva készítettük. Minden csomag teljes mértékben növényi alapú anyagokból készült, és egyáltalán nem tartalmaz tartósítószert. Nem kell attól tartania, hogy a nem kívánt vegyszerek kimosódnak, és beszennyezik az érintetlen biovirágokat.

A páratartalom-jelzőkről is tájékozódhat

A Moisture Fighters megszünteti az érlelési folyamattal kapcsolatos kétségeit. Minden csomag tartalmaz egy kártyát, amely egy páratartalom-jelzőt tartalmaz. Ez az újrafelhasználható készlet tudatja Önnel, ha ki kell cserélnie a Moisture Fighters-t. Ha pontosan tudja, mikor kell ezt megtenni, akkor a teljes folyamat során tökéletes marad a környezet.

Hogyan használjuk a Moisture Fighters-t?

A Moisture Fighters használata rendkívül egyszerű. Az alábbi lépésekkel zamatos és terpénben gazdag rügyei lesznek.

  1. Távolítsa el a Moisture Fightert a csomagolásból, ügyelve arra, hogy magát a Fightert ne nyissa ki.
  2. Helyezzen egy Moisture Fighter-t és egy páratartalom-jelzőt az érlelőedénybe a rügyek mellé.
  3. Hagyja, hogy a Fighter (Harcos) tegye a dolgát. Amikor a páratartalom-kártyán lévő pont rózsaszínről kékre változik, cserélje ki a Humidity Fighter-t egy frissre.
  4. Az új Fighter nyomon követéséhez állítsa vissza rózsaszínre az újrafelhasználható jelzőt

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37825 reviews