Kannabisz Termesztési Kalauz a Royal Queen Seeds-től.

By Luke Sumpter

Minden, amit tudnia kell a screen of green (zöld háló) (ScrOG) technikáról.


A kannabisznövények átalakítása lehetővé teszi a termesztők számára, hogy növeljék a hozamokat, csökkentsék a kórokozók által okozott károk kockázatát, és javítsák az ültetvény életerejét. A ScrOG - vagyis a zöld háló - egy olyan átalakítási technika, amely egyenletes és vízszintes lombkoronát hoz létre. Ennek a botanikai struktúrának a létrehozása számtalan előnnyel jár.

MI AZ A SCROG TECHNIKA?

Ha magukra hagyjuk őket, a kannabisznövények magasabbak lesznek, mint szélesek. A ScrOG technika célja, hogy az alsó ágakat felfelé, a felső ágakat pedig lefelé irányítsa, egy egyenletesen elosztott síkon keresztül nyújtva őket. A hálót a termesztőzközeg fölé helyezve a növények növekedése és érése folyamán a termesztők átszőhetik az ágakat a hálón keresztül. Az egyes ágak átirányításával és a rácson történő hosszirányú átűzéssel lapos, vízszintes lombkoronát hozunk létre.

MI AZ A SCROG TECHNIKA?
MI AZ A SCROG TECHNIKA?
MI AZ A SCROG TECHNIKA?

A KANNABISZ SCROG TECHNIKÁVAL TÖRTÉNŐ TERMESZTÉSÉNEK ELŐNYEI

De miért is elsősorban a ScrOG? Nos, a technika rengeteg előnyt kínál, többek között:

 • Fény expozíció: A ScrOG lombkorona egyenletes fényt kap. Az átalakítatlan kannabisznövényekben egy fő buga található, amely a növény többi része fölé emelkedik, vagyis a világításnak ezen pont felett kell maradnia. Ezzel szemben a ScrOG esetében a fény közvetlenül minden virág felett lóghat.
 • Hozam: Mivel minden rügy megfelelő fényt kap, azok maximalizálják fotoszintetikus potenciáljukat, ami a méret és a gyanta termelés növekedéséhez vezet. Ez az átalakítási forma a fő szárat és a központi bugát is átalakítja - mindkettőt megtöbbszörözi.
 • Levegőztetés: A vízszintes zöld háló megfelelő légáramláshoz jut a a lombkorona felett és alatt is. Ha ventilátort is alkalmaz, tovább fokozza ezt az előnyt, csökkentve a gombás kórokozók kockázatát.
 • Maximalizálja a teret: Sok termesztőnek sikerül nagyobb hozamot elérnie egyetlen scrog-golt növénytől kis helyen, mint számos kisebb, átalakítatlan növényből. A titkos házi termesztők ezzel a módszerrel maximalizálhatják teljesítményüket. A termesztők akár több növényt is átalakíthatnak, és egyetlen ScrOG-ba egyesíthetik.

MIKOR SCROG-OLJUNK

Akkor kezdjük el átvezetni a növényeket a rácson, amikor azok olyan magasra nőnek, hogy már elérik azt. Javasoljuk, hogy 20cm-rel a termesztőközeg fölé helyezze a hálót, így a növények növekedési üteme határozza majd meg, hogy pontosan mikor kezdjük el a ScrOG-ot.

Akkor indítsa el az „átbújtatási" folyamatot, amikor az egyes növények csúcsa túlnő a hálón. Várja meg, amíg minden csúcs 5cm-rel túlér a háló felett. Minden egyes hajtást bújtasson a háló alá és irányítsa őket a következő lyuk felé. A bújtatás alapozza meg a ScrOG folyamat alapját, ezért ügyeljen arra, hogy a megfelelő irányba bújtassa az ágakat, arra, amerre szeretné, ha növekednének.

Folytassa ezt a folyamatot a vegetatív szakaszban, majd amikor a háló nagyjából megtelik, váltson 12/12-es fényciklusra, hogy elkezdődjön a virágzás.

A következő 2-3 hét során, amint a növényei nyúlni kezdenek, folytassa az egyes ágak behúzását és szövését. Ez a növekedés lehetővé teszi, hogy teljesen kitöltse a hálót, mielőtt növényei belépnek a valódi virágzási szakaszba, és lelassul a növekedésük.

MIKOR NE SCROG-OLJUNK

Kerülje a növények túl korai behúzását és szövését. Lehet, hogy csábító az előrerohanás, de ez esetben majd csak jóval a hálón túl fognak növekedni. A növények túl korai - a korai vegetatív szakaszban történő - bevezetése a hálóba többletmunkát eredményez. Előfordulhat, hogy elfogy a hely a rácson.

HOGYAN SCROGOLJUNK: FŐBB SZEMPONTOK

Bár a ScrOG beállítása összetettnek tűnhet, a technika valójában kevés munkát igényel. Még ha csak korlátozott tapasztalata van a kannabisz termesztésében, akkor is azonnal elkezdheti a technikát és jó eredményeket érhet el. Csak győződjön meg róla, hogy betartja az alábbi szabályokat, és boldog szürete lesz.

VÁLASSZON MEGFELELŐ TÖRZSEKET

Akár átalakítással, akár anélkül akar termeszteni, a törzseket mindig meg kell válogatni a preferenciáiknak, területi korlátoknak és az éghajlatnak megfelelően. Egyes genetikák sokkal inkább kompatibilisek a ScrOG technikával, mint mások. Ellenőrizze az ehhez leginkább megfelelő jellemzőket.

 • Nyúlékony sativák: A Sativa-domináns fajták jellemzően vékonyak, magasak és nyúlánkak. Ágaikat könnyű szőni és egyszerűen kitöltenek egy ScrOG-ot. Természetesen választhat kisebb és bokrosabb indikákat is - csak használjon több növényt, hogy maximalizálja a térben rejlő lehetőségeket.
 • Összeillő törzsek: A termesztők több különböző törzset is termeszthetnek ugyanabban a ScrOG-beállításban, hogy szép, változatos virágokat kapjanak. Próbáljon olyan törzseket választani, amelyek hasonló magasságúra nőnek, hogy minimalizálja az elvégzendő munkát.
HOW TO SCROG: MAJOR CONSIDERATIONS

A MEGFELELŐ EDÉNY KIVÁLASZTÁSA

A termesztés optimalizálásához ki kell választania a megfelelő edényméretet. Ez attól függően változik, hogy hány növényt szeretne bevonni a ScrOG-ba. Vegye figyelembe a következő tényezőket:

 • Több növény: Ha több növényt akar kisebb területen termeszteni, akkor fontolóra kell venni az elhelyezést (erről bővebben alább). Ebből kifolyólag minden növénynek kisebb edényre lesz szüksége. Egy 11 literes edénnyel hozhatja ki a legtöbbet a térből, és ez egyúttal a növények növekedéséhez is optimális.
 • Egyetlen növény: Ha egyetlen növényt használ a ScrOG-ban, akkor növelheti az edény méretét. Egy 25 literes edény elegendő helyet biztosít a növénynek, hogy jelentős gyökérzetet és a nagy lombkoronát hozzon létre.
 • Szövetcserepek: A ScrOG technika nagymértékben javítja a lombkorona levegőztetését - a szövet edény használata pedig nagymértékben növeli a termesztőközeg levegőzését. Az RQS Fabric Pot egy saját Aqua Breathe réteggel rendelkezik, ami megnövekedett oxigénszintet és fokozott nedvességtartást eredményez.

HELYEZZE EL MEGFELELŐEN A NÖVÉNYEKET

Ha több növényt termeszt ugyanabban ScrOG-ban, az azt jelenti, hogy több kedvenc törzse termését is betakaríthatja. Termeszthet együtt magas THC- és CBD-tartalmú fajtákat, sőt terpénprofiljaik alapján is összeillesztheti a növényeit.

Több növény termesztése során az egyik legfontosabb tényező a helyes távolság - ez lehetővé teszi a penészképződés minimalizálását, miközben támogatja a lehető legjobb hozamok kialakulását. Cél: A lehető legtöbb növény beillesztése a lehető legjobb eredmény elérése érdekében, és közben elegendő távolságra tartani őket egymástól, hogy megfelelő mennyiségű fényt és levegőt kapjanak.

Négyzetméterenként négy kis/közepes méretű növényt is elhelyezhet legfeljebb 11 literes edényekben.

HÁLÓ: MAGASSÁG, MÉRET ÉS ANYAGOK

A ScrOG háló felépítése egyszerű. Ha valaha szerelt lapraszerelt bútorokat, vagy akasztott képet a falra, akkor máris többre képes, mint ami ehhez szükséges. Győződjön meg arról, hogy rendelkezik-e a következő erőforrásokkal és szerszámokkal, és már kezdheti is.

 • Méret: Ez attól függ, hogy hány növényt akar termeszteni, és azok mekkorára nőnek. A lombkoronának teljesen egyenletesnek kell lennie, így a túlméretezett háló kevesebb problémát okoz, mint egy alulméretezett. Ha nem biztos a méretben, inkább hagyja kicsivel nagyobbra. Ha valóban korlátozott a hely, készítsen akkora hálót, amekkorát csak elbír a környezete.
 • Háló: A spárga vagy a kenderzsinór tökéletesen alkalmas a feladatra. A kannabisz ágak szinte tapadnak a zsinór durva textúrájához, ha pedig végzett, könnyedén eldobhatja az anyagot.
 • Keret: Készítsen négyzet alakú (vagy téglalap alakú) keretet négy darab fa felhasználásával, amelyek valamivel kisebbek, mint a termesztő tér. Vágjon négy egyenletes méretű lábat, és rögzítse őket csavarokkal a keret tetejéhez. PVC csövek segítségével is kialakíthatja ugyanezt. Csavarjon horgokat a keret tetejébe, 6 centiméterenként. Csatlakoztassa a zsinórt.

HOGYAN MŰKÖDIK A SCROG: AZ ELJÁRÁS

Néhány hetes palánta időszak után a növények vegetatív szakaszba kerülnek. A következő feladatokat mind ki kell pipálnia az ellenőrzőlistán, hogy a növényei teljes mértékben kompatibilisek legyenek a ScrOG módszerrel.

 • Topping: Miután minden növény kifejlesztett 5 **csomópontot (azt a pontot, amelyen az ág eléri a szárat), a növényeket a legmagasabb ponton toppolni kell. Tisztítson meg egy éles ollót, és vágja le a fő szárat közvetlenül az elágazás felett. **A topping arra kényszeríti a növényeket, hogy növekedésüket több fő szárra tegyék át az egy helyett. Ez ösztönzi az oldalirányú növekedést, amely alkalmasabb a ScrOG módszerre.
 • Beállítás: Helyezze a rácsot körülbelül 20–40cm-re (a termesztett növény típusától függően) a táptalaj teteje fölé. Helyezze a fényeket úgy, hogy egyenletes fényterhelést biztosítson a hálón.
 • Szövés: A futóbabbal és a komlóval ellentétben a kannabisz ágak nem úgy működnek, mint a szőlő. Manuálisan át kell szőnie őket a rácson. A cél az, hogy minden négyzetet külön ággal töltsön meg a túlzsúfoltság elkerülése érdekében. Legyen kíméletes, de hatékony. Ha úgy érzi, hogy egy ág nem akar bizonyos irányba haladni, ne kockáztassa meg, hogy megtöri. Irányítsa az ágakat különböző irányokba, hogy kitöltse a rácsot és megakadályozza az árnyékolást és a zsúfoltságot.
HOW TO SCROG: PROCEDURE

Keep weaving throughout the early flowering phase until your screen becomes filled. Secure branches in place using soft garden ties.

 • Pruning: Remove the branches from below the point where you topped your plant. This will force your plant to direct all of its available energy to the canopy. These limbs require their own supply of nutrients and water. Remove them from the plant to free up resources.
 • Maintenance: Cannabis plants often feel stressed throughout the ScrOG process. Make sure to water them immediately after every weaving session. Going forward, only water the soil when the top 3–4cm is completely dry. Keep your plants well-fed with optimal nutrients to avoid deficiencies.

Fonja tovább a korai virágzási fázisban, amíg a rács meg nem telik. Rögzítse az ágakat a helyükre puha kerti kötözővel.

 • Metszés: Távolítsa el az ágakat onnan, ahol a növény tetejét levágta. Ezzel arra kényszeríti növényét, hogy az összes rendelkezésre álló energiát a lombkoronára irányítsa. Ezek a szárak saját tápanyag- és vízellátást igényelnek. Az erőforrások felszabadítása érdekében távolítsa el őket a növényről.
 • Karbantartás: A kannabisznövényeket gyakran éri stresszhatás a ScrOG folyamat során. Minden szövés után azonnal öntözze meg őket. A továbbiakban viszont csak akkor öntözzük meg a talajt, ha a felső 3-4cm teljesen száraz. Tápozza növényeit optimális tápanyagokkal a hiánybetegségek elkerülése érdekében.

A SCROG TÁMOGATÁSA MÁS KANNABISZ-ALAKÍTÁSI TECHNIKÁKKAL

A ScrOG fantasztikus eredményeket produkál akkor is, ha önmagában alkalmazzák, de ha más technikákkal kombinálja, akkor újabb szintre léphet. Íme néhány a leghatékonyabbak közül.

LST

Az alacsony stresszel járó átalakítás a kannabiszágak kíméletes hajlítását és lekötését jelenti a növény alakjának manipulálása érdekében. Az, hogy nem éri jelentős stressz a növényt, azt jelenti, hogy az átalakítás nem akadályozza a növekedést, ezért a növényeknek a folyamat után kevés idő is elegendő a felépüléshez.

Az LST egy ScrOG során többféle módon használható. A növény csúcsának lekötésével és a fő szár talajjal párhuzamosan történő irányításával a termesztők arra kényszerítik az oldalágakat, hogy felfelé nőjenek, így sokkal termelékenyebb lombkoronát alkotnak. Alternatív megoldásként az LST segítségével kösse le a csúcs után következő négy elsődleges ágat, „X” alakot képezve. Ez arra kényszeríti a növényeket, hogy oldalirányban növekedjenek, és kitöltsék a hálót .

Video id: 569373769

LOLLIPOPPING

A Lollipopping a lombtalanítás egy olyan formája, amelynek során eltávolítjuk az alsó lombozatot és a rügyhelyeket az ágakról. Ennek eredményeként fokozódik a légáramlás és az energia a nagyobb és produktívabb rügyek felé terelődik a lombkoronában.

Ez a technika ideális a ScrOG módszerhez, mivel előnyös a hálón növekvő rügyek számára, és közben korlátozza a gyengébb minőségű "popcorn" rügyek jelenlétét az ágak alsó részein. Win-win! Ezt a technikát tiszta, éles ollóval kell végrehajtani a vegetatív szakasz végén, és jól kombinálható az LST-vel és a main-lining-gal.

MAIN-LINING

Ez a technika a növények sorozatos toppolását és lekötését jelenti, hogy egyenletes méretű rügyekkel teli lombkoronát hozzanak létre. A main-lining kéz a kézben jár a ScrOG-gal egy nyitott és jól osztott lombozat kialakításával, amely alulról kúszik fel a hálóba.

A folyamat befejezése:

 1. Az egyes növényeket toppoljuk a harmadik csomópontnál és két fő szárat hozunk létre. Távolítsuk el az e pont alatti kinövéseket, hogy a növekedési hormon és az energia a fennmaradó szárak felé irányuljon.
 2. Puha kerti kötözőszalagokkal a két szárat derékszögben rögzítse a talajhoz.
 3. Miután hagyta, hogy növénye új hajtásokat hozzon létre, újra toppolja az összes fő hajtást, hogy megduplázza a fő szárak számát.
 4. Kösse le az új fő szárakat, és távolítsa el az összes többi új hajtást. Azt fogja látni, hogy egy tökéletesen szimmetrikus lombkorona kezd kialakulni a növény mindkét oldalán.
 5. Folytassa tovább, ötször toppolja a növény mindkét oldalát, hogy összesen 32 fő hajtást hozzon létre a ScrOG technikához.
ENHANCE SCROG WITH OTHER CANNABIS TRAINING TECHNIQUES

SZUPER CROPPING

Tegye ágait hajlékonyabbá és könnyen szőhetővé a szuper cropping segítségével. Ez a nagy igénybevételt igénylő módszer az ágak óvatos összeszorítását és elcsípését jelenti, hogy lehajtsa őket arra a pontra, ahol már majdnem megpattannak. Ez nemcsak növeli a fény behatolását, de a növényeket is alkalmasabbá teszi a ScrOG technikára.

A szuper cropping célja a belső növényi szövet károsítása, hogy a szárak könnyebben kezelhetők legyenek, anélkül, hogy kívül nyitott seb keletkezne. Természetesen ez viszonylagos kockázattal jár. Végezze el a technikát a vegetatív szakaszban, még mielőtt a növényei elérnék a hálót. Kövesse az alábbi lépéseket növényének szuper croppolásához:

 1. Válassza ki az átalakítani kívánt ágakat. Válasszon egy olyan részt a növény egy régebbi részéről, ahol a szövetet hajlékonynak és hajlíthatónak érzi.
 2. Fogja meg az ágat a hüvelykujja és a mutatóujja között és finoman nyomja össze. Körülbelül 10 másodpercig csavargassa a szövetet az ujjai között, miközben érzi, hogy az ág belseje megpuhul.
 3. Hajlítsa meg az ágat abba az irányba, amerre növeszteni szeretné. Kösse át az ágat szalaggal, ha véletlenül felsérti külsejét.

Végül a szuper cropping lehetővé teszi, hogy elkezdje növényének formálását és alapozását, hogy az később elérje a hálót.

A SCROGGOLÁSRA ALKALMAS TÖRZSEK

GREEN GELATO

Green Gelato egyike azoknak a törzseknek, amelyekről a kannabisztermesztők és az ínyencek vágyakozással beszélnek. A termesztők élvezik a könnyű kezelhetőséget és az izgalmat, ahogy a sűrű rögök fejlődnek a 12-12-es szakasz folyamán. Feltűnő lilák és mályvák jelennek meg, amikor az árulkodó Kush, mentás keksz és gyümölcsös desszert egyre erősödő illatai szállnak. A Green Gelato minden bizonnyal a legízletesebb lehetőség arra, hogy a 25%+THC-t bekerüljön az ön rendszerébe. Egyedülálló terpénprofillal kombinálva ez a törzs felpörgeti az agyat, és zseléssé teszi az izmokat

Az enyhe indica dominancia számos olyan tulajdonságot ad Green Gelato-nak, amelyek jól illeszkednek a ScrOG-hoz. A magas virág/levél arány azt jelenti, hogy a fény jobban megvilágítja a rögöket, mivel a levéltermelés miatt minimális az árnyékolás. A minimális levéltermelés azt is jelenti, hogy kevesebb időre van szükség az időigényes levéltelenítésre. Minden csomópontban szűk virágcsoportok képződnek, ahelyett, hogy hosszú bugák nőnének - ez egyenletes, homogén rügyek lombkoronáját hozza létre, amelyet egyformán ér a fény. Az alacsonyabban növő virágok - amelyek egyébként kicsik maradnának egy átalalkítatlan növényen - lehetőséget kapnak a maximális növekedésre.

Green Gelato

Green Gelato
23_genetic background_1 Sunset Sherbet x Thin Mint Girl Scout Cookies
33_Yield indoors_1 500 - 700 gr/m²
31_plant height outdoor_1 80 - 120 cm
25_flowering time_1 8 - 10 hetek
29_THC_1 THC: 27%
28_Type Blend_1 Sativa 45% Indica 55%
34_yield outdoor_1 800 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 200 cm
27_harvest period_1 Október eleje
22_Effect_1 Fizikailag pihentető, Tiszta

Vásároljon Green Gelato

OG KUSH

Az OG Kush már az Egyesült Államok-beli bevezetése pillanatában nagyon keresett törzs lett. Ezután nem tartott sokáig, hogy a globális kannabisz térben is hasonló elismerésben részesüljön. Ennek a növénynek az illata, megjelenése, hatékonysága és íze továbbra is minden kontinensen felizgatja a kannabisz-rajongókat. A feltűnő citrus-jegyek túlsúlyban vannak a szelídebb édessel és savanyúval szemben - az élvezetes utóíz még jóval a spanglik után is megmarad - a kivonatok pedig tiszta ízeket jelentenek. Eufória és a mentális tisztasággal járó csontig hatoló fizikai hatása miatt nagyon kedvelt rekreációs és terápiás célokra is.

Az OG Kush csomópontjai közötti egészséges szakasz megfelelő választást jelent a ScrOG számára. A többszörös toppingolás és az apikális dominancia területi cseréje lehetővé teszi, hogy a különböző részeken növő rügyek teljes potenciáljukat kihasználják, és olyan Kush-szőnyeget hoznak létre, amelyben a rögök kellő távolságban vannak az árnyékolás megakadályozására és a megfelelő légáramlás biztosítására. A kannabisz általában lendületesen reagál az átalakításra és ez alól az OG Kush sem kivétel - egyenletes méretű és egyformán sűrű virágokat hoz létre mindenütt, ahol fény éri. Az OG Kush nagyszerű hozamot termel ahhoz képest, hogy mennyire igénytelen a termesztése során.

OG Kush

OG Kush
23_genetic background_1 Chemdawg x Lemon Thai x Pakistani Kush
33_Yield indoors_1 425 - 475 gr/m2
31_plant height outdoor_1 90 - 160 cm
25_flowering time_1 7 - 9 hetek
29_THC_1 THC: 19%
28_Type Blend_1 Sativa 25% Indica 75%
34_yield outdoor_1 500 - 550 gr/plant
32_plant height outdoors_1 180 - 220 cm
27_harvest period_1 Október
22_Effect_1 Felemelő, Megnyugtató

Vásároljon OG Kush

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.

Termesztési útmutató témák

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37803 reviews