Kannabisz Termesztési Kalauz a Royal Queen Seeds-től.

By Steven Voser

A kannabisz vörös vagy lila szárai stresszt, tápanyaghiányt, kórokozók jelenlétét jelezhetik, vagy egyszerűen csak a genetika is okozhatja. Olvasson tovább, hogy megtudja, mikor kell aggódnia a vörös szárak miatt, és mikor nem.

Over and under-watering


Genetika vagy fény okozza a vörös vagy lila szárakat

Amikor először vesz észre vörös vagy lila szárat a kannabisznövényein, lehet, hogy megijed. De nem feltétlenül kell aggódnia. A bolygón számtalan kannabisz-törzs létezik, és némelyikük elképesztő pigmentációt képes bemutatni

A nagyon sötét lombozatú lila törzsek például gyakran lila szárat fejlesztenek, különösen, ha valamivel hűvösebb hőmérsékleten termesztjük őket. Amíg a növényei egyébként egészségesnek tűnnek, általában nincs ok az aggodalomra.

A genetikán kívül az elszíneződött szárak mögött meghúzódó másik fő ok az erős fényhatás lehet. Ha olyan átalakítási módszereket használ, mint az LST, vagy a lombtalanítás, észreveheti, hogy a növények szabadon lévő szárai idővel vörösre, rózsaszínre vagy lilára változnak. Ez teljesen normális, és mindaddig nem kell aggódnia miattuk, amíg a lámpák megfelelő távolságban vannak, és a növényei egyéb tekintetben egészségesek.

STRESS

Stressz, tápanyaghiány vagy a környezeti hatások által okozott vörös vagy lila szárak

Sajnos, a kannabisz vörös vagy lila szárai a stresszt is jelezhetik. Ebben az esetben a növények általában más tüneteket tis produkálnak, amelyek segíthetnek leszűkíteni a probléma kiváltó okát.

1. Kórokozók

Egyes gombák, mint például a fuzárium vagy a Botrytis, befolyásolhatják a növények szárának és lombozatának színét. A fuzárium hatással van a palántákra, megtámadja a szárukat, és végül palántadőlést okozhat. Néha sötétbarnának, vörösnek vagy enyhén lilának tűnhetnek a szárak. A Botrytis ezzel szemben a nagyobb növényeket érinti, és jellegzetes barna sávot képez az érintett szárak és ágak mentén, megfosztva tőlük a tápanyagot, ami miatt elpusztulnak.

A fuzárium és a Botrytis is átterjedhet egyik növényről a másikra, ezért a lehető leghamarabb intézkedni kell velük kapcsolatban. Tekintse meg korábbi bejegyzéseinket a fuzáriumról és a kannabiszpenészekről, ha többet szeretne megtudni arról, hogyan kell megbirkózni ezekkel a halálos kórokozókkal.

2. Tápanyaghiány

A tápanyaghiány számos tünetet okoz, beleértve az új és a régi lombozat sárgulását/száradását, valamint az elszíneződött szárakat és leveleket. A foszforhiány például, a korai stádiumban vörös és lila szárral, majd barna, kiszáradt levelekkel jelentkezik. A magnéziumhiány viszont úgy mutatkozik meg, hogy a levélnyelek (a szárak, amik a leveleket a szárhoz rögzítik) kipirosodnak.

Ha attól tart, hogy növényei tápanyaghiánnyal küzdenek, nézze meg ezt a bejegyzést képekért, leírásokért és könnyen követhető lépésekért, hogyan azonosíthatja és gyógyíthatja a kannabisz tápanyaghiányát.

Ne feledje, a tápanyaghiány nem csak a szár elszíneződését okozza; a növekedés visszaesésével, a lombozat károsodásával és egyebekkel is együtt jár. Útmutatónk segítségével feltétlenül azonosítsa a növényeit érintő hiányosság típusát, és a lehető leghamarabb orvosolja a problémát.

3.Néhány szó a pH-ról

A talaj és a tápoldat pH-értékének megfelelő beállítása elengedhetetlen, ha egészséges növényeket szeretne. Sajnos ezzel is sok termesztő küzd.

A kannabisz szereti az enyhén savas talajt (a legjobb eredmény érdekében azt javasoljuk, hogy tartsa 6,5-en az értéket). Ha a talaj túlságosan savas vagy túl lúgos, akkor a növények elveszíthetik az egészséges lombozatukat, és tápanyaghiány alakulhat ki, mivel nehezen veszik fel a tápanyagokat a műtrágyákból. Ha növényein vörös vagy lila szárakat talál, és egyéb tápanyagprobléma jeleket tapasztal, ellenőrizze a pH-szintet.

Ahhoz, hogy egyértelmű képet kapjon a talaj pH-értékéről, javasoljuk, hogy fektessen be pH- és vezetőképesség-mérőkbe. Ezek az eszközök pontosan megmutatják a talaj pH-értékér, valamint a tápanyagok elektromos vezetőképességét, ami azt jelenti, hogy láthatja, hogy a növények mennyire képesek felvenni a műtrágyát.

4. Hőmérséklet ingadozások

A hirtelen hőmérséklet változások gyakran okozhatnak változást a kannabisznövények pigmentációjában. Főként a hűvös éjszakai hőmérséklet miatt láthatunk sötétvörös vagy lila lombozatot és szárakat a növényekben. Ez a lila törzseknél különösen gyakori; Valójában a termesztők gyakran teszik ki hűvösebb éjszakai hőmérsékletnek a lila törzseket, hogy a lila gént igazán tudjon érvényesülni.

Ha a növényei pirosra vagy lilára válnak egy különösen hideg éjszaka után, a következő napokban fokozottan figyeljen rájuk. Ha továbbra is normálisan nőnek, akkor nincs ok az aggodalomra. Ha azonban lassult növekedést vagy a stressz egyéb jeleit észleli, emelje fel a termőhelyiség hőmérsékletét (vagy, ha szabadban termeszt, vegye fontolóra a növények beltérbe helyezését).

5. Stressz

A kannabisznövények számtalan módon reagálnak a stresszre. Az elszíneződött szárak akár transzplantációs sokk, hőstressz, túlöntözés, de még poloskafertőzés jelei is lehetnek. Éppen ezért, ha lila vagy vörös szárat talál, fontos, hogy fokozottan figyeljen az elszíneződés kiváltó okának azonosítására.

Az alábbiakban egy ellenőrzőlistát talál azokról a potenciális stressztényezőkről, amelyek piros vagy lila szárakat okozhatnak a növényeknek:

🌱Gyökér sokk:Az átültetés nagy megrázkódtatást jelent a gyökérrendszer számára. Ha a növényein vörös vagy lila szárak képződnek az átültetés után, egy jó adag TLC (vékonyréteg-kromatográfia) kezelés segíti a gyors gyógyulást.

🕷Kártevők vagy rovarok:Egyes kannabisztörzsek érzékenyebbek a kártevőkre és a rovarokra, mint mások. Ha növényeinek szára elszíneződött, lombozatuk sérült, növekedésük visszamaradt, valamint lisztharmat, szúnyog vagy pókok jeleit látja, akkor gyorsan kell cselekednie. Tekintse meg ezt a bejegyzést a gyakori kannabiszbetegségekkel kapcsolatban, ha többet szeretne megtudni a gyakori kannabisz-kártevők észleléséről és kezeléséről.

🌡Hőmérséklet vagy páratartalom problémák:Ha a termesztőhelyiség hőmérséklete vagy páratartalma rossznak tűnik, az is okozhat problémát. Állítsa be a hőmérsékletet/páratartalmat, ha azt gyanítja, hogy azok megterhelhetik a növényt.

💡Fény/hőstressz:Bár a kannabisz szereti a meleget és a sok napsütést, a túl sok hő vagy fény ártalmas lehet számára. Ha a kannabisznövényein égett vagy sárga leveleket talál, vagy kifehéredett esetleg felpöndörödött leveleket növeszt néhány nappal azután, hogy először észlelte elszíneződött szárukat, lehet, hogy fény- vagy hőterheléssel küzdenek. Gyorsan kezelje ezeket a problémákat, mivel pusztító hatással lehetnek a növényekre, és jelentősen csökkenthetik a termés méretét és minőségét.

Over and under-watering

Járjon a végére a vörös és lila marihuána száraknak

Ahogy korábban láttuk, a vörös vagy lila kannabiszszár nem feltétlenül ad okot aggodalomra. Ha a növények szárai hirtelen elszíneződnek, ne felejtse el alaposan megfigyelni őket, és figyeljen az egyéb tünetekre is, amelyek elárulják, hogy az elszíneződést nem genetika vagy fényhatás okozza. Látogassa meg blogunk termesztésre vonatkozó részét is, ahol részletesebb cikkeket olvashat a kannabisz termesztéséről, a tápanyaghiányok, a kártevők, a hő-stressz és egyebek kezeléséről.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37825 reviews