Kannabisz Termesztési Kalauz a Royal Queen Seeds-től.


By Luke Sumpter

MIT JELENT A KANNABISZ TOPPOLÁSA?

A topping a kannabisznövény fő szárcsúcsának lemetszését jelenti. Talán ez a legelterjedtebb HST, azaz nagy stresszel járó átalakítási technika, amelyet beltéri és kültéri termesztők is alkalmaznak. A természetes módon növekvő marihuána általában karácsonyfa szerkezetet ölt; Egy domináns, fő központi buga és több oldalág. Minden növényi rész részesül a napfényből a nap bizonyos szakaszában, ahogy a nap áthalad az égen.

Ezzel szemben a beltéri kannabisznövények egy fölöttük elhelyezett, helyhez kötött termesztési lámpából kapják a megvilágítást. Emiatt a természetes alakú kannabisznövények kevésbé hatékonyak a beltéri termesztésben, hacsak nem termeszt nagy mennyiséget SOG azaz Sea of Green módszerrel. A topping a profi termesztők által választott módszer a hozam növelésére. Azok az otthoni termesztők is kedvelik, akik csak egy maroknyi növénnyel szeretnék feltölteni termőhelyüket, nem pedig minél többet bepakolni.

A főrügy eltávolítása két új fő buga kifejlődését fogja ösztönözni, és támogatja az alsó, másodlagos ágak növekedését. A cél az, hogy megfordítsuk a karácsonyfa alakot, hogy több fényt tudjon behatolni. A növekedési hormon szétszóródik az összes hajtásban, miután a csúcsrügy dominanciája megszűnt. Az elágazó, alacsony profilú növények minden termesztő számára kívánatosabbak. Beltérben a függőleges tér gyakran luxus, szabadban pedig a bokrok diszkrétebbek, mint a magasra nőtt növények. A toppolás nagyszerű technika a kannabisz lombkorona feletti irányítás átvételére.

New Colas

New Colas

MIKOR LEHET TOPPOLNI A KANNABISZT

Akkor toppolja a növényeit, miután azok már 3-5 csomópontot kifejlesztettek, mert ekkor a gyökereik és a száruk már elég erősek ahhoz, hogy felépüljenek a folyamat okozta stresszből. A növények általában körülbelül 30 napos vegetatív fázis után érik el ezt a méretet. Ügyeljen arra, hogy a különböző fajták eltérő sebességgel nőnek.

A növények a palántázási szakaszban nem bírják a toppolást. Ha ezalatt megpróbálja levágni a fő hajtást, az azzal a kockázattal jár, hogy megöli vagy elsatnyítja palántáit. Hasonlóképpen, a virágzási szakaszban történő toppolás is biztosan károsítja értékes növényeit.

Várjon körülbelül 1-2 hetet, mielőtt újabb hajtást vág le. Növényeinek szüksége lesz erre az időre, hogy felépüljenek a stresszből, és alkalmazkodjanak az új növekedési mintához.

HOGYAN KELL TOPPOLNI A KANNABISZT

A növény tetején steril ollóval tisztán vágja le a fő szár hegyét, és teljesen távolítsa el a felső hajtást. Ügyeljen arra, hogy körülbelül 5mm távolságot hagyjon a vágás helye és az oldalsó elágazás között. Ez hagy némi teret a hibázásra, és segít elkerülni ezeknek a fontos szerkezeteknek a véletlen szétvágását.

Ahelyett, hogy egy különálló központi bugát növesztene, a növény két különálló ágat fejleszt – a fő buga nem növekszik tovább, a két oldalsó csomópont veszi át a helyét bugákkal.

Ezt a folyamatot később is megismételheti. A korábban létrehozott két ág készen áll, hogy csúcsrügyet fejlesszen. Ha ezt is tovább osztja, akkor ami ami korábban egyetlen csúcs volt egy virággal, most négy különálló rügyhelyet jelent.

Folytassa a folyamatot, amíg elégedett nem lesz növénye lombkoronájával.

Topping

Topping

FELSZERELÉS A KANNABISZ TOPPOLÁSÁHOZ

A kannabisz toppolása pontosságot, precizitást és tisztaságot igényel. Ha tompa szerszámmal vágja le a növényt, a szár eltörhet, és a tervezettnél sokkal nagyobb sebet hagyhat.

Használja a lehető legélesebb pengéket, amiket csak lehet. Az irodai és konyhai olló is működhet, de nem olyan hatékony, mint a kifejezetten erre a célra tervezett eszközök - ezért fontolja meg a metszőolló használatát. A borotvapenge is jó választás.

Próbálja ki az íves vágóollókat, amelyek a kannabisznövények megszelídítésére és toppolására készültek. Az éles pengék és a robusztus markolat optimálissá teszik őket az Ön igényeihez. Az ívelt kialakításnak köszönhetően tökéletesek a lombkorona mélyén történő metszéshez és a cukorlevelek levágásához a betakarítás során. Ezzel a praktikus eszközzel klónozáshoz is készíthet tiszta dugványokat.

MIT JELENT A FIMMING A KANABISZ ESETÉBEN?

A fimming egy másik HST-technika (magas stresszel járó átalakítás), amelyet a hozam növelésére használnak, és amely hasonlít a toppoláshoz, mégsem teljesen ugyanaz. A cél továbbra is a fő bugák számának növelése. De a duplázás helyett a fimming 4+ új csúcsbugát eredményezhet. Ez a technika erősen ajánlott azoknak a mikrotermesztőknek, akiknél talán csak 1-2 növény van.

A másodlagos hajtásokat azzal a növekedési hormonnal tölti fel a növény, amelyet korábban a fő szár kifejlesztéséhez használt volna. A legtöbb termesztő azonban arról számol be, hogy a fimming valamivel kevésbé hatékonyan csökkenti a nyúlást, mint a feltöltés. Egy fimmelt kannabisznövény még mindig meglehetősen magasra nőhet, bár sokkal több kiváló bugával.

MIKOR ALKALMAZZA A FIMMINGET A KANNABISZ ESETÉBEN

Várja meg, amíg a növény kifejleszt 3-5 csomópontot, mielőtt a FIM technikát alkalmazza. A toppoláshoz hasonlóan, ha túl korán hajtja végre az eljárást, azzal sokkolja a növényt, és lelassítja a palánta növekedését. Csak a vegetatív fázisban szabad a növényeket FIM-elni, hogy a virágzási szakaszban a növények minden energiájukat a rügytermelésre összpontosítsák. Ha ez idő alatt szeretné átalakítani a növényét, inkább gyengédebb technikákat próbáljon ki, például az alacsony stresszel járó átalakítást (LST).

HOGYAN KELL FIMMELNI A MARIHUÁNÁT

A fimmelés során a növény csúcsának körülbelül 75%-át lecsípjük vagy levágjuk. Maga a FIM szó azt jelenti, hogy „f*ck I missed”, és arra utal, mennyire hanyag ez a technika. Úgy tűnik, mintha a termesztő elrontotta volna a toppolást! Viccet félretéve, ez egy rendkívül egyszerű és hatékony technika.

Fogja meg növénye hegyét, és egyik kezével finoman húzza meg a hajtást. Egy tiszta ollóval vágja le a tetejének körülbelül 75%-át. Marad egy kis hajtás, amely végül négy bugának ad életet.

Fimming

Fimming

A TOPPING ÉS A FIMMING KORLÁTAI

A topping és a fimming meghosszabbítja azt az időt, amelyet a kannabisznövényeknek a 18/6-os vegetatív növekedési szakaszban kell tölteniük. Ha ezeket a technikákat tervezi alkalmazni, 4-6 hetes vegetatív időszakkal számoljon.

Egy másik gyakran figyelmen kívül hagyott és nyilvánvaló probléma a több zsíros buga kialakulásának ösztönzésével az, hogy a marihuánanövények általában nagyon nehézkessé válnak. ScrOG hiányában szükség lehet arra, hogy bambusszal támassza meg a növényeket.

METSZÉS ÉS ÁTALAKÍTÁS A MAXIMÁLIS TERMÉSÉRT

A lehető legtöbb termést szeretné? Ha igen, akkor fel kell készülnie néhány technikára. A kannabisznövények toppolása vagy fimmelése önmagában nem vezet elég messzire. Tegyen még néhány extra mérföldet ezekért a plusz grammokért. Ha a következő két módszert is melléteszi, akkor simán megütheti a főnyereményt.

LOLLIPOPPING

Röviden, a lollipopping a bolyhos, alsó rügyek eltávolítását jelenti a kannabisznövényekről. Az elképzelés az, hogy a növényi energiát a "popcorn" (aprószemű, nem túl hasznos) rügyek helyett a nagy, kövér rögök fejlesztésére összpontosítsák. A legtöbb termesztő a virágzás 3. hetében szereti lecsupaszítani az alacsonyabban lévő hajtásokat. Általában a lecsípést részesítik előnyben az ollóval történő levágással szemben. A ScrOG-termesztők általában a rács alatti összes alsó hajtást eltávolítják, hogy javítsák a légáramlást, és az összes növényi energiát a csúcsra irányítsák.

SCROGGING

A fenti, magas hozamú kannabisz termesztési technikák mindegyike tovább fejleszthető a ScrOG, azaz a Screen of Green segítségével. A ScrOG a nagy teljesítményű marihuánatermesztés csúcsa. Azáltal, hogy egy hálós rácsot helyez el a termesztési területen, a teljes növekedési folyamatot a maximális termelésre hangolja. A technika lényege, hogy a termesztő meghajlítja és behajtogatja a hajtásokat, hogy a lehető legtöbb rács négyzetet kitöltse. Ez a folyamat a vegetatív szakaszban kezdődik, és a korai virágzásig tart.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37835 reviews