Kannabisz Termesztési Kalauz a Royal Queen Seeds-től.


By Steven Voser

Tudja meg, mennyi napsütésre van szüksége a kannabisznövényének, és hogyan használhatja ki azt a legjobban.

Minél több napfény, annál jobb; ez aranyszabály a szabadban történő kannabisz termesztéséhez. Sajnos nem mindegyikünknek van olyan terasza, erkélye, udvara, vagy kertje, ahol egész nap süt a nap. Ebben a cikkben közelebbről is megvizsgáljuk a kannabisz szenvedélyes kapcsolatát a nappal, és megmutatjuk, mennyi napfényre van szükségük a szabadtéri növényeknek, hogy nagyszerű termést hozzanak.


Miért kell a kannabisznak napfény?

A napból származó fényenergiát a kannabisznövények a fotoszintézis erejével kémiai energiává alakítják, hogy növekedni tudjanak. Növényei a napból felszívott energiát arra használják, hogy a környezetükből kapott vizet, szén-dioxidot és ásványi anyagokat oxigénné és energiadús cukrokká alakítsák, hogy egészséges gyökereket, ágakat és lombozatot fejlesszenek ki.

Mi a különbség a napfény és a termesztőlámpákból származó mesterséges fény között?

A kannabisz-közösségben ősrégi vita, hogy a napfény legyőzi-e a mesterséges termesztőlámpákat - mindkét oldal büszke, hűséges híveket tudhat maga mellett. Az RQS-nél szilárdan hiszünk abban, hogy az anyatermészetet semmi sem helyettesítheti, de tudjuk, hogy a mesterséges világítás melletti beltéri termesztésnek is sok előnye van.

Step 1

Mi személy szerint szeretünk a nap alatt termeszteni, mert ez ingyenes, és egyszerűen nincs olyan ipari lámpa, amely képes a nap erejét reprodukálni. A kannabisznövények számára 10–12 órán át akadálytalan napfényt biztosítani azonban kihívást jelenthet az átlagos házi termesztők számára, különösen akkor, ha közben azon igyekszik, hogy növényeit távol tartsa a kíváncsi szemek elől.

Ez az a pont, ahol a beltéri termesztés a legjobban teljesít; nem csak igazán privát termesztést tesz lehetővé, de ha ön világít, megvan az az előnye is, hogy sokkal jobban kontrollálhatja növénye környezetét és fényciklusát.

Step 1

Sunlight vs Artificial

Mennyi napfényre van szükségük a kültéri kannabisznövényeknek?

A kannabisznövények akkor a legboldogabbak, ha napi 10-12 órányi közvetlen napfényt kapnak. Amint azt valószínűleg a saját szemével is láthatta, a kannabiszok nagyon erőteljesen nőnek, és ehhez rengeteg napenergiára van szükségük.

Mindazonáltal lehet egészséges kannabisznövényeket termeszteni a szabadban, legalább 6 óra megszakítás nélküli napfény mellett is. Ne feledje, hogy ezek a növények lassabban növekednek, és ezért kisebb súlyú és gyengébb minőségű termést produkálhatnak, mint az optimális mennyiségű napfényt kapó növények.

Teremszthető a kannabisz közvetett napfény alatt is a szabadban?

Olvasson el néhány termesztési fórumot, és rengeteg termesztőt talál, akik azt állítják, hogy napi 1-2 órányi közvetlen napfény mellett sikerült szüretelniük. A kannabisz végül is egy szívós növény, amely vadon termesztve kibír meglehetősen durva körülményeket is.

Ha azonban otthon termeszt füvet, optimális feltételeket kell biztosítania a termés méretének és minőségének maximalizálása érdekében.

Ha árnyékban tartja a növényeit, azok kapaszkodnak a nap felé és hosszú, nyurga ágakat, kevés rügyhelyet és könnyű, levegős, kevesebb gyantát tartalmazó rügyeket fejlesztenek.

Mikor virágoznak a kannabisznövények a szabadban?

A szabadban a fotoperiódusos kannabisznövények a nyári napforduló után virágoznak, amikor a nappalok rövidülni kezdenek, az éjszakák pedig hosszabbak lesznek. Az északi féltekén ez a júniusi napforduló után következik be fokozatosan, (ez az évtől függően általában június 20-án vagy 21-én történik.) A déli féltekén a kannabisznövények a decemberi napforduló után indulnak fokozatosan virágzásnak - erre december 20-án vagy 21-én kerül sor.

Ne feledje - a kültéri növények fokozatosan kezdenek virágozni, mivel a nappali órák fokozatosan csökkennek, nem úgy, mint beltéren, ahol egy kapcsoló megnyomásával a növényeket vegetálásból virágzásba fordíthatja.

Sunlight and darkness

Sunlight hours

Van különbség az Egyenlítőre és a féltekékre érkező napfény között?

Igen, nagyon nagy különbség van a féltekék és az egyenlítő (vagy a Ráktérítő és Batérítő közötti intertrópusi zónák) napfénye között.

Tekintettel a Föld pályájára, pólusai az év különböző időszakaiban billennek a Nap felé; az északi félteke a júniusi napfordulókor, míg a déli félteke a decemberi napforduló idején van a legközelebb a naphoz. Minél közelebb van egy pólus a naphoz, annál több közvetlen napfény éri, és annál hosszabbak a nappalok a megfelelő féltekén.

Az Egyenlítő azonban folyamatosan azonos távolságra marad a Naptól. Így egész évben állandó 12 órás napfényt kap.

Mikor kell termeszteni és szüretelni a kannabiszt az északi és a déli féltekén

Az északi féltekén a szabadban termesztők jellemzően tavasszal - kora nyáron csíráztatják magjaikat, elhelyezkedésüktől függően. Például az Ibériai-félszigeten a termesztők már március elején megkezdhetik a munkát, és augusztusra két teljes termesztést végigcsinálhatnak. Északabbra azonban valamivel később kell kezdeniük, hogy elkerüljék a fagyot, esőt, jégesőt és más kedvezőtlen körülményeket.

Ezzel szemben a déli féltekén élő termesztők már szeptemberben beindíthatják a termesztést - ők jellemzően március vagy május között szüretelnek, bár egyes sativak június elejére készülhetnek el (a genetikától és a helyi éghajlattól függően).

A szabadban történő termesztés során fontos tudni, hogy milyen genetikával dolgozik, és a növények hogyan reagálnak a szezon különböző időszakaiban történő ültetésre. Ha például nagy sativakat termeszt, érdemes lehet egy kicsit később kezdenie a termesztést, nehogy a növényei túl nagyra nőjenek. Ha viszont gyors automatákkal dolgozik, próbálja meg a magokat a lehető legkorábban a földbe juttatni, hogy egy szezonba két betakarítást is bele tudjon préselni.

Growing calendar

Celandar

Hogyan termesszünk füvet szabadtéren az Egyenlítő mentén és a trópusokon

Amint azt korábban említettük, az Egyenlítő menti területek egész évben folyamatosan 12 órán át kapnak napfényt. Ha ön olyan szerencsés, hogy az Egyenlítőn fekvő területen él, lehet, hogy egész évben termeszthet kannabiszt a szabadban (persze, ha az időjárás engedi). Ezeken a területeken a fotoperiódusos törzsek az autovirágzókhoz hasonlóan viselkedhetnek, és automatikusan kezdenek virágozni, amikor érettek lesznek

A Baktérítőn és a Ráktérítőn viszont a nyári, illetve a téli napfordulót követően akár napi 10,5, illetve 13,5 óra napfényt kapnak. Ezeken a területeken az időjárástól függően akár egész évben is lehet kannabiszt termeszteni, és előfordulhat, hogy a fotoperiódusos törzsek virágzását az életkor, nem pedig a fényciklus változása hozza el.

A trópusi kannabisz törzsek jellemzői

Bár a kannabisz gyökerei Ázsiába nyúlnak vissza, a növénynek sikerült elterjednie és alkalmazkodnia (hála az emberek segítségének) a világ szinte minden szegletében.

Azok a fajták, amelyek alkalmazkodtak a trópusok és az egyenlítők egyedi éghajlatához és fényciklusához, jellemzően jóval korábban csíráznak, mint azok, amelyek a távolabbi északi vagy déli növekedéshez alkalmazkodtak.

Sokkal tovább is maradhatnak a vegetációs fázisban és virágzás közben is tovább fejlődik a lombozat, ami hosszúkás és levegős rügyeket eredményez.

Ne feledje, hogy bár az egyenlítőn a fotoperiódusos törzsek hasonlóan viselkedhetnek, mint az autovirágzók, ezek nem igazi automaták. Az önvirágzó törzsek a Cannabis ruderalis specifikus génjeit tartalmazzák, amelyek az életkor által kiváltott hormonális változások alapján indítják be a virágzást. A fotoperiódusos egyenlítői törzsek nem rendelkeznek ezzel a génnel, így virágzásukat továbbra is kiválthatják a fényváltozások (még az olyan minimálisak is, mint ami az egyenlítő mentén vagy a trópusokon jellemző).

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37835 reviews