Vidd el az auto-k hozamát a csúcsra

Az autoflowering cannabis-fajták végre elérték a tiszteletet, ami kijár nekik. Sőt, ami még fontosabb, megérett a helyük is már a te, saját marijuana veteményesedben. 10 lépést mutatunk be, hogy a hozamod maximalizálni tudd, és így a legsúlyosabb terményt tudjad leszüretelni, ami csak lehetséges ezeknél, az auto-knál. Mint általában, a cannabis ruderalis hibrideknél az időzítés esszenciális fontosságú, szóval vágjunk is bele.

1.) VÁLASZD A LEGJOBB MINŐSÉGŰ, ÉS A LEGJOBBAN TERMELŐ AUTOFLOWERING FAJTÁKAT

A jelenlegi, autoflowering-variánsok képességei drámaian felfejlődtek az utóbbi években. Sőt, tulajdonképpen a legújabb auto-fajták közül, a legtöbb cannabinoid szintje már megüti a hagyományos, fotoperiodikus variánsokét. Mindamellett, egyik auto sem olyan, mint a másik, és vetélytársaink auto-i még mindig csak mérsékelt bugatermelést produkálnak.

Szóval mi leginkább a magas potenciájú, és sokat termelő auto fajtáinkat ajánljuk. Azok számára, akik a legterjedelmesebb mennyiségű szüretre vágynak, a Royal Critical Auto verhetetlen választás. Csak úgy, mint a fotoperiodikus elődje, a Critical, ez az auto hatalmas mennyiségű buga-halmazt képez a virágzás leforgása alatt. Ráadásul, elég csak 9 hét, a csiráztatástól számítva, és máris egy elég megnyerő szüretünk lehet belőle. Olyan gyors, hogy a legjobb lesz utána “tépelődni”.

2.) AZ AUTO-KAT A VÉGSŐ CSEREPÜKBEN KEZDD EL NEVELNI

A fotoperiodikus cannabis-fajtákat, tulajdonképpen, szinte örökké azok vegetatív stádiumában hagyhatjuk, ha szeretnénk. Csak kontrasztként, az autoflowering cannabis-félék folyamatos versenyben lesznek a kicsírázott mag formájuktól kezdve, egészen a végeredményig, általában 60-90 nap alatt. A sebesség egy jótét dolog. Habár a termesztő kénytelen lesz lépést tartani az auto-k hirtelen fejlődése közben.

Nincs idő, amit átültetéssel vesztegethetnénk, és semmiképp sincs semennyi idő a stressznek, ha az auto-iddal a maximum termést szeretnéd elérni. A legjobb tanács az az, ha a kicsírázott magokat egyből azok végső cserepébe ültetjük. Esetleg azt is teheted, hogy az auto magokat először a papírtörlőkendő-módszerrel, vagy valamelyik, általad kedvelt mód szerint kicsíráztatod. Aztán fogod őket, és nagyobb cserepekbe ülteted. Az egészséges gyökérzetnek a korai állapotában kell majd kialakulnia.

3.) KEZDD EL A PALÁNTÁIDAT BELTÉREN NEVELNI

Akár benn, vagy akár kültéren gondozod az auto-ültetvényedet, mindenképp biztosítsd, hogy a palántáid beltéren kezdjenek először növekedni. De még egyszer, a termesztőnek tisztában kell lenni azzal a ténnyel is, hogy az auto-k átváltanak virágzásba kb. 30-40 nappal a csíráztatás után.

Mind a kertész, és mind a növényei időre dolgoznak, az első naptól kezdve. Épp ezért, egy kritikus pont lehet, ha biztosítjuk, hogy a kicsírázott magok jól kigyökereznek. Egy hideg, fehér CFL, vagy akár egy napos ablakpárkány, mind megfelelő lehet. De tartsd észben, hogy az autoflowering cannabis-ok akkor kezdenek virágozni, amikor a megfelelő korba érnek, nem pedig a 12/12 órás fény-sötét ciklus megváltozásával.

4.) 18 ÓRA FÉNY

Az optimális, fény-sötét ciklus az autoflowering cannabis fajták számára a 18/6. Ez a szám, általában a fotoperiodikus marijuana, vegetatív növekedési stádiumával hozható összefüggésbe. Mindazonáltal, az auto-k akkor érik el teljes potenciáljukat, ha elég nagyra tudnak nőni, hogy aztán nagyobb számú bugát is tudjanak termelni, így szükségük lesz már az elejétől kezdve, a végéig a 18/6-ra.

Az auto-k a legkitartóbbak az összes, cannabis variáns közül, szóval biztos, hogy túlélnek mindenféle kemény környezeti feltétel dacára, és még kevés fénnyel is. De mi, legfőképpen egy hatalmas szüretre törekszünk, és hogy ezt a célt el is érhessük, az auto-knak annyi fényre van szükségük, ami csak lehetséges, 18 óra alatt. Több fény, több buga,

Beltéri termesztés esetén, egy full spektrumú, LED rendszer a legtökéletesebb választás. A HID is szuper, de a CFL viszont, szinte csak a rövid, vegetatív periódusra elég. A kültéri auto-k burjánzani fognak a megfelelő, nyári időben, és a melegebb területeken, egészen a tavasztól augusztusig tarthatóak. A 18 órás napfény nem is létszükséglet, mivel a Nap, maga Isten termesztőlámpája, és mint az, végtelenül erőteljesebb, mint bármilyen más, nem természetes fényforrás.

5.) NEDVES-SZÁRAZ CIKLUSOK

Annak biztosítása, hogy a marijuana növényeid öntözéskor a mennyiség se nem túl kevés, se nem túl sok, kulcsfontosságú egy hatásos, nedves-száraz ciklus megtartásához. Ez különösen fontossá válik az auto-knál, köszönhetően azok a rendkívül rövid élete miatt. Épp emiatt, ha valami a növekedés nem megfelelő, akkor egy túl nedves, vagy túl száraz közegben nem túl helyrejönni. Tényleg nem engedheted meg magadnak, hogy akár egy hetet is elveszíts, a beteg auto-d ápolásával.

Emeled meg a cserepet/edényt, hogy a súlyából fel tudd becsülni, hogy kell-e nekik további víz. Ezt könnyen meg lehet tanulni, és gyakori rutinná tenni. Mikor megöntözöd őket, a médium súlya megnövekszik, így egy könnyebb cserépnél könnyű megmondani, hogy a növénynek kell-e még víz.

Ugyanakkor, arra is érdemes vigyázni, hogy a cserepeket sose hagyjuk egy tócsányi, szükségtelen vízben állni. Ez nyitott kapukat jelent a gyökérrothadás és a patogének számára. Tartsd az ültetvényt higiénikusan. Szabadulj meg a felesleges nedvességtől a locsolás után.

Azok, akiknek nem olyan egyszerű mindig, csak úgy felemelgetni a cserepet, beruházhatnak egy nedvességmérő vagy megfigyelő berendezésre. Ez, az olcsó készülék felbecsülhetetlen értékű tagja lehet a termesztő készletednek, ha kezdő hidroponikus cannabis-termesztő vagy. A nedvességmérő leveszi a válladról a tippelés terhét.

6.) A TÁPANYAGOK ÜTEMEZÉSE

Nyilvánvalóvan, az autoflowering fajtálhoz való trágyák közül a legjobbak az új, auto-ra specializált tápanyagok széles választéka. Ezek mind eléggé új termékek a piacon. A legtöbb termesztő nem is ismeri őket, de a hidroponikus, és a kókuszos termesztőknek mindenképpen ajánlom, hogy csekkolja le.

Az auto-kat trükkös lehet beütemezetten etetni mondjuk konvencionális, hidroponikus tápanyagokkal. De akár működhet is. Legalábbis, ha óvatosan micro-adagolsz. Az auto-k sokkal kevésbé tápanyag-éhesek, mint egy súlyos, fotoperiodikus, Indica cannabis. Gondolj úgy az auto-ra, mint egy mini sativa-t tápanyagoznál.

Talajban termesztőknek, finoman trágyázott talaj ajánlatos az autoflowering cannabis neveléséhez. Durván trágyázott talaj még megégetné a kis aranyoskákat. Az olyan kiegészítőket leszámítva, mint az enzimek, B vitamin, vagy jótékony gomba, az auto-knak nincs igazán szükségük nagy mennyiségű tápanyagra, rövid, vegetatív idejük alatt.

Ha muszáj is valami tápanyagot tenned előbb a talajba, spórolj azért vele. Alapvetően virágzáshoz való tápanyagok és serkentőszerek kellenek majd csak. De megint: a virágzás időszaka alatt kb. a minimumtól a közép adagokig megfelelő lesz az alkalmazásuk. A növények túltápanyagozása általában az egyik leggyakoribb hozamlopó indok ami létezik az auto-féléknél.

7.) VIGYÁZZA A NYÍLÁSI TECHNIKÁK SZERINT

Lemetszeni, vagy nem lemetszeni? Sok kertész a metszést, és az autoflowering cannabis-félék alakjának formálását kedveli, hogy nagyobb hozama legyen belőle. Mi nem azt mondjuk, hogy ez nem lehetséges egy hatalmas auto-szüret betakarítása, ezen technikák használatával. Inkább azt, hogy elég nagy a kockázat, hogy el tudj érni egy magas hozamot.

Metszeni és LST-vel hajlítgatni az auto-kat katasztrófaként is végződhet, és az auto ScrOG pedig kicsit cseles. Az autoflowering növények olyan gyorsan virágzásba hajtanak, hogy nem tudnak sokáig meghajlítva maradni majd. Könnyen le is törhetünk egy ágat, ha nem vigyázunk.

A ScrOG pedig ultra-alacsony kell, hogy legyen, amivel nehézzé válhat vele a munka. Az auto ScrOG valószínűleg nem terít be majd úgy mindent, ahogy azt reméled, ahogy a fotoperiodikus növények tennék. Ráadásul, néha az auto-k toppolása két, vézna szárhoz is vezethet, ha a növénynek nincs elég ideje, hogy gyorsan helyre tudjon jönni.

Mi inkább szeretnénk kihagyni a metszést, és a bizonyítottan kevés beavatkozással járó, maximum hozam technikákhoz fordulunk.

8.) SEA OF GREEN (SOG)

A Sea Of Green (Tengernyi Zöld), vagy SOG módszer elképesztően hatékony tud lenni, ha auto-kkal kombináljuk. Ez a védjegy a gyors, és életvidám növekedés, míg ezzel szembeállítva, az auto-k rövid növés ideálissa teszi őket a SOG technika alkalmazásához. Nincs szükség metszésre, az autoflowering cannabis-nak úgy is jó. Ez a kertészeti metódus a legjobb módja a gyorsan virágzó auto-kat a legjobban tudjuk hasznosítani. És hogy a maximum hozamát gyűjthessük be.

9.) DUPLÁN JÓL JÁRSZ

Amennyi időbe tart felnevelni egy fotoperiodikus cannabis fajtát, a magtól a fűig, 2 növénnyi auto-t tudsz megtermelni. Még a gyorsan virágzó, fotoperiodikus hibrideknek is 8 hét szükséges a virágzásukhoz. A legtöbb fotoperiodikus fajtának 90-120 napba telik, mire eljöhet a szüret ideje.

Te viszont, 120 nap alatt, már mindenképp túl kell, hogy legyél 2, egymást követő auto-szüreten. Csak gondolj bele, ha ez alatt, az idő alatt két auto veteményest is gondoztál már, és SOG-stílusban nyomtad, akkor nem kell nagyokosnak lenned, hogy rájöjj, hogy duplán jól jártál

10.) NE FELEJTSD EL ÁTMOSNI

Két-három hónap, és az autoflower-veteményesed maximális hozamot hoz, ne rontsd el azzal a súlyos szüretelést, hogy éppen nem vagy észnél. Mindig hagyd meg legalább a virágzás utolsó hetét arra, hogy átmosd a cannabis növényt.

Az auto-k eléggé fényéhesek és esetleg eddig nem is használtál túl sok tápanyagot sem. De, vitán felül, ha használtál valamennyit, és nem mosod át őket, ez el tudja rontani a bugák ízét. Használj tiszta vizet, vagy egy kevés tápanyag-kimosó oldatot. Ez, az utolsó lépés meghozza majd a gyümölcsét, mikor itt lesz az ideje, hogy elszívd a nagy, kövér auto-füves spanglit.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.