By Luke Sumpter

Hogyan építsük ki a saját termesztő szobánkat?

Építsd meg a termesztési helyiségben

Tehát úgy döntött, hogy otthon fogja megtermeszteni a saját kannabiszát. Helyes! A saját kannabisz termesztése nemcsak azt eredményezi, hogy folyamatosan lesz otthon ebből a csodálatos növényből, de a fű nagyobb megbecsüléséhez és a jól elvégzett munka érzéséhez is hozzájárul. Ma már pontosan tudjuk, hogy a kertben töltött idő ugyanolyan jótékony hatású, mint a meditáció, hozzájárul a jó közérzethez, sőt segít a szorongás és a depresszió leküzdésében is.

A kannabisz otthon történő termesztése azt jelenti, hogy valamilyen módon már elköteleződött a termesztés mellett. Annak érdekében, hogy betakarítástól betakarításig elegendő fű álljon rendelkezésre, legalább 1 m²-es hely ajánlott. Ez számos kisebb növényt, vagy egy-két "edzett", sőt scrog technikával kezelve nagyobb növényt is képes befogadni. Mindez az ön döntése; a hozamok végül hasonlóak, csak attól függ, hogy sok fajtát akar-e, kisebb hozamokkal, vagy kevesebb fajtát és nagyobb hozamokkal? Ez teljesen az egyéni döntésen múlik.

A termesztő tér magasságát a rendelkezésre álló hely és a használt lámpák határozzák meg. Az egy négyzetmétert a legtöbb világítási mód könnyen lefedheti. Kisebb magasságra van szükség fénycsövek használatakor, mivel ezeket a lámpákat közelebb lehet tenni a növényekhez a növekedés során, míg a HID lámpáknak nagyobb távolságra van szükségük, hogy elkerüljük az égést és a túlzott hő felhalmozódását. Elképzelhető, hogy egy 1000W-os HID-del szeretné turbózni a palántákat, de megfelelő magasság nélkül ez nem lehetséges.


A TÉR KIVÁLASZTÁSA

Mindenki találhat egy könnyen elérhető tartalék négyzetmétert valahol az otthonában vagy lakásában. Plusz szoba, tetőtér, alagsor, szekrények és beépített szekrények - ezek mind felhasználhatók termesztőhely létrehozására. A diszkréció kulcsfontosságú tényező; a ventilátor zaját, a a lámpák zümmögést és a szagok szabályozásának lehetőségeit mind figyelembe kell venni, amikor kiválasztjuk a helyet a termesztőtér kialakításához. Például egy megosztott válaszfalhoz csatlakoztatott ventilátor az őrületbe fogja kergetni a szomszédait a zajjal és a vibrációval.

További kulcsfontosságú tényezők, amelyekről itt részletesen írunk:

VILÁGÍTÁS

Feltétlenül szükséges egy teljesen fénybiztos termesztési szoba. A fényszivárgás bosszantó lehet, mivel a növekedést serkentő lámpák rendkívül éles fényűek. A fényszivárgás zavarhatja az éjszakai alvást, ha a termesztőteret egy hálószobai szekrényben, vagy valamelyik lakott helyiség sarkában alakítja ki. A legrosszabb esetben pedig az egész környéken híre megy, hogy ön füvet termeszt.

Másodszor, a termesztési helyiségbe történő fényszivárgás hátrányosan befolyásolhatja a növény teljesítményét. Miután a növényeket a 12–12 napos / éjszakai ciklusra állítja a virágzás megindítása érdekében, a fényszivárgás megzavarhatja a növényeket, és alacsony terméshozamhoz, hermafroditizmushoz, vagy a fény-stressz hatására akár sikertelen növényekhez is vezethet. Minden termelő figyelemmel kíséri a hím növényeket, de néhány jól elrejtett banán a nőivarú növényeken, az egész termést tönkreteheti, azáltal, hogy vetőmag termelésbe kezd.

Miután a termesztési helyet kialakította, végezzen egy tesztet a lámpák bekapcsolásával és a fényszivárgás ellenőrzésével. Az esetleges repedések vagy lyukak, amelyek kiengedik a fényt, minden bizonnyal befelé is engedik majd. Ha lelepleződnek, ragassza le a lyukakat a boltokban elérhető fényálló szalaggal vagy legalább két rétegű ragasztószalaggal - a ragasztószalag félig áttetsző, még a fekete színű is, így egy réteg nem lesz elegendő.

A legtöbb termesztőhelyiségben tartott elektromos berendezés, például a szárítók is meglehetősen erős mikro-LED lámpákkal rendelkeznek, amelyek ugyanúgy károsíthatják a növényeket, mint a környezeti fény szivárgása. Helyezzen szalagot az ilyen típusú lámpák fölé azért, hogy az éjszakai sötétség a lehető legsötétebb legyen. Kint a telihold visszafogott fénye kedvezően befolyásolja a növény növekedését, ám ezt a hatást nehezen lehet a beltéri növekedésnél beállítani.

Világítás

LÉGMENTESSÉG

Amikor a gyantás, kövér rügyek érni kezdenek, a jó kannabisz illata messzire száll - ennyire egyszerű. Néhány fajta hihetetlenül erősen szaglik, és egy egész szobát, egy egész házat vagy akár egy utcát is beboríthat a szaga. Ha gyakran látogatja a növényeit, könnyen hozzászokik ehhez a zamatos aromához, és talán meg van győződve arról, hogy a szaghatás nem ér túl a termesztőtéren - de nem is állhatna távolabb az igazságtól. Egy jól lezárt termesztőtér megakadályozza, hogy az aromák zavarják a szomszédokat vagy a többi lakót.

Egy jól lezárt termesztőtér megkönnyíti a klímaberendezés karbantartását is. A hőmérséklet-szabályozás és a levegő párátlanítása / párásítása zárt környezetben simán működik. A stabil környezet nagyon fontos az optimális növényi teljesítmény érdekében. A jól lezárt szoba a növények karanténcellájaként is szolgál, megakadályozva a rovarok, kártevők vagy levegőben lévő kórokozók bejutását. Egyetlen egér egyetlen éjszaka alatt is hatalmas károkat okozhat a kannabiszban, különösen a fiatal növényeknek, mivel szinte ki vannak éhezve a tápanyag dús levelekre és a fiatal szárra.

Meg kell jegyezni, hogy a légmentes termesztőtér egy költséghatékony megoldás. Ha többet költ egy légcserélő rendszer felállítására, az jelentős mértékben javíthatja a növény minőségét és hosszú távon meg is térül. A légmentes termesztő helyiségek azonban ideális környezetet jelentenek a CO₂ dúsítással való kísérletezéshez, amelyek növelhetik a növények teljesítményét.

Légmentesség

A LÉGMOZGÁS

Az egészséges kannabisz termesztéséhez áramló levegő szükséges. Bármely termesztő helyiségnek legalább egy ventilátorra van szüksége, hogy biztosítsa a levegő folyamatos áramlását. A mozgó levegő számos előnyt biztosít a kannabisz növény számára.

A mozgó levegőtől minimális elvárás, hogy a növény összes levelét megmozgassa, hogy friss levegő álljon rendelkezésre a sztómák számára. Csendes környezetben az elhasznált levegő megrekedhet a levél alján a sztóma körül és akadályozhatja a hatékony gázcserét. Ennek nemkívánatos hatása lesz a növény növekedésére; a szár gyenge lesz, a levelek leesnek, és a növény kevés termést hoz.

A mozgó levegő jelentősen megerősíti a növényeket; a szárak és az ágak vastagabbak és robusztusabbak lesznek, és több termést hoznak majd.

A mozgó levegő a párolgás elősegítésével a táptalaj nedves-száraz ciklusát is segíti. Ezen kívül megakadályozza azokat a betegségeket, amelyeket a nedvesség felhalmozódása okoz a leveleken. A penész semmit sem szeret jobban, mint a nedves, meleg környezetet.

A Légmozgás

LÉGCSERE

Nagyobb költségvetés esetén a légcserélő-rendszer bevezetése is serkenti a jobb növekedést. A levegőcseréhez szükség van egy bemeneti nyílására a friss levegő számára és az elhasznált levegő elszívására. Még nagyobb költségvetés esetén a szénszűrőnek a kiáramló részbe történő beépítésével a szagtényező minimálisra csökken.

A levegő bemeneti nyílása passzív és számos formában létezhet; azonban mindig a termesztési helyiség alsó részén helyezkedik el, vagy a padlón - ha a emelt padlóról beszélünk - vagy a fal alsó részén. Amikor perforáljuk a termesztőteret, a fő szempont a fényszabályozás. Egy egyszerű nyílás, szellőzőnyílás vagy lyukak sorozata nagy mennyiségű levegőt biztosít ugyan, de a fény is kiszabadul ezáltal. Ha egy csövet használ, amelyben van egy kanyar, esetleg kettős falazattal látja el a teret, úgy megakadályozhatja a fény kiszivárgását.

A legegyszerűbb azt megjegyezni, hogy a fény csak egyenes irányban terjed, így ha olyan eszközt használ, amelyben van egy kanyar, akkor az segít majd diszkréten tartani a termesztőteret. Ezenkívül helyezzen üzembe valamiféle kártevő-akadályt is a próbálkozók visszatartására, mert biztosan lesz jelentkező, aki szeretne bejutni és belekóstolni az értékes növénybe.

Ha van levegő bemenet, az azt jelenti, hogy van egy levegő kimeneti vagy kiáramló nyílás is, ideális esetben szénszűrővel felszerelve. A kiáramló rendszerek eltávolítják az elhasznált levegőt és hőt a termesztő térből, és friss levegőt vezetnek be. Ahol csak lehetséges, a szabadba kell kivezetni, hogy megakadályozzuk a hő felhalmozódását a zárt terekben, vagy hogy ugyanazt a levegőt keringessük vissza a rendszerbe. Ez gyakran kihívást jelenthet, de a csövek a barátai a levegőelosztási problémák megoldásakor.

Légcsere

KLÍMA-ELLENŐRZÉS

A kannabisz akkor érzi jól magát, ha a klíma a páratartalom és a hőmérséklet tekintetében szabályozva van; bizonyos paraméterek a vegetációhoz, míg mások a virágzáshoz ideálisak.

A páratartalom páramentesítővel könnyen szabályozható; ez kettős működésű egységként is kapható, amely szükség esetén hozzáadja vagy kivonja a páratartalmat. A vegetáció során a nedves és meleg környezet serkenti a növekedés ütemét, míg az alacsonyabb páratartalom és hőmérséklet a rügy fejlődésének kedvez.

A hőmérsékletet kicsi, hordozható, fordított ciklusú légkondícionálókkal lehet szabályozni. Számos páratartalmat módosító egység és fűtőberendezés beépített termosztátokkal és higrométerekkel rendelkezik, tehát a környezet igényei szerint be- és kikapcsol. Csak állítsa be ezeket, hogy biztos lehessen abban, hogy a növénye minden szakaszban fejlődik; az egész folyamat automatizálása sokkal könnyebbé teszi a termesztő életét.

Klíma-ellenőrzés

BIZTONSÁG ÉS TŰZVÉDELEM

Noha a legtöbb termesztő minden probléma nélkül eljut a betakarításig, számos rémtörténet dokumentálja, hogy milyen szerencsétlenségek történhetnek baleset esetén.

  • ELEKTROMOS BERENDEZÉSEK

Bár sok kannabisztermesztő szeret minimálisan működni, mások a lehető legtöbb hasznos eszközt használják. De a termesztőtérben még kis számú elektronikai eszköz is tűzveszélyt jelent.

A termesztés során a víz továbbra is az egyik legnagyobb kockázati tényező az elektronika területén. A víz megszakíthatja az elektromos áramot, ami tüzet vagy áramütést okozhat. Próbálja meg minél magasabban a talaj felett tartani az elektronikát, ha szivárog a víz.

Helyezzen ventilátort a termesztő helyiségbe a hőmérséklet szabályozásához. Bár ezmég több elektronikai eszközt jelent, a ventilátor hűvös légáramot hoz létre, és ez segít megelőzni az eszközök túlmelegedését.

A megszakító (GFCI) használata segít megállítani az elektromos szivárgást. Ez a szerkezet érzékeli, amikor az áram ott áramlik, ahol nem kellene - víztömegben vagy emberi testben -, és megszakítja az áramkört.

ELEKTROMOS BERENDEZÉSEK

  • HÁZTARTÁS

Tartsa a termőhelyiséget a lehető legrendezettebben. Hozzon létre egy külön helyet minden berendezés számára, és tartsa rendben a vezetékeket, műanyag gyorsbilincsek segítségével. Ha sérült vagy rossz helyen lévő vezetékeket észlel, azonnal javítsa meg.

Használat után pakoljon el minden szerszámot az esetleges veszélyek elkerülése érdekében. Tegye el a metszőollót, az öntözőkannákat és a permetező palackokat egy szerszámosládába, amikor nem használja őket. A botlás nemcsak sérülést okozhat, de ha véletlenül a növényein landol, komoly károkat okozhat.

  • TŰZOLTÓ KÉSZÜLÉK

Bár ritkán fordul elő, de arra az esetre is teljesen fel kell készülnie ha tűz ütne ki. A termesztőhelyiség tüze tönkreteheti tulajdonát, veszélybe sodorhatják életét, és kertészkedő hobbiját is kiszolgáltathatják a hatóságoknak. Tartson mindig tűzoltó készüléket a közelben, ha valamelyik berendezés lángba borulna.

Telepítsen tűzjelzőt a termesztőhelyiségébe, hogy figyelmeztesse, ha tűz keletkezik. Vásároljon kézi tűzoltó készüléket, és tartsa a terem, vagy sátor bejáratánál. Vásároljon olyan modellt, amely száraz vegyi habot vagy szén-dioxidot tartalmaz és alkalmas az elektromos tűz oltására. Alternatív megoldásként vásároljon tűzoltó labdát és helyezze a termesztőhelye fölé. Túlzott hő hatására ezek az eszközök felrobbannak, és tűzgátló port bocsátanak ki.

AZ ÉPÍTÉS

Most, hogy kiválasztotta a helyiséget, amely kielégíti az egészséges és diszkrét növekedés igényeit, itt az ideje, hogy ténylegesen megépítse a termesztő helyiséget. Számos megoldás létezik arra, hogy meghatározott költségvetésből otthon termesztő szobát hozzon létre. Ez a módszer néhány műanyaggal fedett fakeretet használ a falak, az alap, a mennyezet és az ajtó kialakításához. A mennyezet beillesztésekor be kell építeni a lámpák tartóit. A meglévő falakkal és mennyezetekkel való építkezéskor TELJESEN BIZTOSNAK KELL LENNIE AZ ELEKTROMOS VEZETÉKEK HELYÉBEN. A bérlőknek emellett fontolóra kell venniük a termesztőtér kialakításával érintett felületek jövőbeli javításának költségeit is

Amire szüksége lesz:

• Egy fűrész
• Tűzőgép, amellyel fához is tud tűzni
• Kétoldalas műanyag lemez: egyik oldala fekete, a másik fehér vagy fényvisszaverő, mint a Mylar
• Csavarok
• 4 kis zsanér
• Fúró fúrófejjel és csavarhúzóval
• Ollók
• 26 szöglemez
• Műanyag sarokvédők (opcionális)
• Megfelelő fűrészáru: 4x4cm (vagy elég hasonló) fenyő vagy hasonló könnyen kezelhető puhafa, elég erős és olcsó; a helyi tüzépen minden bizonnyal talál különféle hosszúságút

Az Építés

INSTUKCIÓK

1. A keret tetejének és aljának elkészítéséhez 4x 1,0m + 5x 92cm fa lécre lesz szüksége.

- A keret oldalainak elkészítéséhez 7x 192cm lécre lesz szüksége.

- Az ajtó elkészítéséhez 2x 1,0m lécre + 2x 192cm lécre van szüksége.

2. A tetejére: A léc rögzítéséhez fúrjon lyukakat mindkét végüktől 2 cm-re, és egyet a középső részen is. Tegye ugyanezt az alsó részen is.

Az ajtóhoz: Fúrjon lyukakat az 1 m-es lécre mindkét végétől 2 cm-re. Csavarozza össze a függőleges lécekkel.

3. Most, hogy elkészítette az alsó keretet, fogja meg az egyik 192 cm-es lécet, helyezze az egyik sarokba, és rögzítse két szöglemezzel. Ismételje meg mindkét sarokban.

4. Most, hogy mind a négy a helyén van, helyezze fel a tetejét, és rögzítse hozzá az összes függőleges lécet saroklemezekkel.

5. Mérje ki a függőleges lécek közepét, és rögzítse a stabilizáló gerendákat 2 szöglemezzel (3 olyan helyen, ahol azok megfelelnek a felső keret tartógerendájának).

6. Olló segítségével vágjon le egy műanyag darabot/Mylar-t, amely lefedi az egyes keretek minden szélét. Tűzzük a műanyagokat a helyükre, a széleken, az átfedéseknél használjunk műanyag sarokvédőket.

7. Helyezze be az ajtót, a 4 zsanért csavarja be a helyére.

8. Voila, a termesztőszoba készen áll a berendezésre.

GYŰJTŐÁLLVÁNY

Ha gyűjtőállványt épít a termesztőhelyiség padlójára, könnyen tudja majd a dolgait rendben és tisztán tartani. A növényeket az edényeikben erre a tárolóra helyezi, hogy a szivárogó szennyeződések az elhalt levelek és a kifolyt víz ide gyűljön és könnyen eltávolítható legyen. Amikor a növekedés befejeződött, a gyűjtőállvány könnyen eltávolítható és sterilizálható a következő termesztés előtt.

Ehhez egy olyan keretet épít, amely 15 cm mélyen van a termesztő helyiségben, és ugyanazzal a műanyaggal van kialakítva, amilyet a falakhoz is használtak. Ez megakadályozza a szoba padlójának szennyeződését és a kórokozók elszaporodását.

A növényeket szokás rendszeres időközönként leöblíteni a növekedés során, elsősorban a felhalmozódott műtrágya-só lemosására és a táptalaj kannabisz-barát tápanyag tartományban tartására. Noha a biogazdálkodásban nincs tápanyag-felhalmozódás, mindig van némi túlfolyás. A betakarítást megelőző virágzási szakasz végén azonban az összes termesztési módszernek szüksége van egy átöblítésre a rügyminőség javítása érdekében. A gyűjtőállvány az összes kifolyó vizet összegyűjti, így az könnyen eltávolítható.

A gyűjtőállvány passzív öntözőrendszerként is működhet, ha néhány napig felügyelet nélkül hagyja a növényeket. Édesvíz hozzáadása esetén a gyűjtőállvány tényleges tározóként működik, ahonnan a növények felszívják a vizet, és nem száradnak ki, amíg Ön távol van.

Gyűjtőállvány

TERMESSZEN

Létrehozott egy olyan helyet, ahol saját kannabiszt termeszthet az otthonában. Friss levegőt enged be, mellyel lehetővé teszi a szén-dioxid, az oxigén és a hő egészséges cseréjét; nem engedi a fényszivárgást az optimális növény-egészség és diszkréció érdekében, valamint tiszta és könnyen karbantartható. Most már csak annyit kell tennie, hogy eldönti, hogy organikusan vagy tápoldatokkal fog-e termeszteni, és választ néhány lenyűgöző fajtát, amelyik örömöt szerez majd önnek !

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.