• Citromfű Royal Guardians

Citromfű Royal Guardians

A citromfű vonzza a hasznos rovarokat, taszítja a károsakat, és mikor társnövényként használjuk, segít a kender szagának álcázásában
 5/5 (8) Írja meg a véleményét
€ 0.99
Hozzáadás a mentett tételekhez
Ingyen
Szállítás
Szabad
Visszatérés
Titkos
Szállítás

 • További infó
 • Kérdések (0)
 • Vélemények (6)

A citromfű egy sokoldalú társnövény. Gyógyszerként, kulináris gyógynövényként és még rovartaszítóként is használható.

A citromfű

A citromfű (Melissa officinalis), amit egyébként, gyakran “Melissa”-ként is emlegetnek, egy, az árvacsalánfélék családjába tartozó, évelő növény, amit már évszázadok óta használnak főzéshez, és gyógyszerként is. Már az ókori görög Ptolemaiosz is dicsérettel említ róla, de biztos, hogy téged is le fog nyűgözni, ha hallal próbálod ki. Mint az összes mentaféle, ez az univerzális növény is igazán könnyen el tud terjedni, és így gyorsan szőnyeget képez, így viszont, más növényeket meg is fojt. Egy lusta kertész, a citromfüvet mindig cserepekben tartja, és így, ellenőrzése alatt tudja tartani annak terjedését is. A citromfű, leginkább a félárnyékos területeket kedveli, és termeszteni is eléggé problémamentes. Csak rendszeresen le kell csippenteni a virágkezdeményeket, hogy ezzel további vegetációra serkentsük.

A cannabis társnövényeként, a citromfű taszítja a különböző szúnyogfajtákat, míg a hatékony, beporzó rovarokat a kertedbe vonzza majd. A levelet a rovarcsípéseidre morzsolva, enyhíti azokat, és ha a száraz levelekből, édes citrom teát készítesz, az segít a memória fejlesztésében; mégis, leginkább a nyugtató, és lazító hatása miatt használják a legtöbben. A szezon végén a citromfű elszárad, és a tél teljes időtartama alatt hibernálva várja, hogy a meleg tavasz közeledtével, ismét feltörekedjen. Az évelő növények újbóli felbukkanását figyelni egyébként, egy jó módja annak, hogy tudjuk, mikor is érdemes elkezdenünk a cannabist csíráztatni.

Latin neve Melissa officinalis
Típus Évelő, lágyszárú.
Magasság 60 - 90 cm
Szüret Épp mielőtt a virágok fejlődni kezdenének - késő tavasz/kora nyár.
Hatás Aromás illatú (levelek), elterelés és álcázás.
Éghajlat Hidegebb évszak, napos, vagy részben árnyékos hely.
pH 6,0-tól 7,5-ig. 5,6 és 9,0 között is meg tud nőni.
Talaj Termékeny, agyag, vagy homokos vályog.
Csíráztazás 10 - 14 napig, 20°C felett. Fényre van szüksége a csírázáshoz.
Helyköz 30 - 38 cm távolságra egymástól.
Seeds per gram 2.000
Note A citromfű magjainak fényre van szükségük a csírázásukhoz, éppen, csak egy kicsit takarjuk be az aprócska magokat. A szárak elhalnak a tél kezdetével, de a tavasz megérkezésével, újból kihajtanak majd.

  By L. C. on 16/Jul/2020 :
  (5)

  Megszólítás : Lemon Balm: Melissa Officinalis
  Comment : This is my namesake herb. I grew them last year, planted in spring and had a stunning crop in about 30 -40 days. This year I've got seedlings in the nursery under LED lights, on their way to being planted under the grow lights as companions. . RQS companion seeds are all very healthy, and all have sprouted well and grow beautifully. Lemon Balm is calming and has a lovely refreshing lemony smell.

  By P. K. on 02/Jun/2020 :
  (5)

  Megszólítás : Parfait !
  Comment : Au Top je recommande !

  By T. K. on 09/Apr/2020 :
  (5)

  Megszólítás : Happy Gardener
  Comment : I was pleased to find this plant when I read you can have companion plants in the grow tent as well I thought with this plant it will smell nice as well as keeping away the horrible bugs but if you have a clean home + that you clean your tent after every use you wont have any problems, I read that the lemon balm plant strangles every other plant so I thought I wont put them into the same pot as my ladies but there growing nicely in there own pot. Thanks RQS Respect, You have allot to offer

  By T. H. on 02/Oct/2019 :
  (5)

  Megszólítás : Good quality seeds
  Comment : nice seeds, germination went fast, within a week at 22 degree. everything what I've planted has germinated so far. with the big one from 2 months old standing big and tall at 45 cm long and 90 cm wide already.

  By F. H. on 25/Jun/2019 :
  (5)

  Megszólítás : Very good Guardianss
  Comment : I almost had no issue with the ennemis of cannabis, perfect at all categories, Royal Queen Seeds. You won a really good customer because of your quality, in seeds, starter kits, guardians, boosters. Thanks for all this big work you do.

  By D. H. on 24/May/2019 :
  (4)

  Megszólítás : Bin gespannt
  Comment : Ich bin gespannt ob sie keimen, nach 10 Tagen noch nichts zu sehen. Ich werde berichten.


  You can't post a review because you are not logged as a customer

  Log in / sign up

Jelenleg nincsenek vásárlói kérdések

Tegyen fel kérdést
Köszönjük az érdeklődést, a kérdését sikeresen elküldtük csapatunknak.

Tegyen fel kérdést

VÁSÁRLÓK AKIK MEGVÁSÁROLTÁK EZT A TERMÉKET, SZINTÉN MEGVÁSÁROLTÁK:

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.