Növénytársulások és a cannabis

A növénytársulások telepítésének célja az, hogy egy hathatós, önfenntartó polikulturát hozzunk létre, ami arra hivatott, hogy támogatást és gondoskodást adjon a cannabis növénynek, annak különböző növekedési stádiumaiban anélkül, hogy ember-által előállított, mesterséges termékekhez kellene folyamodnunk. A növények különfélesége, egy adott helyen, a természetet hivatott utánozni, ahol rengeteg különböző fajta növény nő egyszerre, egy területen. Leegyszerűsítve, társnövényeket alkalmazva, azok végül hatalmas támaszai, és serkentői lehetnek a kendered növekedésének.

Minden egyes fejlődő növény, egy másik hasznára van, valamilyen módon. Néhány növényféle a kertedbe vonzza a hasznos rovarokat. Más fajták javítják a talaj minőségét, és vízmegtartását. Míg vannak olyan növények is, melyek kitöltik a nitrogén-hiányosságokat, mivel megkötik azt, vagy taszítják a nem kívánatos kártevőket, esetleg mulcsot, árnyékot, vagy zöld komposztot kínálnak.

A polikultúra által lesz a termőföld is a leghatékonyabban hasznosítva, az egész év folyamán. Mikor jó néhány növényféle együtt nő, ugyanabban a talajban, akkor az mutatható ki, hogy azok, sokkal eredményesebben küzdenek meg a micro-organizmusokkal, mint a monokultúránál, valamint a növények erősebben is nőnek, egészségesebb immun-rendszerrel. A polikultúra azt jelenti, hogy számos növény nő egyszere, egy helyen, míg a monokultúra pedig csak egy variánsra vonatkozik.

Növénytársulások

A polikultúra ugyanakkor a helyi biodiverzitást is erősíti, mivel vonzza, és végül élőhelyévé válik megannyi, hasznos állatfajnak. A biodiverzitás rendkívül fontos szerepet játszik, minden egyes környezeti rendszer egészségének fenntartásában. A cannabis növények, a polikultúra-biodiverzitás részeként, sokkal inkább képesek lesznek majd arra, hogy az éghajlati különbségekhez alkalmazkodni tudjanak, továbbá ellenállóbbakká váljanak az ártalmas körülmények, kórokozók és betegségek ellen,

A monokultúrák bizonyítottan könnyen esnek a járványok, és a kártevők elterjedésének áldozatául. Ha gombásodás, vagy valami fertőzés megöl egy növényt, akkor elég valószínű, hogy az el fog terjedni a többin is. A monokultúra esetében ez egyenesen katasztrófa, mivel így az egész termés tönkremegy.

A növénytársulásoknál azonban, a növények és más lények, egymást támogató rendszere elcsípi, és meggátolja a betegségeket és kórokozókat abban, hogy gyorsan elterjedjenek, és valami kárt okozzanak. Ez azt jelenti, hogy így nincs szükség rovarírtókra, vagy gombaölőkre, ami súlyosan károsítanák a bolygónkat, mivel olyan mérgeket halmoznak fel, amik mérgezik az ökoszférát, és az embereket is károsítja.

Még a legkisebb terület is hasznot húzhat a növénytársulásokból, valamint a polikultúra elvéből. Elég meglepő, hány növény, a kendert is beleszámítva, tud elférni, egyetlen négyzetméteren. Elegendő, hogy egész nyáron legyen saláta, az biztos.

Hatalmas termesztőzacskóban és cserepekben ráadásul, rengeteg, hasznos fajtát tudunk tartani, évszaktól független. Olyannyira, hogy a kereskedelmi kenderfarmokon rendszeres az utántöltés a konyhai gyógynövényekből, a tudatos, társnövény-ültetés stratégiájának részeként.

Ha van elég helyed,a lehető legjobb ötlet legalaposabban a polikultúrára törekedni, ami valójában a saját, öntermelő, organikus-rendszered, melynek nincs szüksége külső beavatkozásra. Ideális helyzetben, a társnövényekből alkotott, mini-erdőd minden egyes esetben elhullajtja majd magjait, és megtalálja a saját egyensúlyát az évek folyamán, minden egyes centiméteren, sajátos mikro-klímát hozva létre. És ebbe, az önfenntartó rendszerbe, ülteted majd bele a kendered, és más, egynyári növényeid, mikor eljön a tavasz.

A növénytársulások telepítése egy ésszerű, és természetes megközelítése az egészséges talaj, és a biodiverzitás előállításához, mely segíti a marijuana növény fejlődését is.

A ROYAL QUEEN SEEDS-NÉL HATALMAS A TÁRSNÖVÉNY-VÁLASZTÉK 

Amennyiben érdekel téged, hogy a cannabis-od mellé társnövényeket is ültess, nálunk megtalálhatod minden egyes növény jellemzőjét, hogy aztán ki tudd majd választani néhány magot a Buddy Pack csomagunk széles választékából. > Royal Guardians.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.