Kannabiszmagok csíráztatása

Több lehetséges módja van a kannabisz magok csíráztatásának; itt most leírjuk a legfontosabbakat. A Royal Queen Seeds-en kifejezetten csak feminizált kannabisz magokat árulunk, így nem fontos aggódni a porzós (hím) növények miatt.

Tudnivalók röviden

 • Az ideális hőmérséklet 22° és 25° Celsius
 • Az ideális páratartalom 70%-90%
 • A környezetnek nedvesnek (de nem vizesnek!) kell lennie, mivel a vizes talaj lassítja a növekedést
 • A fénycsöves megvilágítás a legkedvezőbb a csírázáshoz (A 33-as kódszámú hidegfehér)
 • A lehető legkevesebbszer érintsük meg a magot, és akkor is csak gyengéden
 • A hidropóniás vagy kőzetgyapotos termesztőközeg ideális PH értéke 5.8-6.2

Csíráztatás a Royal Queen Seeds kezdő csomaggal

Ezzel a felszereléssel tökéletesen csíráztathatnak például a kezdő termesztők, akik az optimális körülményeket szeretnék megteremteni a magjuk csírázásához.

A Royal Queen Seeds kezdőcsomag tartalmaz*:

 • 3 x feminizált RQS White Widow mag
 • 1 x magtermesztő tálca átlátszó borítással
 • 10 x magcsíráztató táptalaj dugó
 • 1 x egy üveg Royal Queen Seeds Seedbooster növekedésgyorsító (250 ml)
 • 1 x Royal Queen Seeds katalógus
 • 1 x használati kézikönyv

* Szükség lesz még egy mérőedényre és egy keverőre (a készlet nem tartalmazza).

 1. 250 ml Seedbooster pontosan elég ahhoz, hogy 10 magot csíráztassunk. Öntsünk bele egy mérőedénybe, és figyeljünk oda, hogy a táptalaj dugókhoz megfelelő pontos mennyiséget használjuk. Például: ha 5 magot szeretnél elülteni, akkor a Seedboosternek csak a felét használd.
 2. Ezután adjunk hozzá 125 ml meleg vizet (minden 125 ml Seedboosterhez). Helyezzük a csíráztató dugókat az edénybe és óvatosan öntsük rá a mix-et, így azok közvetlenül fogják felvenni a tápanyagot. Várjunk néhány percet, amíg a nedvesség felszívódik. Győződjünk meg arról, hogy tiszta a kezünk, majd tegyük a termőközegbe 5 mm mélyre a magot. Ezt a lépést nagyon óvatosan kell végezni, és oda kell figyelni, hogy ne mérjünk túl nagy nyomást a magra.
 3. Ha ezzel megvagyunk, helyezzük a tetőt a dobozra és zárjuk le szorosan. Ez segít a tökéletes csíráztató hőmérséklet kialakításában, amitől a magok sokkal gyorsabban nőnek. A lezárt dobozt lehetőleg egy meleg szobában tartsuk, ami körülbelül 20°C-os. Várjunk 5 napot, majd fordítsuk meg 180°-al a tetőt, ezzel biztosítva, hogy a növények friss levegőhöz jussanak.
 4. Ügyeljünk arra, hogy mindig legyen elegendő természetes vagy mesterséges fény. A legjobb eredményt fénycsövekkel érhetjük el. (33-as színkódú hidegfehér fénnyel érhetjük el a legoptimálisabb eredményeket).

Csíráztatás egy pohár vízben

Germinating in a glass of water 1Germinating in a glass of water 2Germinating in a glass of water 3

 
 1. Helyezzük a magot egy vízzel teli pohárba vagy edénybe, aminek a hőmérséklete 20° Celsius körül van. 3-5 nappal később megkezdődik a csírázás: a mag kinyílik és fehér képződményt fogunk látni, ami a magból bújik elő. Ez a gyökérkezdemény; akkor szabad kivenni a magokat a vízből, amikor a gyökérkezdemény már legalább 2-3 mm hosszú, és nagyon ügyelni kell, nehogy kárt tegyünk benne. Ezután el lehet ültetni a földbe, hidropóniás közegbe de bármilyen általunk kedvelt módszert alkalmazhatunk.
 2. Csináljunk egy kis lyukat (5-10 mm mélyen) és óvatosan helyezzük a kicsírázott magot az új környezetébe. Fontos, hogy ne használjunk túl sok vizet; használhatunk például vízipisztolyt. Győződjünk meg arról, hogy a fénycső legyen nagyon közel a növényhez; az egyik leggyakoribb hiba, hogy a lámpa túl messze van a növénytől. Azonban a vízben történő csíráztatás, nem a legjobb módszer.

Csíráztatás nedves papírtörlőben

 1. Nedvesítsünk meg két réteg papírtörlőt meleg csapvízzel.
 2. A kannabisz magokat tegyük a két réteg papírtörlő közé és ellenőrizzük minden nap, hogy elég nedvesek-e.
 3. Néhány napon belül a magok elkezdenek csírázni és alkalmasak lesznek arra, hogy az új környzeteükbe helyezzük őket. Az új környezetnek továbbra is nagyon nedvesnek, illetve jól megvilágítottnak kell lennie.

Germinating in wet paper towels 1Germinating in wet paper towels 2Germinating in wet paper towels 3

 

Csíráztatás közvetlenül a talajban

Közvetlen a talajban történő csíráztatás egy nagyon gyakran használt technika; azért jó, mert nem kell mozgatni a magot és nem zavarják a növényt a legérzékenyebb növekedési ciklusuk során. Ehhez a módszerhez azonban nagyon fontos, hogy a legkiválóbb minőségű földet használjuk (érdeklődjön a helyi gazdaboltban a különböző típusú földekről).

Direct soil germination 1Direct soil germination 2Direct soil germination 3

 
 1. Ültessük a kannabisz magot 1 cm mélyre a földben.
 2. Takarjuk be a lyukat földdel úgy, hogy ne legyen túl tömör, mivel a magnak levegőre van szüksége.
 3. A talajnak éppen ezért könnyűnek kell lennie, hogy a növény könnyen ki tudjunk hajtani.
 4. A gyökerek nem tudnak áthatolni a szilárd talajon, ami a növény növekedésének lassulásához vezethet.
 5. A közvetlenül föld alatt csíráztatott kannabisz mag 4-10 nap alatt kihajt a földből.

Ezt a módszert alkalmazva is figyelnünk kell arra, hogy nedves, jól szellőző helyre tegyük, és biztosítsuk neki a megfelelő hőmérsékletet.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.