The RQS Blog

.


By Luke Sumpter


A kannabisz beltéri termesztésének megvannak a sajátos előnyei és hátrányai is. A termesztők szinte teljes mértékben ellenőrzésük alatt tartják a környezetet, így könnyedén szabályozhatják a fényt, a vizet és a tápanyagokat. A tér azonban gyorsan problémássá válhat, különösen akkor, ha olyan törzseket termeszt, amelyek gyorsan törekszenek a fényforrás felé.

Szerencsére a nemesítők alakítottak a kannabisz genetikáján és olyan fajtákat hoztak létre, amelyek ideálisak a beltéri termesztéshez. Ezek az növények alacsonyak, könnyen kezelhetők és alakíthatóak. Alkalmasak kis termetű sátrakhoz, sőt egyes termesztők a legvégsőkig elmennek felújított számítógép-házakban és szekrényekben nevelik őket a fokozott diszkréció érdekében.

Miért termessze beltéren a kannabiszt?

A beltéri termesztés sok kannabisz-termesztő életét megkönnyíti. Ha hideg éghajlaton él és rossz idő van, vagy kertjében nincs közvetlen napfény, a beltéri sátrak biztonságos menedéket nyújtanak. A világítás ütemezése, a páratartalom és a tápanyagok precíz manipulálásának lehetősége lehetővé teszi a termelők számára, hogy saját elképzeléseik szerint termesszék a füvet.

A kannabisz beltéri termesztése abban is segít a fű szerelmeseinek, hogy megtartsák maguknak a fű iránti érdeklődésüket. A szénszűrővel ellátott beltéri sátrak kiküszöbölik a szagokat és drámai módon csökkentik az esetleges büntetések kiszabásának esélyét.

Minden kannabiszttörzs alkalmas beltéri termesztésre?

Technikailag igen. Minden törzs termeszthető beltéren - bár egyes fajtáknak sokkal jobban megfelel ez a környezet, mint másoknak. A bokros indicák és az önvirágzó törzsek ritkán haladják meg a 120cm magasságot, és így természetüknél fogva kompatibilisek a kis terekkel.

A beltéri termesztés lehetővé teszi a művelők számára, hogy átvegyék az irányítást az idő felett is (legalábbis bizonyos mértékben). A fotoperiodikus kannabiszfajták csak akkor kezdenek virágozni, ha az ősz felé közeledve csökkenni kezd a napsütéses órák száma. Bent a termesztők megváltoztathatják a fényciklust és akkor kezdik ösztönözni a virágzást, amikor csak akarják. Alternatív megoldásként meghosszabbíthatják a növekedési fázist azáltal, hogy a növényeket vegetatívspecifikus fényütemezés alatt tartják.

A magasra növő sativa törzsek képesek akár 300 cm magasságúra is megnőni. A termelők kis konténerekbe történő ültetéssel korlátozhatják a függőleges irányú növekedést, de ez esetben növényeik nem hoznak olyan jó termést, mint a kifejezetten beltéri termesztésre nemesített törzsek.

Ha beltéri termesztést tervez, az alábbi törzseket ajánljuk a figyelmébe. Ideálisak a kis helyiségekhez és fantasztikus termést hoznak.

Minden kannabiszttörzs alkalmas beltéri termesztésre?

Sinsemilla szuperhős – HulkBerry

Tehetséges nemesítőink - miután feltették maguknak a kérdést: „Hogy nézne ki a tökéletes beltéri törzs?”- létrehozták a HulkBerry-t. Alaposan megfontoltak néhány dolgot, majd három kulcsfontosságú tulajdonságban állapodtak meg: közepes méret, kiváló terméshozam és égigérő THC-szint. Ennek elérése érdekében keresztezték az OG Kush és a Strawberry Diesel szülőtörzseket. A kialakulóban lévő HulkBerry nevű polihibrid mindhárom feltételt teljesíti - sőt még néhány másikat is

Összességében a HulkBerry 65%-ban sativa és 35%-ban indica genetikával rendelkezik. Karcsú, de sűrű virágokat hoz létre, amelyek élénk zöld, sárga és narancssárga árnyalatokkal büszkélkedhetnek. Mégis, a legszembetűnőbb, hogy bimbóit viszkózus gyantával áztatja a rengeteg trichoma. Ez a ragacsos anyag rengeteg értékes fitokemikáliát tartalmaz, köztük lenyűgöző, 27%-nyi THC-t. Kezdő és veterán dohányosok is bölcsen teszik, ha lassan és megfontoltan bánnak vele, amikor először próbálják ki ezeket a bimbókat. Csupán néhány slukk kell, hogy érezzük, ahogy felvillanyoz a high. Mindezt kiegészíti, hogy frissítő terpénprofilja citrusos dízeles, fűszeres és borsos, hogy minden slukk élvezet legyen.

Tehát pontosan hogyan teljesít a HulkBerry beltéren? A növények maximális magassága 140cm. Ha azonban kevés a hely, LST használatával a növények kompakt 80cm-es magasságban maradnak. A 9–11 hetes virágzási fázis után 400–450g/m² tárolására elegendő tégelyre lesz szüksége.

Sinsemilla Superhero — HulkBerry

HulkBerry
23_genetic background_1 OG Kush x Strawberry Diesel
33_Yield indoors_1 400 - 450 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 140 cm
25_flowering time_1 9 - 11 hetek
29_THC_1 THC: 27%
28_Type Blend_1 Sativa 65% Indica 35%
34_yield outdoor_1 650 - 700 gr/plant
32_plant height outdoors_1 160 - 200 cm
27_harvest period_1 Szeptember vége
22_Effect_1 Felemelő, Tiszta

Vásároljon HulkBerry

A határ a csillagos ég – Royal Skywalker

A Royal Skywalker a hipertérbe lövi ki az agyat, miközben elkápráztatja az ízlelőbimbókat. Lehet, hogy padavannak érzi magát, ha beltéri termesztésről van szó, a Royal Skywalker azonban könnyű termesztési élményt nyújt; segít abban, hogy rövid időn belül zöld ujjú Jedi-mesterré váljon. Ez az enyhén indica-domináns fajta 60%-ban indica és 40%-ban sativa genetikával rendelkezik. Hogy időtlen beltéri fajtát hozzanak létre, nemesítőink a legendás Blueberry-t a Mazarral keresztezték.

A Royal Skywalker több különféle ok miatt vonzó a termesztők számára. Sokan érzik a csábítást, amikor különleges virágairól készült képeket néznek; a sötétzöld szinte feketével határos árnyalatai másságukban egyszerűen ellenállhatatlanok. Természetesen a legtöbb kertész a magas THC-szint miatt választja ezt a növényt. A 25%-os tartalom azt jelenti, hogy nem sok kell ahhoz, hogy érezzük a lendületes hatást. Az eredmény? Hatékony készlet, amely sokkal tovább tart, mint a gyengébb virágokból álló. A Royal Skywalker pompás terpénprofilja élén a cseresznye áll, amely áfonya, citrus és bors jegyeivel keveredik.

Ha könnyű beltéri termesztési élményt keres, a Royal Skywalker megfelel az elképzeléseinek. Amint a virágzási ütemtervre kapcsolja a lámpákat a növény 9–10 héten keresztül kemény munkával fog rügyeket formálni. Ennek az időkeretnek a végére készüljön fel, hogy akár 600 g/m² fagyos virágot kell majd trimmelnie és szárítania.

Shoot for the Stars — Royal Skywalker

Royal Skywalker
23_genetic background_1 Blueberry x Mazar
33_Yield indoors_1 550 - 600 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 130 cm
25_flowering time_1 9 - 10 hetek
29_THC_1 THC: 25%
28_Type Blend_1 Sativa 40% Indica 60%
34_yield outdoor_1 500 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 200 cm
27_harvest period_1 Október
22_Effect_1 Fizikailag pihentető, Tiszta

Vásároljon Royal Skywalker

A természet ízei – AMG

Az AMG, más néven Amnesia Mac Ganja, több okból is illik az ön sátrába. Nemesítőink kifejezetten úgy tervezték ezt a fajtát, hogy a négy falon belül termeszthessük. Az Amnesia és a Mexican Haze világhírű genetikáit ötvöző AMG 80%-ban a sativa domináns profilú, így egyike azon kevés sativanak, amelyek remekül teljesítenek termesztőfények mellett.

Az AMG a jó beltéri termesztési tulajdonságokon kívül sok mindent kínál; ez a sativa hibrid lenyűgöző, 22%-os THC-tartalmat produkál, ami erőteljes pszichoaktív hatást gyakorol amikor rágyújt, vagy vaporizálja a rügyeket. Nem fogja teljesen megolvasztani az agyát, de biztosan nem fog csalódást okozni. Készüljön fel egy hosszan tartó agyi élményre, amely kreativitásra készteti, vagy arra, hogy felhívja régi barátait. Az AMG terpénjei szinergizálnak ezzel a pszichoaktív kannabinoiddal, hogy megalapozzák az érzést – nem is beszélve a citrusfélék és a földesség vonzó ízeiről.

Az igazi sativa módi szerint az AMG virágzási ideje viszonylag hosszú, 10-11 hét. Bár egy kicsit több időre van szüksége a virágzáshoz, de ez a termékeny hölgy akár 500g/m²-t is kínál a folyamat végén. Nagy hozama ellenére a növények ritkán haladják meg a 120cm-es magasságot. Ha különösen kevés a hely, fontolja meg a main-lining és az LST technikák alkalmazását, hogy könnyen kezelhető, 80cm-es magasságban maradjanak a növények.

Tastes of Nature — AMG

AMG - Amnesia Mac Ganja
23_genetic background_1 Amnesia x Mexican Haze
33_Yield indoors_1 450 - 500 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 120 cm
25_flowering time_1 10 - 11 hetek
29_THC_1 THC: 22%
28_Type Blend_1 Sativa 80% Indica 20%
34_yield outdoor_1 550 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 140 - 200 cm
27_harvest period_1 Október
22_Effect_1 Kiegyensúlyozott, Tiszta, Tompa

Vásároljon AMG - Amnesia Mac Ganja

Királyi termékenység – Mother Gorilla

A Mother Gorilla olyan euforikus hatást kelt, hogy még a legizgatottabb ezüsthátúak lengő ökleit is meg tudta szelídíteni. Amellett, hogy remekül érzi tőle magát, ez a törzs a kiváló beltéri fajták minden tulajdonságával rendelkezik. Szuper kompakt, rendkívül termékeny és viszonylag gyorsan virágzik. Összességében mindent megad, amire szüksége van, ha olyasmit keres, ami megtölti a rejtett tégelyeket anélkül, hogy túl sok helyet foglalna el a termesztőszobában.

A Mother Gorilla 70%-ban sativa-domináns genetikai profillal rendelkezik, és a a Gorilla Glue 4 kannabisz fenségtől származik. Ez az Egyesült Államokból eredő törzs az egész világon ismert feltűnő hatékonyságáról. A Mother Gorilla létrehozásához nemesítőink a Reina Madre-val keresztezték a GG4-et. Az utódok gyönyörű zöld-lila virágokkal, 23%-os THC-tartalommal és összetett terpénprofillal rendelkeznek - csokoládés, földes, fűszeres, pézsmás, és savanyú ízeket árasztanak.

Sokan a beltéri termesztést választják rejtett célokra. Ezért célszerű olyan növényeket termeszteni, amelyeket könnyű elrejteni és megszelídíteni. Az LST és más képzési technikák használatával a termesztők képesek mindössze 60cm-es titkos magasságban tartani a Mother Gorillát. A növények még ekkora méretben is képesek négyzetméterenként akár 500g termést létrehozni 9-10 hetes virágzási idő alatt.

Mother Gorilla

Mother Gorilla (Korábban Royal Madre)
23_genetic background_1 Gorilla Glue 4 x Reina Madre
33_Yield indoors_1 450 - 500 gr/m2
31_plant height outdoor_1 60 - 100 cm
25_flowering time_1 9 - 10 hetek
29_THC_1 THC: 23%
28_Type Blend_1 Sativa 70% Indica 30%
34_yield outdoor_1 500 - 550 gr/plant
32_plant height outdoors_1 140-180 cm
27_harvest period_1 Október eleje
22_Effect_1 Eufórikus, Megnyugtató

Vásároljon Mother Gorilla (Korábban Royal Madre)

A zamatkirálynő – Mimosa

Nem jár jutalom, ha kitalálja, honnan kapta a nevét ez a fajta. Ha Ön olyasvalaki, aki alkoholos üdítőt fogyaszt a villásreggelihez, akkor pontosan tudja, mit tesz egy korty mimóza az ízlelőbimbókkal. A pezsgő és a narancs szinergiája felpörgeti a nyelvben lévő idegvégződéseket, míg a pezsgő serkenti az elmét.

A Mimosa minden bong vagy joint slukkban nagyjából ugyanazt a hatást hozza létre. A citrusos Clementine és az édes és gyümölcsös Purple Punch utódjaként ez a sativa-domináns polihibrid frissítő és élénkítő terpénprofillal rendelkezik, amelyet földes és savanyú jegyek jellemeznek. Ezzel párhuzamosan a 22%-os THC-tartalom gyorsan felpörgeti az elmét és ellazítja a testet. Akár délelőtt, akár kora délután gyújt rá, gyorsan tökéletes hangulatot teremt a társasági élethez, az alkotáshoz vagy a házimunkák motivált elvégzéséhez.

Szerencsére nem kell nagy erőfeszítés, hogy nagy készleteket halmozzon fel ezekből a potens virágokból. Beltéren a Mimosa 80 cm-es magasságban tetőzik; alkalmazzon valamilyen light technikát, és korlátozza az edény méretét, hogy csak 60cm-re nőjön, így tökéletesen rejtőzködő marad. Bár kis termetű, a növény 350–450g/m²-rel jutalmazza meg Önt 9–10 hetes virágzási időszak után.

Mimosa
23_genetic background_1 Clementine x Purple Punch
33_Yield indoors_1 350 - 400 gr/m2
31_plant height outdoor_1 60 - 80 cm
25_flowering time_1 9 - 10 hetek
29_THC_1 THC: 22%
28_Type Blend_1 Sativa 70% Indica 30%
34_yield outdoor_1 500 - 550 gr/plant
32_plant height outdoors_1 80 - 100 cm
27_harvest period_1 Október közepe
22_Effect_1 Kreatív, Nevettető

Vásároljon Mimosa

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.