The RQS Blog

.


By Luke Sumpter

Kulcspontok

• A hasis a kannabisz-koncentrátumok legrégebbi formája, hosszú, dicső múlttal.

• Fedezze fel a legjobb oldószermentes hasis-készítési módszereket, az egyszerű kézi sodrástól a bonyolultabb buborékhasis eljárásokig.

• Ismerkedjen meg az ehhez legjobban megfelelő, leggyantásabb kannabiszfajtákkal.

• Ismerje meg a hasis felhasználásának legjobb módjait, a dohányzástól a vaporizáláson át egészen a hatékony ehető készítmények receptjéig.

Gondolt már rá, hogyan kell hasist készíteni? Ez az egyik legerősebb kannabiszkészímény. Néhány unalmas részt is tartalmaz a folyamat, de távolról sem lehetetlen egyedül elkészíteni! Valójában otthon is előállíthatja saját hasis készletét, ha rendelkezésére állnak a megfelelő eszközök.

Felkeltettük az érdeklődését? Nos, kedves olvasó, még sok mindenünk van az Ön számára. Ha végiggörgeti a cikket, még többet megtudhat arról, hogy mi is valójában a hasis. Ezt követően végigvezetjük Önt a hasiskészítés különböző módjain, így képet kaphat arról, hogy melyik módszer a legmegfelelőbb önnek.

Illustration of biointensive gardening, showing maximum productivity, healthier plants, potent buds, companion planting, deep soil cultivation, and improved soil quality.

Mi az a hasis?

A hasist, más néven hashish, évszázadok óta kedvelt kannabiszkoncentrátum, a kannabisz egyik legrégebbi és leghagyományosabb formája. A Közel-Keletről, Észak-Afrikából és az indiai szubkontinensről származó hasis átlépett a kulturális határokon, és a különféle ősi kultúrák spirituális és gyógyszerészeti gyakorlatának fontos részévé vált.

A modern kor minden innovatív vívmánya ellenére a hasis továbbra is az egyik legnépszerűbb termék a kannabisz élvezetére szerte a világon.

Most, hogy már tisztább képet kapott a hasis történelmi jelentőségéről, vessünk egy pillantást az összetételére.

Íme a hasis dióhéjban: ha a trichomákat leválasztja a kannabisznövényről, hasist kap. De mik is azok a trichomák? Keressen szőrszerű struktúrákat a bimbói felszínén – ezek a trichomák.

Ha még nem látta közelről a trichomákat, próbáljon meg nagyító vagy mikroszkóp segítségével megvizsgálni egy rügyet. Ezek a parányi szerkezetek tartalmazzák a kannabisz javát, például a terpéneket és az általunk olyannyira kedvelt THC-t és CBD-t.

Bár a legtöbb trichoma az érett kannabiszvirágokon található, kisebb koncentrációban a növény minden részéből beszerezhető. Sok termesztő megőrzi a növény levágott részeit (a kannabisz szárait, leveleit stb.), hogy ki tudja nyerni az összes trichomát, hogy ehető termékeket vagy – ahogy hamarosan részletezzük – hasist készítsenek.

Csakúgy, mint az olyan modern termékek, mint a shatter és wax, a hasis is egy teljes spektrumú koncentrátum, amely tartalmazza az összes fitokemikáliát, amelyet egy adott növény biztosít. A hasis és más koncentrátumok molekuláris sokfélesége teljes és „tiszta” élményt nyújt a felhasználóknak, mivel a kannabinoidok, mint például a THC és a CBD, a kísérőhatás által szinergizálnak terpénekkel és más vegyületekkel.

A hasis azonban a gyártás tekintetében eltér a modern koncentrátumoktól. Míg az utóbbiakhoz bonyolult berendezésekre és speciális szakemberekre van szükség, addig az előbbihez gyakran csak a szárított virágok szitálása vagy a frissek dörzsölése szükséges.

  • Hash vs Kief

Bár hasonlónak tűnnek, a hasis és a kief különálló kannabisztermék. A Kief egy ragadós por, amely laza trichomákból áll, míg a hasis tulajdonképpen egy tömbbé, golyóvá, érmévé vagy más formává sajtolt kief.

Ha valaha használt olyan morzsolót, aminek az alján finom szita található és gyűjtőkamrával rendelkezik, akkor mát találkozott az alsó kamrában idővel kialakuló, porszerű trichomák tömegével - ezt kiefnek nevezzük. Púderes, enyhén ragacsos állagú.

A termesztők, akik szándékosan gyűjtik a kief-et, sokkal nagyobb mértékben művelik ezt a feldolgozási stílust. Nagy hálós szitákkal szárazon szitálják a kiefet nagyobb gyűjtőtálcákra.

A hasis tulajdonképpen a kief mellékterméke, amely a kannabisznövényből került kivonásra, és különféle folyamatoknak vetették alá. Számos hasis-készítési módszer létezik, ezeket a cikk következő részében mutatjuk be. Általában melegítéssel és nyomás alá helyezéssel történik, a végeredmény pedig egy formázható golyó, egy lapos tégla vagy egy érme.

Azok az emberek, akik szeretik a koncentrátumokat, de egyszerű, megfizethető extrakciós lehetőséget keresnek, a kief-et használják elsődleges kiindulópontként. Erősen pszichotróp és meglehetősen könnyen beszerezhető.

A biointenzív kertészkedés illusztrációja, amely a maximális termelékenységet, egészségesebb növényeket, erőteljes rügyeket, társnövénytermesztést, mély talajművelést és a talajminőség javulását mutatja.
  • A kannabisznövények mely részeit használják hasis készítésére?

A kannabisz összetettebb, mint gondolná. A növény több különböző része is felhasználható a trichomák kinyerésére:

  • Hím növények: A termesztők általában megsemmisítik a hím kannabisznövényeket, hogy elkerüljék nőivarú növényeik beporzását. De még ne dobja ki a hímeket, mert felhasználhatja őket házi hasis készítésére is. Igaz, hogy általános kannabinoid-tartalmuk alacsonyabb, mint a nőivarú növényeké, de a trichomák jól használhatóak. Csak ügyeljen rá, hogy izolálja őket a női növényeitől.
  • Legyezőlevelek: Ezek a legnagyobb és legismertebb levelek a kannabisznövényen. Nem tartalmaznak annyi kiefet, mint a cukorlevél, de még mindig értékesek a hasis készítéséhez.
  • Cukorlevelek: Ezek a nagyon kicsi, tüskés levelek, amelyeket a virágok közé ágyazva találhat. cukorlevélnek nevezik őket, mert felületükön finom trichomák vannak.
  • Szárított rügyek: Ez a legjobb megoldás. A szárított rügyeket általában száraz szitálással hasznosítják, ami egyben az egyik legegyszerűbb hasiskészítési módszer.
Négypaneles kollázs, amely a kannabisz növény különböző részeit mutatja be. A panelek a következőket tartalmazzák: egy hímivarú növény kis pollenzsákokkal, egy zöld, fogazott szélű legyezőlevél, trichomákkal borított cukros levelek egy rügy körül, és egy sűrű, narancssárga szőrökkel borított, szárított kannabiszrügy.

Hogyan készül a hasis?

A hasis készítésének alapkoncepciója meglehetősen egyszerű. Amint azt korábban említettük, a készítés a kief összegyűjtését és téglává, golyóvá vagy érmévé alakítását jelenti különféle módszerekkel. Bemutatjuk az oldószer alapú és az oldószermentes hasis közötti fő különbségeket, majd mélyebbre ásunk a különböző gyártási módszerek között.

  • Oldószermentes módszerek

Ez a hasiskészítés hagyományos módja, amely nem igényel oldószert. Ebben a metódusban csak mechanikus eszközökkel dolgozunk – ami olyannyira egyszerű, hogy a kezét kell használnia vagy a szitát beállítania. Utóbbi esetben egyszerűen vegye elő a szárított növényt, és dörzsölje át a szitán, hogy elválassza a trichomákat.

Miután a trichomákat egy halom kieffé alakította, formákba kanalazza, felmelegíti és tömbökké, gömbökké vagy kígyókká nyomkodja.

  • Oldószer alapú módszerek

Az oldószerek felhasználásával hasist létrehozni a korszerűbb módszer. Ebben az eljárásban butánt, propánt, izopropil-alkoholt vagy CO₂-t használnak a kannabinoidok és terpének kinyerésére a trichomákból.

Mielőtt a hasis biztonságosan fogyasztható lenne, az oldószer maradékát ki kell öblíteni. A BHO (bután hasis olaj) esetében vagy viaszba keverjük egy főzőlap segítségével, vagy átengedjük egy vákuumszárító kamrán keresztül.

Mielőtt továbblépnénk, fontos mérlegelni az oldószeralapú hasis készítésével kapcsolatos veszélyeket. Az oldószerek, mint a bután, etanol és izopropil-alkohol, irritálhatják a bőrt, és belélegzéskor kellemetlen tüneteket is okozhatnak, például szédülést. Ezekkel a vegyi anyagokkal való hosszú távú expozíció szervkárosodást is okozhat.

Ezek az oldószerek ráadásul nagyon gyúlékonyak is, ami azt jelenti, hogy nem megfelelő kezelésük tűzveszélyhez vezethet. A megfelelő tisztítás elmulasztása a hasist is szennyezheti, és a tüdő közvetlenül ki van téve a mérgező hatásoknak dohányzás vagy gőzölés esetén.

Ezeket a biztonsági szempontokat szem előtt tartva a legnagyobb körültekintéssel járjon el, ha oldószer alapú módszert választ. Jól szellőző helyen dolgozzon, viseljen megfelelő arcmaszkot, és ügyeljen a hasis megfelelő tisztítására.

Hogyan készítsünk hasist otthon: vessünk egy pillantást a különböző módszerekre

Szerencsére ebben a részben a hasiskészítés biztonságosabb módszereire fogunk összpontosítani. Az alábbiakban néhány olyan hasis-készítési technikát mutatunk be, amelyekhez nem kellenek oldószerek. Egyes módszereknél érdemes előbb frissen lefagyasztani a kannabisznövényt, hogy a trichomák hatékonyabban tudjanak kimozdulni a rügyekből.

  • Kézi sodrás

Ez a módszer eléggé magától értetődő. Ahogy a neve is sugallja, a kézzel sodró módszer során nagy mennyiségű kannabisszal dolgozunk. Ezt a módszert általában szárított, érlelt rügyek felhasználásával hajtják végre.

Illustration of biointensive gardening, showing maximum productivity, healthier plants, potent buds, companion planting, deep soil cultivation, and improved soil quality.

Ha a rügyeket a tenyerünk között görgetjük, hamarosan megjelenik egy fekete ragacsos gyantaréteg. Onnan fogja tudni, hogy elég anyagot gyűjtött össze, ha már tud belőlük kis hasis gömböket formálni.

Fontos kiemelni: mivel a kezeit használja, számítson arra, hogy ezzel a módszerrel az olajok és szennyeződések egy részét is összegyűjti a bőrről. Tehát közvetlenül azelőtt, hogy belekezd, alaposan mosson kezet.

Előnyök
  • Egyszerű és olcsó
  • Azonnali termék, amely nem igényel további feldolgozást
  • Intuitív és könnyű kezdőknek
Hátrányok
  • Időigényes és hosszantartó kézi erőfeszítést igényel
  • Rendetlen és ragadós
  • Cipő módszer

A cipő módszer kis mennyiségű kief tömörítését tesz lehetővé, hogy egyszerű legyen a hasiskészítés. Ahogy a neve is sugallja, ehhez a módszerhez egy cipő is szükséges.

Illustration of biointensive gardening, showing maximum productivity, healthier plants, potent buds, companion planting, deep soil cultivation, and improved soil quality.

Felszerelés

  • 5 g kief
  • Kis darab szalag
  • Pergamenpapír vagy celofán
  • gombostű

Utasítások

  1. Csomagolja be szorosan az anyagot pergamenpapírba vagy celofánba. Használjon szalagot, hogy ne tudjon szétnyílni. Kerülje a műanyag zacskók használatát (a hasis hajlamos rátapadni).
  2. Egy tű segítségével fúrjon egy kis lyukat a csomagolásra, hogy a benne rekedt levegő kiszivárogjon. Győződjön meg róla, hogy biztonságosan le van zárva.
  3. Miután szorosan bezárta a csomagot, helyezze be a cipője sarkába. Érdemes csizmát vagy valamilyen kemény talpú zárt lábbelit használni, mivel ezek sokkal jobbak a préseléshez.
  4. A séta közben ránehezedő súly a testhővel együtt lapos lemezzé préseli a hasist. Ez a módszer 15 perctől egy óráig tarthat.
Előnyök
  • Egyszerű és megfizethető
  • Érintésmentes
  • Low-tech
Hátrányok
  • Időigényes
  • Fennáll a szennyeződés veszélye
  • A kief hasissá alakítása

Csakúgy, mint a listán szereplő első módszer, a kief hasissá préselése is többnyire kézi munka. Ez a legkényelmesebb módszer, mert nincs szüksége semmilyen speciális felszerelésre, de készüljön fel, ez komoly fizikai munka. Ha nem szokott ehhez a fajta módszerhez, számítson rá, hogy utána fájhat a keze.

Ehhez a folyamathoz közepes vagy kiváló minőségű kiefet használjon. Be sure it is freshly sieved and devoid of plant material for easier moulding.

Utasítások

  1. Mérjen ki annyi kiefet, hogy az teljesen befedje a tenyere közepét (általában néhány grammról beszélünk).
  2. Dolgozzon ezzel a kis halommal, sodorja addig, amíg egyetlen szilárd darabbá nem válik. Még körülbelül tíz percig dörzsölje a tenyerei között, amíg nem érzi meg, hogy megváltozott a sűrűsége.
  3. Csomagolja be az anyagot celofánba, zárja le szorosan, hogy ne legyen benne felesleges levegő. Ezután csomagolja be még néhány réteg nedves ruhába, újságpapírba vagy papírtörlőbe.
  4. Helyezze egy felmelegített serpenyőbe és tartsa alacsonyan a hőmérsékletet. Ügyeljen arra, hogy gyakran fordítsa meg a csomagot. Nem kell túl sokáig melegíteni, csak arra van szükség, hogy az anyag összetapadjon.
Előnyök
  • Kényelmes
  • Egyszerű
  • Sokoldalú
Hátrányok
  • Fizikai erőfeszítés szükséges
  • Időigényes
  • Sérülésveszély túlmelegedés esetén
  • Síkszitálás (száraz szitálás)

A síkszitálás nagyon egyszerű és egyértelmű módszer. Mindössze szárított növényi anyagra és egy selyemszitára szüksége - és kb ennyi.

Vegye figyelembe, hogy minél kisebb lyukakkal dolgozik, annál tisztább minőségű hasist kap. Alapvetően a termék minősége és mennyisége a használt eszközöktől függ.

Fontos lépés, hogy előtte jó néhány órára le kell fagyasztania a készleteit, hogy könnyebben szétválaszthassa a trichomákat.

Illustration of biointensive gardening, showing maximum productivity, healthier plants, potent buds, companion planting, deep soil cultivation, and improved soil quality.

Utasítások

  1. A folyamat megkezdéséhez helyezze a szitát egy sima és tiszta felületre. Tegye a rügyeket/levágott növényi darabokat a szita tetejére.
  2. Óvatosan, körkörös mozdulatokkal dörzsölje az anyagot a szitához. Látni fogja, hogy az összes trichoma a szita alatti felületre esik.
  3. Folytassa ezt a folyamatot, ameddig szükséges. Onnan fogja tudni, hogy készen van, ha a felhasznált anyag teljes tömegének körülbelül 10%-a trichomában van.
Előnyök
  • Kényelmes

  • Egyszerű
  • Sokoldalú
Hátrányok
  • Fizikai erőfeszítés szükséges
  • Időigényes
  • Sérülésveszély túlmelegedés esetén

  • Turmix módszer

Ahogy a neve is sugallja, ehhez a módszerhez egy turmixgépre lesz szüksége. De a száraz szitáláshoz hasonlóan egy selyemszita is jó, ha kéznél van.

  1. Helyezze a levágott növényi részeket a turmixgépbe, és öntsön rá annyi vizet, hogy az ellepje az anyagot. Adjon hozzá egy marék jeget, és keverje egy percig.
  2. A rövid turmixolás után öntse a keveréket egy üvegedénybe, a selyemszitát szűrőként használva. Hagyja az edényben körülbelül egy órán keresztül. Ezalatt a trichomák leülepszenek az edény aljára. Ez azt jelenti, hogy jó úton jár.
  3. Öntse le a víz körülbelül ⅔-át, de ügyeljen arra, hogy a trichomák ne folyjanak ki. Töltse fel az edényt jeges vízzel, és ismét hagyja állni legfeljebb öt percig. Engedje le újra a víz ⅔ részét, és ismételje meg ezt a folyamatot négy-öt alkalommal.
  4. Miután e lehető legtöbb vizet eltávolította, vegyen elő egy kávéfiltert és öntse rá az oldatot, hogy elválassza a vizet a trichomáktól. Préselje ki a felesleges vizet, és hagyja megszáradni.

Ez meglehetősen fárasztó folyamat, de a végtermék kiszáradt kief . Nincs szükség több melegítésre vagy préselésre, és szárítás után edényben vagy jointban is használhatja.

Előnyök
  • Magas hozam
  • Hatékony
  • Viszonylag érintésmentes
Hátrányok
  • Több lépésből áll
  • Rendetlenség

  • Szárazjég Hasis

A szárazjég hasis módszer a legtisztább oldószermentes hasis készítési eljárásnak számít (a szárazjég itt nem tekinthető „igazi” oldószernek), mivel a végtermék gyakorlatilag nulla növényi anyagot tartalmaz.

Illustration of biointensive gardening, showing maximum productivity, healthier plants, potent buds, companion planting, deep soil cultivation, and improved soil quality.

Felszerelés

  • Szárazjég
  • Nagy vödör
  • Különböző finomságú buborékhálós zacskók (73 μm a legtisztább gyanta eredményért)
  • Bankkártya
  • Pollenprés (opcionális)

Utasítások

  1. Helyezze a levágott növényi részeket vagy rügyeket egy nagy vödörbe a szárazjéggel együttl. Keverje meg, és enyhén rázza néhány percig, hogy elősegítse a gyantamirigyek elválasztódását a növényi anyagtól.
  2. Tekerje a buborékzsákokat a vödör tetejére. Fordítsa fejjel lefelé a vödröt, hogy minden a zacskókba kerüljön, majd helyezze egy nagy, sima és tiszta felületre.
  3. Rázza a vödröt néhány percig, amíg azt nem látja, hogy a felület tele lesz borostyánsárga porral.
  4. Fogjon egy kártyát vagy bármilyen lapos és kemény tárgyat, és ezzel kaparja össze az összes port (most már gyantát).
  5. Ahhoz, hogy a gyantából hasis legyen, helyezze az összegyűjtött anyagot egy pollenprésbe, és formázzon szép kis kief érméket.
Előnyök
  • Tiszta termék
  • Nagy hatékonyság
  • Nagy mennyiséget lehet egyszerre feldolgozni
Hátrányok
  • Szárazjég szükséges
  • Rendetlenség
  • Szükséges némi szakértelem
  • Melegvizes palackos módszer

A melegvizes palackos módszer hasonló a hasis kézzel történő préseléséhez. Annyi a különbség, hogy itt nagyobb hőt használunk trichomák viaszrétegének leolvasztására.

Felszerelés

  • Celofán vagy pergamenpapír
  • Borosüveg

Utasítások

  1. Tegye a gyantát a celofán vagy papír tetejére, majd hajtsa félbe. Forralja fel a vizet, és töltse meg vele a borosüveget. Hagyja hűlni öt percig.
  2. Helyezze a dugóval lezárt borosüveget a gyantával töltött, hajtogatott papír tetejére, és hagyja ott 30 másodpercig. Azt fogja látni, hogy a gyanta elsötétül.
  3. Nagyon minimális nyomással görgesse a meleg palackot a papíron. A kéz nyomásának és a palack hőjének segítségével a gyantának viszonylag könnyen meg kell olvadnia.
  4. Fordítsa át a papírt a másik oldalára, és ismételje meg ugyanezt a folyamatot.
  5. A folyamat befejezése után a gyantának úgy kell kinéznie, mint egy lapított, ragadós és fényes húspogácsának. Hajtsa vissza a papírt, és még egyszer utoljára préselje át, mielőtt felhasználná.
Előnyök
  • Egyszerű és olcsó

  • Azonnali eredmény
  • Könnyen kezelhető
Hátrányok
  • Túlmelegedés veszélye

  • Az inkonzisztens nyomás miatt előfordulhat, hogy a termék nem lesz egyenletes
  • Charas

Ez a módszer pontosan olyan, mint a kézi sodrás, azzal a különbséggel, hogy a charashoz friss, ki nem száradt rügyeket használunk. A charas készítésének hagyománya is több ezer éves múltra tekint vissza az indiai szubkontinensen, így ezzel a módszerrel egy egy ősi hasis-készítési technikát tarthat életben.

Charas készítésekor a legtöbb termelő levág néhány ágat azokról a növényekről, amelyek 2-3 hét múlva lesznek teljesen érettek; a többi rész megvárja az aratást.

A kézi sodráshoz hasonlóan a charas módszer is a rügyek és levelek dörzsölését jelenti a tenyerei között, amíg meg nem jelenik a vastag, ragacsos bevonat. Ha elkészült, kaparja le a kezéről, és íme: van egy terméke, amelyet hozzáadhat a prémium rügyeihez a jointban, bluntban, pipában vagy bongban.

Előnyök
  • Friss termék

  • Életben tartja a hagyományt
  • Nincs szükség további felszerelésre
Hátrányok
  • Alacsonyabb hozam

  • Munkaigényes
  • Rendetlenség
  • Mechanikus dob

Azok számára, akiknek megvan a szükséges felszerelése és a vágy, hogy a lehető legkevesebb munkával járjon a folyamat, a mechanikus dob módszer lesz a legjobb. Ez alapvetően egy száraz szitálási módszer, de összetett és hatékony berendezést használ.

Így működik: a levágott növényi részeket egy nagy selyemszitával letakart tartályba helyezi. A gép ezután megrázza a tartályt, hogy kiszabadítsa az összes trichomát – figyelem, ez a módszer csak a kief kivonására szolgál! Ezután szüksége lesz egy pollenprésre, hogy a terméket hasis-érmévé alakítsa.

A legjobb eredmény érdekében körülbelül három órára fagyassza le a kannabiszt, mielőtt a gépbe helyezi.

Előnyök
  • Hatékony

  • Magas hozam
  • Egyenletes
Hátrányok
  • Viszonylag drága

  • Áramot igényel
  • További lépések szükségesek

Hogyan szárítsa meg a hasist

A hasis szárítása és érlelése létfontosságú a minőség megőrzéséhez. A nedves tárolás során elindulhat a process of mould development.

Különösen a buborékhasis esetében van szükség megfelelő szárításra és érlelésre, ha a lehető legjobb eredményt szeretnénk elérni. Azért, hogy megszabaduljunk a nedvességtől, legjobb ha egy sütőpapírral bélelt kartonlapra terítjük ki a leszűrt terméket. A kiterítés növeli a felületet és felgyorsítja a folyamatot, a karton pedig kiszívja a nedvességet a kiefből. Figyeljen rá, hogy a buborékkivonatot hűvös, sötét környezetben szárítsa.

Szárítás után gondoskodnia kell arról, hogy a hasist olyan formában érlelje, amilyet szeretne (például hasis-érmék). Pergamenpapírban, szabályozott páratartalmú üvegedényekben való tárolása jó megoldás, és elősegíti ízének és aromájának érlelését.

Minden alkalommal ügyeljen rá, hogy a következő bevált módszereket alkalmazza a hasis sikeres szárításához és érleléséhez:

  • Optimális hőmérséklet és páratartalom: Szárítsa a hasist hűvös és sötét környezetben. Törekedjen 18–22°C átlaghőmérsékletre és 50–60%-os páratartalomra, hogy a hasis lassan száradjon ki és elkerülje a kannabinoidok és terpének lebomlását.
  • Levegőkeringetés: Ügyeljen arra, hogy a hasist jól szellőző helyen szárítsa meg, hogy megfelelő legyen a légáramlás. Használjon ventilátorokat alacsony fokozatra kapcsolva, hogy megakadályozza a pangó levegőjű részek kialakulását és a hasis túl gyors kiszáradását is.
  • Óvatos pácolás: A hasis szárítása után lehetősége van pácolásra is, hogy tovább fokozza ízét és simaságát. Érdemes lehet érmékké vagy kockákká formálni, és hűvös és sötét helyen, légmentesen záródó üvegedényekben tárolni.
Illustration of biointensive gardening, showing maximum productivity, healthier plants, potent buds, companion planting, deep soil cultivation, and improved soil quality.

Válassza ki a megfelelő hasis-készítési módszert

Az, hogy melyik hasis készítési módszert választja, a rendelkezésre álló erőforrásoktól és az Ön preferenciáitól függ. Van pénze bonyolultabb gépekre és hajlandó erre költeni?

Egyes módszerekhez költenie kell egy keveset a selyemszitára, a buborékzacskókra és a szárazjégre, de megvan az előnye, hogy otthona kényelmében készíthet hasist. A legjobb az egészben az, hogy ez tényleg nem olyan nehéz.

Hasonlítsa össze az alábbi módszerek előnyeit, hátrányait és költségeit, hogy eldöntse, melyik utat szeretné bejárni.

Kézi sodrás

  • Előnyök: Egyszerű, intuitív és kevés felszerelés szükséges
  • Hátrányok: Időigényes és rendetlen
  • Költség: Alacsony

Cipő módszer

  • Előnyök: Egyszerű, érintésmentes, low-tech
  • Hátrányok: Időigényes és fennáll a szennyeződés veszélye
  • Költség: Alacsony

Kief hasissá alakítása

  • Előnyök: Kényelmes és sokoldalú
  • Hátrányok: Fizikai erőfeszítést igényel és fennáll a túlmelegedés veszélye
  • Költség: Alacsony

Síkszitálás (száraz szitálás)

  • Előnyök: Megőrzi a minőséget és gyors folyamat
  • Hátrányok: Megfelelő szerszámokat igényel
  • Költség: Közepes

Turmix módszer

  • Előnyök: Magas hozam és hatékonyság
  • Hátrányok: Hosszú és rendetlenséggel járó folyamat
  • Költség: Magas

Szárazjég hasis

  • Előnyök: Tiszta termék nagy gyártási potenciállal
  • Hátrányok: Rendetlen és némi szakértelmet igényel
  • Költség: Magas

Forró vizes palackos módszer

  • Előnyök: Egyszerű és könnyen kezelhető
  • Hátrányok: Túlmelegedés veszélye
  • Költség: Alacsony

Charas

  • Előnyök: Hagyományos, egyedi és olcsó
  • Hátrányok: Munkaigényes és rendetlen
  • Költség: Alacsony

Mechanikus dob

  • Előnyök: Nagy hozam, hatékony és egyenletes
  • Hátrányok: Drága és áramot igényel
  • Költség: Magas

A legjobb módszer a hasis készítéséhez

Most, hogy tisztában van vele, milyen sokféleképpen készíthet hasist, az alábbiakban bemutatjuk a feladatra leginkább alkalmas fajtákat. Mindegyik kínál valami egyedit, de mindegyik rengeteg THC-t termel, bőséges mennyiségű gyantában.

Royal Gorilla

A hasis készítők határozott kedvence - a következő tulajdonságok teszik a Royal Gorillát a tökéletes választássá:

  • Gyantatermelés: Magas
  • Trichoma sűrűség: Magas
  • Szülőtörzsek: Sour Dubb x Chem Sis x Chocolate Diesel
  • THC-tartalom: 27%
  • Terpénprofil: mircén, limonén, kariofilén
  • Íz: dízel, föld, citrom
  • Beltéri magasság és terméshozam: 90-160cm-re megnő, és 8-10 hetes virágzás után 500-550g/m² termést ad.
  • Kültéri magasság és terméshozam: 130–170cm-re nő, és növényenként 550–600g termést ad, október közepén betakarításra kész

Royal Gorilla
23_genetic background_1 Sour Dubb x Chem Sis x Chocolate Diesel
33_Yield indoors_1 500 - 550 gr/m2
31_plant height outdoor_1 90 - 160 cm
25_flowering time_1 8 - 10 hetek
29_THC_1 THC: 27%
28_Type Blend_1 Sativa 50% Indica 50%
34_yield outdoor_1 550 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 130 - 170 cm
27_harvest period_1 Október közepe
22_Effect_1 Megnyugtató, Tiszta

Vásároljon Royal Gorilla

Sour Diesel

Egy másik kulcsfontosságú versenyző, a Sour Diesel a következő okok miatt az egyik legjobb törzs a hasis készítéséhez:

  • Gyantatermelés: Magas
  • Trichoma sűrűség: Magas
  • Szülőtörzsek: Original Diesel x (Northern Light x Shiva x Hawaiian)
  • THC-tartalom: 19%
  • Terpénprofil: kariofillén, limonén, mircén
  • Íz: dízel, vegyszeres, pézsmás
  • Beltéri magasság és terméshozam: 90-160cm-re nő, 10-11 hetes virágzás után 475-525g/m² termést ad.
  • Kültéri magasság és terméshozam: 150–200cm-re nő, és növényenként 550–600g termést ad, október végén áll készen a betakarításra

Sour Diesel
23_genetic background_1 Original Diesel x (Northern light x Shiva x Hawaiian)
33_Yield indoors_1 475 - 525 gr/m2
31_plant height outdoor_1 90 - 160 cm
25_flowering time_1 10 - 11 hetek
29_THC_1 THC: 19%
28_Type Blend_1 Sativa 70% Indica 30%
34_yield outdoor_1 550 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 200 cm
27_harvest period_1 Október vége
22_Effect_1 Fizikailag pihentető, Tiszta

Vásároljon Sour Diesel

ICE

Más néven Indica Crystal Extreme, nevében az íze, miért is készülhet lenyűgöző hasis az ICE-ból

  • Gyantatermelés: Magas
  • Trichoma sűrűség: Magas
  • Szülőtörzsek: Afghan x Northern Light x Skunk
  • THC-tartalom: 18%
  • Terpén profil: kariofillén, mircén, linalool, pinén
  • Íz: föld, menta, bors, fenyő
  • Beltéri magasság és terméshozam: 8-10 hetes virágzás után 80-120cm-re nő és 400-450g/m² termést ad.
  • Kültéri magasság és terméshozam: 150-200cm-re megnő, növényenként 500-550g termést ad szeptemberben

ICE
23_genetic background_1 Afghan x Northern Light x Skunk
33_Yield indoors_1 400 - 450 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 120 cm
25_flowering time_1 8 - 10 hetek
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 90%
34_yield outdoor_1 500 - 550 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 200 cm
27_harvest period_1 Szeptember
22_Effect_1 Fizikailag pihentető, Tompa

Vásároljon ICE

Biztonsági és jogi megfontolások

A hasis otthoni elkészítése bizonyos kockázatokkal jár, különösen oldószerek használata esetén. Általános szabály, hogy kerülje az oldószerek használatát, és válasszon biztonságosabb, oldószermentes módszereket. Azokban az esetekben, amikor oldószerek használata mellett dönt, mindig jól szellőző helyen dolgozzon, és viseljen védőszemüveget, kesztyűt és ruházatot.

Hasis készítésekor, ha lehetséges, rozsdamentes acél vagy szilikon eszközöket használjon, hogy elkerülje a szennyeződést. Ezenkívül gondoskodjon arról, hogy minden berendezését megfelelően tisztítsa és fertőtlenítse élelmiszer-minőségű termékekkel.

Jogilag a hasis-termelés országonként és államonként igen eltérő. Mindig ellenőrizze a helyi és nemzeti törvényeket, mielőtt otthon készítene kivonatot.

Hogyan fogyassza a hasist

A hasis élvezetének többféle módja van, és mindegyik opció egyedi élményt kínál. Az alábbiakban bemutatjuk a termék használatának leggyakoribb módjait, valamint mindegyik előnyeit és hátrányait.

Illustration of biointensive gardening, showing maximum productivity, healthier plants, potent buds, companion planting, deep soil cultivation, and improved soil quality.
  • A hasis elszívása

A felhasználók tehetnek hasist a jointokba, bluntokba, vagy bong-tálakba. Bár ez a módszer gyors és egyszerű, a dohányzás bizonyos biztonsági kockázatokat rejt.

A hasis elszívásához egyszerűen morzsolja szét a a lehető legegyenletesebben a jointban vagy tálban az őrölt, szárított virágra. Alternatív megoldásként enyhén melegítse fel a hasist, hogy megpuhuljon, és sodorja rúddá, mielőtt a jointba tenné.

Előnyök
  • Egyszerű és gyors

  • Minimális felszerelés szükséges
  • A hatások gyorsan megjelennek
Hátrányok
  • Erős a toroknak és a tüdőnek

  • A hő lebontja a terpéneket és a kannabinoidokat
  • Vaporizálás & dabbelés hasissal

A hasist vaporizálhatja vagy dabbelheti egy dab rig segítségével, vagy egy koncentrátumokhoz tervezett elektronikus eszközzel. Ez a módszer megőrzi a hasis ízét, és lehetővé teszi a koncentrátum tiszta élvezetét.

Dabbeléskor egyszerűen hevítse fel a nailt vagy a bangert, amíg kellően forró nem lesz. Ezután helyezzen egy kis darab hasist a felületére, és szívja be a keletkező gőzt.

Ha vaporizál, tegye a kívánt mennyiségű hasist a készülék kamrájába. Állítsd be a kívánt hőmérsékletet, várja meg, amíg a készülék felmelegszik, és slukkoljon egyet.

Előnyök
  • Tiszta és ízletes élmény

  • Lágy, kevésbé erős
Hátrányok
  • Drágább felszerelést igényel
  • Főzés hasissal

Vaj és olaj készítésére is felhasználhatja hasis készleteit, ezek ehető termékek hosszú listájának előállításához alkalmasak a brownie-któl és süteményektől a szószokon át a levesekig.

Előnyök
  • Hosszan tartó hatás

  • Rugalmas lehetőségek
Hátrányok
  • Egyes felhasználók számára nem megfelelő intenzív hatások

  • Hosszadalmas folyamat

Elvégezte a Hasis Masterclasst

Gratulálunk – szinte mindent megtudhatott, amit a hasisról tudni érdemes! Most már ismeri a hasis különféle típusait, azok elkészítésének módját, valamint előnyeiket és hátrányaikat. Azt is megtanulta, hogyan kell szárítani a hasist, és tájékoztatást kapott a leginkább alkalmas kannabiszfajtákról. Végül felfedezte a legjobb felhasználási módokat.

Most itt az ideje, hogy mindezt az információt a gyakorlatba is átültesse. Válasszon törzseket, válassza ki a legjobb hasis-készítési technikát, és élvezze ezt az időtlen kannabiszterméket!

Cookie-beállítások

Az alábbi okok miatt kérjük az Ön engedélyét adatai felhasználásához:

Funkcionális sütik

A funkcionális sütik segítenek weboldalunk optimális működésében, és lehetővé teszik bizonyos funkciók személyre szabását.

Preferencia sütik

A preferencia sütik lehetővé teszik számunkra, hogy megjegyezzük azokat az információkat, amelyek befolyásolják webhelyünk megjelenését, beleértve az az Ön régiójában az Ön által választott nyelvet.

Analitikai sütik

Az analitikai sütik segítségével a webhely forgalmát és az ügyfelek viselkedését követhetjük, beleértve azt is, hogy hányan látogatják oldalunkat, mennyi ideig böngésznek, és webhelyünk mely részeit keresik fel.

Mik azok a sütik?

A sütik (cookie-k) egy adott webhelyről származó adatok, amelyek a felhasználó számítógépén tárolódnak, miközben az interneten szörfözik. A sütiknek számos különböző funkciója van. Némelyikük nyomon követi a böngésző tevékenységét, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy célzott hirdetéseket jelenítsenek meg. Más sütik arra szolgálnak, hogy megjegyezzék a felhasználói bejelentkezési adatokat a különböző webhelyeken, hogy a közösségi médiában vagy más oldalakon történő navigálást gördülékenyebbé tegyék. Mivel minden sütinek saját, egyedi azonosítója van, ezek az adatok lehetővé teszik a webhelytulajdonosok számára, hogy mérjék a webhelyükre érkező egyedi forgalmat.

Miért használunk sütiket?

A sütik jól jönnek önnek, amikor meglátogatja weboldalunkat. Biztosítják, hogy bejelentkezve maradjon, biztonságosan vásárolhasson, és hogy a kosárba helyezett termékek ott maradjanak a vásárlásig. De a sütik nekünk is segítenek. A bennük tárolt adatok lehetővé teszik weboldalunk fejlesztését, és lehetővé teszik számunkra, hogy célzott, az Ön érdeklődési körének megfelelő hirdetéseket mutassunk be Önnek.

Milyen típusú sütiket használunk?

Funkcionális sütik

A funkcionális sütik segítenek weboldalunk optimális működésében, és lehetővé teszik bizonyos funkciók személyre szabását.

Preferencia sütik

A preferencia sütik lehetővé teszik számunkra, hogy megjegyezzük azokat az információkat, amelyek befolyásolják webhelyünk megjelenését, beleértve az az Ön régiójában az Ön által választott nyelvet.

Analitikai sütik

Az analitikai sütik segítségével a webhely forgalmát és az ügyfelek viselkedését követhetjük, beleértve azt is, hogy hányan látogatják oldalunkat, mennyi ideig böngésznek, és webhelyünk mely részeit keresik fel.

Hogyan tilthatom le vagy törölhetem a sütiket?

Nem rajong a sütikért? Semmi gond. Ezeket (a szükséges cookie-k kivételével) a böngésző beállításaiban letilthatja. A sütik letiltása azonban hatással lehet a böngészési élményére, és megakadályozhatja, hogy élvezze oldalunk összes technikai funkcióját.

ADATVÉDELMI IRÁNYELVEK

A biztonságos online környezet és a megfelelő adatvédelem garantálása érdekében szigorúan betartunk minden jogszabályi előírást. Ebben az adatvédelmi nyilatkozatban tájékoztatást adunk az adatok gyűjtésének módjáról és céljáról, a biztonsági intézkedésekről, a tárolási időszakokról és az elérhetőségekről.


A CÉG NÉVE: SNORKEL SPAIN, SL (a továbbiakban: ROYAL QUEEN SEEDS)

C/ Vilar d'Abdelà, 5 (nave 1) CP: 08170 de Montornès del Vallès

+34 937 379 846

[email protected]


Jelen Adatvédelmi Szabályzat meghatározza azokat a feltételeket, amelyek alapján a ROYAL QUEEN SEEDS-nél a személyes adatokat kezeljük; ez magában foglalja a https://www.royalqueenseeds.com/ weboldalunkon keresztül gyűjtött személyes adatokat, valamint minden egyéb adatot, amelyet üzleti tevékenységünk során dolgozunk fel.

A ROYAL QUEEN SEEDS a következő személyes adatokat gyűjti, az alábbiakban felsorolt célokra:

. SZAKASZ – SZEMÉLYES INFORMÁCIÓK, AMIKET GYŰJTÜNK

1.1 Vásárlások a fiókból

A fiókból történő vásárlás csak akkor lehetséges, ha rendelkezik személyes fiókkal. Amikor fiókot hoz létre vagy vásárol valamit üzletünkben, a vásárlási és eladási folyamat részeként az alábbi személyes adatokat gyűjtjük, amelyeket Ön megad nekünk:

Ez az információ szükséges a kézbesítéshez. Ezen felül, amikor böngészik az áruházunkban, automatikusan megkapjuk számítógépének IP-címét. Ezen információk alapján optimalizálhatjuk online élményét, és egyben védhetjük online környezetünket.

Az adatgyűjtés célja

A fiókhoz kapcsolódó adatokat a következő célokra gyűjtjük és tároljuk:

(a) az Ön és köztünk kötött szerződésekből eredő kötelezettségek teljesítése, valamint az Ön által tőlünk kért információk, termékek és szolgáltatások biztosítása;

(b) létrehozzuk és kezeljük a fiókját, valamint kommunikálunk Önnel a fiókjával és rendeléseivel kapcsolatban;

c) piackutatást és -elemzést végzünk;

(d) életkorának és személyazonosságának megerősítése, valamint a csalások felderítése és megelőzése.

1.2 Hírlevelek

Az Ön kifejezett engedélyével hírleveleket küldhetünk Önnek üzletünkről, új termékekről és egyéb frissítésekről. Hírleveleket az Ön kifejezett hozzájárulása alapján küldünk. Abban az esetben, ha Ön terméket vásárol, a hatályos szabályozásnak megfelelően, cégünk jogos érdekeinek megfelelően kereskedelmi tartalmakat küldhetünk Önnek, mindig az Ön által megvásárolt vagy szerződött termékekhez vagy szolgáltatásokhoz hasonló termékekről vagy szolgáltatásokról. Tiltakozási jogát a jelen Adatvédelmi szabályzatban meghirdetett csatornákon keresztül minden esetben gyakorolhatja. A hírlevéllel kapcsolatban a következő információkat gyűjtjük össze:

A hírlevél küldéséhez nem szükséges tudnunk a személy nemét (adatminimalizálás: törvény szerint a szolgáltatás nyújtásához feltétlenül szükséges adatokat kell bekérnünk, és ebben az esetben a nem ismerete nem szükséges a hírlevél küldéséhez.)

Az adatgyűjtés célja

Az összegyűjtött adatokat a következőkre használják fel:

(a) személyre szabhatja e-mailjeinket, beleértve az Ön nevét és nemét;

b) nemek szerinti tartalom biztosítása.

Hozzájárulását bármikor visszavonhatja a hírlevélben található hivatkozáson vagy a 2. pontban megadott elérhetőségeken.

1.3 Ügyfélszolgálat és kapcsolatfelvételi űrlap

A megfelelő támogatás nyújtása érdekében ügyfélszolgálati munkatársaink hozzáférnek a fiókkal kapcsolatos információkhoz. Következésképpen a támogatásuk rendkívül hatékony és barátságos lesz. A kapcsolatfelvételi űrlapunkon megadott adatokat CRM szolgáltatónk, a SuperOffice használja fel. Adatait csak az üzenet megválaszolásához használjuk fel.

2. SZAKASZ – JOGOS ÉRDEK

Ha megvásárolta valamelyik termékünket, kérjük, vegye figyelembe, hogy személyes adatait promóciós célokra használhatjuk fel, a Royal Queen Seeds jogos érdeke alapján kizárólag arra, hogy cégünk termékekeit vagy szolgáltatásait kínáljuk Önnek, valamint az Ön által vásárolthoz hasonló termékeket vagy szolgáltatásokat ajánljunk. A jövőbeni üzenetekről való leiratkozás jogát a jelen Adatvédelmi szabályzatban meghatározott módon, vagy bármely kapott értesítés útján gyakorolhatja.

2.1 How do you withdraw consent?

If you change your mind, you can withdraw your consent for us to contact you for the purpose of collecting, using, or disclosing your data at any time by reaching out to us at: [email protected].

3. SZAKASZ – KÖZZÉTÉTEL

Felfedhetjük személyes adatait, ha erre törvény kötelez bennünket, vagy ha Ön megsérti a Szolgáltatási feltételeinket.

4. SZAKASZ – MEDDIG ŐRIZZÜK MEG AZ ADATAIT?

A Royal Queen Seedsnél nem őrizzük meg az Ön adatait a jelen Szabályzatban leírt célok eléréséhez szükségesnél hosszabb ideig. A különböző típusú adatokra eltérő megőrzési időszakok vonatkoznak; azonban a leghosszabb időtartam, ameddig egy személyes adatot megőrzünk, 10 év.

4.1 Számlainformációk

A számlával kapcsolatos adatok mindaddig relevánsak maradnak, amíg a fogyasztó fiókkal rendelkezik. Ezért az adatok mindaddig dokumentálva maradnak, amíg a fiók létezik. Amikor ügyfeleink törölnek egy fiókot, a kapcsolódó adatok ésszerű időn belül törlődnek. A tárolt személyes adatok ellenőrzésével, helyesbítésével vagy fiók törlésével kapcsolatos kéréseit a [email protected] e-mail címre küldheti el.

4.2 Hírlevelek

Abban az esetben, ha beleegyezik, hogy tájékoztassuk Önt termékeinkről vagy szolgáltatásainkról, adatait mindaddig megőrizzük, amíg Ön kifejezetten nem kéri, hogy a továbbiakban nem szeretne tőlünk üzenetet kapni. Ennek ellenére rendszeresen (havonta) végzünk relevancia-ellenőrzést. A regisztrált ügyfelek (és személyes adataik) törlésre kerülnek, ha az ügyfelek nem válaszolnak kérésünkre. Ezen kívül hírlevél-küldésünk leiratkozási funkcióval is rendelkezik. Ügyfelein ennek a leiratkozási funkciónak a használatával visszavonhatják hozzájárulásukat.

SECTION 5 – COOKIES

Cookies are small information files that notify your computer of previous interactions with our website. These cookies are stored on your hard drive, not on our website. Essentially, when you use our website, your computer displays its cookies to us, informing our site that you have visited before. This allows our website to function more quickly and remember aspects related to your previous visits (such as your username), making your experience more convenient. At Royal Queen Seeds, we use two types of cookies: functional and analytical.

5.1 Functional Cookies

Functional cookies are used to enhance your online experience. Among other things, these cookies track what is added to your shopping cart. The use of these cookies does not require prior authorization.

5.2 Analytical Cookies

Analytical cookies are used for research and market analysis. The data collected with these analytical cookies is anonymous, making it unusable for third parties. The use of these cookies does not require prior authorization.

5. SZAKASZ – HARMADIK FÉL SZOLGÁLTATÁSAI

A tranzakciók lebonyolításához és szolgáltatásaink nyújtásához harmadik felek szolgáltatásaira van szükség. Általánosságban elmondható, hogy az általunk használt független szolgáltatók csak olyan mértékben gyűjtik, használják és hozzák nyilvánosságra az Ön adatait, amennyire ez szükséges ahhoz, hogy lehetővé tegyék számukra a számunkra nyújtott szolgáltatások teljesítését.

Bizonyos harmadik fél szolgáltatóknak, például fizetési kapuknak és más fizetési tranzakció-feldolgozóknak azonban megvannak a saját adatvédelmi szabályzatai arra vonatkozóan, hogy milyen információkat kell megadnunk számukra az Ön tranzakcióihoz.

Javasoljuk, hogy olvassa el ezen szolgáltatók adatvédelmi szabályzatát, hogy megértse, hogyan kezelik ezek a szolgáltatók az Ön személyes adatait.

Előfordulhat, hogy bizonyos beszállítók az Önétől vagy a miénktől eltérő joghatósági területen helyezkednek el, vagy rendelkeznek létesítményekkel. Ezért, ha úgy dönt, hogy egy harmadik fél szolgáltatásait magában foglaló tranzakciót folytat, az Ön adataira annak a joghatóságnak a törvényei vonatkozhatnak, amelyben az adott szolgáltató vagy létesítményei találhatók.

Miután elhagyja webhelyünket, vagy átirányítják egy harmadik fél webhelyére vagy alkalmazására, többé nem vonatkozik Önre sem a jelen Adatvédelmi szabályzat, sem a weboldalunk szolgáltatási feltételei.

Webelemző szolgáltatás (névtelen adatok)

Ezen a weboldalon egy webelemző szolgáltatást integráltunk (anonimizálási funkcióval). A webelemzés úgy definiálható, mint a webhelyek látogatóinak viselkedésére vonatkozó adatok gyűjtése, feldolgozása és elemzése. Egy elemző szolgáltatás többek között adatokat gyűjt arról, hogy az adott személy melyik weboldalról érkezett (ún. hivatkozó oldal), mely aloldalakat látogatta meg, illetve milyen gyakran és mennyi ideig látogatott meg egy-egy aloldalt. A webelemzést elsősorban a webhelyek optimalizálására és az internetes hirdetések költség-haszon elemzésére használják.

Futárszolgálat

A szállítás teljesítéséhez futárszolgálatot veszünk igénybe. Ez a futárszolgálat végzi a kiszállítást cégünk és a fogyasztó otthona között. A logisztikai feladat teljesítéséhez a vállalatnak hozzáférést kell biztosítanunk a fogyasztó nevéhez és címéhez.

Levelezési szolgáltatás

A Royal Queen Seeds külső levelező szolgáltatót használ hírlevelének küldésére. Ez a szolgáltató korlátozott hozzáféréssel rendelkezik az engedélyezési hozzájárulással kapcsolatos fiókadatokhoz (pl. e-mail-cím).

Marketing szolgáltatások

A Royal Queen Seeds-t egy marketing- és kommunikációs tevékenységre szakosodott cég támogatja. A személyes adatokhoz való hozzáférésük nagyon korlátozott és többnyire névtelen.

Fizetési szolgáltatások

A Royal Queen Seedsnél külső fizetési szolgáltatásokat veszünk igénybe tranzakcióink (pl. hitelkártyás fizetések) lebonyolításához.

6. SZAKASZ – BIZTONSÁG

Az Ön személyes adatainak védelme érdekében ésszerű óvintézkedéseket teszünk, és követjük az ipari szabvány bevált gyakorlatait annak biztosítására, hogy azok ne vesszenek el, ne használják a célokkal ellentétesen, ne férjenek hozzá, ne módosítsák vagy semmisítsék meg.

Ha megadja nekünk hitelkártya-információit, az adatokat a biztonságos socket réteg technológia (SSL) segítségével titkosítjuk, és AES-256 titkosítással tároljuk. Bár az internetes átvitel vagy az elektronikus tárolás egyik módja sem 100%-ban biztonságos, minden PCI-DSS követelményt betartunk, és további, általánosan elfogadott iparági szabványokat alkalmazunk. A fiókkal kapcsolatos információkat hash módszerrel védjük. Ez a módszer átalakítja az információt generált hash-é. Ennek eredményeként a bizalmas információk védettek és láthatatlanok még számunkra is. Emellett adatbázisaink kivételesen erősen védettek az illetéktelen hozzáférés ellen. Például az adatbázishoz való hozzáférés csak jóváhagyott IP-címeken keresztül lehetséges és engedélyezett (például a Royal Queen Seeds központjától). A többi próbálkozást és címet a rendszer mindenkor elutasítja.

Ezen kívül az adatok a lehető legnagyobb mértékben anonimizáltak, így nem kapcsolhatók közvetlenül egy adott fogyasztóhoz. Ezekkel az adatokkal azonban piackutatást és elemzést végezhetünk. Emellett az érintett harmadik feleket (pl. postai szolgáltató) együttműködésünk előtt megvizsgáljuk, megfelelnek az EU GDPR előírásainak, és feldolgozási megállapodást kapnak. A Royal Queen Seeds-en belül az alkalmazottak különböző hozzáférési jogosultságokkal rendelkeznek. Az egyedi engedély csak olyan információkhoz biztosít hozzáférést, amelyek szigorúan szükségesek egy feladat végrehajtásához. A digitális biztonsági intézkedések változhatnak, és magas követelményeknek kell megfelelniük az online ügyfelek biztonságának biztosítása érdekében. Ezért a Royal Queen Seedsnél biztonsági tisztviselőt nevezünk ki. A biztonsági intézkedések rendszeres ellenőrzése és javítása (ahol szükséges) a szerep része.

7. SZAKASZ – AZ ADATVÉDELMI IRÁNYELV VÁLTOZÁSAI

Fenntartjuk magunknak a jogot arra, hogy ezt az Adatvédelmi szabályzatot bármikor módosítsuk, ezért kérjük, rendszeresen látogasson vissza weboldalunkra. A változtatások és pontosítások a Weboldalon való közzétételt követően azonnal hatályba lépnek. Ha lényeges változtatásokat hajtunk végre ezen a szabályzaton, akkor itt értesítjük a frissítésről, így tudni fogja, milyen információkat gyűjtünk, hogyan használjuk fel, és milyen körülmények között használjuk fel és/vagy hozzuk nyilvánosságra azokat.

8. SZAKASZ – JOGA VAN A következőkhöz: