Ha az ember még sosem termesztett marihuánát, előfordulhat, hogy azon aggódik, vajon sikeres lesz-e az első termesztése. A megfelelő öntözés, a fény és a tápanyag helyes biztosítása, illetve a különböző variánsok ismeretével járó tapasztalatot bizonyára nem egy éjszaka alatt szerezzük meg. De aggodalomra semmi szükség, mivel az a jó hírünk van, hogy vannak olyan marihuána variánsok, amelyek különösen alkalmasak a kezdő kertészek számára. Ezeket a típusokat könnyű termeszteni, hiszen természetes ellenállóképességgel rendelkeznek a betegségek és a kártevők ellen, vagy szimplán csak kevesebb törődést igényelnek a többi típusnál. Tekintsünk meg pár fajtát, amelyek ideálisak kezdő termesztők számára!

ROYAL JACK AUTO

Ezt a variáns Jack Hererről nevezték el, aki egy híres író és a marihuána legalizációjáért dolgozó aktivista volt. Sokan a fű császárának hívták. A Royal Queen Seeds Royal Jack Auto nevű típusa az eredeti, szuper-erős Jack Herer autovirágzó verziója. A Jack Herer a világ egyik legnépszerűbb variánsa. A Royal Jack Auto lehetővé teszi, hogy a Jack Herer hathatósságát, nagyszerű aromáját és kiváló sativa hatását a tapasztalatlanabb kertészek is előállíthassák kertjükben.

A Royal Jack Auto bugái hasonlítanak az eredeti Jack Herer-éihez, csak mivel ez autovirágzó típus, könnyebben és gyorsabban megterem. Szinte bármilyen termesztési környezetben termeszthető, kültéren és beltéren egyaránt. A Royal Jack Auto növekedési struktúrája nagyon kompakt, átlagosan csupán 40-80cm magasra nő meg. Emiatt olyan termesztésekhez is alkalmas, ahol figyelembe kell venni a területet, hiszen a növény a mérete mindig kezelhető marad. A kompakt méretének köszönhetően olyan kertészek számára is alkalmas lehet, akik diszkréten szeretnék megoldani a kertészkedést.

Füstjének feltűnően Haze-es az aromája, amit fűszeres, gyógynövényes íz kísér. A Royal Jack Auto hatása a nagy-testvéréhez hasonlóan erős, szellemi és felemelő. Mindeközben a Jack Herer, a Skunk, a Haze és a Northern Lights genetikáknak köszönhetően a hatása kiegyensúlyozott. A Royal Jack Auto egy fantasztikus autovirágzó variáns, amely tökéletesen megfelel kezdő kertészeknek, akik problémamentesen szeretnének magas minőségű füvet termeszteni.

Royal Jack Auto

SKUNK XL

Az eredeti Skunk egy igazi klasszikus cannabis variáns. Ez az afgán, kolumbiai és mexikói keverék magas színvonalú típus, amely a mai napig a legtöbb cannabis-mag alapjaként szolgál. A tenyésztők és a magforgalmazók világszerte frissítik és tökéletesítik ezt a variánst, többek között az ízének és hozamának fokozásával és növekedési karakterisztikájának javításával. Ezek az erőfeszítések az eredeti skunk számtalan fajtájának megszületéséhez vezettek, ilyen pl. a rendkívül népszerű Skunk #1 típus.

A Royal Queen Seeds Skunk XL ennek a nagyszerű klasszikusnak a rendkívül könnyen termeszthető, feminizált verziója. Ezt a típust az teszi különlegessé és vonzóvá, hogy viszonylag kevés törődésre van szüksége. Emiatt a Skunk XL ideális növény földben történő -, vagy 'hydro' termesztéshez egyaránt. Nagy hozama és méretes bugái mellett jól teljesít 'SOG' és 'ScrOG' termesztés esetén is. Azért is ideális kezdő kertészek számára, mert virágzás közben nem nagyon nyúlik meg. Nem lesz az embernek problémája a méretével, bármekkora is legyen a termesztő terület. A rövid, 7-8 hetes virágzási idejének köszönhetően kültéren is megterem, nem csak optimális körülmények között.

A Skunk XL-nek az íze kellemesen édeskés és gyümölcsös, emiatt a cannabis ínyencek nagy kedvence. Erős, azonnal érezhető szellemi betépéssel jár, amely nagyszerűen keveredik enyhe, de lazító fizikai hatásával. A Skunk XL egy könnyen termeszthető klasszikus, amellyel bizonyára meg lesznek elégedve a kertészek, az ínyencek és az orvosi céllal fogyasztók egyaránt.

Skunk XL Cannabis Marijuana Strain Begginers RoyaL Queen Seeds

WHITE WIDOW

A White Widow egy igazi legendás cannabis variáns, amely az évek során hihetetlen népszerűségre és hírnévre tett szert. Az eredete nem teljesen egyértelmű, ezért vitatott. A legtöbben úgy tudják, hogy eredetileg Hollandiából származik, ahol holland klasszikus néven lett híres. Az eredeti variáns genetikája egy brazil sativa és egy dél-indiai indica hibrid keveréke. A legenda szerint az indica 'szülő' variánsa a Kerala hegységben történt keresztezés és óvatos válogatás eredményeként jött létre. A White Widow az 1990-es években nagyon sikeres variánssá vált, ez számos változatának megszületését eredményezte. Mára minden tisztességes magforgalmazó cégnél elérhető ennek a típusnak valamelyik alfajtája.

Ez a típus különösen alkalmas kezdő kertészek számára, hiszen magas ellenállóképességű, élénk növény és nem csak optimális körülmények között terem meg. Hidegebb éghajlatok alatt is termeszthető, pl. Angliában, vagy Skandináviában. Beltéri termeszés esetén a hozama négyzetméterenként könnyen elérheti a 450-500g-ot. Optimális körülmények között kültéren meghaladja ezt a mennyiséget is.

A White Widow-nak nincsen sok törődésre szüksége, tehát nagyszerű hozamra lehet számítani minimális karbantartás mellett is. Ennek köszönhetően ideális olyan tapasztalatlan kertészek számára, akik gond nélkül szeretnének szép eredményeket elérni.

Az íze tiszta, friss és fenyőre emlékeztető, ezt kíséri enyhe citrusos aromája. Erős, tipikus sativa-szerű szellemi hatással bír, amely egyszerre energetikus és felemelő. Könnyű termeszthetőségének, nagyszerű ízének és kiváló hatásának köszönhetően a White Widow rengeteg ember kedvence!

White Widow Cannabis Strain Beginners Bud Marijuana

EASY BUD

A nevéből következtethetően ezt a variánst borzasztóan egyszerű termeszteni. Emiatt tökéletes kezdő marihuána kertészek számára.

A Royal Queen Seeds Easy Bud nevű variánsa egy hathatós indica és egy autovirágzó Ruderalis keresztezésének eredményeképp jött létre. Szinte bárhol megterem, miközben becsületes hozamot, nagyszerű ízt és szuper hatást nyújt. Az Easy Bud egy autovirágzó cannabis típus, ezért a kertésznek nem kell törődnie a biztosítandó nappali fény hosszával, úgy mint ahogy a hagyományos variánsoknál szokás. 8-9 hét után megbízhatóan elkezd virágozni.

Az Easy Bud kezelhető, kompakt növény. Az átlagmagassága csupán 50-60cm, ezért ideális kisebb termesztőhelyiségekben való -, vagy diszkrét kertészkedéshez.

Annak ellenére, hogy nem igényel nagy törődést, az Easy Bud nagyszerű hozamot biztosít: optimális körülmények között akár 100g-os szüretre lehet számítani. A bugák íze és hatása is kiváló. Intenzív illatában skunk-os tónusok fedezhetőek fel, amelyeket kellemesen édeskés aroma kísér. Erős, tipikus indica-szerű hatással bír, amely a fogyasztó egész testét ellazítja. Az Easy Bud az egyik legalkalmasabb típus azok számára, akik egyszerűen termeszthető fűre vágynak, ezért egyértelműen ajánljuk kezdő kertészeknek is.

Easy Bud Cannabis Strain Royal Queen Seeds Marijuana Begginers

CRITICAL

Sokszor nehéz rátalálni az egyénileg megfelelő "tökéletes" variánsra. Sok típusnak vannak jó tulajdonságai, amelyek más tulajdonságainak a kárára mennek, ezért nehéz olyan cannabis-t találni, ami minden szempontból megfelelő. A Royal Queen Seeds Critical elnevezésű variánsa nagyon közel áll ahhoz, hogy tökéletes egyensúlyban legyen minden tulajdonsága. Nincsen rossz oldala, bárhonnan nézzük, szinte kifogástalan. A Critical könnyen termeszthető variáns, amely minden tekintetben kielégítő. Nagyszerű hozamot biztosít, rövid a virágzási ideje, kiváló az íze és egekbe emelő hatással bír.

A Critical egyik kimagasló tulajdonsága a rövid virágzási ideje, amely összesen 7 hét. Emiatt ideális variáns kereskedelmi célra termesztő és kevés idővel rendelkező kertészeknek is. Röviden: ha olyan növényt szeretnél, amely gyorsan és szépen jutalmaz, akkor ez neked való variáns. Ajánljuk azoknak is, akik kevés törődést igénylő növényt keresnek SOG/ScrOG típusú termesztéshez. Rövid virágzási idejének köszönhetően a Critical északi éghajlatok alatt kültéren is illően megterem, bár a maximális potenciáját csak beltéren éri el. Beltéri termesztés esetén növényenként 65-70g-os szüretre lehet számítani, ez négyzetméterenként 600 g-nak felel meg. Kültéren ideális körülmények között növényenként akár 650 g-ra lehet számítani.

Az aromája kellemesen édeskés, mentás tónusok fedezhetőek benne fel. Erős, de lágy, hosszan tartó hatással bír, amely tökéletes a totális kikapcsolódáshoz. A Critical minden tekintetben nagyszerű variáns, nem lehet benne hibát találni. Kezdő és tapasztalt kertészeknek egyaránt ajánljuk!

Ennek a listának a segítségével remélhetően könnyen megtalálod a számodra ideális variánst annak ellenére, hogy nem volt korábban termesztésben tapasztalatod. Ha esetleg ismersz még olyan típusokat, amelyeket javasolnál kezdő kertészek számára, kérjük írd a hozzászólásokba!

Excerpt (short description)(I have pasted this here because the server wouldn't let me save the post if I wrote the text below, even though I hadn't reached the 350 symbol limit):

Némelyik cannabis variáns könnyebben termeszthető a többinél. Van, amelyiknek nagyobb az ellenállóképessége vagy kevesebb törődést igényel a többinél. Ezek a típusok ideálisak kezdő termesztők számára, akik gond nélkül szeretnének szép eredményeket elérni. Ez a lista segíthet megtalálni a kedvenc könnyen termeszthető variánsodat!

Royal Critical Queen Seeds Bud Cannabis Strain Marijuana Begginers

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.