By Luke Sumpter

Epsilon F1 Termesztési útmutató hétről-hétre

Az Epsilon F1termesztésén gondolkodik? ismerje meg hétről-hétre szóló termesztési útmutatómat, hogy megtudja, hogyan értem el nagyszerű eredményeket! Olvasson tovább, hogy megtudja, milyen világítási, tápozási- és öntözési stratégiákat alkalmaztam ehhez a fajtához.


Epsilon F1 grow report week 0

Epsilon F1 termesztési jelentés: felszereléslista

 • Doboz: Secret Jardin DS120W 120 × 60 × 178
 • Fények: MIGRO 200+
 • Szellőztetés: TT Silent-M 100
 • Szűrő: Primaklima Filter PK 100/125
 • Ventilátor: Oszcilláló Koala ventilátor × 2
 • Párásító: Beurer LB 45
 • Talaj: BioBizz Light Mix
 • Edény: 11l Air-Pot
 • Vetőmag: Royal Queen Seeds
 • Tápozás: RQS Organic Nutrition

Epsilon F1 termesztési jelentés: csíranövény szakasz (1. hét)

Először is a palánta fázison kell túllennünk! Bár egyes termesztők számára nem tűnik fontosnak, ami ezalatt történik, de ez a szakasz megalapozhatja a termesztési ciklus hátralevő részét. Ezt szem előtt tartva gondoskodtam arról, hogy jó minőségű talajt állítsak össze, és a világítóberendezésemet is pont megfelelően állítsam be. Nézze meg, hogyan értem el, hogy ideális termesztési környezetet teremtsek az Epsilon F1 növényem számára.

 • Termesztőközeg: Olyan táptalaj létrehozását tűztem ki célul, amely elegendő tápanyagot biztosít a növekedés első szakaszához, és amely hasznos mikroorganizmusokat tartalmaz a gyökérnövekedés serkentésére, a tápanyagfelvétel elősegítésére és a betegségek elleni védekezésre. Azzal kezdtem, hogy a 11 literes Air-Pot-omhoz 5l BioBizz Light Mixet adtam, majd a következő tápanyagokat és oltóanyagokat adagoltam:

- RQS Easy Boost Organic Nutrition: 50g
- RQS Rhizobacter
- RQS mikorrhiza keverék: 5g
- Tengeri alga: 10g
- Denevér guano: 70g

Gondoskodtam arról, hogy ezeket az összetevőket alaposan összekeverjem, majd újabb 5l BioBizz Light Mixet tettem az edénybe, és még egyszer összekevertem az egészet. A folyamatot úgy fejeztem be, hogy addig öntöztem a termesztőközeget, amíg az edény alján meg nem jelent a lefolyás.

 • Csírázás: A termesztőközeg előkészítése után elhelyeztem a vetőmagomat az új otthonában. A termesztőközeg felületének közepén 2cm körüli mélységű kis lyukat készítettem. Behelyeztem a magomat a lyukba, hozzáadtam még 1g Mycorrhiza Mixet, hogy biztosítsam a gyors oltást, és lazán befedtem termesztőközeggel, majd alaposan bepárásítottam.
 • Világítás: Epsilon F1 növényem növekedésének elősegítésére a MIGRO 200+ berendezést választottam. Alacsony költségű, energiahatékony és könnyen beállítható, nem volt nehéz választás. A fény egyenletes eloszlásának elérése érdekében a termesztődobozban először mindkét lámpát felakasztottam vízszintesen 35cm-re a termesztési tér közepétől. Ezután a racsnis hevederekkel 35cm-rel az Air-Pot pereme fölé állítottam őket. Amint a csíra kibújt a talajból egy időzítő segítségével minden nap 18 órán keresztül bekapcsolva tartottam a lámpáimat.
 • Növény állapota: Egy héttel a vetőmagom elvetése után a csemetém 4cm körüli magasságúra nőtt. Megjelentek az első kis valódi levelei, vastag és robusztus szárral rendelkezett a palántadőlés jelei nélkül.
Epsilon F1 grow report week 1

Epsilon F1 növekedési jelentés: vegetatív fázis (2–4. hét)

Üdvözlöm az Epsilon F1 hétről-hétre szóló termesztési jelentésem vegetatív szakaszában! Mivel a csírázás és a palántázási szakasz befejeződött, a növényem ebben az időszakban gyorsan elkezdte összeszedni magát. Megmutatom, hogyan tartottam csúcsminőségű állapotban, a virágzási szakasz felé haladva.

2. hét

 • Világítás: Továbbra is napi 18 órán keresztül működtettem a lámpáimat, és úgy helyeztem át őket, hogy a növényem hegyétől 35cm-re lógjanak.
 • Tápanyagok: ezen a héten visszafogtam a tápok adagolását, mivel növényem az általam készített virágföldkeverékből bőséges tápanyaghoz jutott. A hét 2. és 6. napján 1 liter 6,0 pH-ra beállított vizet használtam.
 • Környezet: Ezen a héten 28°C-os átlaghőmérsékletet és 55%-os páratartalmat regisztráltam.
 • A növény állapota: A növényem egészségesnek és erősnek tűnt a hét végén. Számos új valódi levelet fejlesztett ki, és nem mutatta betegség vagy hiány jeleit. 8cm magas, és zamatos sötétzöld színű volt.
Epsilon F1 grow report week 2

3. hét

 • Világítás: Továbbra is napi 18 órán keresztül égve tartottam a lámpákat, ügyelve arra, hogy azok 35cm-re lógjanak a növényem hegyétől.
 • Tápanyagok: A növényem egészségesnek tűnt, és a talajkeverékben biztosított tápanyagok segítségével megerősödve folytatta a fejlődést. Hogy elkerüljem a felesleges tápanyagok bejuttatását a termesztőközegbe, úgy döntöttem, hogy ezen a héten is visszatartom a tápozást. A hét 2. és 6. napján 1,5l tiszta vízzel öntöztem.
 • Környezet: 29°C-os átlaghőmérsékletet és 55%-os páratartalmat regisztráltam.
 • A növény állapota: Növényem 25cm magasra nőtt a 3. hét végére. Lombkoronája napról napra bokrosabb lett, és sok érett és feszes valódi levelet tartalmazott. Az, hogy semmilyen jel nem utalt kártevőkre, betegségekre vagy hiányosságokra, biztosítottak az F1 hibrid genetikájának ellenálló képességéről.
Epsilon F1 grow report week 3

4. hét

 • Világítás: Folytatva a korábbiakat, napi 18 órán keresztül égve tartottam a lámpámat. A hét elején még egyszer átállítottam a lámpákat, hogy 35cm-re lógjanak a lombkorona tetejétől.
 • Tápanyagok: A növényem tovább gyarapodott a talajkeverékben található tápanyagoktól, azonban úgy döntöttem, hogy a vegetáció utolsó hetében a SuperVit-et is bevetem, hogy létfontosságú vitaminokat és aminosavakat biztosítson az optimális virágtermesztéshez. 1 csepp SuperVit-et adtam 1,5l vízhez, és a hét 2. és 6. napján alkalmaztam.
 • Környezet: A 4. héten 28°C átlaghőmérsékletet és 55%-os páratartalmat figyeltem meg.
 • A növény állapota: És épp most, a növényem már a vegetatív fázis utolsó hetét fejezte be, 53cm-es magasságban tetőzött! A növekedés sebessége és a növényem általános életereje lenyűgözött. A hét végére Epsilon F1 növényem jócskán virágzott. Elővirágai már apró cukorlevelekkel és bibékkel díszített fiatal rügyekké alakultak.
Epsilon F1 grow report week 4

Epsilon F1 termesztési jelentés: virágzási szakasz (5–8. hét)

Üdvözlöm az Epsilon F1 hétről-hétre szóló termesztési naplóm virágzási szakaszában! Növényem nulla problémával vészelte át a vegetatív fázist, és továbbra is minden tökéletesen ment a virágzásig.

5. hét

 • Világítás: Továbbra is minden nap 18 órán keresztül üzemeltettem a lámpáimat, és úgy helyeztem át őket, hogy 35cm-rel a növényem csúcsa felett lógjanak.
 • Tápanyagok: Mivel az egész lombkoronán elkezdtek rügyek képződni, úgy döntöttem, hogy a virágzást úgy kezdem, hogy bőséges adag káliumot és foszfort adok a növényemnek. Feloldottam egy Easy Bloom Booster tablettát 5l vízben, és a hét 2. napján 2 litert locsoltam a növényemre. A 6. napon még 2 litert használtam fel ebből a készítményből.
 • Környezet: 28°C-os átlaghőmérsékletet regisztráltam. A ventilátoraimmal sikerült 45%-ra csökkenteni az átlagos páratartalmat.
 • Növény állapota: A növényem jól reagált a növekedési ciklus első tápozására. 60cm magas volt, teljesen egészségesnek tűnt, és kezdett gyenge szagot kibocsátani. Az 5. hét végén már borostyánsárgává váltak a bibék a rügyeken!
Epsilon F1 grow report week 5

6. hét

 • Világítás: A lámpáim napi 18 órán keresztül működtek a növényem csúcsától 35cm távolságra.
 • Tápanyagok: A **Bio Flowering Booster Pack három tápjával kezdtem tápozni a növényemet. A hét 2. és 6. napján 2,5 l vízhez a következőket adtam:

- 1 csepp SuperVit
- 1,2ml Thicker Flowers
- 1,6ml Bigger Flowers
- 0,8ml Sweet Flowers

 • Környezet: 27°C-os átlaghőmérsékletet és 45%-os páratartalmat regisztráltam.
 • A növény állapota: Növényem kezdett erős szagot árasztani, rügyei pedig megduzzadtak, és vastag trichomaréteg alakult ki. A hatodik hét végén a növényem elérte a végső, 62cm-es magasságát.
Epsilon F1 grow report week 6

7. és 8. hét

 • Világítás: Ugyanazt a fényciklust fenntartva, mint végig a termesztés során, a lámpáimat minden nap 18 órán keresztül üzemeltettem. Nem kellett újra beállítani a lámpák magasságát, mivel a növényem már nem nyúlt tovább.
 • Tápanyagok: Minden tápanyagot visszatartottam, hogy Epsilon F1 növényemet rákényszerítsem, hogy felhasználja a tárolt tápanyagait. Egyszerűen csak 2,5l vizet adagoltan mindkét héten a 2. és a 6. napon.
 • Környezet: 27°C-os átlaghőmérsékletet és 40%-os páratartalmat regisztráltam.
 • A növény állapota: Az öblítést követően a növényem lombkoronája csillogó fehér rügyekkel volt tele. A sárga lombozat, a tejszerű trichomák és a borostyán bibék egyértelműen jelezték, hogy elérkezett a betakarítás ideje.
Epsilon F1 grow report week 7-8

Epsilon F1 termesztési napló: Betakarítás

A 8. hét végén levágtam a növényemet a tövénél, és fejjel lefelé felakasztottam a termesztődobozom tetejére. Lekapcsoltam a lámpákat, de a ventilátoraimat és a szellőzőrendszeremet tovább működtettem. A rügyek 15 nap után megfelelően kiszáradtak. Eltávolítottam a virágokat, és szárazon levágtam őket, így 62 grammos termést regisztráltam. Ezután pácolóedényekbe helyeztem a rügyeket, hogy tökéletesítsem az ízüket.

Epsilon F1 grow report harvest

Az Epsilon F1 genetikai tulajdonságai

Az Epsilon F1 a valódi F1-es kannabisz hibridek első hullámába tartozik. A Royal Queen Seeds tenyésztői ezt a szépséget a Blue Dream, Blueberry, Amnesia Lemon Haze és Black Domina rendkívül tiszta beltenyésztett vonalainak felhasználásával hozták létre. Miután összehozták ezeket a vonalakat, egy erőteljes hibridet hoztak létre, amely gyors növekedési sebességgel, nagy termelékenységgel és hatalmas THC-szinttel rendelkezik.

Az Epsilon F1 termesztési jellemzői

Az Epsilon F1 a csírázástól a betakarításig mindössze 60 nap alatt jut el, így tökéletesen illeszkedik a mielőbbi hozamot kereső termelők elképzelésihez. A tartós hibrid genetikával felszerelve ez a fajta sokféle termesztési körülménnyel képes megbirkózni, és olyan területeken is nagyszerűen teljesít, ahol rövid a szabadtéri tenyészidőszak. Mivel mindössze 50–70 cm magasságot ér el, jó választás a szűk helyekkel rendelkező kultivátorok számára is.

Az Epsilon F1 hatásai, aromája és íze

Az Epsilon F1 magas koncentrációjú THC-t és tompító terpéneket alkalmaz, hogy hosszan tartó és fizikailag ellazító hatást fejtsen ki, amely megnyugtatja a testet, miközben az elmét tisztán tartja. A kariofilén, farnezén, mircén és pinén terpének magas szintje áfonya, citrusfélék, fűszernövények, levendula és lime ízét idézi.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.