40% KEDVEZMÉNY  a Blue Gelato-ra a BLUE2 kóddal

By Luke Sumpter

Az Egyesült Királyságban 100-ból körülbelül 15 ember szenved havonta legalább egyszer migrénes rohamban. Egészen a közelmúltig az egyetlen kezelési lehetőség a migrénre a különféle gyógyszerek bevétele volt, beleértve a vény nélkül kapható gyógyszereket, valamint a vényköteles fájdalomcsillapítókat. Azonban ezen gyógyszerek gyakorlatilag mindegyikének - beleértve az olyan általános OTC gyógyszereket is, mint az ibuprofen - a mellékhatásai az enyhétől a súlyosig terjednek. Mostanában egyre több bizonyíték áll rendelkezésre arról, hogy a kannabisz biztonságosan és hatékonyan, mindenféle mellékhatás nélkül enyhítheti a migrén tüneteit.

MI AZ A MIGRÉN ÉS MI OKOZZA

A migrénben szenvedő emberek fejfájással küzdenek, amely időnként legyengítően fájdalmas lehet. A fejfájással együtt megnő a fény- és a hang iránti érzékenység, valamint hányinger és hányás is előfordulhat. A migrén dezorientációt és koordinációs problémákat is eredményezhet. Bár ritkán, de nagyon súlyos esetekben a migrénes roham átmeneti bénulást vagy eszméletvesztést is okozhat. A tünetek többnyire több órán át jelen vannak, sőt egyes esetekben napokig is eltarthatnak. Azok számára, akik migrénben szenvednek, az állapot gyakran az életminőség súlyos romlását jelenti

Annak ellenére, hogy a migrén meglehetősen gyakori, a tudomány meglepően keveset tud az állapot pontos okairól. A mai általános feltételezés az, hogy különféle fiziológiai és környezeti tényezők váltják ki a tüneteket.
Amit tudunk, hogy a migrén nagy valószínűséggel valahol az agytörzsben és az idegrendszerben jelentkezik, amely kölcsönhatásba lép a trigeminus ideggel, a legnagyobb koponyaideggel, amely szabályozza a fájdalomérzetet, a motoros kontrollt és a fájdalomjelzést az arcon. A migrén kiváltói potenciálisan aktiválják a trigeminus ideg neuronjait, így befolyásolják az agyi erek tágulását, ami viszont aktiválja a fájdalom és gyulladás receptorait. Egyes orvosszakértők úgy vélik, hogy a migrén a szerotonin egyensúlyi szintjének felborulásából is fakadhat - ez a szervezetben található vegyi anyag, amely szerepet játszik a fájdalomérzékelés során. Sőt, lehetséges, hogy egyes emberek genetikailag hajlamosabbak az állapotra, mint mások.

Migraine Cannabis

HOGYAN MŰKÖDIK A KANNABISZ A TESTBEN?

Az emberi testben található az endokannabinoid rendszer (ECS). Az ECS egy biológiai rendszer, amely endokannabinoidokból (ezek a szervezet által előállított kannabinoidok, amelyek kötődnek a kannabinoid receptorokhoz), valamint a központi idegrendszerben és az agyban található kannabinoid receptor fehérjékből áll. Az endokannabinoid rendszer fontos szerepet játszik számos testi funkció szabályozásában, mint például a fájdalom, az emésztés, az étvágy és a hangulat.

A kannabisz ott kerül be a képbe, hogy a kutatások azt mutatják, hogy a növényben található fitokannabinoidok, mint például a THC és a CBD, szintén kötődnek ezekhez a receptorokhoz (vagy más módon befolyásolják őket) a testünkben - akárcsak az endokannabinoidok. Ez arra utal, hogy a kannabiszban található vegyületek befolyásolják az ECS testi funkciókra irányuló szabályozását -, beleértve a fájdalomcsillapítást is. Az alábbiakban a kannabisz és a migrén témakörével mélyebben foglalkozó kutatásokat vizsgáljuk.

VIZSGÁLATOK AZ ORVOSI MARIHUÁNA MIGRÉNRE GYAKOROLT HATÉKONYSÁGÁRÓL

A kannabisz gyógyászati felhasználásának kutatási területe még mindig meglehetősen újkeletű. Az orvosi kannabiszhasználatot szabályozó törvények változásaival azonban egyre jelentősebb növekedést tapasztalunk az orvosi kannabiszról és annak hatásairól szóló tanulmányok mennyiségében, beleértve azt a kutatást is, hogy miként segíthet a migrénen.

A kannabisz migrénes betegekre gyakorolt hatásainak retrospektív elemzése 2016-ban jelent meg. A kutatók 121 migrénes fejfájással küzdő felnőttet vizsgáltak, akiknek orvosa migrén-gyógyszert, vagy orvosi kannabiszt ajánlott.

A kutatók eredményei szerint az orvosi kannabisz képes volt jelentősen csökkenteni a migrénes rohamok számát, havi 10,4-ről 4,6-ra. Elismerték azonban, hogy további vizsgálatokra lesz szükség a migrén és az orvosi kannabisz közötti pontos ok-okozati összefüggés feltárásához. Javasolták a marihuána különböző törzseinek, összetételeinek és adagjainak kutatását, hogy jobban megértsék annak hatásait a migrén kezelésére és megelőzésére.

Egy másik tanulmányban, amelyet 2017-ben mutattak be az Európai Neurológiai Akadémia kongresszusán, olasz kutatók felvetették az orvosi kannabisz használatának lehetőségét is a migrén jövőbeli kezelésére és megelőzésére.

Egy krónikus migrénben szenvedő 48 fős csoportot vizsgálva a kutatók különböző dózisokban adtak be THC-t és CBD-t tartalmazó oldatot, amelyek a kannabisz két fő aktív kannabinoidja. Megállapították, hogy 200mg orális dózis esetén az akut migrénes fájdalom 55% -kal csökkent, ami hasonló eredmény, mint a fent említett tanulmányban. Átlagosan a betegek havi migrénes rohamai 40%-kal, a fájdalom intenzitása pedig körülbelül 43%-kal csökkent. A migrén gyakoriságának csökkenése mellett sok beteg más jótékony hatásokat is megemlített, például az izomfájdalom és a gyomorfájdalom csökkenését.

VIZSGÁLATOK AZ ORVOSI MARIHUÁNA MIGRÉNRE GYAKOROLT HATÉKONYSÁGÁRÓL

DRONABINOL (MARINOL) A MIGRÉNRE: TÖBB A HÁTRÁNYA, MINT AZ ELŐNYE

A dronabinol a THC szintetikus formája, amely az 1980-as évek elején került forgalomba Marinol és Syndros márkanév alatt. Ez egy legális vényköteles gyógyszer az Egyesült Államokban és más országokban, amelyet eredetileg az AIDS tüneteire írtak fel, de krónikus fájdalommal járó egyéb állapotokra is, például a sclerosis multiplexre.

Az első legális kannabinoid alapú gyógyszerek közé sorolt Dronabinol nem az a csodaszer, amelynek sokan várták.

Egyes betegek szerint náluk a Dronabinol nem működik, vagy túl intenzívnek találják, és nem szeretik, hogy nem tudják ellenőrizni a mellékhatásokat, például a THC-ből adódó high-t. Sok beteg arról is beszámolt, hogy a Dronabinol szedése hányingert, szédülést és álmosságot okoz. A nemkívánatos mellékhatások meglehetősen hosszú listája mellett a Dronabinolnak más, sokkal jelentősebb hátrányai vannak a migrénben szenvedők számára, például, hogy akár két órába is beletelhet, amíg a gyógyszer hatni kezd. Mivel a migrén néha hirtelen jelentkezik, órákig kell várni a megkönnyebbülésre. Sőt, az a tény, hogy a Dronabinol gyakran súlyosbítja az émelygést, különösen problémássá teszi szedését a szenvedők számára. Végül pedig, a Dronabinol nagyon drága is.

A KANNABISZ VAPORIZÁLÁSA: EGY JOBB LEHETŐSÉG A MIGRÉN KEZELÉSÉRE?

A Dronabinol és más migrénspecifikus gyógyszerek megkérdőjelezhető hatékonyságához és mellékhatásaihoz képest a vaporizálás (vagy akár a dohányzás) is jobb megoldás lehet. A kannabisz gőzölése nem csak magán a fejfájásonn segít, de enyhítheti az émelygést és más kapcsolódó migrénes tüneteket is. A kannabisz pihentető hatása szintén előnyös, mivel úgy tartják, hogy a stressz is szerepet játszik a migrén kiváltásában.

MELYIK KANNABISZ TÖRZSEK SEGÍTHETNEK ENYHÍTENI A MIGRÉNT ÉS A FEJFÁJÁST?

Napjainkban az orvosi kannabisz-használók és a rekreációs-rajongók is válogathatnak a rendelkezésre álló sokféle kannabisz-törzs közül. Ezek a törzsek nemcsak ízükben és alakjukban változnak, de különböző koncentrációban tartalmaznak kannabinoidokat és terpéneket is. Itt van egy lista a kannabisz-törzsekről, amelyek segíthetnek a migrénes tünetek kezelésében.

WHITE WIDOW 

A White Widow, amit a gyönyörű fehér szikrázó trichómáiról neveztek el, a világ egyik legendás kannabisz törzse. Sokan úgy gondolják, hogy ez a kiegyensúlyozott 50/50-es indica/sativa hibrid az egyik legjobb és legegyenletesebb fajta termesztéshez és dohányzáshoz. Fenomenálisan erős, szinte pszichedelikus agyi high-t okoz, ugyanakkor hihetetlenül pihentető is. Íze friss és tiszta, fenyős és citrusos jegyekkel. 19% THC tartalmával a White Widow jó választás lehet a közeledő migrén csillapítására.

White Widow

White Widow
White Widow S1
450 - 500 gr/m2
60 - 100 cm
8 - 10 hetek
THC: 19%
Sativa 50% Indica 50%
550 - 600 gr/plant
150 - 190 cm
Október eleje
Energikus, Tompa

Vásároljon White Widow

OG KUSH 

Az OG Kush egy klasszikus törzs, amely még mindig sok kannabisz-használó kedvence. Az elkötelezett rajongók imádják a törzs nagyon intenzív füstjét, a tipikus OG tompasággal és enyhe citrusos beütéssel. De mindaz, amit az emberek a legjobban szeretnek ebben a 75%-os indicában, az a hatalmas potenciál. Hatása rendkívüli módon lazítja a testet és az elmét. Ez teszi az ikonikus Nyugati parti törzset az orvosi kannabisz használók kedvencévé is, akik száműznék a migrén különböző pszichológiai tüneteit.

OG Kush

O.G. Kush
Chemdawg x Lemon Thai x Pakistani Kush
425 - 475 gr/m2
90 - 160 cm
7 - 9 hetek
THC: 19%
Sativa 25% Indica 75%
500 - 550 gr/plant
180 - 220 cm
Október
Felemelő, Megnyugtató

Vásároljon O.G. Kush

CHOCOLATE HAZE

A népszerű Chocolate Haze egy szinte tiszta (95%) sativa, amely tökéletes mindazok számára, akik olyan betegségekben szenvednek, mint az ízületi gyulladás, az izomfájdalom, a stressz és a migrén. Hatása rendkívül erőteljes, ugyanakkor kellemesen felemelő és agyi. A napsütéses és vidám hangulata miatt a Chocolate Haze jó választás azoknak is, akik jó kedvre vágynak. Jellegzetes csokoládéízzel kényezteti, amely édes és földi jegyekkel keveredik.

Chocolate Haze

Chocolate Haze
OG Chocolate Thai x Cannalope Haze
475 - 525 gr/m2
90 - 160 cm
9 - 11 hetek
THC: 20%
Sativa 95% Indica 5%
450 - 500 gr/plant
150 - 200 cm
Október vége
Nehéz

Vásároljon Chocolate Haze

SOUR DIESEL 

Sour Diesel az egyik leghíresebb törzs, és nem csak egyedülálló íze miatt, amelyet oly sok kannabiszrajongó szeret. A napfényes Kaliforniából érkező, túlnyomórészt sativa hibrid fantasztikusan erős és nagyon aromás füstöt áraszt, melyben a védjegyének számító dízeles jegyek gyógynövényes és savanyú ízekkel vegyülnek. 19%-os THC-értékével testi high-t nyújt, amely kiválóan csillapítja a fejfájást és enyhíti a stresszt.

Sour Diesel

Sour Diesel
Original Diesel x (Northern light x Shiva x Hawaiian)
475 - 525 gr/m2
90 - 160 cm
10 - 11 hetek
THC: 19%
Sativa 70% Indica 30%
550 - 600 gr/plant
150 - 200 cm
Október vége
Fizikailag pihentető, Tiszta

Vásároljon Sour Diesel

GREEN CRACK PUNCH 

A Green Crack Punch egy igazán különleges kannabisz törzs. A Green Crack, a felemelő és energikus hatásáról ismert törzs, valamint a Purple Punch keveréke, amely önmagában is hatalmas hatást nyújt, a Green Crack Punch egy nagyon pihentető indica heavy-hitter. E két törzs kombinációja fantasztikus hatást vált ki. Motiváltnak és energikusnak érzi magát, miközben tetőtől talpig ellazítja testét. Erőteljes hatásával (akár 20% THC is lehet benne) ez a 60%-os indica ideális választás azoknak a gyógyszerhasználóknak, akik rugalmas törzset  igényelnek a nap folyamán.

Green Crack Punch

Green Crack Punch
Green Crack x Purple Punch
450 - 500 gr/m2
90 - 160 cm
8 - 9 hetek
THC: 18%
Sativa 60% Indica 40%
550 - 600 gr/plant
180 - 220 cm
Szeptember vége
Eufórikus, Megnyugtató

Vásároljon Green Crack Punch

Az orvosi felelősség kizárásaA weboldalon felsorolt, arra utalt vagy ahhoz kapcsolódó információk csak általános, tanulmányi célzattal szerepelnek, és nem kívánnak professzionális orvosi, vagy jogi tanácsokat nyújtani.

A Royal Queen Seeds nem helyesli, támogatja vagy népszerűsíti a törvényes, vagy tiltott kábítószerek használatát. A Royal Queen Seeds nem tartható felelősnek semmilyen referenciából származó anyagért, mely az oldalain esetlegesen megtalalálható, vagy olyan oldalakért, melyekhez mi szolgáltattunk linket, és ami a törvényes vagy a tiltott kábítószerek használatát, vagy bármilyen más illegális tevékenységet helyesel, támogat vagy népszerűsít. Kérjük, hogy mindenképp konzultáljon orvosával/egészségügyi szakemberével mielőtt bármilyen olyan terméket/módszert használna, melyet a weboldalunkon felsorolva, referenciaként vagy belinkelve talál.

External Resources:
 1. European headache federation consensus on the definition of resistant and refractory migraine | The Journal of Headache and Pain | Full Text https://thejournalofheadacheandpain.biomedcentral.com
 2. Migraine diagnosis: Screening items, instruments, and scales https://www.sciencedirect.com
 3. Personality features and reactions of subjects with migraine | Archives of Neurology & Psychiatry | JAMA Network https://jamanetwork.com
 4. Migraine pathogenesis: the neural hypothesis reexamined. https://jnnp.bmj.com
 5. Pathogenesis of Migraine: Role of Neuromodulators https://headachejournal.onlinelibrary.wiley.com
 6. Periaqueductal Gray Matter Dysfunction in Migraine: Cause or the Burden of Illness? https://headachejournal.onlinelibrary.wiley.com
 7. OBM Neurobiology | Psychological Considerations in the Etiology and Pathophysiology of Migraines https://www.lidsen.com
 8. (PDF) Endocannabinoid System and Migraine Pain: An Update https://www.researchgate.net
 9. Clinical Endocannabinoid Deficiency Reconsidered: Current Research Supports the Theory in Migraine, Fibromyalgia, Irritable Bowel, and Other Treatment-Resistant Syndromes https://www.ncbi.nlm.nih.gov
 10. Short- and Long-Term Effects of Cannabis on Headache and Migraine https://www.jpain.org
 11. Experience of migraine, its severity, and perceived efficacy of treatments among cannabis users https://www.sciencedirect.com
 12. Efficacy of Inhaled Cannabis for Acute Migraine Treatment - Full Text View - ClinicalTrials.gov https://clinicaltrials.gov
 13. FAAH inhibition as a preventive treatment for migraine: A pre-clinical study - PubMed https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
 14. The Use of Cannabis for Headache Disorders https://www.ncbi.nlm.nih.gov
 15. MARINOL (dronabinol) capsules, for oral use, CIII Initial U.S. Approval: 1985 https://www.accessdata.fda.gov
 16. Medication Overuse Headache in Chronic Migraine Patients Using Cannabis: A Case-Referent Study | Research Square https://www.researchsquare.com
Felelősségi nyilatkozat:
Ez a tartalom csak oktatási célokat szolgál. A szolgáltatott információk külső forrásokból gyűjtött kutatásokból származnak.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.