The RQS Blog

.


By Luke Sholl


A jointok kitörölhetetlen és ikonikus részei a marihuána kultúrának. Sokan szeretik őket az egyszerűségük miatt, a kényelmükért és ízükért. Előfordulhat azonban olyan helyzet, amikor nem áll rendelkezésre a szükséges cigipapír. Sőt, akadnak olyanok is, akik nem szivesen szívnak jointot, mivel nem szeretnék a papírt is elszívni. Mások egyszerűen csak más módokat preferálnak, mert mást kényelmesebbnek vagy élvezetesebbnek tartanak. Bármi is legyen az ok, a betépésre léteznek alternatív módszerek, szép számmal. Íme egy lista a legismertebb rollpapírmentes alternatívákról.

VAPORIZÁTOROK

A marihuána fogyasztásának egyik legelterjedtebb eszköze a vaporizátor lett. Szárított növényi részek, olajok, waxok, desztillátumok és más koncetrátumok, mint a shatter-ök vagy a budder-ök mind gőzzé alakíthatók és belélegezhetők.

A vaporizátorok nemcsak könnyedén alkalmazhatók, hanem a spanglival szemben lényegesen egészségesebb alternatívát jelentenek. A marihuána párája ugyanis sokkal kevesebb toxint és rákkeltő anyagot tartalmaz, mint a füstje.

A vaporizátorokat először a dohányfogyasztás egészségesebb módszerének szánták, de a marihuána fogyasztásának egyik legbiztonságosabb, legkényelmesebb és legélvezetesebb módja lett.

A vaporizátorok 140-205°C (285-400°F) közötti hőmérsékleten működnek a legjobban. Ezen a tartományon kívüli hőfokválasztással sajnos elégethetjük a kannabinoidokat vagy lehet, hogy ki sem tudjuk nyerni őket megfelelően a növényből. Mielőtt elvape-eli a gubákat, mindenképp őrölje le őket, annak érdekében, hogy mindet és megfelelően használja el.

Vaporizers from Royal Queen Seeds

A vaporizátorok sok féle változatban kaphatók. Akár otthon, akár útközben szeretne vaporizálni, lehetőségek garmadájából választhat, mindenféle árfekvésben. Bizonyos típusú vaporizátorok, mint a vape penek, nagyon népszerűvé váltak - és ezáltal drágává is.

És végül érdemes tudni azt is, hogy eldobható vapok is léteznek. Az egyszer használatos vape peneket és patronokat Észak-Amerika egész területén forgalmazzák. Ezek kicsik, egyszerűek és olcsó elemeket használó eszközök, ellenben a komplex fűtőegységeket alkalmazó társaikkal. Általában csomagokban értékesítik őket, valamilyen olajjal vagy THC desztillátummal együtt. Miután a hozzá adott koncentrátum elfogy, a pent kidobják.

PIPÁK

A pipák minden formában és méretben kaphatók. Bármilyen anyagból készülhetnek, többek között üvegből, fémből, fából vagy agyagból. A különböző anyagok némileg eltérő füstöt képeznek, ebből következik, hogy minden embernek más preferenciái vannak a pipákkal szemben. A pipák kényelmesek, mert nagyon könnyen hordozhatók és egyszerűen használhatók.

Az egyenletes égés érdekében, érdemes előzetesen finomra őrölni a belevalót. Ha a pipa oldalán van egy kis lyuk, azt mindenképp fogja le, miközben meggyújtja a füvet, amikor pedig belégzi, engedje fel.

A megfelelő matériák birtokában, a pipát szükség esetén otthon is elkészíthetjük. Olvasson tovább, hogy megtudja, hogyan készíthet pipákat olyan tárgyakból, mint az alma, kukoricacsuhé vagy vizesüveg.

PIPÁK


BONGOK

Sokan inkább a bongokat részesítik előnyben, mert nagyon be lehet tépni tőlük, igen gyorsan. A bongok nemcsak jobban be is ütnekk, mint a jointok, hanem sokkal kényelmesebben használhatók is, mivel megtakarítják a tekerést is. Az egyetlen igazi negatívum, hogy a megfelelő működésükhöz víz kell. Ez akkor jelenthet problémát, mikor nem áll rendelkezésre, vagy akkor, ha kifolyik a benne lévő víz.

A bongok mindenféle anyagból készülhetnek, többek között üvegből, fémből, műanyagból, kerámiából, sőt léteznek bizonyos típusok, melyek bambuszból vannak. Számos különféle kivitelben megvásárolhatóak; vannak például porlasztós, folyadékszűrős, többkamrás, egyenes csövű, főzőpohár alakú vagy gravitációs elven működő bongok is.

BONGOK

GRAVITÁCIÓS ELVEN MŰKÖDŐ BONGOK

A gravitációs elven működő bongokat a füst előállításához használt technikáról nevezték el. Néha water bongoknak is szokták nevezni őket, de a kettő egy és ugyanaz. Ezen bongok, anyagok széles választékból készíthetők el, például görögdinnyéből, sütőtökből, tejeskannákból vagy festékes vödörből. A water bong elkészítéséhez alapvetően egy tartályra van szükség, amibe vizet tölthetünk, valamint egy műanyag palackra, ami tudja tartani a füstöt.

Ahhoz, hogy elkészítse és használni tudja saját gravitációs bongját, kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Vágjon félbe egy műanyag vizespalackot.
 2. Fedje le az ivó részt alufóliával. Formálja tál formájúra.
 3. Szúrjon lyukakat a fóliába, hogy a füst áramolni tudjon.
 4. Töltse fel a tartályt vízzel.
 5. Helyezze az vizespalackot a tartályba úgy, hogy az ivó rész a víz vonala felett legyen.
 6. Helyezze a füvet a fóliára és gyújtsa meg.
 7. Miközben meggyújtja húzza fel a palackot, hogy megteljen füsttel.
 8. Belégzéskor pedig nyomja a vízbe a palackot, hogy a füst felfelé szálljon, ezáltal a tüdejébe kerüljön.

BUBBLER

A bubbler tulajdonképpen a pipa és a bong keveréke. Bizonyos értelemben mindkettőnél jobbak. Elég kicsi ahhoz, hogy kényelmesen kezelhető legyen, mint egy pipa, de kialakításának köszönhetően úgy téphet be vele, mint egy bonggal. A bubblerek tipikusan üvegből készülnek és egy kerek kamra van az aljukon vagy az oldalukon. A kamrába víz kerül, a kis tálkába pedig a mariuhánát tesszük. Ha szeretne valami újat kipróbálni, esetleg a bong hordozható verzióját keresi, ruházzon be egy bubblerre.

BUBBLER

ALTERNATÍV TEKERÉSI LEHETŐSÉGEK

Ha cigarettapapír nélkül találja magát, ne felejtse el, hogy más papír alapú anyagok is működhetnek helyettesítőként. Olyanok, mint a sima cigipapír, rágogumipapír, sőt egyes telefonkönyvek lapjai is helyettesíthetik a sima rollpapírokat. A telefonkönyvekben használt papír vékonysága tulajdonképpen hasonló a szokásos fűpapírokhoz, ezért megfelelő helyettesítőként funkcionálhat. A vékonyság továbbá abban is segít, hogy a nyálával, a szokásos módon könnyedén össze tudja ragasztani az éleket. A hagyományos cigarettapapír általában vastagabb, a rágógumipapír pedig túl vékony és törékeny.

Az alternatív papírok használatakor érdemes óvatosan bánni velük, az elszakadás veszélye miatt. Ezenkívül legyen óvatos mikor a szűrőt behelyezi, mert ekkor is könnyen elszakadhatnak.

SOLAR HIT

Ez a módszer éppen megfelelő a kannabisz-szívó MacGyver rajongóknak. A nap energiájának felhasználásával viszonylag könnyen zizegni kezdhet. Természetesen ehhez szükség van egy jó napfényforrásra, de ha egy délután valami napsütéses helyen találja magát és szívni akar, csak épp nincs önnél gyújtó, akkor ez pont jó lehet önnek

Ezt többféleképpen is meg lehet oldani. Az egyik módszer, hogy nagyító segítségével gyújtja meg a bowl-t, így tiszta napenergiát használhat. Öngyújtóból vagy erős lángból származó bután nélkül az eredmény tiszta kannabisz.

Vagy ha épp olyan kedve van, hogy saját napelemes dohányzókészüléket készítsen, akkor megteheti, hogy egy-két rögöt belehelyez egy üvegpalackba, és dugóval lezárja. Fogja meg az üveget, és tegye közvetlen napfényre. Néhányan még fűtött felületekre is ráteszik az üveget, például egy régi TV parabolaantennára. Persze választhatja a nagyítót is, ha jobban szabályozott hőforrást szeretne. Csupán egy percbe telik, és a palack megtelik füsttel. Nyissa ki és szívja be. Könnyedén.

SOLAR HIT

VÍZIPIPÁK

A vízipipa vagy hookah, az urdu ,,huqqa” szóból származik, melynek jelentése ,,cső”. Az ilyenfajta dohányzási eszközök az indiai szubkontinensről eredeztethetők és gyorsan elterjedtté váltak az Oszmán birodalomban. Mivel a dohányzás egyik legnépszerűbb módjává vált, Európában és Ázsiaban is elkezdtek terjedni. A vízipipából való marihuána fogyasztás kissé bonyolultnak tűnhet, pedig nem az.

Ehhez szüksége lesz egy vízipipára, szénre, alufóliára, egy fogóra, vízre esetleg vízipipadohányra, amihez hozzáadhatja a füvet. Helyezze a vízipipadohányt a kerámiára, a kannabiszt pedig a dohány tetejére. Így nedvességet biztosíthat a fűnek, hogy a pipázás közben ne száradjon ki.

A vízipipázás a hasis szívására is alkalmas és hatékony. Bánjon óvatosan a szénnel, és finoman a csővel, nehogy véletlen leverje a pipát.

VÍZIPIPÁK

DAB RIGS

A dab rigs lehetővé teszi a rendkívül erős kannabisz kivonatok fogyasztását, mint a shatter, a honeycomb vagy a budder. A dab rigs lényegében gyors vaporizálástt használ a koncentrátumok feldolgozásához. Ennek eléréséhez öngyújtó helyett szúrólángot érdemes használni. A dab rigs előnye természetesen az, hogy extrém magasra repíti a használóját. Mivel azok az anyagok, melyeket a dab rigs képes feldolgozni, rendkívül potensek, vitathatatlan, hogy keményebben beüt, mint bármelyik másik módszer, mely ezen bejegyzésben megemlítésre került vagy fog kerülni.

Sokan úgy gondolják, hogy dabbelés egészségesebb módja a kannabisz fogyasztásnak, mint a spanglizás, mivel ez általában nem jár égéssel. Ezáltal a keletkező gőz "tisztább" lesz, mint a szokásos kannabiszfüst.

DAB RIGS

ALMÁK

Az almapipa egy szórakoztató és kényelmes módszere a kannabisz elszívásának. Az alma az egyik legnépszerűbb és leghozzáférhetőbb gyümölcs a világon, és nagyon könnyen átalakítható dohányzókészülékké. Almapipa készítéséhez csak egy almára, egy tollra és némi alufóliára lesz szüksége.

Mielőtt elkezdené, mindenképp friss almát válasszon, ami nem fog szétesni. Mivel lyukakat kell majd fúrni bele, ezért muszáj, hogy a gyümölcs kemény legyen. Ehhez lehet használni tollkupakot, ceruzát vagy erős szívószálat, de lehetőleg inkább tollat használjon.

Az almapipa elkészítéséhet és használatához kövesse az alábbi lépéseket:

 1. A füstcsatorna elkészítéséhez dugja a tollat az almába, lehetőleg a gyümölcs tetejétől (szárától) a közepéig/aljáig.
 2. A toll segítségével hozzon létre egy új csatornát az alma oldalába. Ennek a járatnak csatlakoznia kell a középső csatornához, a megfelelő légáramlás biztosítása okán.
 3. Bélelje ki az alma tetején lévő részt - ahonnan a szár kijött - alufóliával, egy kis tartályt képezve rá.
 4. Helyezze a füvet az alufólia tetejére, gyújtsa meg és szívja meg az oldalsó lyukat.
 5. Vannak, akik még egy harmadik furatot is vájnak az alma másik oldalára, hogy az szelepként funkcionáljon. Ez valójában csak egy lehetőség, de nem feltétlenül szükséges.
ALMÁK

KUKORICACSUHÉ

A kukoricacsuhé népszerűvé vált az egészségtudatos szmókerek körében. Jamaikában és Kalifornia államban rendszeresen használják a rollpapír vagy egyéb eszközök alternatívájaként. Mivel a héj teljesen természetes anyag, ezért a kannabisz füstölésének egyik legegészségesebb módszerének tartják.

A szárítás után a csuhé egyszerűen feltekerhető. Emellett pedig rostos, ezáltal könnyedén megtartja a marihuánát, illetve lassabban ég, mint a szokásos papírok. Ha szórakoztató, egészséges és kreatív módszert keres a marihuána elszívására, próbálja ki a szárított kukoricacsuhét.

KUKORICACSUHÉ

FORRÓ KÉSEK 

A forrókéses módszer a kannabisz vagy hasis elszívásának egyik legrégebbi módja. Csak egy vagy két késre és egy fűtőelemre lesz szükségünk. Ha tűzhelyet használ, kapcsolja közepes hőfokra és helyezze az acél késeket a tűz fölé. Ettől felforrósodnak, amitől a marihuána rá fog tapadni. Amikor a kések eléggé felforrósodtak, az egyikre helyezzen egy gubát, a másikkal pedig nyomja erősen. Amikor a kannabisz füstölni kezd, lélegezzük be a keletkező füstöt.

A forró késes módszer használatakor ügyeljen arra, hogy véletlenül se égesse meg magát. Amikor marihuánát érintünk hozzá, az azonnal füstölni kezd - készen áll a belégzésre.

Néhány kisebb módosítással tökéletesíthetjük a technikánkat, ha úgy tetszik. Vannak, akik egy vizespalackot vágnak ketté, hogy szívóeszközt kapjanak. Karton papírtörlő tekercs is használható. Egyesek pedig teljesen elhagyják a késeket, helyette alufóliát tesznek a fűtőelemre, a füvet pedig arra helyezik rá. Ez a módszer is ugyanolyan jól működik, viszont így kevésbé lehet kontrollálni a füst irányát (nem beszélve az arc megégésének kockázatáról), így a karton, tekercs vagy a műanyagpalack használata szinte elengedhetetlen.

FORRÓ KÉSEK

PLASTIC LUNG

A plastic lungot (magyarul "műanyag tüdőt") pofonegyszerű elkészíteni és rendkívül keményen be lehet tőle szakadni. A tüdő légáramlási elve hasonló a bongéhoz. A plastic lung elkészítéséhet egy műanyag tartályra, például egy 2l-es palackra, ollóra, alufóliára, szigetelő szalagra vagy celluxra és egy műanyag zacskóra lesz szükség. A 2l-es palackok általában teljesen jól szuperálnak, azonban négy literes használatával is érdemes lehet megpróbálkozni.

A plastic lung elkészítéséhez kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Vágjon félbe egy műanyag palackot.
 2. A szigetelő szalaggal rögzítse a műanyag zacskót a palack aljára, ezzel teljesen lezárva azt.
 3. Helyezzen alufóliát a palack szájára.
 4. Szúrjon lyukakat a fóliába.
 5. Helyezze a marihuánát az alufólia tetejére.
 6. Miközben meggyújtja a füvet, emelje fel a palackot, ezzel vákuumot képezve.
 7. Ha a palack megtelt, emelje fel a fóliát és szívja be a füstöt.

A plastic lung elkészítésekor használt műanyag zacskó méretétől függ a kapacitás is. Minél nagyobb a zacsi, annál több füst fér el benne és annál keményebb lesz a high is.

PLASTIC LUNG

ÜDÍTŐSDOBOZ

Alumínium üdítősdobozból szívni, pont annyira fiatalos, mint amilyennek hangzik. A friss füvesek körében elterjedt ez a ,,csináld magad” módszer, mivel az üdítősdoboz könnyen átalakítható egy szívásra alkalmas eszközzé. Egyszerűen hajtsa félbe az aludobozot, ebbe a gyűrődésbe szúrjon néhány lyukat, lyukassza ki az alját. Ezt követően helyezze a lyukakra a kannabiszt, gyújtsa meg, és az ivó részen keresztül lélegezze be a keletkezett füstöt.

Mióta az üdítősdobozok füvezésre alkalmas eszközökként is használatosak, sokan aggódnak az esetleges negatív egészségügyi hatások miatt. Az alumínium, melyből a doboz készül, nem biztos, hogy az alufóliához hasonlóan alkalmas szíváshoz, mivel a dobozon lévő tintából a hevítés során vegyszerek szabadulhatnak fel. Ettől a módszer még működőképes, csak érdemes nem túlzásba vinni.

Ezzel szemben néhány ember ezt a formát részesíti előnyben. Akik a módszer mellett érvelnek, azt mondják, hogy a dobozban maradt cukor- és koffeinmolekulák tovább fokozzák az élményt. Nem meglepő, hogy erre vonatkozóan még nem áll rendelkezésünkre kutatás, mely meg tudná erősíteni az itt állítottakat.

ÜDÍTŐSDOBOZ

VIZESPALACK

Az aludobozokhoz hasonlóan, a műanyag vizespalackot is rá lehet szerelni a tetszőleges füvezési eszközökre. Csak szúrjon lyukat a palack oldalába, tegyen alufóliát a szájrészre (alakítson ki tálka formát a fóliából), lyukassza ki a fóliát több helyen és voilá! Kész is a palack. Vannak olyanok, akik inkább a palack aljára fúrnak lyukat, de tulajdonképpen bárhol működik. A palack használata egy kicsikét azért macerás, mert a megfelelő működéshez egy kissé fura szögben kell tartani. Ügyeljen arra, hogy a meggyújtáskor véletlen se borítsa ki a füvet a helyéről.

VIZESPALACK

RÓZSABLUNT

Amikor az alternatív füvezési módszerek szóba kerülnek, a rózsaszirmokról nem igazán szoktak beszélni. Pedig sokan állítják, hogy ugyanolyan hatékonyan működnek, mint a többi füvezési alternatíva. A rózsablunt elkészítéséhez mindössze 3 rózsasziromra és egy működő sütőre lesz szükség.

A blunt elkészítéséhez melegítse elő a sütőt, és tegyen félre 3 rózsaszírmot. Ha a sütő elég forró, helyezze be a szirmokat a sütőbe, egy edényben, kb 10 másodpercre. Ezután vegye ki az edényt, nyálazza meg a szirmokat és ragassza össze őket, így kapva kvázi egy blunt papírt. Helyezze őket vissza a sütőbe további 10 másodpercre. Ne hagyja őket túlságosan kiszáradni, nehogy porhanyóssá váljanak, mivel ez probléma lehet a tekeréskor. Egyszerűen vegye ki a sütőből, hagyja kihűlni és tekerje meg a rózsabluntot.

RÓZSABLUNT

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.