The RQS Blog

.By Luke Sumpter


Mindent megtett annak érdekében, hogy titokban tartsa kannabisztermesztési tevékenységét. A virágzási szakaszban azonban mindig ugyanazzal a problémával találkozik: intenzív és nyilvánvaló pézsmás aromák. Ne aggódjon, megvan a megoldás.

A kevésbé szagos törzsek segítenek minimálisra csökkenteni a fűszagot. Más titkos praktikákkal kombinálva gondoskodnak arról, hogy a termesztési művelet rendkívül diszkrét maradjon. Bár ezek a törzsek
tartalmaznak néhány nagyon ízletes terpént, hiányoznak belőlük azok a vegyületek, amelyek kifejezetten a fűre jellemzőek.

Ezek az illékony kénvegyületekként ismert molekulák pézsmás, vagy hagymás aromájúak. Sok kannabisztörzs tele van ezekkel a fitokemikáliákkal, amitől szagosak lesznek – és ez potenciálisan elárulja a pozíciójukat. A zseniális nemesítőknek köszönhetően most viszont hozzáférhet olyan törzsekhez, amelyekből hiányoznak ezek a vegyületek, és ezért alig, vagy egyáltalán nem termelnek szagot. Tekintse meg alább a legjobb, kis szagintenzitású fűfajtákat, valamint néhány tippet arról, hogyan tartsa a lehető legnagyobb titokban a termesztését.

1. Northern Light

Ennek a klasszikus törzsnek a beltéren történő termesztése a kezdőknek is egyszerű. A Northern Lights fűszeres, földes illata füstölés közben időnként gyümölcsös árnyalatokat rejt. Amikor növekszik, az illata általánosabb. Diszkrét termesztés estén is ragacsos, gyantás rügyeket terem. A THC tartalom gyakran meghaladja a 20%-ot, erőteljes indica hatásokat biztosítva, amelyek ellazítják a testet. Azon kívül, hogy 7–9 hét alatt jelentős termést hoz, az anyanövény is nagyszerű - segíti a kevés szaggal járó termesztést.

Northern Light

Northern Light
23_genetic background_1 Northern Light S1
33_Yield indoors_1 500 - 550 gr/m2
31_plant height outdoor_1 100 - 160 cm
25_flowering time_1 8 - 9 hetek
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 0% Indica 100%
34_yield outdoor_1 575 - 625 gr/plant
32_plant height outdoors_1 180 - 220 cm
27_harvest period_1 Szeptember vége
22_Effect_1 Kiegyensúlyozott, Tiszta, Tompa

Vásároljon Northern Light

2. Epsilon F1 hibrid magok

Nem kell feláldoznia a minőséget a szagtalan fű érdekében. Valójában éppen az elérhető legjobban teljesítő fajták termesztése előtt nyílik meg az út. Az egyik első igazi kannabisz F1 hibrid, az Epsilon F1 lenyűgözi a termesztőket kiemelkedő életerejével, hatalmas termésével és nagyszerű egyenletességével. A piacon kapható legtöbb fajtával ellentétben az F1 hibridek valójában nem „törzsek”. Inkább két tiszta beltenyésztett szülővonal közvetlen utódai. Magukat az F1 hibrideket nem tenyésztik tovább; szülői vonalaikat fenntartják annak érdekében, hogy folyamatosan új hullámokat hozzanak létre az F1-es utódokból.

Bár az Epsilon F1 bővelkedik terpénekben, mint a mircén, a farnezén, a limonén, a kariofilén és az ocimenén, az illékony kénvegyületek mennyisége - ami miatt a szagok elárasztják a termesztőhelyiséget vagy a kertet - viszont elenyésző

Az aromát leszámítva az Epsilon F1 szinte bármilyen környezetben kiválóan teljesít. F1-esként hibrid életerővel rendelkezik, amely ellenállóbbá teszi bizonyos betegségekkel és kedvezőtlen időjárási viszonyokkal szemben. Ha olyan növényt keres, aminek nincs szaga, válassza ezt a fajtát, hogy egy 60 napos gyors növekedési ciklus után bőséges mennyiségű erős rügyet kapjon. Összetett terpénprofilja nemcsak az áfonya és a levendula ízével kényezteti a nyelvét, de az erősen tompító, ugyanakkor kreatív hatáshoz is hozzájárul.

Epsilon F1

Epsilon F1
23_genetic background_1 Blue Dream x Blueberry x Amnesia Lemon Haze x Black Domina
25_flowering time_1 30 - 40 nap
29_THC_1 THC: Nagyon magas
22_Effect_1 Fizikailag pihentető, Hosszantartó, Megnyugtató
110_harvest 60 nappal a kirügyezés után

Vásároljon Epsilon F1

3. Royal Jack Auto

Szüretelje le a növényt 70 nap után és élvezze a nagyon kellemesRoyal Jack Auto high-t. A Jack Herer egyik önvirágzó változata a kannabisz-aktivistáról kapta a nevét, akinek a kannabisz legalizálására irányuló fáradhatatlan energiája a sativa high felemelő zizegésében jelenik meg. A ruderalis genetika nagyon megkönnyíti ennek a törzsnek a termesztését. Az illata más törzsekéhez képest sem túl erős. Édesebb, gyümölcsösebb, karamellás illatot fog árasztani, de csak halványan. Ez a törzs a káprázatos White Widow sativától is örökölt - ez biztosítja a csillogó testi high-t, ha egyszer bekebelezi.

Royal Jack Automatic

Royal Jack Auto
23_genetic background_1 Jack Herer x Ruderalis
33_Yield indoors_1 350 - 400 gr/m2
31_plant height outdoor_1 40 - 80 cm
25_flowering time_1 7 - 8 hetek
29_THC_1 THC: 16%
28_Type Blend_1 Sativa 40% Indica 30% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 70 - 120 gr/plant
32_plant height outdoors_1 60 - 80 cm
27_harvest period_1 11 - 12 weeks after sprouting
22_Effect_1 Kreatív, Motiváló

Vásároljon Royal Jack Auto

4. Apollo F1 hibrid vetőmagok

Az Apollo F1 egy másik iparágvezető igazi F1-es kannabisz hibrid. A Royal Queen Seeds a Lemon, a Black Domina és a Sugar Magnolia genetikájával hozta létre ezt a fajtát. Ezeket az ősöket felhasználva intenzív programot folytattak rendkívül stabil és tiszta beltenyésztett vonalak létrehozására. Miután elérték az ideális szülői vonalakat, keresztezték őket, és megszületett ez az erőteljes utód. Hasonlóan az Epsilon F1-hez, ez sincs besorolva a szokásos kannabisz „törzsek” közé. Ez az önvirágzó F1 hibrid a valaha látott legvastagabb és leggyantásabb rügyeket hozza létre. Azonban nem olyan erős az illatuk, hogy elárulják a termesztési pozícióját.

Az Apollo 1 is kevésbé gazdag illékony kénvegyületekben, ezért kellemesebb az orrnak, és még mindig kellően ízletes. A kariofilén, farnezén, mircén és terpinolén terpének magas szintje olyan összetett ízeket biztosít, amelyek nem okoznak csalódást. Töltse be ezeket a virágokat egy vaporizátorba, hogy megtapasztalja a vanília és a fenyő erőteljes árnyalatait. Ami a hatásait illeti, az Apollo F1 motiválttá és kreatívvá teszi. Magas THC-szintje keményen és gyorsan üt, ezért lassan és megfontoltan használja ha alacsony a tűrőképessége, és tartogassa ezeket a bimbókat estékre és szabadnapokra, nehogy ragadós helyzetekbe kerüljön.

Ez az alacsony illatintenzitású lenyűgöző erejű hibrid beltéren és kültéren is jól működik. Kezelje ezt az önvirágzó fajtát kiváló minőségű szerves tápanyagokkal és megfelelő fénnyel, és a csírázás után 75–80 nappal XXL-es terméssel jutalmazza. Ha jól szárítja és néhány héten keresztül megfelelően érleli ezeket a bimbókat feltárulhat valódi ízük.

Apollo F1

Apollo F1
23_genetic background_1 Lemon x Black Domina x Sugar Magnolia
25_flowering time_1 45 - 50 nap
29_THC_1 THC: Nagyon magas
22_Effect_1 Fizikailag pihentető, Kreatív, Megnyugtató, Motiváló
110_harvest 75 - 80 nappal a kirügyezés után

Vásároljon Apollo F1

5. Quick One

Quick One a Lowryder egyik változata, amely nagyon gyors virágzási idejéről és visszafogott illatáról híres. Ezt a növény ruderalis genetikája rövidre fogja; más szóval diszkrét és kezelhető. Ritkán nő 75cm-nél magasabbra - ez meglehetősen kicsinek számít. Lenyűgöző 6–7 hét alatt száguld el a szüretig, ráadásul a Quick One olyan ellenálló, hogy akár hidegebb éghajlaton is termeszthető. Ezenkívül a kannabisz növények közül az egyik legenyhébb szaggal rendelkezik. Nem túl jellegzetes, gyümölcsös illata nem fogja elárulni. Termessze egy nyugtató indica zizgésért.

Quick One

Quick One
23_genetic background_1 Lowryder 1 x Old School Indica
33_Yield indoors_1 275 - 325 gr/m2
31_plant height outdoor_1 50 - 60 cm
25_flowering time_1 5 - 6 hetek
29_THC_1 THC: 13%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 100 - 150 gr/plant
32_plant height outdoors_1 60 - 100 cm
27_harvest period_1 9-10 hét a csírázás után
22_Effect_1 Fizikailag pihentető

Vásároljon Quick One

Tippek gyenge szagintenzitású fűfajták termesztéséhez

Ne feledje, hogy ezek a fajták alacsony szagintenzitásúak, nem pedig szagtalanok. Bár sokkal kevésbé erős az illatuk, mint más kannabiszfajtáké, egy kis aromát mégis kibocsátanak. Szerencsére több lépést is tehet annak érdekében, hogy a termőhelyet szinte teljesen „pézsmabiztossá” tegye. Kombinálja az alábbi tippeket a fenti, alacsony illatintenzitású törzsekkel, hogy új magasságokba emelje berendezése diszkrécióját.

Az alacsony illatintenzitású törzsek és a szénszűrők kombinálása

A szénszűrők minden beltéri termesztőhelyen elengedhetetlenek. Ez az eszköz egy elszívóventilátorral együtt működik, hogy a gyanús aromás összetevőket eltávolítsa a levegőből. Az elszívó lényegében a levegőben szálló terpéneket és más illékony vegyületeket a szűrőbe kényszeríti. A benne lévő aktív szénmolekulák nagy felületének köszönhetően ezek a kemikáliák csapdába esnek, és nem jutnak ki a külső levegőbe.

Tartsa zárva a termesztősátrát

Az elszívóventilátorok jól működnek, de elvesztik hatékonyságukat, ha lyukak vagy nyílások vannak a termesztősátron. Használjon ragasztószalagot a szakadások és nyílások lezárására, hogy megakadályozza a terpének és az illékony kénvegyületek kijutását a külvilágba.

Vegyen egy légtisztítót

A légtisztítók viszonylag jól megtisztítják a levegőt a szagos molekuláktól, amelyek bajba juttathatják. Általában több rétegű szűrőt tartalmaznak, amelyeken áthalad a levegő és közben megtisztul. Hatékonyan csökkentik a termesztőhely szagát, de természetesen nem hibamentesek. Ha viszont emellett gyenge ilatú füvet használ, máris nyerésre áll.

Használja ki a társnövények erejét

Ha a szabadban termeszt, használhat más aromás növényeket, hogy elfedje a gyenge szagú fajták illatát. Az olyan növények, mint a bazsalikom, a borsmenta, a levendula, a rozmaring és az ananászzsálya tele vannak terpénekkel és más szagos molekulákkal, amelyek segítenek elfedni a problémás aromákat.

Használjon alacsony szagintenzitású füvet, hogy új magasságokba emelje a diszkrét termesztést

Minden lépést megtett annak érdekében, hogy termesztőhelyisége a lehető legbiztonságosabb legyen, de a virágzási szakaszban kiáramló pézsmás szagok mindig kiborítják. Ne aggódjon. Kombinálja korábbi gyakorlatait a fent részletezett, gyenge szagú fűfajtákkal és tippekkel, és máris mindent megtett annak érdekében, hogy termesztési tevékenységét a radar alatt tartsa.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.