Reviewed by: Gloria Payá

A kannabisz organikus termesztésének előkészítése a kültéri szezonra

A kannabisz organikus termesztésének előkészítése a kültéri szezonra


A sanyarú téli hónapok után, amikor a napok végre ismét hosszabbodni kezdenek, és már érezhetőek a meleg első fuvallatai, izgalom vibrál a levegőben. Végre eljött a tavasz; és vele együtt a kültéri kannabisz-szezon!

De még ne vegye elő vetőmagjait, mivel nem rohanunk a dolgok elé. Kültéri kannabiszkertünket optimálisan szeretnénk előkészíteni, hogy egészséges növényeket és nagyszerű, lédús és aromás rügyeket szüretelhessünk.

Miért termesszük a kannabiszt organikusan?

A szabadtéri kannabisz-termesztéshez természetes és organikus utat választunk. Az ok egyszerű: sok ínyenc kielégítőbbnek tartja a biokertben történő termesztés végeredményét. A fű ízletesebb, aromásabb lesz, és folyik belőle a gyanta!

Ráadásul egy jól előkészített biotermesztés javítja növényeinek az elemekkel és a kártevőkkel szembeni ellenálló képességét, ami rendkívül előnyös a szabadban történő termesztéskor.

És végül, de nem utolsósorban, a biogazdálkodás és a fenntartható kertészkedés nem okoz kárt a Földnek és lakóinak.Mi is lehet jobb annál, mint nagyszerű kannabiszt termeszteni, ugyanakkor tenni valamit a környezetért?

Tehát kezdjük azzal, hogy felkészítjük biokertünket egy nagyszerű szabadtéri termesztésre!

Válassza ki a legjobb helyet a kannabisz szabadtéri növekedéséhez

Ha még nem jelölt ki egy meghatározott rész a kertjében a kannabisznak, akkor az első lépés a megfelelő hely kiválasztása a fű számára. A kannabisz szereti a fényt, és nagyon sokat szeret belőle. Ideális esetben déli fekvésű helyre ültessük. Az optimális forgatókönyv az, amikor a növényei napközben rengeteg közvetlen napfényhez jutnak, majd később, délután és este szűrt / szórt fény éri őket.

A jó termesztőhely további fontos szempontjai:

 • Védelem az elemekkel szemben

Ügyeljen arra, hogy ne tegye ki erős szélnek és szélsőséges időjárási körülményeknek kannabisznövényét. Egy kellemes hely a fészer mögött vagy a kerítés közelében védelmet nyújt a nagy szél és az erős esőzések ellen. Alternatív megoldásként cserépbe is ültetheti a növényeket, hogy legyen lehetősége a kannabisz biztonságos áthelyezésére, ha kedvezőtlen az időjárás.

 • Titoktartás / diszkréció

A növényeket érdemes távol tartani a szemtelen szomszédoktól és járókelőktől. Ugye nem azért akar olyan sokat dolgozni, hogy végül ellopják a füvet? Nézzen meg néhány további hasznos tippet a diszkrét termesztésről, hogy minden titok titok maradjon.

 • Hozzáférhetőség

A hozzáférhetőség egy másik probléma, különösen ha a vadonban termeszt. Nem lenne praktikus olyan helyre ültetnie, ami túl messze van, vagy nagyon nehezen megközelíthető. Ne feledje, növényeinek időről időre öntözésre és megfelelő ápolásra van szüksége, még akkor is, ha a gerillatermesztést választja. Ez a hely nem lehet túl nehezen elérhető, mégis legyen kellően távol olyan helyektől, ahol más emberek is előfordulnak.

Válassza ki a legjobb helyet a kannabisz szabadtéri növekedéséhez

Cserépben, vagy talajban legyen a növény?

Ha szabadban termeszti a kannabiszt, akkor különböző lehetőségek közül választhat. Először is termesztheti a házától távol, valami titkos helyen, természetes talajban, de vihet kannabisz-specifikus talajt az említett helyre, hogy javítsa annak minőségét. Egyszerűen ásson egy lyukat és töltse fel a jó talajjal. A kevésbé jó minőségű talajokat egyszerű felismerni homokos, fényes megjelenésükről.

Az is egy lehetséges választás, hogy cserépbe ülteti a növényeket. Ennek is vannak előnyei, amelyek közül a legnyilvánvalóbb a hordozhatóság. Például vihar előtt biztonságos helyre viheti a növényét. Vagy kiderülhet, hogy a kiválasztott gerilla termesztőhely kissé túl népszerű. Nem gond! Csak fogja és kicsivel arrébbteszi a növényét.

A cserépben történő termesztés hátrányai? Lehet, hogy a korlátok miatt a növény nem képes teljesen kibontakoztatni képességeit. Másrészről viszont, ha elég nagy edényt választ, akkor akár hatalmas növényei is lehetnek. Véleményünk szerint a cserepek előnyei meghaladják a hátrányokat.

Ha van otthon kerti ágyása, a növényt közvetlenül a földbe is ültetheti. Természetesen csak akkor, ha ez biztonságosan megtehető. Ha ez lehetséges, akkor a növények képesek lesznek kiterjeszteni gyökérzetüket és hatalmas hozamokat várhat.

Milyen talajt kell használni, ha szabadban termesztjük a kannabiszt?

Ha szabadban termeszti a kannabiszt az egészséges talaj az egyik legfontosabb tényező a növény sikeressége szempontjából. A jól előkészített organikus talaj támogatja az erőteljes gyökérzet kialakulását, valamint a buja és élénk növekedést. A jó talajban élő növények kevésbé hajlamosak a betegségekre és jobban ellenállnak a kártevőknek - ez nagy előnye szabadban történő termesztés során.

Ismerje meg talaját

A kannabisz nem minden talajban érzi magát ugyanolyan jól. Egyes talajok kedvezőbbek a virágoknak vagy a zöldségeknek, ezért érdemes pontosan tudni, hogy mit is keres. Ismerkedjen meg a jó talaj textúrájával, összetételével, tömörségével és vízelvezetésével. A kannabisz számára jó talaj tipikusan sötét és sűrű, de nem túl kompakt. Ugyanakkor jó vízvisszatartással és vízelvezetéssel rendelkezik, és megfelelő típusú tápanyagokban gazdag. Ezenkívül 6-7 közötti pH-értékkel kell rendelkeznie.

 • Pro tip: Ha nem szándékozik 100%-ban biogazdálkodást folytatni, akkor használhatja az üzletekben kapható, kannabisztermesztéshez ajánlott talajt. A jó hírű márkanévvel fémjelzett talaj általában optimális összetételű, textúrájú és pH-jú, így növényeiről sikeresen szüretelhet. A legtöbb esetben a kész talajokat előzetesen feltöltik a növekedés első 3-4 hetére elegendő tápanyaggal.

Ha viszont organikusan termeszt, amikor komposzttal, humusszal és más szerves anyaggal módosítja a talajt, a mikroorganizmusok ezeket az anyagokat fogják tápanyaggá változtatni a növények számára. A természet mindenre figyel - Önnek nem is kell extra tápanyagokat adnia!

Milyen talajt kell használni, ha szabadban termesztjük a kannabiszt?

Használjon megfelelő talajt a feminizált és az önvirágzó kannabiszhoz is

A feminizált (más néven fotoperiodikus) kannabisz és az automata virágzók némileg különböznek. Az autovirágzók általában sokkal kisebbek, de gyorsabban növekednek és virágzanak. Mivel néhány hét után automatikusan virágozni kezdenek, így kevésbé tolerálják a nagyobb hibákat.

Éppen ezért fontos, hogy megkönnyítsük az autovirágzók növekedését. Az önvirágzók számára a legjobb talaj szellős és jó vízelvezetõ - még inkább, mint a feminizált kannabiszhoz használt talaj. Bár továbbra is a sűrű és sötét talaj a megfelelő, de el kell kerülni a túltápozott talajt, hiszen ezek ártalmasak lehetnek a növényei számára.

 • Pro tipp: Adjon hozzá 10–15% perlitet, hogy könnyedebbé váljon a talaj és javuljon a vízelvezetés.

A kültéri talaj optimalizálása

Számos módon optimalizálhatja a kültéri talajt az egészséges és robusztus növekedés támogatására, függetlenül attól, hogy pontosan mit is választ.

Szilícium-dioxid kiegészítők

A szilícium a talaj egyik leggyakoribb összetevője. A növények szeretik, és egészséges növekedéssel háláják meg, ha könnyen hozzáférhető számukra. A szilícium-dioxid-kiegészítők hozzáadása számos előnnyel jár:

 • Javítja a tápanyagfelvételt
 • Elősegíti a gyorsabb növekedést
 • Védi a növényeket a mérgező fémektől
 • Növeli az ellenállóképességet és erősíti a növényi szövetet
 • Növeli a kártevőkkel és betegségekkel szembeni ellenállóképességet

Perlit

A perlit egy hőkezelt ásvány, amely nagyban javítja a talaj minőségét. A fehér, világos kőzet levegősebbé teszik a talajt és javítja a vízelvezetést. A perlit kismértékben vízmegtartó képességgel is bír. Adjon kb. 10–15% perlitet a talajhoz.

Víz-elnyelő polimerek

Ez az anyag kis zselés gömbök formájában érkezik, amelyeket hozzá kell adni a talajhoz, és pontosan az történik majd, amit a nevük sugall. Ez a zselés anyag képes felszívni, megtartani és tárolni a vizet. A vízabszorbens polimerek ideálisak a szabadtéri termesztéshez, különösen, ha a vadonban termeszt, és nem tudja gyakran meglátogatni növényeit. Ezeknek a gömböknek a segítségével a növények még hosszú, száraz időszakokat is képesek elviselni.

Saját szuper talajkeverék készítése

Miután belekóstolt a biogazdálkodásba, valószínűleg már nem is akar majd visszatérni az ásványi tápanyagok felhasználásához. A tapasztalt szabadtéri kültéri mezőgazdasági termelők gyakran saját szuper talajkeverékeket és talajjavítókat készítenek. Ennek számos előnye van (és néhány hátránya / megfontolása):

Előnyök:

 • A házi készítésű szupertalaj tápanyagokban gazdag, így kevésbé függ majd a kémiai műtrágyáktól.
 • Ön ellenőrzi majd, honnan szerzik a növényei a tápanyagaikat.
 • Ha nem használ erőteljes vegyszereket, a rügyei természetes ízűek lesznek füstjük pedig sima, ízletesebb.
 • Fenntartható és környezetbarát.
 • Hosszú távon pénzt takarít meg.
 • A szubsztrát létrehozásával érzi majd az előrelépést.

Hátrányok:

 • A folyamat időt és némi erőfeszítést igényel.
 • A szupertalajok többe kerülnek, mint egy zacskó kész talaj.

Saját szuper talajkeverék készítése

Tápanyagok, hogy a kannabisz jól fejlődjön a szabadban

A jó talaj, a sok napsütés, az oxigén és a szerető gondoskodás mellett a kannabisznak tápanyagokra is szüksége van a növekedéshez. Mik ezek a tápanyagok, és hogyan férhetnek hozzá hozzájuk a kannabisznövényei?

 • Makrotápanyagok

A kannabisz tápanyagait kettéoszthatjuk úgynevezett makro- és mikrotápanyagokra. A makroelemek a három fő tápanyagot - a nitrogént (N), a foszfort (P) és a káliumot (K) -, valamint a másodlagos tápanyagokat a kalciumot (Ca), magnéziumot (Mg) és a ként (S) foglalják magukba. Ezeket a „makro” tápanyagokként tartjuk nyilván, mivel viszonylag nagy mennyiségben nélkülözhetetlenek a kannabisz növekedéséhez.

 • Mikrotápanyagok

Léteznek úgynevezett mikrotápanyagok is, mint a cink (Zn), a vas (Fe) és a réz (Cu), és még sok egyéb anyag. Ezek a nyomelemek szintén fontosak a kannabisz egészségének megőrzéséhez, ám ezekből a makroelemekhez képest kevesebbre van szükség a növények egészségéhez.

A jó organikus talaj makro-, és mikrotápanyagokat is tartalmaz, így a kannabisz egészséges és termékeny lesz.

 • Mikroorganizmusok: A szerves növekedés kulcsai

A biogazdálkodás során nem az a cél, hogy - a hagyomásos ásványi anyagos termesztéshez hasonlóan - közvetlenül adagolja a kannabisz számára a tápanyagokat. Ehelyett tökéletes környezetet teremtünk a talajban levő mikroorganizmusok számára. A talaj mikroorganizmusai a szerves anyagokat ugyanúgy tápanyaggá alakítják, mint a természetben – nincs szükség vegyszerekre! A mikroorganizmusok és jólétük ezért kulcsfontosságúak a biokertészetben

Jótékony módosítók a szerves talajhoz

Ahhoz, hogy talaját olyan szerves környezetté alakítsa, ahol a jótékony mikroorganizmusok jól érzik magukat, a következő anyagokat adhatja hozzá:

 • Féregürülék

Igen, féregürülék! A talaj éregürülékkel történő kezelése az egyik legrégebbi és leghatékonyabb biogazdálkodási módszer. Nem szükséges saját féregfarm ennek beszerzéséhez (de akár lehetne is), mivel ezek kertészeti üzletekben és boltokban is elérhetők.

 • Bokashi

A Bokashi egy japán komposztálási módszer, amely hasznos mikroorganizmusokat alkalmaz az élelmiszer-hulladék fermentálására és környezetbarát műtrágyává alakítására. Egyesek jobbnak tartják, mint a hagyományos komposztot, mivel több nitrogént tartalmaz. Sőt, a szokásos komposztáláshoz képest a bokashi sokkal rövidebb időt és kevesebb helyet igényel. Olyan, mint a mini komposztálás, és természetesen tökéletes a kannabisz termesztésére!

 • Mikorrhiza gombák

A mikorrhiza gombák olyan jótékony gombák, amelyek szimbiotikus kapcsolatba kerülnek a kannabisznövényekkel. A gyökerekkel együttdolgozva ezek a gombák növelik a tápanyagfelvételt és sok egyéb módon is javítják a növények egészségét. Csak egyszer kell hozzátennie a mikorrhiza gombákat a talajhoz, hogy a kannabisz élettartama minden szakaszában hasznát vegye.

Jótékony módosítók a szerves talajhoz

 • Nematódák

A nematódák másféle apró teremtmények, amelyek fontos előnyt jelentenek a növényeknek. Természetes ellenségei néhány általános kannabiszkártevőnek, mint például a gyászszúnyogok, hernyók, légylárvák és sok egyéb rovar. A nematódák, valamint az olyan hasznos rovarok, mint a katicabogár, a biológiai hadviselés hatékony eszközei az ökológiai termesztés során!

 • Enzimek

A természetben a talajban levő hasznos mikroorganizmusok enzimeket választanak ki, hogy segítsék őket a nagy molekulák gyorsabb és hatékonyabb lebontásában. Ha enzimeket ad a talajhoz, megkönnyíti ezeknek a segítőkész srácoknak a szerves anyagok lebontását, hogy tápanyagokká alakuljanak.

Olvasson további információkat az organikus szupertalaj módosítóiról, a denevér-guanótól és a csirketrágyán keresztül a csont- és moszatlisztig.

További tippek a sikeres szabadtéri organikus kannabisz termesztéséhez

A jó elhelyezkedés és a jó talaj mellett számos további szempontot figyelembe vehet, amikor felkészül a szabadban történő organikus termesztésre.

Használjon társnövényeket

A társnövények olyan fajok, amelyeket a fű mellett élnek. Számos előnyt nyújthatnak Önnek és növényeinek:

 • A nagy társnövények, például a csalán vagy a bab, nagyszerűek a fű eltakarására.
 • Természetes védelmet nyújthatnak a szél és az időjárás ellen.
 • Néhány társnövény, például a fokhagyma vagy a borsmenta, természetes rovarriasztók.
 • Egyes társnövények erős illata elfedheti a kannabisz illatát.
 • Egyes társnövények javíthatják a kannabisz-talaj tulajdonságait

ROLS ÉS a no-till gazdálkodás

A ROLS (recycled organic living soil) az újrahasznosított ökológiai élő talaj rövidítése. Ez azt jelenti, hogy folyamatosan szerves anyagokat ad a talajhoz, ahogy a természetben is történik. A visszatérő tápanyagokkal és vitalitással a ROLS rendszer biztosítja a talaj egészségét és a kiváló minőségű növényeket. A ROLS a modern biogazdálkodás egyik iskolája, a no-till módszer mellett.

A hagyományos gazdálkodástól eltérően, a no-till olyan módszer, amelyben a talajt nem zavarják ásással, talajmegmunkálással, szántással, stb. Az az elgondolás, hogy a zavartalan talaj élő ökoszisztémává válik, amely a jótékony baktériumok, hasznos gombák és más élő szervezetek kombinációja révén töltődik fel.

Ezen módszerek előnyei:

 • Javítja a talaj biológiai aktivitását és növeli a szervesanyag tartalmát.
 • Minimalizálja a talaj erózióját és a víz párolgását.
 • Támogatja az egészséges szerves talajbiológiát, ahogyan azt a természet kívánja.
 • A talaj évekig újra felhasználható.

Tippek a régi talaj újbóli felhasználására

Ha a talaj újrahasznosításáról beszélünk, csak annyit kell tennie, hogy megtisztítja azt a káros baktériumoktól és gombáktól. Ha a régi talaja tiszta, friss szerves adalékokkal, például komposzttal, denevér guanoval, féregürülékkel, vérliszttel stb. újraélesztheti. Perlit, homok és vermikulit hozzáadásával javíthatja a talaj szerkezetét is.

ROLS ÉS a no-till gazdálkodás

Mulcs: Miért szereti az ökológiai kertje?

A talaj mulcsolása hasonló előnyökkel jár, mint a komposzt hozzáadása, bár a talajtakarásnak más előnyei is vannak. A mulcs tápanyagokban gazdag, és természetes akadályként szolgál a csigák ellen, mivel őket nem nagyon érdekli. A talajtakaró védőréteg alatt a talaj mindig nedves és jól szellőző marad.

A tavaszi ültetés előkészítéséhez a talajtakarást érdemes ősszel, lehetőleg valamikor a betakarítás után elvégezni. A következő téli hónapokban a talajtakaróban levő szerves anyag lebomlik és tápanyagokkal, valamint jótékony mikroorganizmusokkal gazdagítja a talajt. Jöhet a tavasz, mert tökéletes lesz a környezet a biokannabisz termesztéséhez!

A talajtakarás előnyei:

 • Csökkenti a talaj erózióját és a tömörödést
 • Fenntartja az optimális talajhőmérsékletet
 • Tápanyagokkal dúsítja a talajt
 • Javítja a talajvíz-rendszert
 • Csökkenti a kártevők és a betegségek kockázatát
 • Segít csökkenteni a talaj sóképződését
 • Elősegíti az erős gyökérnövekedést
 • Javítja az általános növényi lendületet és ellenállást

Hogyan kell ápolni a talajt télen 5 lépésben?

Télen, amikor a hőmérséklet 7°C alá csökken, a talaj biológiai aktivitása megáll. Ezért ellentmondásosnak tűnhet az a gondolat, hogy a talaj javulhat a hideg hónapokban. Ez azonban nem lehetetlen, ha tudja, hogyan:

1. Használjon talajtakarót

Ősszel a szabadban a legjobb talajtakaró könnyen elérhető lehullott levelek formájában. De ne csak leveleket használjon; adjon hozzá néhány más szerves anyagot is, például faforgácsot, hogy a talaj egészséges maradjon!

2. Ne zavarja a talajt

A szezon végén az Ön által használt talaj mindenféle friss szerves anyagot tartalmaz, például gyökereket és gombákat. Ilyenkor ezek az anyagok még nem túl hasznosak, mivel a következő hónapokban még rothadniuk kell. Ezért a legjobb, ha nem nyúl a talajhoz, csak hagyja, hogy az anyatermészet tegye a dolgát. Amikor jön a tavasz, mindez a talajban lévő anyag hasznosításra kerül! A talaj megzavarása csak megakadályozza vagy lelassítja azt, ami természetesen kialakul.

3.Termesszen téli növényeket

A hidegtűrő növények, például hüvelyesek, bizonyos fűfélék vagy virágok télen is védik a talajt az erózió ellen. További előnyük, hogy az ilyen növények, például téli bab, ültetésekor nagy gyökérrendszert fejlesztenek, amely jótékony hatással van a talajra és növeli a szervesanyag-tartalmat. Ha tavasszal levágja őket, néhány növény, például a téli borsó nagy nitrogénkészleteket hagy a talajban - tökéletes a kannabisz ültetéséhez!

Hogyan kell ápolni a talajt télen 5 lépésben?

4. Télen hagyja a gyomnövényeket

Azt ugyan nem akarjuk, hogy a gyomok nyáron átvegyék a hatalmat a termesztőhelyen, de télen más a helyzet. Először is, a téli gyomok általában kevésbé invazívak - nem mintha ez számítana, mivel már betakarította a kannabiszt. Néhány fajta, például a csicseriborsó, védi a talajt az erózió ellen. Mások, köztük a pitypang és a zsázsa, nagy gyökereikkel nagymértékben javíthatják a talaj textúráját és a vízelvezetést. Amikor tavasszal beindul a termesztési idény, vágja le őket és adja hozzá a komposzthoz.

5. Takarja kertjét komposzttal

A talajtakaró mulcsréteghez hasonlóan ugyanazt érheti el, ha komposzttal takarja le a termőhelyet! Takarja le régi szőnyeggel vagy takaróval a tetejét, hogy meglegyen a megfelelő szigetelés, miközben a nedvesség eljuthat a talajba. A takaró alatt a kellemes hőmérséklet jól ellátott talajt eredményez. Ezután csak annyit kell tennie, hogy eltávolítja a takarót, ad pár napot, hogy lélegezzen, és minden készen áll a tavaszi kannabisztermesztésre!

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.

22 / 5.000 Resultados de traducción tápanyagok és boosterek