Bio marijuana. Tedd rendbe a kertedet még az idény előtt

A napok kezdenek egyre hosszabbakká válni. Az északi részeken is elmúlt már a tél, és délen pedig, egyre kellemesebben susog a meleg levegő a fülünkbe. Van egy kis izgalom a levegőben. Ahogy a tavasz egyre közeledik, azzal együtt az idei cannabis szezon is.

Az egészséges talaj legyen a figyelmünk középpontjában, mikor az előkészületeinket végezzük az elkövetkező marijuana termesztési időszakhoz. A jól előkészített, organikus talaj elősegíti a szétterjedő gyökérnövekedést, és a növények buja, élettől csorduló vegetációs időszakát, mely kevésbé lesz így kitéve a kártevőknek és betegségeknek. A végső hozam végül mindig sokkal kielégítőbb a bio kerteknél. A végeredmény pedig sokkal finomabb illatú, ízesebb és nehéz lesz, a hőn kívánt gyantásodástól.

Sokkal több, nagyobb és jobb bugákat tudsz termelni, a sokkal egészségesebb és betegség-mentes növényeken, ha nem szántod a földed. Azok a kertek, amiket nem szántanak, kevesebb trágyát igényelnek, és kevésbé fogékonyak a gyomok iránt, valamint növelik a víz bebocsátó képességét, és annak megtartását. A nem szántott, bio kert a titok a nagyobb és jobb ízű, valamint a sokkal összetettebb bukéjú hozamhoz. Kevesebb gondozással, jobb minőségért, nincs itt semmi kérdés.

MAGASSÁGOS MULCS

A mulcsolás egy olyan fajta lebontó folyamat, ami aztán életet eredményez. A vágott levelek, a faforgács (kezeletlen, és lehetőleg keményfa), a szalma és a széna, a zöld komposzt és a jól karbantartott komposzt mind, kiváló mulcs-alapanyagok. A mulcsolás, ugyanakkor, vizuálisan sokkal szebb látvánnyá teszi a kertedet, mint a por és takaratlan föld. A kertben a szépségnek is értéke van!

Komposzt, vagy mulcs. Szinte egyáltalán nem számít. A száraz mulcsokat, mint például a szalma és a széna, nehezebben lehet kezelni. Ha már kissé komposztáltabb állapotban vannak, és humusz szaguk van, valamint sötétebb színűvé váltak, akkor lesznek ideálisak mulcsként. Már megtalálhatóak bennük a készen elérhető tápanyagok, és nem fogják vonzani a meztelen-, vagy sima csigákat, mivel nincs bennük semmi étel azok számára. A komposzt, és a lebomlott anyagok a külsején fognak száradni, de ugyanúgy puha marad és levegős, ami az alatta lévő talajt mindig nedvesen és omlósan tartja majd.Mulch

Egy bio kertben az előző őszi, mulcsos réteg már láthatóan lebomlott a tél alatt, és a föld gazdag a sok tápanyagban és a talajban lakó mikroorganizmusoktól. Ezek, a mikroszkópikus szupersztárok teszik a földedet egy élő, működő organizmussá, ami táplálja és megvédi a növényeket, a talaj táplálék-hálózatának részeként.

Rengeteg tanulmány mutatta ki, hogy a mulcsolás, egy kert, beavatkozás nélküli ágyásában számos olyan funkciót lát el, ami egy egészséges kert ökoszisztémájához kell.

 • Pénzt spórolhatsz: kevesebb belefektetett energia, és időt is meg tudsz spórolni, a kevesebb gondozással, ami növeli a növény túlélési esélyeit, nagyobb növényhozamok, ez mind mind pénzt jelent ami a zsebedben marad.
 • Javítja a talaj víz-kezelését.
 • Csökkenti a talaj erózióját és tömörségét
 • Segít fenntartani az optimális talajhőmérsékletet.
 • Csökkenti kártevő-írtó szerek igényét.
 • Csökkenti a gyomok és betegségek megjelenésének kockázatát.
 • Javítja a talaj tápanyag-állományát.
 • Csökkenti a felgyülemlett sók mennyiségét.
 • Javítja a túlélési esélyeket és az erősebb gyökérképzést segíti elő.
 • Életerős és korai növésű növényeket képez.
 • Csökkenti a kártevők előfordulását.
 • Minimalizálja vízgyűjtők beszennyezését.

NÉHÁNY TAVASZI FORGATÓKÖNYV

   • ATe már egy tapasztalt, nem szántó, bio-cannabis kertész vagy, és már van egy egészséges talaj bioszférád is. Az előző évben a növényeid jól nőttek, a hozam is kiváló volt, és nincs is szükséged semmilyen műtrágyára. A téli takarónövényzetet is csodákat művel. Készen is áll, hogy szüretelve legyen, majd leterítve, mint zöldkomposzt. Itt az ideje, ugyanakkor annak is, hogy felöltöztesd a kerted kb 150 mm-nyi, barna mulccsal. Persze, a terved az, hogy ugyanezt megtedd az ősszel is. Amikor a napok már csak minimum 12 óra hosszúak, és elég meleg van a talajban, hogy átültesd a kis, fiatal cannabis növényedet.

    Húzd szét a mulcsot, és készíts egy megfelelő méretű lyukat, majd tedd bele a palántát, és töltsd fel a megmaradt földdel. Azért vigyázz, hogy ne halmozz fel túl sok mulcsot a növény szárára, mivel ez a szár rothadását okozhatja, és megölheti a növényt. Locsold meg jól. Tartsd a mulcsodat vékonyad a szár közvetlen közelében, és vastagon mindenhol máshol. Egy kb. 40 mm-es darab cső, vagy egy alul-felül nyitott műanyag palack jól használható szárvédőként. Pakolj annyit mulcsot a védelem oldalára, anélkül, hogy a szár rohadásán kellene aggódnod. Ugyanakkor, ez nem engedi közel a növényeidhez a sima és mezei egereket, valamint más rágcsálókat.

   • B Megvannak a kerti ágyások, de a talaj nem tűnik túl egészségesnek, és kellene neki egy kis erősítés, mielőtt a termesztő szezon elkezdődne. Ez azt is jelenti, hogy lehet hogy már voltak kártevő és betegség problémáid a tavalyi évben, vagy pedig műtrágyát is kellett használnod. A talajodnak egy kis mikrobiológiai serkentésre van szüksége. Takard le az egész kertet jó, gilisztás földdel vagy öreg, kellemes illatú komposzttal. Alternatívaként fel is locsolhatod a területet egy kis levegőn-aktivált komposzt teával, és aztán, mint normálisan, 15 mm barna mulccsal vagy faforgáccsal. Várj egy hetet, és végül készen is állsz, hogy elkezd a kertedben az ültetést. Tedd ezt meg még egyszer, az ősz folyamán, és így mikor a tavasz jön megint, végre élvezheted az egészséges és szántás nélküli kertet.

   • CNincsenek előkészített kerti ágyásaid, de szeretnéd te is élvezni a szántás nélküli, organikus cannabis termesztést. Rengeteg módja van egy egészséges ágyás előkészítésének, ami aztán készen áll majd a szezonra. Egy olyanra, ami majd az alapja lesz az idei cannabis szüretednek. A lasagna ágyások, az épített ágyások, a süllyesztett ágyások, a szuper-forró éghajlatokhoz, a hugelkultur vagy pedig létre is hozhatod a saját, egyedi cannabis szuper-talajodat, csak hogy egy pár módszert megnevezzünk. Bármelyik metódust választod is, mindenképp tegyél rá 150 mm mulcsot is, hogy elkezd a szántás nélküli utadat.

BELTÉREN

A tavaszi nagytakarítás egy kiváló ötlet. Azok a dolgok, amik kárt tudnak okozni a cannabis-odban, rendkívül kicsik. Bármilyen kis spóra, mag, tojás vagy mikroszkópikus teremtmény el tud bújni, bármekkora repedésben. Jobb egy fél napi munka most, mint később valami rejtélyes penész, ami aztán az egész termesztőszobát elpusztíthatja. Itt az ideje, hogy kesztyűt húzzunk, és elővegyük a peroxid védőmaszkot is, és munkához lássunk.

Mosd meg alaposan a szegélyeket, takarítsd ki a cserepeket, szedd szét a víztartályokat és pumpákat, tisztítsd meg őket, és öblítsd le. Mosd le a falakat, szedd szét a ventilátorokat, és tisztítsd meg azok késeit, és egyéb darabjait. Légy igazán pedáns. Beltéren, a tisztaság kell, hogy uralkodjon. Tisztítsd ki, vagy cseréld le a csepegtetőt és a fúvókákat. Valószínűleg itt az ideje a gömbök és csövek cseréjének is. Porszívóval, vagy kézi takarítógéppel a lámpák tartóit is. A mágneses mezők vonzzák a port. Jobban jársz, ha körültekintő vagy, mikor sterilizálod a környezetet. Csak kérdezz meg bárkit, aki már próbált megszabadulni a gyökértetvektől, vagy egy algás fertőzéstől.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.