Hogyan és miért kell használni a marihuána törőgépet

A morzsolók a marihuána fogyasztók felszerelésének alapvető darabjai. A lágyabb füst, a kannabisz könnyebb szállíthatósága mellett még sok más is amellett szól, hogy az őrlő részese legyen az ön arzenáljának is. Sok dohányos elbizonytalanodik a költségek miatt, de ha ön rendszeres kannabiszfogyasztó, akkor ez egy megtérülő beruházás. Mielőtt elindulna morzsolót vásárolni, van néhány dolog, amit érdemes megfontolnia.

MIÉRT KELL EGYÁLTALÁN MORZSOLNI A FÜVET?

Ha ledarálja a füvet dohányzás vagy a gőzölés előtt, akkor könnyebben tudja majd használni. Azt is tapasztalni fogja, hogy ez a lépés megkönnyíti a szállítást, és a dohányzást is élvezetesebbé teszi.
A morzsolt fű jellemzően kevésbé durva, inkább egységes. Az egész rügyekkel ellentétben - amelyek alakja befolyásolhatja a keletkezett füst simaságát - a fű tisztán és egyenletesen fog füstölni. A jointok esetében ez azt jelenti, hogy jóval egyszerűbb lesz feszes, sima, jól égő cigiket tekerni. A vaporizátorok esetében a morzsolt fű használatával elkerülhetőek a váratlan slukkok és a folyamatos égés.
Ezen túlmenően, ha használat előtt ledarálja a füvet, akkor az kevesebbet fog a kezével érintkezni, ezáltal megóvja a trichómákat és az általuk szállított értékes kannabinoidokat. Pontosan ezért, a morzsoló használata segít megőrizni a rügyek minőségét és hatékonyságát. Egy jó daráló segítségével ahelyett, hogy elveszítené ezeket a trichómákat, később felhasználhatja őket.

MIÉRT KELL EGYÁLTALÁN MORZSOLNI A FÜVET?

KIEF KRISTÁLYOK

A Kief olyan kifejezés, amely a finom trichómákra és a kannabinoidokra utal, amelyek vagy az alsó kamrában vagy a daráló falán gyűlnek össze. A Kief sokkal erősebb és tisztább, mint az átlagos rügyek. Élvezze a felelősséggel, mert a magas intenzitása meglepetést okozhat.

A Kief kristályok vaporizátorokban is használhatók, mivel a legtöbb gőzből kiürülnek, de bele lehet őket szórni a jointokba is. Előzetes dekarboxilezés után akár sütéshez is használhatók. Ha úgy dönt, hogy darálót vásárol, akkor érdemes olyat választania, amelyben külön hely van ezeknek a kristályoknak is.

JOBB ÍZŰ FŰ

Ha morzsolt füvet szív, vagy vaporizál sokkal inkább érezni fogja a terpén profiljának természetes ízét. Amikor kinyitja a morzsolót, lenyűgözi majd a kiáramló természetes illat, amely a használt fajtára jellemző. Míg néhány ember csak a high-ra fordít figyelmet, sokan fognak ráébredni arra, hogy a morzsolt fű erőteljesebb íze és aromája jelentősen növeli a dohányzás élményét.

KÖNNYEBB HORDOZHATÓSÁG

A kannabisz kisméretű morzsolóban történő szállítása elég kényelmes lehet. A legtöbb morzsoló mágnesesen záródik, ami biztosítja, hogy a fű szállítás közben is biztonságosan a helyén maradjon. Továbbá, egy jól kialakított daráló abban is segít, hogy a szagokat - amelyek olykor zavaróak is lehetnek - ne szabaduljanak ki. Meg fog lepődni, hogy mennyi kannabisz elfér a morzsolójában.

MILYEN TÍPUSÚ MORZSOLÓK VANNAK?

A morzsolók alakja, mérete, ára és funkciója eltérő lehet. A választott daráló stílusa az Ön igényeitől és költségvetésétől függ. A maximális hordozhatóságot és költséghatékonyságot keresők számára egy kis, kétkamrás morzsoló lehet a legjobb választás, míg azoknak, akiknek a teljesítmény és a sebesség az elsődleges, egy elektromos morzsolóba történő befektetés lehet a jó megoldás.

ELEKTROMOS MORZSOLÓ

Az elektromos morzsolók rendkívül kényelmesek, mert minden feladatot elvégeznek ön helyett. Az elektromos morzsolók fő hátránya, hogy áramra van szükségük. Ha nincs akkumulátorral működő darálója, akkor szüksége lesz majd egy áramforrásra. Az elektromos morzsolók is hajlamosak arra, hogy túlteljesítsenek, teljesen porrá őrlik a füvet az őrlési folyamat során. Ezen hátrányok miatt az elektromos modellek kevésbé népszerűek a dohányosok körében. Hacsak nem kell nagy mennyiségű rügyet őrölnie, valószínűleg jobb, ha a kézi darálógépet választja.

Elektromos Morzsoló

KÉT RÉSZES, EGY KAMRÁS MORZSOLÓ

Ez a legegyszerűbb morzsoló, amit találhat. A kétrészes morzsoló tulajdonképpen két különálló darab, amelyek egymáshoz közelítve összedarálják a füvet egy kamrába. Mindkét darab belső részén éles fogak helyezkednek el. Az ilyen típusú darálóban nincs külön rész kialakítva a kief számára, így az össze fog keveredni az összemorzsolt fűvel, esetleg a daráló belső oldalára tapadva külön marad.

Egyszerűségük miatt a kétrészes morzsolók az árspektrum olcsóbb végén helyezkednek el. Ezek a típusú morzsolók többféle anyagból is készülhetnek, például fából, műanyagból vagy fémből. Míg a műanyag vagy fa morzsolók jellemzően olcsóbbak, addig a fémből készült darálók sokkal tartósabb használatot tesznek lehetővé.

Két Részes, Egy Kamrás Morzsoló

NÉGY RÉSZES, HÁROM KAMRÁS MORZSOLÓK

A rendszeres dohányosok körében az ilyen típusú morzsolók a legnépszerűbbek. Bár lehet, hogy egy kicsit drágábbak, mint az egyszerűbb két részes őrlők, de a plusz funkciók miatt megéri a befektetés. Ez a fajta morzsoló 3 kamrával rendelkezik: az egyik részben tárolhatja a füvet, a másikban az őrölt anyagot, a harmadik rész pedig a kristályokat fogja fel. Ez a darálótípus már csak ezért a kristályfogó funkcióért megéri az extra kiadást. Ez a kief adag igazán jól jöhet egy esős napon, amikor elfogy az otthoni készlet. Ez a fajta daráló tipikusan fémből készül, ami növeli a tartósságot.

Négy Részes, Három Kamrás Morzsolók

MORZSOLÓKÁRTYA

A kártya alakú morzsolók nagyon ritkán fordulnak elő a valóságban. Bár lehet, hogy könnyen tárolhatók és hordozhatók, de használatuk bonyolult. A morzsolókártyák a konyhai reszelőhöz hasonlóan kerülnek kialakításra. Egy darab fémből állnak, amelyen sok apró lyuk, vagy finom szitaszerű rács van az aprításhoz. A morzsolókártya nagyon olcsó és költséghatékony.

Morzsolókártya

HOGYAN KELL HASZNÁLNI A MORZSOLÓT?

A kétrészes és négy darabos morzsolók helyes használatához néhány egyszerű lépést kell követni:

1. TÁVOLÍTSA EL A MORZSOLÓ FEDELÉT

Ez hozzáférést biztosít a fő kamrához, lehetővé téve a fű behelyezését. Használja az ujjait, hogy összetörje a nagyobb darabokat, amelyek nem illeszkednek jól. Ügyeljen arra, hogy ne helyezzen semmit a kamra közepébe. Ez az a hely, ahol a daráló elfordul, és fém morzsolók esetében ott van egy mágnes, amely segíti a fedél szoros megtartását. Bármi, ami a középre kerül, nem lesz megőrölve.

2. TEGYE VISSZA A FEDELET ÉS DARÁLJON

Miután a rügyeket beigazította a helyükre, tegye vissza a fedelet. Nyomja rá szorosan, szükség esetén igazítson rajta. Tekerje el a fedelet az óramutató járásával megegyező irányba kb. 10-15ször, miközben kicsit nyomva tartja. Az őrlés alatt és után néhányszor kopogtassa meg a daráló oldalát és tetejét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden feldolgozásra kerül.

3. CSAVARJA LE A FEDELET ÉS ÉLVEZZE AZ EREDMÉNYT

Az őrlés után óvatosan csavarja le a daráló fedelét. Legyen óvatos, mivel a száraz kannabisz kihullhat a morzsolóból, ha a tetejére tapadt, vagy ha nem tartja egyenesen a morzsolót. Azután egyszerűen töltse be az őrölt kannabiszt a jointba, vagy a pipájába és élvezze!

4. A KIEF KRISTÁLYOK BEGYŰJTÉSE

Ne felejtse el felhasználni ezeket az értékes kief kristályokat! Néhány gramm kannabisz morzsolása után már valószínűleg egy teljes adagra elegendő kristály összegyűlik. Egy darab papírfecniből, vagy inkább nagyon vékony kartonból készíthet szerszámot a kristályok gyűjtésére. A speciális kaparók külön is megvásárolhatók, de az is lehet, hogy kap majd a morzsolója mellé.

A MORZSOLÓ TISZTÍTÁSA

A rendeltetésszerű használat érdekében fontos, hogy használat után tisztítsa meg a morzsolót. Ráadásul, egy alapos tisztítás akár egy kis fűvel, vagy kristállyal is megjutalmazhat bennünket, ami esetleg a morzsoló eldugottabb részeihez tapad. Ha túl sok gyantamaradvány van a morzsoló belsejében, az megnehezítheti a használatát, akár teljesen el is tömítheti.

Számos trükk létezik a daráló a hatékonyabb tisztítására. Egy kicsi, finomszőrű fogkefével a nehezen elérhető helyekre is el lehet jutni, így alaposabban meg tudjuk tisztítani. Ha ez valamiért nem elég eredményes, akkor a tisztítás előtt néhány percig a morzsolót izopropol-alkoholban, sóban és meleg vízben áztathatjuk. Az isopropil-alkohol és a só keverékével a problémás foltokat dörzsöléssel is eltávolíthatjuk, ez megoldhatja a legtöbb problémát. A makacs gyantamaradványok eltávolításában az is segíthet, ha tisztítás előtt betesszük a morzsolót a fagyasztóba.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.