The RQS Blog

.


By Luke Sumpter Reviewed by: Gloria Payá


A nyers kannabiszban található fitokémiai anyagok nagyon különböznek a meggyújtott rügyek füstjében találhatóaktól. Elhinné nekünk, ha azt mondanánk, hogy egy zacskó kannabiszrügy elfogyasztásától nem tép be?

Az igazság az, hogy a nyers kannabisz nem tartalmaz, illetve rendkívül kis mennyiségben tartalmaz pszichotróp molekulákat. Ezek a friss, ragacsos rügyek inkább prekurzor vegyi anyagokban gazdagok, amelyeket kannabinoid savaknak neveznek.

Hővezérelt molekuláris reakció - dekarboxilezés néven ismert - szükséges ahhoz, hogy a nem pszichotróp kannabinoid savakat az általunk ismert és szeretett kannabinoidokká alakítsuk.

Miért olyan fontos a kannabisz dekarboxilezése?

Olvasson tovább, hogy mindent megtudjon a dekarboxilezésről. Megismerheti rügyei dekarboxilálásának pontos mechanizmusát, és hogy bizonyos törzsek miért gazdagabbak CBD-ben.

Dekarboxilezés: mi ez?

A dekarboxilezés szó olyan összetett kifejezés, amelyet valószínűleg ismert a kémiaórákról, de már elfelejtett. Annak ellenére, hogy bonyolultan hangzik, valójában ez egy egyszerű kémiai folyamat, amely elengedhetetlen a kannabisz élvezetéhez.

A kannabisz adta élmény sok fogyasztóban, és termesztőben felélénkíti a tudomány szeretetét. Használja ki a növény iránti szenvedélyét, és készüljön fel arra, hogy pontosan megtudja, mi történik, ha hőhatásnak teszi ki a rügyeit.

  • Mik azok a kannabinoid savak?

Ha valaha közelebbről szemügyre vette a rügyeit, valószínűleg észrevett egy apró, kristályos szerkezetű réteget. Ezeknek a mirigyek - más néven trichomáknak - feladata, hogy a kannabinoid-savakkal, például THCA-val és CBDA-val töltött gyantát pumpálják.

Ahogy a kannabisz-tudomány folyamatosan fejlődött, a kutatók azt tapasztalták, hogy ezek a molekulák saját egyedi hatással rendelkeznek. A THCA azonban nem okoz pszichotróp hatásokat, így nem sokat ér az élvezeti okból fogyasztók számára.

Amikor meggyújtja a cigaretta végét, vagy megnyomja a vaporizátor gombját, akkor magas hőmérsékletnek teszi ki ezeket a molekulákat. Ez a hő ezt követően egy karboxilcsoport eltávolítását idézi elő, röviden ez a folyamat a dekarboxilezés. Ez átalakítja a THCA-t, a CBDA-t és más kannabinoid-savakat a megfelelő kannabinoidokká (azaz THC-vé, CBD-vé stb.), biztosítva számunkra azok ismert hatásait.

  • Milyen hőmérsékleten történik dekarboxiláció?

A dekarboxilezés általában ugyanazon a hőmérsékleten történik mind a CBDA, mind a THCA esetében. 30–45 percig tartó állandó 110°C-os környezetben CBD-vé, illetve THC-vé alakulnak. Ez a hőmérséklet azonban elég alacsony ahhoz, hogy az aromás terpének és más kívánatos fitokémiai anyagok érintetlenek maradjanak.

What Are Cannabinoid Acids?
  • A dekarboxilezés előnyei

A dekarboxilezés számos előnnyel jár. Bár a dohányzás a THCA-t azonnal THC-vé alakítja, vannak előnyei annak, ha a kannabiszát dekarboxizálja még mielőtt elszívná.

Kannabinoid aktiválás

A dekarboxilezés aktiválja a kannabisz (THC) pszichotróp elemeit, valamint a holisztikus elemeket (CBD stb). Míg a füstölés és a gőzölés elegendő a dekarboxilációhoz, az orális fogyasztáshoz valamivel kiterjedtebb előkészületekre van szükség, a hatékonyság érdekében.

Megakadályozza a kórokozók szaporodását

A dekarboxilezés védőhatást is kínál. Noha a kannabiszvirágok általában sokkal biztonságosabbak a növekedési ciklus végén, a kórokozók a tárolás során is támadhatnak. A dekarboxilezés segít eltávolítani a nedvességet a kannabiszvirágokból, minimalizálva annak esélyét, hogy a mikrobiális kórokozók elrontsák a termést.

  • Miért kell dekarboxizálni a CBD törzseket

Ahogyan megfelelő módon kezelnie kell a magas THC-értékű növényét, hogy érezhesse annak pozitív hatásait, a CBD tartalmú rügyeivel is ezt kell tennie. A dekarboxilezési folyamat során a CBDA CBD-vé alakul. Bár a CBDA is érdekes hatásokat mutat, a CBD sokkal magasabb szintű előnyöket kínál. Mielőtt ételt, tinktúrát vagy olajat készítene a CBD rügyeiből, győződjön meg róla, hogy a legjobb eredmény elérése érdekében dekarboxilálta őket.

Dekarboxilezési hőmérséklet THC és CBD esetében

A dekarboxilezési hőmérséklet a legtöbb fő kannabinoid esetében nagyjából azonos. Mint említettük, 30–45 percig tartott 110°C-os hőmérséklet elvégzi ezt a feladatot.

Kannabinoidok, terpének és flavonoidok forráspontjai

Sok kannabiszdohányos összekeveri a dekarboxilezést a gőzöléssel (forrásponttal). Noha a dekarboxilezés természetesen gőzöléskor is bekövetkezik, a különféle kannabinoidok, terpének és flavonoidok forráspontja drámaian eltérhet a kérdéses fitokémiai anyag illékonyságától függően.

Ellenőrizze az alábbiakban ajánlott hőmérsékleti beállításokat, amikor kedve támad a kannabisz fogyasztásához.

  • Kannabinoidok

A kannabinoidok különböző hőmérsékleteken párolognak el, ami azt jelenti, hogy a pontosan beállított hőmérséklet célzottan hat a specifikus kannabinoidokra. Változtassa meg a hőmérsékletet attól függően, hogy milyen törzset fogyaszt épp - megtapasztalhatja, hogy a különböző beállításokkal jobb eredményt érhet el, a magas THC, vagy a magas CBD tartalmú rügyeknél.

THC 157°C
CBD 160–180°C
  • Terpének

A terpének alapvetően határozzák meg az egyes kannabisz-törzsek egyedi ízvilágát. Ráadásul ezek a molekulák szinergiát képeznek a kannabinoidokkal, felerősítve ezzel azok hatásait.

Caryophyllene 119°C
Myrcene 166–168°C
Cineole 176°C
Limonene 177°C
Linalool 198°C
Terpineol 218°C
  • Flavonoidok

A flavonoidok kiegészítik a kannabisz komplex fitokémiáját is. Ezek a molekulák többek között antioxidáns hatást fejtenek ki. Néhány közülük az egész növényvilágban előfordul, míg mások csak a kannabiszra jellemzőek.

Apigenin 178°C
Cannflavin A 182°C
Quercetin 250°C

Dekarboxilező oldat és koncentrátumok

A kief és a kannabisz koncentrátumok erőteljesebb élményt kínálnak, mint önmagában a virágok. A termesztők általában morzsoló vagy szita segítségével gyűjtik a gyantát, vagyis a trichómák a folyamat során nincsenek kitéve magas hőmérsékletnek. Ezenkívül egyes koncentrátum-előállítási módszerek nem érik el a dekarboxilezés határértékét.

A maximális hatékonyság biztosítása érdekében javasoljuk, hogy a fenti termékek előállítása előtt használja a fent leírt eljárást a kannabisz rügyek dekarboxilezéséhez.

Hogyan lehet dekarboxilezni a kannabiszt

A dohányosok és a vaporizálók esetében a dekarboxilezés természetes módon, a dohányzási folyamat eredményeként történik. Jóllehet az alábbi módszereknél sokkal kevésbé kifinomult, de a növény lánggal történő meggyújtása azonnal dekarboxilezi a kannabinoidokat és a terpéneket, így gyorsan elérheti a kívánt hatást. Azonban az e módszerrel előállított túlzott hő „elpusztítja” az illékony molekulák egy részét. A vaporizálás valamivel szabályozottabb. A vaporizátorok a THC-t, a kannabinoidokat és terpéneket a forráspontjuk közelébe hevítik, így aktiválva azokat, kiaknázva ezen vegyületek majd teljes mennyiségét.

Hogyan lehet dekarboxilezni a kannabiszt
  • Sütő módszer

A kannabisz dekarboxilezésének legelterjedtebb módszere, különösen ételek előkészítéskor, hogy, egyszerűen a sütőben „sütik” a növényt, a következő lépések szerint:

  1. Morzsolja el a kannabiszt, hogy az vékonyan, egyenletesen szét tudjon terülni.
  2. Egy tepsit béleljen ki sütőpapírral.
  3. Öntse az őrölt kannabiszt a tepsibe ügyelve az egyenletes elterülésre.
  4. Melegítse elő a sütőt 115°C-ra, és helyezze be a tepsit kb. 45 percre. Félidőben keverje meg a kannabiszt.
Sütő módszer

Fontos, hogy a folyamat során figyeljen a sütő hőmérsékletére. Úgy tűnhet, hogy a rügyeket magasabb hőmérsékleten melegítve gyorsabban elvégezné a munkát, de valószínűleg csak lebontaná a kannabinoidokat és a terpéneket, így használhatatlanná téve a rügyeket. A hosszabb ideig alacsonyabb hőmérsékleten történő melegítés általában a kannabisz dekarboxilezésének legbiztonságosabb és leghatékonyabb módszere.

Noha ez a leggyakrabban alkalmazott módszer (és sokan a legkönnyebbnek mondanák), a marihuána dekarboxilezésének számos más módja is létezik.

  • Mikrohullámú módszer

Ha nincs 45 perce a növény sütőben való hőkezelésére, akkor ez a módszer tökéletes, sőt, egy kicsit praktikusabb is. Megbízható, régi mikrohullámú sütőjével néhány perc alatt dekarboxilezheti növényét, a következők szerint:

  1. Az előző módszerekhez hasonlóan őrölje növényét közepesen finomra. Helyezze mikrohullámú sütőben biztonságos tálba vagy tálcába.
  2. Állítsa a mikrohullámú sütőjét magas fokozatra, körülbelül 90 másodpercre.
  3. Vegye ki a rügyeket, és szagolja meg. Csípős illatúnak kell lenniük, de nem szabad megégniük. Ha még nem érte el ezt az állapotot, akkor keverje el és tegye vissza a mikrohullámú sütőbe további 60–90 másodpercre.
Mikrohullámú módszer

A kannabisz mikrohullámú sütőben való dekarboxilezése kissé bonyolultabb, mint a sütő használata, mivel a hőmérsékletet nem tudja ellenőrizni. Ráadásul a mikrohullámú sütők nagyon eltérőek lehetnek, ezért gyártmánytól és modelltől függően ki kell kísérleteznie a megfelelő beállításokat.

Ha attól tart, hogy ezzel a módszerrel elégeti a rügyeket, akkor fontolja meg az alacsonyabb mikrohullámú beállítás használatát és a rügy kissé hosszabb ideig való sütését.

Mindig tartsa szemmel a rügyét, nehogy megégjen, és az illata alapján megállapíthatja, hogy megfelelően van-e elkészítve.

Bármelyik módszert is választja a növény dekarboxilezéséhez, ne feledje: alacsony fokozaton, és lassan csinálja! Ha magas hőmérsékletet használ a kannabisz gyors felmelegítésére, mind a kannabinoidok, mind a terpének elillanhatnak, ami tönkreteszi a rügy hatékonyságát és aromáját. Ragaszkodjon az alacsonyabb hőmérsékletekhez, és szánjon rá időt, hogy tökéletesen aktivált rügyeket kapjon, melyeket mostmár bármely kedvenc receptjében felhasználhat.

  • Sous-vide módszer

Ez a módszer vitathatatlanul a második kedvenc módszerünk a kannabisz dekarboxilezésére a sütő módszer után. Mivel a víz 100°C-on forr, szó szerint lehetetlen megégetni a füvet ezzel a módszerrel. Ráadásul, mivel hőmérőt fog használni, a hőmérsékletet is nagyon pontosan ellenőrizheti, hogy aktiválja a rügyében található összes kannabinoidot.

A sous-vide használatával a dekarboxilálást a következőképpen teheti meg:

  1. Őrölje le a rügyét közepes állagúra, helyezze egy sous-vide zacskóba, és zárja le vákuummal.
  2. Ha van egy precíziós sous-vide tűzhelye, állítsa be 95°C-ra. Helyezze a tasakot a tűzhelybe, és nagyjából 1 órán át hőkezelje. Ha nincs sous-vide tűzhelye, töltsön fel egy serpenyőt vízzel, és forralja fel nagy lángon.
  3. Miután felforrt, csökkentse a hőt, és hőmérővel ellenőrizve tartsa a víz hőmérsékletét 95–100℃-on.
  4. Helyezze a vákuumzárt zacskóját a vízbe, és főzze kb. 60 percig.

A sous-vide használatakor kulcsfontosságú a türelem. Ez a módszer lényegesen hosszabb ideig tart, mint a listán szereplő többi, de az eredmények valóban kielégítőek.

  • Természetes módszer

Érdemes megjegyezni, hogy a kannabisz idővel természetesen dekarboxilálódik, ha magára marad. Az elemeknek való kitettség elegendő ahhoz, hogy a THCA fokozatosan THC-vé, a THC pedig a CBN kannabinoiddá alakuljon. Ez a folyamat azonban hihetetlenül hosszadalmas, ezért szinte biztosan hőre lesz szükség a továbblépéshez. Bármelyik módszert is választja, a dekarboxilezés elengedhetetlen a THC pszichotróp hatásának „felszabadításához”.

Cookie-beállítások

Az alábbi okok miatt kérjük az Ön engedélyét adatai felhasználásához:

Funkcionális sütik

A funkcionális sütik segítenek weboldalunk optimális működésében, és lehetővé teszik bizonyos funkciók személyre szabását.

Preferencia sütik

A preferencia sütik lehetővé teszik számunkra, hogy megjegyezzük azokat az információkat, amelyek befolyásolják webhelyünk megjelenését, beleértve az az Ön régiójában az Ön által választott nyelvet.

Analitikai sütik

Az analitikai sütik segítségével a webhely forgalmát és az ügyfelek viselkedését követhetjük, beleértve azt is, hogy hányan látogatják oldalunkat, mennyi ideig böngésznek, és webhelyünk mely részeit keresik fel.

Mik azok a sütik?

A sütik (cookie-k) egy adott webhelyről származó adatok, amelyek a felhasználó számítógépén tárolódnak, miközben az interneten szörfözik. A sütiknek számos különböző funkciója van. Némelyikük nyomon követi a böngésző tevékenységét, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy célzott hirdetéseket jelenítsenek meg. Más sütik arra szolgálnak, hogy megjegyezzék a felhasználói bejelentkezési adatokat a különböző webhelyeken, hogy a közösségi médiában vagy más oldalakon történő navigálást gördülékenyebbé tegyék. Mivel minden sütinek saját, egyedi azonosítója van, ezek az adatok lehetővé teszik a webhelytulajdonosok számára, hogy mérjék a webhelyükre érkező egyedi forgalmat.

Miért használunk sütiket?

A sütik jól jönnek önnek, amikor meglátogatja weboldalunkat. Biztosítják, hogy bejelentkezve maradjon, biztonságosan vásárolhasson, és hogy a kosárba helyezett termékek ott maradjanak a vásárlásig. De a sütik nekünk is segítenek. A bennük tárolt adatok lehetővé teszik weboldalunk fejlesztését, és lehetővé teszik számunkra, hogy célzott, az Ön érdeklődési körének megfelelő hirdetéseket mutassunk be Önnek.

Milyen típusú sütiket használunk?

Funkcionális sütik

A funkcionális sütik segítenek weboldalunk optimális működésében, és lehetővé teszik bizonyos funkciók személyre szabását.

Preferencia sütik

A preferencia sütik lehetővé teszik számunkra, hogy megjegyezzük azokat az információkat, amelyek befolyásolják webhelyünk megjelenését, beleértve az az Ön régiójában az Ön által választott nyelvet.

Analitikai sütik

Az analitikai sütik segítségével a webhely forgalmát és az ügyfelek viselkedését követhetjük, beleértve azt is, hogy hányan látogatják oldalunkat, mennyi ideig böngésznek, és webhelyünk mely részeit keresik fel.

Hogyan tilthatom le vagy törölhetem a sütiket?

Nem rajong a sütikért? Semmi gond. Ezeket (a szükséges cookie-k kivételével) a böngésző beállításaiban letilthatja. A sütik letiltása azonban hatással lehet a böngészési élményére, és megakadályozhatja, hogy élvezze oldalunk összes technikai funkcióját.

ADATVÉDELMI IRÁNYELVEK

A biztonságos online környezet és a megfelelő adatvédelem garantálása érdekében szigorúan betartunk minden jogszabályi előírást. Ebben az adatvédelmi nyilatkozatban tájékoztatást adunk az adatok gyűjtésének módjáról és céljáról, a biztonsági intézkedésekről, a tárolási időszakokról és az elérhetőségekről.


A CÉG NÉVE: SNORKEL SPAIN, SL (a továbbiakban: ROYAL QUEEN SEEDS)

C/ Vilar d'Abdelà, 5 (nave 1) CP: 08170 de Montornès del Vallès

+34 937 379 846

[email protected]


Jelen Adatvédelmi Szabályzat meghatározza azokat a feltételeket, amelyek alapján a ROYAL QUEEN SEEDS-nél a személyes adatokat kezeljük; ez magában foglalja a https://www.royalqueenseeds.com/ weboldalunkon keresztül gyűjtött személyes adatokat, valamint minden egyéb adatot, amelyet üzleti tevékenységünk során dolgozunk fel.

A ROYAL QUEEN SEEDS a következő személyes adatokat gyűjti, az alábbiakban felsorolt célokra:

. SZAKASZ – SZEMÉLYES INFORMÁCIÓK, AMIKET GYŰJTÜNK

1.1 Vásárlások a fiókból

A fiókból történő vásárlás csak akkor lehetséges, ha rendelkezik személyes fiókkal. Amikor fiókot hoz létre vagy vásárol valamit üzletünkben, a vásárlási és eladási folyamat részeként az alábbi személyes adatokat gyűjtjük, amelyeket Ön megad nekünk:

Ez az információ szükséges a kézbesítéshez. Ezen felül, amikor böngészik az áruházunkban, automatikusan megkapjuk számítógépének IP-címét. Ezen információk alapján optimalizálhatjuk online élményét, és egyben védhetjük online környezetünket.

Az adatgyűjtés célja

A fiókhoz kapcsolódó adatokat a következő célokra gyűjtjük és tároljuk:

(a) az Ön és köztünk kötött szerződésekből eredő kötelezettségek teljesítése, valamint az Ön által tőlünk kért információk, termékek és szolgáltatások biztosítása;

(b) létrehozzuk és kezeljük a fiókját, valamint kommunikálunk Önnel a fiókjával és rendeléseivel kapcsolatban;

c) piackutatást és -elemzést végzünk;

(d) életkorának és személyazonosságának megerősítése, valamint a csalások felderítése és megelőzése.

1.2 Hírlevelek

Az Ön kifejezett engedélyével hírleveleket küldhetünk Önnek üzletünkről, új termékekről és egyéb frissítésekről. Hírleveleket az Ön kifejezett hozzájárulása alapján küldünk. Abban az esetben, ha Ön terméket vásárol, a hatályos szabályozásnak megfelelően, cégünk jogos érdekeinek megfelelően kereskedelmi tartalmakat küldhetünk Önnek, mindig az Ön által megvásárolt vagy szerződött termékekhez vagy szolgáltatásokhoz hasonló termékekről vagy szolgáltatásokról. Tiltakozási jogát a jelen Adatvédelmi szabályzatban meghirdetett csatornákon keresztül minden esetben gyakorolhatja. A hírlevéllel kapcsolatban a következő információkat gyűjtjük össze:

A hírlevél küldéséhez nem szükséges tudnunk a személy nemét (adatminimalizálás: törvény szerint a szolgáltatás nyújtásához feltétlenül szükséges adatokat kell bekérnünk, és ebben az esetben a nem ismerete nem szükséges a hírlevél küldéséhez.)

Az adatgyűjtés célja

Az összegyűjtött adatokat a következőkre használják fel:

(a) személyre szabhatja e-mailjeinket, beleértve az Ön nevét és nemét;

b) nemek szerinti tartalom biztosítása.

Hozzájárulását bármikor visszavonhatja a hírlevélben található hivatkozáson vagy a 2. pontban megadott elérhetőségeken.

1.3 Ügyfélszolgálat és kapcsolatfelvételi űrlap

A megfelelő támogatás nyújtása érdekében ügyfélszolgálati munkatársaink hozzáférnek a fiókkal kapcsolatos információkhoz. Következésképpen a támogatásuk rendkívül hatékony és barátságos lesz. A kapcsolatfelvételi űrlapunkon megadott adatokat CRM szolgáltatónk, a SuperOffice használja fel. Adatait csak az üzenet megválaszolásához használjuk fel.

2. SZAKASZ – JOGOS ÉRDEK

Ha megvásárolta valamelyik termékünket, kérjük, vegye figyelembe, hogy személyes adatait promóciós célokra használhatjuk fel, a Royal Queen Seeds jogos érdeke alapján kizárólag arra, hogy cégünk termékekeit vagy szolgáltatásait kínáljuk Önnek, valamint az Ön által vásárolthoz hasonló termékeket vagy szolgáltatásokat ajánljunk. A jövőbeni üzenetekről való leiratkozás jogát a jelen Adatvédelmi szabályzatban meghatározott módon, vagy bármely kapott értesítés útján gyakorolhatja.

2.1 How do you withdraw consent?

If you change your mind, you can withdraw your consent for us to contact you for the purpose of collecting, using, or disclosing your data at any time by reaching out to us at: [email protected].

3. SZAKASZ – KÖZZÉTÉTEL

Felfedhetjük személyes adatait, ha erre törvény kötelez bennünket, vagy ha Ön megsérti a Szolgáltatási feltételeinket.

4. SZAKASZ – MEDDIG ŐRIZZÜK MEG AZ ADATAIT?

A Royal Queen Seedsnél nem őrizzük meg az Ön adatait a jelen Szabályzatban leírt célok eléréséhez szükségesnél hosszabb ideig. A különböző típusú adatokra eltérő megőrzési időszakok vonatkoznak; azonban a leghosszabb időtartam, ameddig egy személyes adatot megőrzünk, 10 év.

4.1 Számlainformációk

A számlával kapcsolatos adatok mindaddig relevánsak maradnak, amíg a fogyasztó fiókkal rendelkezik. Ezért az adatok mindaddig dokumentálva maradnak, amíg a fiók létezik. Amikor ügyfeleink törölnek egy fiókot, a kapcsolódó adatok ésszerű időn belül törlődnek. A tárolt személyes adatok ellenőrzésével, helyesbítésével vagy fiók törlésével kapcsolatos kéréseit a [email protected] e-mail címre küldheti el.

4.2 Hírlevelek

Abban az esetben, ha beleegyezik, hogy tájékoztassuk Önt termékeinkről vagy szolgáltatásainkról, adatait mindaddig megőrizzük, amíg Ön kifejezetten nem kéri, hogy a továbbiakban nem szeretne tőlünk üzenetet kapni. Ennek ellenére rendszeresen (havonta) végzünk relevancia-ellenőrzést. A regisztrált ügyfelek (és személyes adataik) törlésre kerülnek, ha az ügyfelek nem válaszolnak kérésünkre. Ezen kívül hírlevél-küldésünk leiratkozási funkcióval is rendelkezik. Ügyfelein ennek a leiratkozási funkciónak a használatával visszavonhatják hozzájárulásukat.

SECTION 5 – COOKIES

Cookies are small information files that notify your computer of previous interactions with our website. These cookies are stored on your hard drive, not on our website. Essentially, when you use our website, your computer displays its cookies to us, informing our site that you have visited before. This allows our website to function more quickly and remember aspects related to your previous visits (such as your username), making your experience more convenient. At Royal Queen Seeds, we use two types of cookies: functional and analytical.

5.1 Functional Cookies

Functional cookies are used to enhance your online experience. Among other things, these cookies track what is added to your shopping cart. The use of these cookies does not require prior authorization.

5.2 Analytical Cookies

Analytical cookies are used for research and market analysis. The data collected with these analytical cookies is anonymous, making it unusable for third parties. The use of these cookies does not require prior authorization.

5. SZAKASZ – HARMADIK FÉL SZOLGÁLTATÁSAI

A tranzakciók lebonyolításához és szolgáltatásaink nyújtásához harmadik felek szolgáltatásaira van szükség. Általánosságban elmondható, hogy az általunk használt független szolgáltatók csak olyan mértékben gyűjtik, használják és hozzák nyilvánosságra az Ön adatait, amennyire ez szükséges ahhoz, hogy lehetővé tegyék számukra a számunkra nyújtott szolgáltatások teljesítését.

Bizonyos harmadik fél szolgáltatóknak, például fizetési kapuknak és más fizetési tranzakció-feldolgozóknak azonban megvannak a saját adatvédelmi szabályzatai arra vonatkozóan, hogy milyen információkat kell megadnunk számukra az Ön tranzakcióihoz.

Javasoljuk, hogy olvassa el ezen szolgáltatók adatvédelmi szabályzatát, hogy megértse, hogyan kezelik ezek a szolgáltatók az Ön személyes adatait.

Előfordulhat, hogy bizonyos beszállítók az Önétől vagy a miénktől eltérő joghatósági területen helyezkednek el, vagy rendelkeznek létesítményekkel. Ezért, ha úgy dönt, hogy egy harmadik fél szolgáltatásait magában foglaló tranzakciót folytat, az Ön adataira annak a joghatóságnak a törvényei vonatkozhatnak, amelyben az adott szolgáltató vagy létesítményei találhatók.

Miután elhagyja webhelyünket, vagy átirányítják egy harmadik fél webhelyére vagy alkalmazására, többé nem vonatkozik Önre sem a jelen Adatvédelmi szabályzat, sem a weboldalunk szolgáltatási feltételei.

Webelemző szolgáltatás (névtelen adatok)

Ezen a weboldalon egy webelemző szolgáltatást integráltunk (anonimizálási funkcióval). A webelemzés úgy definiálható, mint a webhelyek látogatóinak viselkedésére vonatkozó adatok gyűjtése, feldolgozása és elemzése. Egy elemző szolgáltatás többek között adatokat gyűjt arról, hogy az adott személy melyik weboldalról érkezett (ún. hivatkozó oldal), mely aloldalakat látogatta meg, illetve milyen gyakran és mennyi ideig látogatott meg egy-egy aloldalt. A webelemzést elsősorban a webhelyek optimalizálására és az internetes hirdetések költség-haszon elemzésére használják.

Futárszolgálat

A szállítás teljesítéséhez futárszolgálatot veszünk igénybe. Ez a futárszolgálat végzi a kiszállítást cégünk és a fogyasztó otthona között. A logisztikai feladat teljesítéséhez a vállalatnak hozzáférést kell biztosítanunk a fogyasztó nevéhez és címéhez.

Levelezési szolgáltatás

A Royal Queen Seeds külső levelező szolgáltatót használ hírlevelének küldésére. Ez a szolgáltató korlátozott hozzáféréssel rendelkezik az engedélyezési hozzájárulással kapcsolatos fiókadatokhoz (pl. e-mail-cím).

Marketing szolgáltatások

A Royal Queen Seeds-t egy marketing- és kommunikációs tevékenységre szakosodott cég támogatja. A személyes adatokhoz való hozzáférésük nagyon korlátozott és többnyire névtelen.

Fizetési szolgáltatások

A Royal Queen Seedsnél külső fizetési szolgáltatásokat veszünk igénybe tranzakcióink (pl. hitelkártyás fizetések) lebonyolításához.

6. SZAKASZ – BIZTONSÁG

Az Ön személyes adatainak védelme érdekében ésszerű óvintézkedéseket teszünk, és követjük az ipari szabvány bevált gyakorlatait annak biztosítására, hogy azok ne vesszenek el, ne használják a célokkal ellentétesen, ne férjenek hozzá, ne módosítsák vagy semmisítsék meg.

Ha megadja nekünk hitelkártya-információit, az adatokat a biztonságos socket réteg technológia (SSL) segítségével titkosítjuk, és AES-256 titkosítással tároljuk. Bár az internetes átvitel vagy az elektronikus tárolás egyik módja sem 100%-ban biztonságos, minden PCI-DSS követelményt betartunk, és további, általánosan elfogadott iparági szabványokat alkalmazunk. A fiókkal kapcsolatos információkat hash módszerrel védjük. Ez a módszer átalakítja az információt generált hash-é. Ennek eredményeként a bizalmas információk védettek és láthatatlanok még számunkra is. Emellett adatbázisaink kivételesen erősen védettek az illetéktelen hozzáférés ellen. Például az adatbázishoz való hozzáférés csak jóváhagyott IP-címeken keresztül lehetséges és engedélyezett (például a Royal Queen Seeds központjától). A többi próbálkozást és címet a rendszer mindenkor elutasítja.

Ezen kívül az adatok a lehető legnagyobb mértékben anonimizáltak, így nem kapcsolhatók közvetlenül egy adott fogyasztóhoz. Ezekkel az adatokkal azonban piackutatást és elemzést végezhetünk. Emellett az érintett harmadik feleket (pl. postai szolgáltató) együttműködésünk előtt megvizsgáljuk, megfelelnek az EU GDPR előírásainak, és feldolgozási megállapodást kapnak. A Royal Queen Seeds-en belül az alkalmazottak különböző hozzáférési jogosultságokkal rendelkeznek. Az egyedi engedély csak olyan információkhoz biztosít hozzáférést, amelyek szigorúan szükségesek egy feladat végrehajtásához. A digitális biztonsági intézkedések változhatnak, és magas követelményeknek kell megfelelniük az online ügyfelek biztonságának biztosítása érdekében. Ezért a Royal Queen Seedsnél biztonsági tisztviselőt nevezünk ki. A biztonsági intézkedések rendszeres ellenőrzése és javítása (ahol szükséges) a szerep része.

7. SZAKASZ – AZ ADATVÉDELMI IRÁNYELV VÁLTOZÁSAI

Fenntartjuk magunknak a jogot arra, hogy ezt az Adatvédelmi szabályzatot bármikor módosítsuk, ezért kérjük, rendszeresen látogasson vissza weboldalunkra. A változtatások és pontosítások a Weboldalon való közzétételt követően azonnal hatályba lépnek. Ha lényeges változtatásokat hajtunk végre ezen a szabályzaton, akkor itt értesítjük a frissítésről, így tudni fogja, milyen információkat gyűjtünk, hogyan használjuk fel, és milyen körülmények között használjuk fel és/vagy hozzuk nyilvánosságra azokat.

8. SZAKASZ – JOGA VAN A következőkhöz: