The RQS Blog

.


By Luke Sumpter

Hogyan lehet elrejteni a kannabisz szagát. 


Bízunk benne, hogy egyetért velünk ebben: a fű kiváló illatú - valójában hihetetlenül jó. A növény pimasz és földes aromája egyszerre kelt nosztalgikus és az izgalmas érzéseket. Emlékezteti a kannabisz-használókat az elmúlt összejövetelekre, és tudatosítja, hogy egy hosszú nap véget ért.

Azonban nem mindenki értékeli a fű erőteljes illatát. Néha, amikor olyan szagot áraszt, mintha reggelire elszívott volna egy bongot, nem vet túl jó fényt önre. Akár munkamegbeszélésen, vagy családi összejövetelen vesz részt, akár tömegközlekedést használ, a szag elfedése segít könnyedebbé tenni a hangulatát.

Az alábbiakban bemutatjuk a leghatékonyabb módszereket a dohányzás során a testéhez, ruhájához, autójához, sőt hajához tapadó szag elfedésére. Ezekkel a technikákkal akkor gyújthat rá, amikor csak jónak látja, és a végén friss és tiszta illatú lesz.

Hogyan tudja elrejteni a fűszagot a szobájában

Rágyújtani a kannabiszra a szobája kényelmében, szinte minden más elképzelhető helyet maga mögé utasít. Az ágyon fekve egy nagy jointtal, a kedvenc zenéjével és némi finom harapnivalóval a legtöbb dohányost a nirvána határára viszi

Azonban az a félelem, hogy a lakása szaglani fog, vagy hogy egy szomszéd vagy a bérbeadó lebuktatja, gyakran megakadályozza, hogy a kannabisz szerelmesei megtapasztalják a teljes boldogságot. Az alábbiakban megtudhatja, hogyan lehet megakadályozni, hogy a fűszag maradandó legyen, és hogyan lehet eltávolítani.

Előzze meg a fűszagot

A régi mondás szerint a megelőzés jobb, mint a gyógymód. Azzal, hogy eleve megakadályozza a fűszag elhatalmasodását, növeli annak esélyét, hogy a radar alatt maradjon. A szellőztetés olcsó és egyszerű trükk, de gyakran elegendő!

 • Szellőztessen!

Mielőtt beüzemelne egy bongot, vagy blunt-ot, nyissa ki az ablakot és kapcsolja be a ventilátort. Természetesen ez a technológia a fűszagot az ablakán kívülre tereli. Sok dohányos azonban jobban kedveli ezt az eredményt, mint ha a folyosóján terjengene a füst.

A megfelelő tárolás szintén kulcsfontosságú szerepet játszik - a fű már a füstölés előtt is szaglik. Tárolja készleteit légmentesen lezárt tartályban, hogy megakadályozza a terpének kiszivárgását a szobájába.

Ventilate!

Hogyan lehet elfedni a fűszagot a szobájában

Ha különösen szagos füvet szív- vagy egyszerűen csak túl hideg van kinyitni az ablakot -, a következő lépés, hogy mindent megtesz az illat elfedéséért. A dohányosok különféle módszereket alkalmaznak a nyomok eltakarására, és gyakran az újabb terpének szolgáltatják a legjobb megoldást.

 • Illóolajok

A terpének elég erősek ahhoz, hogy megalapozzák a fű illatát, ezért a logika azt sugallja, hogy elég erősek ahhoz is, hogy elfedjék azt! Az illóolaj-diffúzorok a különösen aromás növényekben - a rozmaringban, az eukaliptuszban és a levendulában - található terpéneket használják, hogy a szobák olyan friss illatúak legyenek, mint egy százszorszép. Használja ezeket az eszközöket, hogy felülírja a fű jellegzetes illatát az ártatlanabb virágok és növények aromáival.

Essential Oils

Hogyan lehet elrejteni a fűszagot otthonában

A legtöbb kannabisz-használó az egyetemi kollégiumban vagy gyermekkori otthonában egyik szobájában kezdi szerelmi kapcsolatát a kannabisszal. Végül - az érettségi, előléptetés vagy más utak hatására - saját lakóhelyre költöznek. Ez a hatalmas lépés kéz a kézben jár a nagyobb szabadsággal, mint például egy bong begyújtása a reggelihez és pipázás a fürdőben (az élvezetek csúcsa a legtöbb szmóker számára).

Ha inkább távol tartaná a háztól a terpének szagát, akkor nézze meg az alábbi megelőző módszereket. Ha sürgős leplezésre van szükség, olvassa el, hogyan kell elfedni az egyre erősödő szagot.

Akadályozza meg, hogy háza kannabisz szagú legyen

Természetesen a megfelelő szellőzés itt is érvényes, ha a ház egyéb részein dohányzik. Ha van egy kedvenc helye a füstöléshez, nyissa ki az ablakot és kapcsolja be a ventilátort. Ideális esetben olyan szobát válasszon, ahová a vendégek ritkábban lépnek be, és jól szellőztethető.

 • Menjen ki

Alternatív megoldásként menjen ki a kertbe. Ha napsütötte régióban él, hozza ki a legtöbbet a D-vitaminból, és ücsörögjön a kerti növényei között. Ha gondja adódik a hideggel, a fészerek és a melléképületek jó menedéket nyújtanak, és segítenek megakadályozni, hogy szagos legyen az otthona. 

Head Outside
 • Megfelelő tárolás

Ne felejtse el okosan tárolni a füvét, hogy megakadályozza a terpének szivárgását, akkor is, amikor nem dohányzik. A befőttesüvegek és a légmentesen záródó tasakok remekül képesek fogva tartani a terpéneket.

Proper Storage

Hogyan lehet elfedni a fűszagot otthonában

Miután szinte minden nap terpénekkel árasztotta el a házát, orra meglehetősen érzéketlenné válik arra nézve, hogy lakhelye mennyire hasonlít egy holland kávéházhoz. Bár ez Önt egyáltalán nem zavarja, aggodalomra adhat okot, ha a vendégek bejelentik, hogy egy órán belül meglepetés-látogatást tesznek. De ne aggódjon, több dolgot is tehet, hogy otthona érkezésük előtt friss és füstmentes legyen.

 • Füstölők

Gyújtson füstölőket és helyezze őket a leginkább érintett területekre. Az illóolaj-párologtatókhoz hasonlóan a füstölők is erős, aromás vegyületeket engednek a levegőbe, amelyek meglepően jól elfedik a fűszagot. 

Incense Sticks
 • Gyertyák

Az aromás gyertyák jó munkát végeznek a terpének levegőben történő elfedésében is. Hatalmas illatválasztékból találhatja meg, melyiket szereti az orra.

Candles
 • Szagtalanítók

Bár a kenderbe burkolózó füvesek számára a legvégső megoldás, de a vegyszerek is kiváló munkát végeznek, ha a fűszag elfedéséről van szó. Az olyan spray-k, mint a Febreze és az Oust, gyorsan lecserélik a pézsmás aromát a frissítő és hatékony aromás molekulák kieresztésével.

Odour Eliminators
 • Légtisztítók

A légtisztítók úgy működnek, hogy finom szűrőkön keresztül keringetik a levegőt. Nemcsak abban segítenek, hogy eltávolítják a szagos terpéneket a levegőből, de csapdába is ejthetik a füstben található potenciálisan káros anyagokat.

Air Purifiers

Hogyan lehet elfedni a kannabisz illatát az autójában

Bár nem javasoljuk a vezetést és a fűszívást egy időben, az autók álló helyzetben valóban kiváló teret biztosítanak a dohányzáshoz. A járműben fellobbanó lángok nemcsak kímélik a ház illatát, de az autók beépített szellőzőrendszerekkel és - ami még fontosabb - nagyjából tisztességes hangrendszerekkel is rendelkeznek, amelyek hozzátesznek a reggea basszushoz.

Előzze meg, hogy az autója fűszagú legyen

Fűtött ülések. Ventilátorok. Zene. Látványos LED-ek. Szinte olyan, mintha az autókat kifejezetten füstölésre tervezték volna. Ha szeret négykerekűjében füstölni, nézze meg ezeket az eszközöket, amikkel  friss illatú maradhat.

 • Pörgesse a ventilátorokat

Mielőtt öngyújtóval meggyújtaná a joint végét, tekerje fel a ventilátorokat. Ha valóban el akarja kerülni, hogy büdös legyen az autója, a nagy zaj elviselése megtérül.

Blast the Fans
 • Engedje le az ablakokat

A szellőzés kiviszi a terpéneket az autóból, ezáltal megakadályozza, hogy beszivárogjanak az ülések anyagába. Nyissa ki az ablakokat mindkét oldalon, hogy állandó légáramlás legyen a járművében.

Crack the Windows

Hogyan lehet elfedni a fűszagot az autójában

Ha gyorsan akar rágyújtani, nagy eséllyel megfeledkezik majd  a megelőzésről - de semmi gond! Még akkor is, ha autója már jobban hasonlít egy termesztőhelyiségéhez, a probléma megoldásához használja fel az alábbi tippeket.

 • Légfrissítők

Szinte minden autóban alapértelmezetten megtalálható a visszapillantó tükörről lógó légfrissítő. Gyakran ezt használják, hogy távoltartsa a gyorskaják szagát, és segíthet a fűszag leküzdésében is.

Air Fresheners
 • Kávé!?

Igen. A kávé domináns és hasonlóan addiktív illata hatékonyan fedi el a terpének illatát. Helyezzen egy zacskó kávézaccot az autójába, és hagyja benne egy napig, mielőtt eltávolítaná.

Coffee!?
 • Szagsemlegesítők

A szagsemlegesítő termékek nemcsak átmenetileg fedik el a fű szagát, de fizikailag is kötődnek az aromás molekulákhoz és eltávolítják az illatukat. Helyezze ezeket a blokkokat autójába füstölés után, hogy pillanatok alatt semleges illat legyen.

Odour Neutralisers
 • Rendeljen egy komplett tisztítást

Irány az automosó. Az autó alapos belső tisztítás után ugyanolyan szagú lesz, mint újkorában. Az ipari tisztítószerek kombinációja és a légfrissítő feltöltése még a legszebb terpén profilokat is felszámolja.

Pay for a Deep Clean

Hogyan lehet eltávolítani a fűszagot a hajáról és a testéről

A terpének nemcsak a bútorokhoz ragaszkodnak füstölés után, de a haján és a testén is elidőznek. Lehet, hogy ön a füstölés után nem érzékeli önmagán a fűszagot, de az irodájában mindenkit elér majd egy kannabiszhullám, amikor belép az ajtón.

Előzze meg, hogy a haja és a teste szagos legyen

Ha megakadályozza, hogy a fűszag a testébe kapaszkodjon, megúszhat néhány kínos pillanatot a munkahelyen és másutt is. Alkalmazza ezeket a tippeket, hogy friss illatú maradjon.

 • Dohányozzon a szabadban

A szabadban történő dohányzás csökkenti annak az esélyét, hogy füstölés után rügyszagú legyen. A megnövekedett légáramlás elmozdítja a terpéneket a testétől, különösen, ha a széllel szemben áll.

Blaze Outdoors
 • Változtassa meg a bevitel útvonalát

Bár a dohányzáshoz tartozó rituálé nagyon kellemes, ez rendkívüli módon megnöveli a lebukás esélyét is. Használja a füvet kivonatok vagy ételek készítéséhez! Figyelem: az ételek által okozott high gyakran sokkal intenzívebb.

Change the Route of Administration

Hogyan lehet elfedni a fűszagot a testén és a haján

Amikor már a terpének beborítják a testét, a fű iránti szeretete teljesen nyilvánvalóvá válik, hacsak nem használja az alábbi lehetőségek egyikét.

 • Zuhanyzás

Ha otthon dohányzik, azt jelenti, hogy indulás előtt még gyorsan beugorhat a zuhany alá. Használjon erős sampont és szappant, hogy eltávolítsa a terpének szagát a bőréről és a hajáról.

Take a Shower
 • Erős illatú parfüm

Ha menet közben dohányzik, hordjon magával egy üveg különösen erős parfümöt a táskájában. Bőségesen használja, mielőtt visszamegy az irodába, hogy elfedje a tapadó füst szagát.

Pungent Perfume

Hogyan lehet megszabadulni a ruhára tapadó fűszagtól

A fű füstje nemcsak a hajra és a bőrre tapad, hanem a ruhákon is viszonylag hosszú ideig megragad. Íme néhány trükk, hogy megtartsa magának ezt az illatot.

Akadályozza meg, hogy ruhája fűszagú legyen

A kulcs ahhoz, hogy megakadályozza, hogy ruhái fűszagúak legyenek: eleve ne tegye ki őket a fűszagnak. Nézze meg az alábbi lehetőségeket.

 • Dohányzás közben viseljen külső réteget

Ha dohányzás után azonnal indul valahová, kapjon fel egy plusz réteget, az majd felfogja a szagot, amíg dohányzik. Egy kapucnis felső vagy kabát visszatarthatja a terpének legnagyobb részét, és megakadályozza, hogy az alatta lévő ruhákra tapadjanak.

Wear an Outer Layer While Smoking
 • Dohányozzon meztelenül!

Mielőtt elindulna otthonról, készítse ki a felvenni tervezett ruháit, és tegye be azokat egy másik szobába. Lépjen vissza, és nyugodtan gyújtson rá, élvezze ki a jointot! Ha végzett, sétáljon át lassan a másik szobába, öltözzön fel, és hagyja el a házat friss illatúan!

Smoke Naked!

Hogyan lehet elfedni a fűszagot a ruháin

Egy gyors cigi az ebédszünetben vagy közvetlenül a vonatraszállás előtt - és valóban nagyon fűszagú lesz.. A kölni jól működik a testszagok távoltartásában, és segít a problémás terpének illatának elfedésében is. Fontos, hogy a szokásosnál többet használjon, hogy megszabaduljon a nyilvánvaló szagtól.

Hogyan kell elszívni a füvet anélkül, hogy szagot okozna

Sok kannabisz-használó esetében, az első tapasztalat a fűvel kapcsolatban egy joint vagy bong elszívása volt. Sok felhasználó szigorúan ragaszkodik ehhez a beviteli módhoz, soha nem inog meg a hűsége. Persze, a hagyományos dohányzás rituális és közösségi érzetet nyújt, de rengeteg lehetőség van, amely sokkal kevésbé büdös.

Dabbing

A dabbing során a koncentrátumokat egy vörösen izzó felületre dobják. Bár ezek a készítmények sokkal több kannabinoidot tartalmaznak, de sokkal kevesebb növényi anyag ég el, mint a jointban. Van némi szaga, de közel sem olyan „árulkodó”, mint a szokásos füst. A dabbinghoz egy üveg pipa és egy gázfáklya használata is szükséges, de remek lehetőség közvetlenül elindulás előtt.

Vaporizátorok

A vaporizátorokban a kannabisz virágai és kivonatai sokkal alacsonyabb hőmérsékletnek vannak kitéve, mint a dohányzás során. A vaporizálás révén ezek az eszközök a kannabinoidokat és a terpéneket veszik célba anélkül, hogy elégetnék őket (égési reakció nélkül). Az ízélmény javítása mellett a vaporizátorokkal sokkal kevesebb szag keletkezik.

Sploof

Ha mégis ragaszkodik a dohányzáshoz, fontolja meg a sploof használatát. Olcsó és könnyen elkészíthető egy WC-gurigából, gumiszalagból és egy darab papírtörlőből. Csatlakoztassa a törlőt a cső egyik végéhez, és fújja ki a füstöt a másik végébe. A rögtönzött eszköz segít egyes terpének felfogásában és a szag csökkentésében.

Mi öli meg a fűszagot?

Összefoglalva, íme néhány a leghatékonyabb módszerek közül a fűszag elűzésére, ha gyorsan kell cselekednie:

 • Légfrissítők
 • Illatgyertyák
 • Füstölők
 • Illóolajok
 • Megfelelő szellőzés
 • A fű okosan tárolása
 • Alternatív módszerek: vaporizálás és dabbing
 • Használjon sploofot, ha lehetséges
🌪 Miért van olyan erős illata a kannabisznak?
A kannabisz jellegzetes illatát a terpénekként ismert aromás molekulák alapozzák meg. A természetben több mint 40 000 terpén létezik, és több mint 200 ilyen vegyi anyag található a kannabiszban.
🌺 Milyen szaga van a fűnek?
A különböző törzsek különböző terpénprofilokkal rendelkeznek. Egyes fajták gyümölcsösebb és édesebb illatot árasztanak, míg mások fás, fűszeres vagy fenyős illatúak. E variációk ellenére szinte minden törzsnek vagy egy alapértelmezett "fűszag"-a - amelyet gyakran földesnek vagy "pézsmásnak" írnak le.
👃 Milyen szaga lesz az embernek, miután dohányzott?
A fű elszívása után a terpének és a füst szaga rátapad a bőrre, a hajra és a ruhákra. Ez az aroma meglehetősen füves és pézsmaszagú.
☕️ Mi távolítja el a füst szagát?
A kannabiszhasználók testpermetekkel és parfümökkel is elfedhetik a füst szagát. Egyes felhasználók dohányzás után átöltöznek vagy lezuhanyoznak.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.