Power Flower termesztési jelentés

X

Az alábbiakban az RQS Power Flower - a gyümölcsös terpénprofillal és lenyűgöző tulajdonságokkal rendelkező sativa - termesztési naplóját mutatjuk be. A felszerelésem szerény, de amint látni fogja, a növény még kis termőhelyen, korlátozott felszereléssel is jó eredményeket hozhat.

Részleteztem a folyamat minden aspektusát, a vetőmagtól a betakarításig, de mielőtt nekilátnánk, gyorsan ismertetem a választott törzs és a felszerelés néhány részletét.

A Power Flower genetikája és jellemzői

Gyakorlatilag tiszta sativa (88%) - a Power Flower az ikonikus Power Plant RQS általi újraalkotása, amely a dél-afrikai sativák genetikáját hordozza magában. Lenyűgöző potenciális hozama (beltéren 500–550g/m² vagy 500–550g növényenként szabadban), valamint édes, citrusos íze miatt vonzott.

A Power Flower legnagyobb vonzereje talán a viszonylag rövid virágzási időszak (8 hét), ami meglepő egy sativa esetében. Papíron a Power Flower nagy potenciállal rendelkező törzsnek ígérkezik, meglehetősen könnyű természetű és jól viseli a különböző kezelési technikákat.

Felszerelés

  • 1m²-es doboz
  • 2 x 250 W-os LED fény
  • 4 x 18 literes edény
  • 4 x 0,5 literes edény
  • Wi-Fi-s villanykapcsoló
  • 320m³/h elszívó ventilátor
  • Páratartalom és hőmérséklet érzékelő

A felszerelés meglehetősen egyszerű, de tökéletes egy kis termesztősátorhoz. Van egy eszköz, ami nem nélkülözhető, és ez a Wi-Fi kapcsoló. Ez lehetővé teszi számomra, hogy a lámpákat teljes mértékben a telefonomról vezéreljem és speciális ütemtervet állítsak be a vegetatív fázisra és a virágzási szakaszra.

Végül, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki a térből és a növények potenciális hozamából, toppingot és más metszési technikákat alkalmaztam, amint az első néhány csomópont létrejött.

Csírázási- és palántafázis

Négy maggal kezdtem, amelyek mindegyikét 0,5 literes edényben csíráztattam, előzetesen beáztatott alap cserepes talajkeverékben. Minden cserép talajába egy kis lyukat ütöttem egy csavarhúzóval, és lazán letakartam a magokat.

Mind a négy edényt egy RQS sodrótálcára tettem, és óvatosan a szellőző szekrényembe helyeztem. Az ottani hőmérséklet és páratartalom tökéletes a magvak csírázásához, és nem kellett aggódnom semmilyen környezeti fény miatt.

Két mag 48 óra elteltével pattant ki, majd szorosan követte őket a másik kettő is. Amint a palánták a talaj fölé emelték a fejüket, áthelyeztem őket a termesztőládába, és 18/6-os fényciklust állítottam be nekik.

A palántáimnak ezen a ponton nem is igen volt szükségük másra, hiszen lábrakaptak és elkezdték kifejleszteni első valódi leveleiket.

Power Flower

Vegetatív fázis

Az első néhány levél megjelenésekor eljött az ideje, hogy a növényeimet a végső, 18 literes edényeikbe költöztessem. Adtam egy kis perlitet (kb. 15%) a szubsztrát keverékhez a vízelvezetés javítása érdekében és azért, hogy az oxigén eljuthasson a gyökerekhez. És egy kis extra serkentőként gyökértápot is használtam (4ml/L).

Arra is ügyeltem, hogy a fényciklus végén ültessem át őket, így növényeim hat órás teljes sötétséget kaptak, hogy regenerálódjanak, és a gyökerek is megszokhatták új környezetüket.

Power Flower

1-2. hét

Az első két hét arról szólt, hogy növényeimet új környezetükbe telepítsem, és kialakítottam a fény, az öntözés és a tápanyagok ütemezését.

Mindkét LED panel körülbelül 30 cm-re volt a növényektől. Ebben a távolságban még mindig elég közel vannak ahhoz, hogy rengeteg fényt nyújtsanak a növényeknek, de nincsenek túl közel, hogy hőterhelést okozzanak.

Power Flower
Hét 1

Azt is meg kell említenem, hogy a LED paneljeim különböző kapcsolókkal rendelkeznek a vegetatív szakaszhoz és a virágzáshoz. A virágzás funkciónak más a fényspektruma, amelynek célja a hozamok javítása. De egyelőre a növekedési szakasz fehér fénye is sok volt.

Minden Power Flower növény körülbelül két liter vizet kapott 48 óránként, a hőmérséklet és a páratartalom stabil 26°C-on, illetve 65%-on állt. Szerencsére, megfelelő szellőzéssel és enyhe külső hőmérséklet mellett a termesztőládám teljesen megfelelő környezetet biztosított a növényeim virágzásához.

Power Flower
Hét 2

3–4. hét

Három hét múlva a növényeim elérték a szédületes 25 cm-es magasságot. Habár nemigen volt rajtuk mit nézni, itt volt az ideje elkezdeni bütykölni velük. A fények helyzete, az ütemezés, a hőmérséklet és a páratartalom ugyanaz maradt mint az első pár hetes vegetációs időszak során, de mivel több csomópont is kialakult, itt volt az ideje a toppingnak és az átalakításnak.

Power Flower
Hét 3

A dobozomban meglehetősen szűk a hely, főleg négy növény számára, így tudtam, hogy ki kell próbálnom a main-lining technikát, hogy a lehető legjobban kihasználjam a bennük rejlő lehetőségeket. Minden növény tetejét közvetlenül az ötödik csomópont után lecsíptem, és spárgával lekötöttem az egyes főbb ágakat. Ezt igazítani kellett, ahogy a növény növekedett, de mivel az egyes ágakat a cserép pereméhez kötöttem, inkább több irányba fejlődött és nem egy központi szárat hozott létre. Ez a módszer arra ösztönzi a növényt, hogy több bugát fejlesszen, ne pedig egyetlen központi képződményt.

Mivel a növényeimnek most egy kicsit keményebben kell dolgozniuk, és a toppinggal járó stresszel is meg kell birkózniuk, úgy döntöttem, hogy változatosabb tápanyag-keveréket adok nekik. Ezúttal az Alg-A-Mic, a Bio-Heaven, a Bio-Grow és a Fish-Mix-ből kaptak (2 ml/l).

Ezzel a beállítással a növényeimnek mindene megvolt, amire szükségük lehetett és már csak hagynom kellett őket egy hétig regenerálódni, mielőtt áttérnének a virágzásra.

Power Flower
Hét 4

Virágzási fázis

Micsoda különbség egyetlen hét alatt! A negyedik héten adagolt extra tápanyagoknak köszönhetően minden növény életre kelt. A virágzás kezdetén majdnem kétszerese a második heti méretének, több legyezőlevéllel.

A legfontosabb kapcsolót 12/12-es világítási ütemezésre állítottam és aktiváltam a lámpáimon a virágzási beállításokat. Az extra piros LED fényspektrum támogatja a rügyek termelését és segíti a növények virágzási szakaszba történő átmenetét.

5–6. hét

Általában ebben a szakaszban nem nagyon van miről beszámolni, de katasztrófa történt! Korábban a növekedési fázis során mind a négy növényt kivettem a sátorból (hogy fényképezhessem és ellenőrizhessem őket), és közben felszedtek néhány gazember pókatkát!

Power Flower
Hét 5

A fertőzés már okozott némi kárt, ezért a növényeimet visszaköltöztettem a szabadba, amíg megtisztítottam a termesztőládám belsejét. Egyébként soha nem lehet tudni, hogy mikor kerülnek elő olyan éhes katicabogarak, akik segítő kezet tudnak nyújtani.

Bár a pókatkák mindent megtettek, hogy tönkretegyék az erőfeszítéseimet, Bio-Bloom-ot (2ml/L) és a Top-Max-ot (1ml/ L) adtam hozzá a tápozási rendszeremhez. Mindkettő a rügyek méretének, sűrűségének és ízének javításáért dolgozik.

Power Flower
Hét 6

7–8. hét

Kis erőfeszítéssel a pókatkafertőzés kontroll alá került és a növények lassan, de biztosan kezdtek helyrejönni. Kihasználtam az alkalmat és mindkét LED-lámpát megközelítőleg 35 cm-rel a lombkorona fölé emeltem, és a növények még mindig két liter vizet kaptak minden másnap.

Power Flower
Hét 7
Power Flower
Hét 8

9–10. hét

Mind a négy növény jócskán benne van a virágzásban és már néhány szaftos buga is képződik. A cukorlevelek vastagok a gyantától, és a láda isteni illatokat áraszt. Szerencsére az elszívó és a szénszűrő teszi a dolgát, mivel szinte semmilyen szag nem szivárog kintre. Mivel már látszott a vége, növeltem a tápok mennyiségét - lényegében megdupláztam a keveréket a harmadik és a negyedik héttől kezdve - elkezdtem 5 ml/l-t adagolni az Alg-A-Mic-ből és a Bio-Heavenből, a többi termékből pedig 4 ml-t adtam egy liter vízhez.

Power Flower
Hét 9

Annak érdekében, hogy a növények minden figyelmüket a rügyekre összpontosítsák, ideje volt kicsit fodrászkodni. A nagy legyezőlevelek többségét eltávolítottam, csak néhány kisebbet hagytam meg, valamint természetesen az összes cukorlevelet.

Mindig megpróbáltam a fényciklus végéhez közel végezni ezeket a beavatkozásokat, hogy a növényeknek legyen idejük alkalmazkodni egyik napról a másikra. A nagy mértékű metszés megakaszthatja a fejlődést (igaz, csak átmenetileg), de a négy Power Flower növény közül egyik sem tűnt törékenynek.

Power Flower
Hét 10

11–12. hét

Már nagyon közel a vége és már nem akarok mást tenni, csak betakarítani és élvezni a virágokat! Az két elsőként csírázó növény szinte készen áll, míg a másik kettő némi késésben van. Ragyogó narancssárga stigmák láthatók, és a levelek kezdik elveszíteni színüket, mivel az összes rendelkezésre álló tápanyag a rügyekhez áramlik.

Power Flower
Hét 11

A nyolc hetes virágzási szakasz befejezéséhez mind a négy növénynek adok két teljes napot teljes sötétségben. Ezt már korábban is kipróbáltam, és azt tapasztaltam, hogy ez segít a gyantatermelés növelésében, miközben javítja az ízeket és az aromát. Ez személyes preferencia kérdése, de elég egyszerű technika a kipróbálásához.

Power Flower
Hét 12

Betakarítás

A virágzás utolsó heteinek extra tápanyagai és a két napos sötétség kifizetődőnek bizonyult. A rügyek hihetetlenül ragacsosak, és nem tudok a közelükbe kerülni anélkül, hogy összegyantáznám magam. Néhány metszőollóval, pormentes kesztyűvel és határozott elszántsággal azonban sikert arattam. A frissen nyírt rügyeim a következő hetet a termesztőládában száradva töltik.

Miután a rügyeket befőttesüvegekbe tettem (mindegyikben volt egy kis Humidipak), még néhány hétig hagytam őket érni. Néhány naponta kinyitottam az üvegeket, hogy kiszárítsam őket - vagy inkább azért, hogy kínozzam magam hihetetlen aromájukkal.

Terméseredmények

12 hét után a betakarított rügyek nedves súlya körülbelül 465g volt. Négy hetes érlelés után a négy növény végső száraz tömege nagyjából 204g volt. Ez, a LED-es lámpáim teljesítményét és a pókatkafertőzést figyelembe véve szerintem nem rossz eredmény.

Füstjelentés

Miután néhány évvel ezelőtt vaporizátorra váltottam, soha nem néztem vissza. Úgy gondolom, hogy ez a legjobb módja annak, hogy élvezzem a rügyeim ízét és aromáját. És miután egy Mighty-t vettem át elfogadható áron, mindig azzal ülök le dohányozni - oké vapolni -,szóval értik.

Íz

Az első dolog, amit a Power Flowernél észrevettem, a citrusfélék és a gyümölcs frissítő robbanása volt. Minél tovább párologtattam, az íze annál jobban épült, majd lassan kissé savanyúvá vált. Vannak fenyős jegyek is, de ezeket csak valamivel később vettem észre - örvendetes változatosság, ami kissé enyhíti a törzs általános édességét.

Hatások

Örömmel jelenthetem, hogy a Power Flower a sativa genetikától elvárt high-t nyújtja - energikus és eufórikus. Nem éreztem mást, csak boldogságot, és még a munkámba is sikerült belefeledkeznem a kreativitás fellendülésének köszönhetően.

Néhányszor annyira élveztem a Power Flowert, hogy túlléptem a saját magam számára szabott határt, de a high soha nem volt túl lehengerlő. Szem- és szájszárazságot tapasztaltam, de ez bármilyen törzs esetén előfordulhat.

Power Flower: Záró gondolatok

Összességében valószínűleg ez lesz az új kedvenc törzsem. Számomra a Power Flowerben tökéletes az édes és savanyú aránya, a high, amely egyszerre kiegyensúlyozott és felemelő. A termesztő szemszögéből nézve kevés figyelmet igényelt (kivéve a pókatkafertőzést).

Tekintettel szerény körülményeimre, kivételesen jól teljesített. Szívesen megnézném, hogyan teljesít erősebb LED-es lámpával és ha nagyobb teret kap a növekedéshez - szerintem elképesztően!

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.