The RQS Blog

.


By Ryan Najjar

Ha olyan helyen nőtt fel, ahol a kábítószerre konzervatív szemmel néztek, bizonyára már volt része olyan beszélgetésben, amiben a marihuána feltételezett veszélyei volt a téma. Ezen beszélgetések során a szülei vagy tanárai, szinte biztos, hogy tárgyalták már a túladagolás lehetőségeit. A második nagy téma maga a fű, és az ilyen vitákban csak úgy repkednek a jobbnál jobb érvek és ellenérvek, mint a büfékaja a tinifilmekben

Ennek azonban nem feltétlenül kell így lennie. Világos válaszok vannak, de tisztázni kell, hogy pontosan mit is értünk a "túladagolás" kifejezés alatt. Miután ezt tisztáztuk, csak tudnunk kell, hogy mennyi is elég vagy túl sok a jóból.


Túl Lehet Adagolni a Kannabiszt?

Bár a túladagolásról általában mindenki a drogokra asszociál, tudni kell, hogy alapvetően bármit túladagolhatunk. Túl sok kávét fogyasztott? Túladagolhatja. Túl sok vizet ivott? A túladagolás veszélye nagyon is valós veszély lehet. Az, hogy túladagolhatunk valamit, még nem jelenti szükségszerűen azt, hogy a túladagolás halált jelent. Az egyszerűség kedvéért, mint minden anyag esetében, van olyan, hogy túl sok kannabisz. Ebben az értelemben a túladagolás lehetséges, de a halálos dózist nagyon nehéz elérni - már ha lehetséges egyáltalán.

Mi a Kannabisz Halálos Dózisa?

Kiváncsi, mennyire nehéz ezt elérni? Nos, az aranylövés eléréséhez nagyjából kb. 680kg[1] (1500 font) tömegű kannabiszt kell elszívnia, nagyjából 15 perc alatt. Hogyha most azt szeretné kiszámolni, hogy ez nagyjából hány darab jointot jelentene, inkább felejtse is el. Ekkora mennyiségben már csak a forró füst is hamarabb megölné, mint ahogyan maga a THC tenné.

Több THC-t persze kender tartalmú élelmiszerekkel is bevihet a szervezetébe, mivel így ugye nem keletkezik füst, de vannak még tényezők, amiket érdemes figyelmbe venni. Még mindig 50 gramm tiszta THC[2]-t kellene elfogyasztani, hogy legyen nagyjából 50% esélye meghalni egy felnőtt férfinak. Még a legerősebb, legpotensebb süteményeknél is nagyobb eséllyel hal bele a túlzott cukor- vagy sófogyasztásba.

Cannabis Buds

Hogyan Vegye Észre, Hogy Már Nagyon Be Van Tépve

Tehát nem, nem fog meghalni. De még nem keveredtünk ki az erdőből. Mint azt sok elsőéves egyetemista elmondja, rossz dolgok mindenképpen történhetnek, ha túl sok spanglit szív az ember. A régi kifejezést kicsit átfogalmazva elmondhatjuk, hogy ami nem öl meg, az nagy kényelmetlenségeket okoz. Vannak bizonyos kényelmetlenségek, amikre figyelni kell, ezek közül ráadásul egyik nyilvánvalóbb, mint a másik.

  • 😟 Szorongás
  • 🤢 Hányinger
  • 😵 Szédülés
  • 😨 Pánik
  • 😧 Paranoia
  • 😕 Zavar
  • 🥵 Túlzott izzadás

Ha ismeri a fű hatásait, a fáradtság valószínűleg az egyik első tünet, amire számít. Különbség van persze a kanapéba olvadás és az álló helyzetben való elalvás között. Ha közelebb érzi magát az utóbbihoz, akkor lehet, hogy érdemes lesz engedni a kísértésnek és elmenni aludni. Szerencsére bármennyit is szív, a hatások legfeljebb néhány óráig tartanak. És amúgyis, hahó! Ki nem szeret aludni néha 4-12 órát?

Ha már a tünetekről beszélünk, érdemes lehet a mozgáskoordinációról is váltani pár szót. Bár közel sem lesz annyira nehéz dolga, mint mondjuk más anyagoktól, de ettől még egy kis csetlés-botlást bele kell kalkulálni a dologba. Felejtse el azt, hogy a volán mögé ül, mert olykor a gyaloglás is kihívást jelenthet. Érezni fogja azt is, hogy a szívverése egyre gyorsabb, míg a vérnyomása csökken.

Végül, a legkevésbé kellemes tünetek közül érdemes kiemelni a szorongást és a paranoiát, melyek legnagyobb valószínűséggel akkor fognak beütni, amikor már a fű is nagyon beütött. Természetesen mindenki agya másképpen működik, de a THC[3] bizonyítottan okoz ilyen hatásokat és ezek egyre nagyobb valószínűséggel jelentkeznek, minél többet fogyaszt el belőle.

Hogyan Jöjjünk Le a Magasból?

Mint már korábban említettük, ezek a hatások nem igazán tartósak és könnyedén le tudja őket küzdeni. Ha van ideje és lehetősége, akkor egy holtbiztos módszerrel, az alvással átjuthatunk a nehezén. Ha nincs, akkor még mindig van néhány stratégia. Ha eszik némi ételt és hidratál egy kicsit, azzal is segíthet enyhíteni a tüneteket és egy kicsit elviselhetőbbé teszi a high-t.

Mit lehet tenni, ha egyik sem kivitelezhető? Sajnos nem sok más választás marad, mint uralkodni rajta. Ha túl paranoiásnak érzi magát és mindenféle interakciótól a szorongás kerülgeti, egyszerűen csak kerülje a tömeget és próbáljon meg lazítani egy kényelmesebb helyen. Ezután próbáljon meg hazajutni - ha még nem lenne ott - de véletlenül se vezessen. Ha hazaért takarózzon be, vegyen néhány mély lélegzetet. Ha teheti, hallgasson valamilyen nyugtató zenét és próbáljon meg elaludni.

És sose feledje, hogy ez csak átmeneti. Mindenképp kényelmetlen lesz, de nem fog örökké tartani és másnapra már minden rendben lesz.

How Long Does a Cannabis High Last?
How Long Does a Cannabis High Last?

Túl Sok Füvet Szívni Nem Halálos, De Mellékhatásokkal Kell Számolni

Jóból is megárt a sok, szokták mondani. Az, hogy a túl sok kannabisz nem okoz halált, még nem jelenti, hogy nem kell számolni esetleges kellemetlenségekkel. Nem szeretnénk sem végkimerültek, sem hiperparanoiásak lenni és szerintünk Ön sem. Ezt szem előtt tartva próbáljon meg mértéket tartani a marihuánában is, mint ahogyan minden másban is tenné.

Néhány utolsó gondolat: Ha valahol olyan helyen él, ahol legálisan lehet kannabiszt vásárolni, beszéljen a marihuána árusítójával a helyi patikában vagy coffeeshopban. Vélhetően már hallottak minden dicséretet és panaszt a termékeikről. Ha tudni akarja, hogy melyik törzs az, amitől berosszulva egy sarokban fog üldögélni, kérdezzen bátran! Vélhetően fognak tudni ajánlani valamilyen személyre szabott variánst, THC tartalom alapján is. Ha azonban nem fűszakboltból vásárol és nem ismeri a növény THC tartalmát, először használjon kis adagot. Ha jól érzi magát tőle, szép lassan növelje az adagokat, attól függően, hogy mit szeretne érezni. Ez ennyire egyszerű. Bízzon a testében, az ösztöneiben és így elkerülheti a besokallást.

External Resources:
  1. Here's how much marijuana it would take to kill you | The Independent | The Independent https://www.independent.co.uk
  2. Can You Overdose on Weed? https://gizmodo.com
  3. Cannabinoid-related agents in the treatment of anxiety disorders: current knowledge and future perspectives - PMC https://www.ncbi.nlm.nih.gov
Felelősségi nyilatkozat:
Ez a tartalom csak oktatási célokat szolgál. A szolgáltatott információk külső forrásokból gyűjtött kutatásokból származnak.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.