The RQS Blog

.By Luke Sumpter

A legendás G-13 kivételével, nem sok indica törzs szerzett akkora hírnevet, vagy ért el olyan széles körű elismerést, mint a Northern Lights. A beltéri kannabisztermesztők körében alapvető törzsnek számít, és miután a mai kannabisz törzsek számos képviselőjét háttérbe szorította - a Northern Lights továbbra is széles körben népszerű a kannabisz termesztők és a fogyasztók körében. Ha kedveli a kannabiszt, nagy eséllyel kipróbálta már a Northern Lights-ot, vagy annak valamelyik változatát.

Amióta a Northern Lights a 80-as évek közepén színre lépett, számtalan kannabisz-díjat nyert szerte a világon. Kiemelkedő tulajdonságaival elnyerte a minden idők egyik legelismertebb kannabisz törzseként híresült el. Genetikája számos, manapság népszerű, indica-domináns törzshöz szolgált alapul - White Widow, a Chronic, a Haze, a Special Kush és még sorolhatnánk. Vizsgáljuk meg közelebbről ezt a híres indica klasszikus és valóban legendás kannabisz törzset.

A NORTHERN LIGHTS TÖRTÉNETE ÉS EREDETE

Amikor olyan legendás törzseket vizsgálunk, mint a Northern Lights, gyakran előfordul, hogy a törzs pontos eredetét rejtély fedi. Azt mondják, hogy a törzset eredetileg egy „Indián” néven ismert személy tenyésztette ki valahol egy szigeten, az Egyesült Államokban, Washingtonban, Seattle közelében. Egyesek szerint a növény a titokzatos Indiánhoz a nyugati partról, talán Kaliforniából vagy Oregonból érkezhetett.

Az "Indián” állítólag 11 növényt termesztett, valószínűleg afgánisztáni fajokból, melyeket Northern Lights 1–11-nek nevezett. Gondosan összehasonlította növényeit a hozamuk, hatásuk és egyéb tulajdonságaik szerint. Eredményei alapján két növényt hagyott meg, amelyek kitűntek nagy rügyeik, jó hozamuk és kiváló gyantatermésük miatt. Ezek a Northern Lights #5 és #1 voltak.

Lehetséges, hogy soha senki sem tudna a Northern Lights-ról, ha nincs Nevil Schoenmakers, a „kannabisz király”, a holland legelső magbank alapítója.

Egyesek szerint ő fedezte fel a törzset az egyik amerikai útja során, a nyolcvanas évek elején. A történet szerint a növény női klónjait visszahozta Hollandiába, ahol a világ minden tájáról származó kannabisz törzsek genetikájával kísérletezett.

1985-ben bemutatta az újonnan felfedezett törzs első változatát a „The Seed Bank of Holland”-ban. A Northern Lights#1 volt az első, melyet tiszta afgán beltenyésztett indicaként forgalmazott, ami a polcokra kerülve gyorsan bestseller lett. A Northern Lights néhány más fajtáját Thai sativával keresztezte - ez az oka annak is, hogy manapság sok Northern Lights fajtát afgán indica és thai sativa keresztezéseként árulnak.

A Northern Lights színre lépése után nem sokáig tartott, hogy a törzs számtalan díjat begyűjtsön, a világ minden tájáról.

Northern Light

Northern Light
23_genetic background_1 Northern Light S1
33_Yield indoors_1 500 - 550 gr/m2
31_plant height outdoor_1 100 - 160 cm
25_flowering time_1 8 - 9 hetek
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 0% Indica 100%
34_yield outdoor_1 575 - 625 gr/plant
32_plant height outdoors_1 180 - 220 cm
27_harvest period_1 Szeptember vége
22_Effect_1 Kiegyensúlyozott, Tiszta, Tompa

Vásároljon Northern Light

EGY LEGENDA TERMESZTÉSE: MIÉRT SZERETIK A KANNABISZ TERMESZTŐK A NORTHERN LIGHTS-OT?

A Northern Lights-ot a beltéri kannabisz művelők sokféle okból kifolyólag indica növénynek tekintik. Szeretik a növényt, mert könnyen termeszthető, és nyolc hét alatt befejezi virágzását. Vízben termesztve még gyorsabban fejlődik, így a várakozási idő akár hat hétre csökkenhet. Így a termesztők mindig bízhatnak a törzs kiváló termelési értékeiben.

A Northern Lights kényelmesen kompakt és bokros növénnyé válik, a csomópontok közötti bőséges térnek köszönhetően könnyen vágható, erős rügyekkel. A törzs egyes fenotípusai, mint például az eredeti NL #1 feno, csak egyetlen csúcshajtást képesek növeszteni, melynek eredménye egy magas és hosszú lábú, úgynevezett „fű a bot végén” típusú növény. De gyakrabban fordul elő, hogy a törzs egy kis örökzöld fa alakjában jelenik meg, egy nagy középső szárral, amelyet négy vagy öt oldalág vesz körül, hasonlóan az eredeti Northern Lights #2-höz.

Annak ellenére, hogy a törzs rügyei méretesek és tömzsik, nem túl sűrűek ahhoz, hogy a penész problémává váljon. Ezért a Northern Lights törzs sikeres lehet nedves körülmények között is. Ahogy a növény érleli sötétzöld rügyeit, vastag és sziporkázó trichóm réteg borítja be őket.

A Royal Queen Seeds-től érkező Northern Lights magok mindegyike nőivarú. Ez biztosítja, hogy csak nőivarú növényeket neveljen, ami még könnyebbé teszi a törzs termesztését.

Arra számíthat, hogy a Northern Lights körülbelül 7–8 hétig virágzik, mielőtt készen áll a betakarításra. Az olyan tényezőktől függően, mint a hőmérséklet, a fény és a tápanyagok, ez egy kicsit tovább is tarthat.

Afgán öröksége miatt nem meglepő, hogy a Northern Lights törzshöz tartozó növények szeretik a rengeteg napsütést. Jól ellenállnak a száraz éghajlatnak és az aszálynak, emellett kivételesen jól tűrik a kültéri tartást, akár keményebb körülmények között is. Jó talajba ültetve, akár kevés táplálékkal és vízzel is tekintélyes magasságot érhetnek el. Néhány más törzshöz képest a Northern Lights nagyon robusztus és ellenálló, ami megkönnyíti a termesztését sokféle környezetben.

Noha a Northern Lights számos változatát megtalálhatja manapság, a növény tipikus beltéri környezetben általában 100–160cm-es magasságot ér el. Ezzel a kényelmes magassággal könnyedén kezelheti a növényt, ami kiváló hozammal jutalmazhatja önt. Átlagosan akár 550g/m² mennyiségre is számíthat. Amennyiben kültéren termeszti, elérheti a 180–220 cm magasságot is, növényenként akár 625g hozammal, melyet szeptember végén takaríthat be.

Northern Light Indica

NORTHERN LIGHTS: EGY KANNABISZ LEGENDA HATÁSA ÉS ÍZE

A Northern Lights-nak nem lenne legendás státusza, ha nem adna egy hihetetlenül kellemes tudati- és testélményt, mely hatását valódi afgán indica gyökereinek köszönheti. 18% THC tartalmával nem túlságosan erős, de elég erős ahhoz, hogy tetőtől talpig ellazítson. Hatása nemcsak mélyen pihentető, hanem kellemes eufóriát is okoz, ami remekül alkalmassá teszi a stressz enyhítésére. Nem csoda, hogy továbbra is mindenhol az indica szerelmeseinek kedvence!

Ráadásul kiegyensúlyozott hatása jó terápiás lehetőséget jelenthet a gyógyszerhasználók számára is. A Northern Lights segíthet a fájdalomcsillapításban, a fájdalmas izmok megnyugtatásában és az álmatlanság enyhítésében. Kiváló, pihentető füstje boldoggá teszi, így enyhítve a szorongást és egyéb hangulati rendellenességeket is.

A Northern Lights fogyasztása során tapasztalható nagyszerű élmény nem csak a kiváló indica törzs hatásának köszönhető, de az íze is ugyanolyan csúcsminőségű, mely még a nagyon elkényeztetett kannabisz szakértőknek sem okoz csalódást. A földes ízeket fenyőjegyekkel és egy finom édességgel keveri össze, azzal a félelmetesen jó old school ízzel, amellyel manapság már nagyon ritkán találkozunk.

NORTHERN LIGHTS: EGY NAPJAINKBAN IS ÉRTÉKELT IGAZI KLASSZIKUS

Egyes kannabisz törzsek híresek, de egy kicsit több kell ahhoz, hogy  olyan legendává váljanak, mint a Northern Lights. Ami egy kannabisz-törzset igazi klasszikussá tesz, az a képessége, hogy manapság ugyanolyan lenyűgöző lehet, mint amilyen debütálásakor volt. A Northern Lights már több mint három évtizedes sikerre tekinthet vissza, ennek ellenére a törzs fogyasztása továbbra is olyan szórakoztató és kifizetődő, mint régen.

NORTHERN LIGHTS AUTOVIRÁGZÓ VÁLTOZATA

A tenyésztők sikeresen keresztezték a Northern Lights-ot egy robusztus ruderalis fajtával, hogy létrehozzák a Northern Light Automatic-ot, egy kis törzset, amely képviselőit a könnyű termeszthetőség jellemzi. Rendelkezik elődeinek számos lenyűgöző tulajdonságával, és hasonlóan fantasztikus hozamot kínál.

Sőt, az NLA pár sajátos előnnyel is büszkélkedhet. Autovirágzó genetikája azt jelenti, hogy a fényciklus változása nélkül virágzik. Ráadásul rendkívül ellenálló az ingadozó hőmérséklettel, a kártevő rovarokkal és a gombákkal szemben. Tökéletes választás kezdőknek, akik ízelítőt szeretnének kapni a Northern Lights-ból, vagy tapasztalt termelőknek, akik a könnyű betakarítás lehetőségét keresik.

A legtöbb autovirágzó törzs nem igazán versenyez fotoperiódikus társaikkal, ha a hozamról van szó. A Northern Light Automatic viszont szembe megy ezzel, és már egy kisebb példány esetében is komoly termést realizálhat.

Northern Lights Auto

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.