By Luke Sumpter

Watermelon Auto: Termesztési jelentés hétről-hétre

blog cover

A Watermelon Automatic termesztésén gondolkodik? Akkor jó helyen jár! Az alábbiakban megtudhatja, hogy pontosan hogyan termesztettem ezt a fajtát, beleértve a világítási beállításokat és a tápozási rendszeremet. Ha szereti a gyümölcsös terpéneket, a tompító hatást és a gyors termést, ezt ne hagyja ki!

Watermelon Automatic termesztési jelentés: felszereléslista

 • Doboz: Secret Jardin DS120W 120 × 60 × 178
 • Fények: MIGRO 200+
 • Szellőztetés: Blauberg Turbo - E 100
 • Szűrő: Prima Klima PK 100/125 szűrő
 • Ventilátor: Oszcilláló Koala ventilátor
 • Párásító: Beurer LB 45
 • Talaj: Biobizz Light·Mix
 • Edény: 11l Air-Pot
 • Vetőmag: Royal Queen Seeds
 • Tápok: Biobizz és RQS Organic Nutrition

GWatermelon Automatic termesztési jelentés: csíranövény szakasz (1. hét)

Üdvözlöm a Watermelon Automatic termesztési naplómban! Az indításhoz először sikeresen ki kellett csíráztatnom a vetőmagomat. Egyszerű feladatnak tűnik, de ebben a szakaszban előfordulhat, hogy rosszul sülnek el a dolgok. A termesztők vagy hagyják kiszáradni a magjaikat, vagy túl nedvesen tartják őket, ami rothadáshoz vezet. Megmutatom, én mit tettem, hogy a dolgok a megfelelő irányba haladjanak..

 • Termesztőközeg: Mielőtt a vetőmagomat a talajba tettem, előkészítettem a megfelelő termesztőközeget. Azzal kezdtem, hogy az Air-Pot edényembe betöltöttem 5l Biobizz Light·Mix-et, majd a következő összetevőket adtam hozzá:

50g RQS Easy Boost Organic Nutrition
10g RQS Rhizobacter
5g RQS Mycorrhiza Mix

Ingredients for Seedling Stage
Ingredients for Seedling Stage

Az ebben a keverékben lévő tápanyagok biztosítják növényem tápanyagszükségletének nagy részét a növekedési ciklus korai szakaszában. Hasonlóképpen, az oltóanyagok a tápanyagfelvétel fokozásához és a palántadőlést okozó kórokozók elleni küzdelemhez járulnak hozzá. Ezeket az alapanyagokat alaposan összekevertem a talajjal.

Ezután még 5l Biobizz Light·Mixet tettem az Air-Pot-ba, és újra összekevertem. Ezután addig locsoltam a termesztőközeget, amíg telített nem lett.

 • Csírázás: 2cm mély lyukat készítettem a termesztőközeg felületének közepén, majd belehelyeztem a magot, és, hogy időben történjen minden, RQS Rhizobacter és Mycorrhiza Mix keveréket is tettem bele. Ráterítettem egy vékony réteg Light·Mix-et és enyhén bepárásítottam.
 • Világítás: Ezután beállítottam a világítási rendszeremet. Fogtam néhány racsnis pántot, és a termesztődobozom tetejére akasztottam a MIGRO 200+ lámpáimat. Mindegyik lámpát a középvonaltól vízszintesen 35cm-re, függőlegesen pedig az Air-Pot tetejétől 35cm-re állítottam. Időzítőhöz csatlakoztattam a lámpákat és miután a csíra kibújt a talajból, napi 24 órás működésre állítottam be..
 • A növény állapota: Az 1. hét végére a csemetém körülbelül 5cm magasra nőtt. Sajnos, a megfelelő fényhatás ellenére gy kis megnyúlást észleltem. Ez azért történt, mert a magház ráragadt a sziklevél leveleire. Úgy döntöttem, hogy egyelőre rajta hagyom a burkolatot, nehogy megsérüljenek ezek a kényes levelek.
Watermelon Growing Report: Week 1
Watermelon Growing Report: Week 1

Watermelon Auto termesztési jelentés: vegetatív szakasz (2–4. hét)

Túljutottam a palánta stádiumon! Innentől kezdve az egészséges vegetatív növekedés elősegítését tűztem ki célul. Ennek érdekében fiatal növényemnek magas nitrogéntartalmú tápot adagoltam, és a nap (és éjszaka) minden másodpercében adagoltam a fényt. Az alábbiakban megmutatom, hogy pontosan mit csináltam a vegetatív szakaszban.

2. hét

Nem azért, hogy fényezzem magam, de a növényem túl is jutott a vegetációs időszak első hetén. A palánta hamarosan megszabadult a magháztól, és számos erőteljes valódi levelet bontott.

 • Világítás: Továbbra is napi 24 órán keresztül működtettem a lámpáimat, és úgy helyeztem át őket, hogy 35cm-re lógjanak a növényem tetejétől.
 • Tápanyagok: A hét 3. napján 4ml Biobizz Root·Juice-t adtam 1 liter 6,2-es pH-ra beállított vízhez. A hét 5. napján a növényemet 1 liter pH szabályozott vízzel is meglocsoltam.
 • Környezet: A termesztési ciklus során gyakran mértem hőmérsékletet és páratartalmat digitális termo-higrométerrel. A 2. héten 23°C átlaghőmérsékletet és 55%-os relatív páratartalmat regisztráltam.
 • A növény állapota: A 2. hét végére a növényem elérte a 10cm-es magasságot, egészségesnek tűnő legyezőlevelei fejlődtek, és nem mutattak hiányosságra vagy betegségre utaló jeleket.
Watermelon Growing Report: Week 2
Watermelon Growing Report: Week 2

3. hét

A dolgok továbbra is remekül mentek a 3. héten! A növényem erőteljes sötétzöld árnyalatúvá vált és sűrű lombkoronát kezdett fejleszteni.

 • Világítás: Továbbra is napi 24 órán keresztül működtettem a lámpáimat, és úgy helyeztem át őket, hogy 35cm-re lógjanak a növényem hegyétől.
 • Tápanyagok: A növényem ezen a ponton jól tápláltnak tűnt, ezért úgy döntöttem, hogy ezen a héten kihagyom a tápozást. Ehelyett a hét 2. és 5. napján 1 liter beállított pH-jú vizet adagoltam
 • Környezet: 24°C-os átlaghőmérsékletet és 50%-os relatív páratartalmat regisztráltam.
 • A növény állapota: Növényem 20cm magas volt, megduplázta a méretét a múlt hét végéhez képest!
Watermelon Growing Report: Week 3
Watermelon Growing Report: Week 3

4. hét

Hú, ha látná – már a vegetatív fázis utolsó hetében járunk! Íme, ezeket csináltam a virágzásba való átmenet alatt.

 • Világítás: Továbbra is napi 24 órán keresztül működtettem a lámpáimat, és úgy helyeztem át őket, hogy 35cm-re lógjanak a növényem hegyétől.
 • Tápanyagok: Egy Easy Grow Booster tablettából ⅓-t adtam 2l beállított pH-jú vízhez, és a hét 2. napján adagoltam a növényemnek. A hét 5. napján a következők kerültek 2l vízbe:

3ml Cal-Mag
4ml Biobizz Bio·Heaven
4ml Biobizz Bio·Grow
4ml Biobizz Acti·Vera

 • Környezet: A hőmérséklet 25°C, a páratartalom pedig 45%.
 • A növény állapota: A növényem továbbra is egészséges és élénk volt. A hét végén fehér bibéket láttam a csomópontoknál – ez biztos jele a közelgő virágzási szakasznak.

Watermelon Auto termesztési napló: Virágzási szakasz (5–11. hét)

Üdvözlet a virágzási szakaszban! A vegetációs időszak gyorsan, minden probléma nélkül eltelt – ami a Watermelon Auto kiváló genetikájának bizonyítéka. Ebben a fejezetben leírom, miket csináltam a virágzási szakasz alatt a Watermelon Automatic növényemmel

5. hét

A növényem ez idő alatt többnyire egészségesnek tűnt. Azonban aggodalomra adott okot, hogy az alsó leveleken barna foltosodás jelent meg.

 • Világítás: Az időzítő beállítását megváltoztattam, hogy a lámpáim csak napi 20 órán keresztül működjenek. Újra áthelyeztem őket, hogy 35cm-rel a növényem csúcsa felett lógjanak.
 • Tápanyagok: 1,5ml Cal-Mag-ot kentem 1 liter vízhez, és a hét 2. napján ezt alkalmaztam. A 3. napon a következőket adtam 2 l vízhez:

3ml Cal-Mag
4ml Biobizz Bio·Heaven
4ml Biobizz Acti·Vera
2ml Biobizz Alg·A·Mic
2ml Biobizz Top·Max
2ml Biobizz Bio·Bloom
4ml Biobizz Bio·Grow

A hét 5. napján további 1 liter 6,3 pH--jú vizet adtam a növényemnek

 • Környezet: 25°C-os hőmérsékletet és 42%-os páratartalmat regisztráltam.
 • A növény állapota: A növényem összességében egészségesnek tűnt, kivéve a fent említett barna foltosodást az alsó lombozaton. Először azt hittem, hogy gombás fertőzés. Végül azonban a túlzott műtrágyázás számlájára írtam és úgy döntöttem, hogy szorosan figyelemmel kísérem a tüneteket.
Watermelon Growing Report: Week 5
Watermelon Growing Report: Week 5

6. hét

A dolgok a 6. héten váltak igazán ígéretessé! A növényemen rengeteg kis rügy kezdett fejlődni, a központi bugák pedig nyúlni kezdtek, és a mennyezet felé kacsingattak. Még trichomákat is láttam kifejlődni, és minden alkalommal enyhe aromát éreztem, amikor kinyitottam a termesztődobozt. Azonban azt is láttam, hogy a foltosodás tovább terjed a leveleken.

 • Világítás: A lámpáimat úgy helyeztem át, hogy 35cm-rel a lombkorona csúcsa felett lógjanak, és napi 20 órán keresztül működjenek.
 • Tápanyagok: A hét 2. napján a következőket adtam 2l vízhez:

4ml Biobizz Bio·Heaven
4ml Biobizz Acti·Vera
4ml Biobizz Alg·A·Mic
2ml Biobizz Top·Max
4ml Biobizz Bio·Bloom
4ml Biobizz Bio·Grow

Ezen a héten visszafogtam a Cal-Mag-ot, mert féltem, hogy túlzásba viszem a dolgokat és súlyosbítom az előző héten észlelt tüneteket. A hét 5. napján egyszerűen 1 liter pH szabályozott vízzel öntöztem.

 • Környezet: A hőmérséklet 25,2°C és a páratartalom 39%.
 • A növény állapota: A növényem elérte a 61cm-es magasságot, és rengeteg apró rügy képződött. A leveleken lévő barna és sárga foltok azonban súlyosbodni kezdtek, egyre nagyobb teret hódítva.
Watermelon Growing Report: Week 6
Watermelon Growing Report: Week 6

7. hét

Helló, 7. hét! A dolgok összességében továbbra is jól mentek. A rügyek tovább duzzadtak, és kellemes aromát bocsátottak ki. Növényem folyamatosan nyúlt felfelé - ez a korai virágzási szakaszra jellemző jelenség. Sajnos az elszíneződés tovább terjedt a leveleken, emiatt drasztikusabb lépéseket kellett tennem!

 • Világítás: Továbbra is minden nap 20 órán keresztül működtettem a lámpáimat. Újra beállítottam őket, hogy 35cm-rel a felső buga felett lógjanak.
 • Tápanyagok: A hét 2. napján 1 Easy Bloom Booster tablettát tettem 5l vízbe. 2 l-t dekantáltam egy külön kannába, és meglocsoltam a növényemet, a maradék 3 litert későbbi felhasználásra hagytam.

A hét 5. napján a következőket adtam 2l vízhez, és ezzel a keverékkel tápoztam a növényeimet:

3ml Cal-Mag
6ml Biobizz Bio·Heaven
6ml Biobizz Acti·Vera
4ml Biobizz Alg·A·Mic
2ml Biobizz Top·Max
4ml Biobizz Bio·Bloom
6ml Biobizz Bio·Grow

 • Környezet: 25°C-os átlaghőmérsékletet és 40%-os páratartalmat regisztráltam.
 • A növény állapota: A növényem összességében egészségesnek tűnt, és elérte a 70cm-es magasságot. Az elszíneződés problémájának kezelése érdekében úgy döntöttem, hogy az összes alsó levelet és a növényen magasabban lévő érintett leveleket is leszedem. Ez - amellett, hogy javította a növényem megjelenését, elősegítette a szellőztetést és a fény behatolását a lombkoronában.
Watermelon Growing Report: Week 7
Watermelon Growing Report: Week 7

8. hét

Majdnem ott vagyunk! A Watermelon Auto hétről-hétre szóló útmutatómnak ebben a szakaszában az utolsó adag tápanyagokkal foglalkozom, mielőtt az öblítési fázisba lépnék. Leírom, hogy mivel adtam a növényemnek egy utolsó kis lökést a cél felé.

 • Világítás: Igen, kitalálta – minden nap 20 órán keresztül működtettem a lámpáimat.
 • Tápanyagok: A hét 2. napján egyszerűen csak 2l 6,3pH-ra beállított vízzel locsoltam. Az 5. napon a következőket adtam 2l vízhez:

8ml Biobizz Bio·Heaven
8ml Biobizz Acti·Vera
6ml Biobizz Alg·A·Mic
2ml Biobizz Top·Max
6ml Biobizz Bio·Bloom
6ml Biobizz Bio·Grow

 • Környezet: 25,5°C átlaghőmérsékletet és 36%-os relatív páratartalmat regisztráltam.
 • Növény állapota: A növényem sokkal jobban nézett ki némi lombtalanítás után. Észrevettem, hogy a rügyek szép sötétlila árnyalatot kezdenek felvenni – az antocianintermelés jele.
Watermelon Growing Report: Week 8
Watermelon Growing Report: Week 8

9–11. hét

A dolgok innentől kezdve nagyon egyszerűvé váltak. A betakarítást megelőző 3 hétben abbahagytam a növényem tápozását, hogy átöblítsem. Az elmélet szerint ez a technika arra kényszeríti a növényeket, hogy felhasználják tápanyagtartalékaikat, ami simább és ízletesebb füstöt eredményez.

 • Világítás: A lámpáimat minden nap 20 órán keresztül működtettem a növekedési ciklus végéig.
 • Tápanyagok: A növényeim a betakarításig nem kaptak mást, mint a jó öreg vizet. A hátralévő hetekből a 2. és az 5. napon 2l-t alkalmaztam.
 • Környezet: Összességében 25°C-os átlaghőmérsékletet és 38%-os páratartalmat regisztráltam.
 • A növény állapota: Ahogy az várható volt, az öblítési folyamat során a növényem a zamatos zöldből gyorsan sárgává és narancssárgává vált. Bár ez aggodalomra adna okot a korábbi szakaszokban, ezúttal egyszerűen azt jelezte, hogy az öblítés működött! Ezen a ponton a rügyek duzzadtnak tűntek, és tele voltak trichomákkal. Itt volt a betakarítás ideje!
Watermelon Growing Report: Week 9
Watermelon Growing Report: Week 9

Watermelon Automatic termesztési jelentés: szüret(12. hét)

Alig 10 héttel az ültetést követően már betakarításra készen állt az érett Watermelon Auto növényem! Ennek a folyamatnak a beindításához levágtam a növényem a tövénél, és fejjel lefelé felakasztottam a termesztődobozom tetejére. Járattam a ventilátort, de lekapcsoltam a lámpákat. 2 hét szárítás után levágtam a virágokat és megmértem a termésemet, ami 56 grammot nyomott. Ezután még egy hónapra az érlelőedényekbe töltöttem a rügyeket hogy finomítsam az ízüket.

A Watermelon Auto genetikája

Szóval, érdekli a Watermelon Auto termesztése? Nem hibáztatom! Ez a vizuálisan lenyűgöző törzs, amelyet a Royal Queen Seeds hozott létre, a Tropicanna Cookies és a Lemon OG szülőtörzsekből származik, és gyönyörű lilás-zöld virágokat hoz létre 20%-os THC-tartalommal és számos gyümölcsös terpénnel.

Watermelon Growing Report: Harvest
Watermelon Growing Report: Harvest

A Watermelon Auto növekedési jellemzői

A Watermelon Auto gyakorlatilag bárhol remekül fejlődik, feltéve, hogy elegendő fényt és tápanyagot kap. A szobanövények 80-110cm-esre nőnek, így alkalmasak kisméretű sátrakhoz és szekrényekhez. Akár nyolc héttel a mag kihajtása után négyzetméterenként 500g termés szüretelésére is számíthat, A szabadban a növények 120cm-es csúcsot érnek el, és növényenként 50–90g hozamra számíthat tőlük.

A Watermelon Auto hatásai és ízei

Ez a törzs gyors hatású és hosszan tartó testi high-t biztosít, amely vörössé teszi a szemet és elcsendesíti az elmét. Másodpercekkel a slukkok után érezni fogja, hogy a görögdinnye erőteljes íze gördül végig a nyelvén. Nem sokkal később azt tapasztalja, hogy az izmai ellazulnak, és megjön az étvágya.

Watermelon Auto
Tropicanna Cookies x Lemon OG
450 - 500 gr/m2
80 - 110 cm
6 - 7 hetek
THC: 20%
20% Sativa, 75% Indica, 5% Ruderalis
50 - 90 gr
100 - 120 cm
rügyezés után 8-9 héttel
Megnyugtató

Vásároljon Watermelon Auto

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.