By Adam Parsons Reviewed by: Mr José

Termesztési jelentés: Critical (feminizált) a Royal Queen Seeds-től

Critical-Seeds-by-Royal-Queen-Seeds

Számos olyan tulajdonság létezik, amelyet a termesztők figyelembe vesznek, amikor arról döntenek, hogy melyik kannabisz törzset fogják termeszteni: a gondozás egyszerűsége, a hozam, a hatékonyság, az íz és a hatás mind olyan tényezők, amelyek fajtáról fajtára változnak. A Critical egy olyan kannabiszfajta, amely mindegyik tulajdonságot teljes mértékben optimalizálja, és így a törzs a globális termesztői közösségben állandó tényezővé vált. Ebben a jelentésben az RQS Critical (feminizált) termesztési ciklusát követjük végig a vetőmagtól, illetve a klónozástól egészen a betakarításig! Olvasson tovább és fedezze fel, hogyan lehet ezt a mesés törzset termeszteni.

TERMESZTŐ FELSZERELÉS

Amint a postás kézbesítette a magokat, beletettük őket a „Root Riot” klón és mag blokkokba az alsó fűtésű propagátorba. A világításhoz egy 400W-os MH lámpát használtunk, amely 18/6-ra volt állítva, kb. 60 cm-re a növénytől. Az 1×1×2,1m-es ház hűtésének biztosítása érdekében egy 45 cm magas ionizáló toronyventilátort, valamint két 15cm-es ventilátort működtetünk.

Alapértelmezett cserepes talajként az egész növényhez (beleértve a klónokat is)  az Atami B'Cuzz Kilomix-et használtuk, amelyhez kb. 10–15% extra perlitet adtunk hozzá. Azt gondoltuk, hogy egy extra levegős keverék a gyökerekhez különösen jól illeszkedik a Critical erőteljes növekedéséhez.

A CRITICAL TERMESZTÉSE VETŐMAGRÓL

Először összpontosítsunk a Critical növények vetőmagról történő termesztésének folyamatára. Ezután pedig belemerülünk a klónozási folyamatba.

VEGETÁCIÓS SZAKASZ

A  Royal Queen Seeds magjai szokás szerint gyorsan kipattantak. Három nap múlva mindegyik kihajtott, így kinyitottuk a szellőzőnyílásokat a szaporító dobozban. Másnap kikapcsoltuk az alsó melegítőt. Az 5. napon a palántákat 8,5 cm-es edényekbe tettük át az elkészített keverékkel, és kicsit közelebb ültettük a lámpához, körülbelül 45cm-re. Az elkövetkező néhány napban fokozatosan közelebb mozgattuk őket, a 8. napig, amikor közvetlenül a lámpa alá helyeztük őket, 22–25cm távolságra.

A dolgok szépen haladtak. A 15. napon átültettük őket 15cm-es edényekbe. Megjegyzés a cserép méretéről: Ha csak korlátozott tér áll rendelkezésre és több növényt szeretne termeszteni, akkor érdemes a kisebb méretű cserépnél maradni és csak akkor átültetni nagyobba, amikor már muszáj.

Ennél a termesztésnél nem csíptük le a tetejüket és nem alakítottuk a növényeket, inkább úgy döntöttünk, hogy hagyjuk a őket normál módon növekedni. Mivel semmilyen beavatkozás nem történt, ebben a szakaszban nagyon gyorsan növekedtek. Nem telt el sok idő és újra át kellett ültetni: A 25. napon a virágzáshoz használt edénybe helyeztük őket. A 6 növényből négyet 25 cm-es cserépbe helyeztünk, ami kissé mélyebb a szokásos virágcserépnél.

VIRÁGZÁSI SZAKASZ

A vegetációs szakaszhoz a Canna Terra Vega-t használtuk (a 8. naptól kezdve fele erõsséggel; a 20. naptól teljes erõsséggel, vagyis 10 ml/literrel). Valójában a törzs jó növekedési lendületének köszönhetően nem tapasztaltuk a növekedés lassulását az átültetés miatt. A 28. napon az edényeket áthelyeztük a virágoztató helyiségbe, egy 2×1×2 m-es kamrába, ahol 2x400W-os lámpákat állítottunk fel két nagy, 45 cm-es ventilátorral együtt.

A lányok nem pazarolták az időt. A 12/12-es ciklus mindössze hatodik napján a négy növény elkezdett virágozni. Kettő közülük határozottan nyúlni is kezdett. Innentől kezdve minden alkalommal teljes adag Canna Terra Flores-t adtunk nekik és ekkor négy dugványt is levettünk a két legszebb növényből.

A 12/12 22. napján a növények őrülten virágoztak, és már a gyanta is áramlott. A tápot minden öntözéshez a kétszeresére emeltük  (20 ml/liter), majd minden ötödik öntözéskor tiszta vízzel öblítettük. Lehet, hogy túl korai volt, de mivel annyira virágzottak, négy nap alatt négy adag PK 13/14-t adtunk nekik. A 31. napra egyértelmű volt, hogy a négy közül kettőn lesz jó hozam. Szerencsére ezek ugyanazok a növények voltak, ahonnan dugványokat vettünk.

A BETAKARÍTÁS ELŐTTI UTOLSÓ NAPOK

Az elkövetkező tíz nap során az összes növény meghízott. A 38. napra visszavettük a táp adagokat a szokásos mennyiségekre, a 42. napon abbahagytuk a tápozást és az öblítéssel folytattuk.

A 47. napon láttuk, hogy néhány virág barnulni kezd; a virágzás 51. napjára egy 8-szoros nagyítóval végzett közelebbi vizsgálat azt mutatta, hogy a gyantamirigyek kettőn (a legrövidebb kettőn) tejszerűvé váltak. Azt gyanítottuk, hogy a két magasabb növény sem járhat messze.

Royal Critical kannabisz virágzási periódusa

SZÁRÍTÁS ÉS ÉRLELÉS

Aznap este betakarítottuk, levágtuk és felakasztottuk szárítani. Észrevettük, hogy a növények és rügyeik növekedési struktúrájában némi eltérés van: a legmagasabb két növény kemény rügy “rögökkel” rendelkezik, nagyobb helyet hagyva az egyes csomópontok között. A két rövidebb növény lágyabb, mégis sűrűbb rügyszerkezetű volt, a belső távolság szép és szoros volt.

Nem találtunk különbséget a növények szagában, mivel virágzásuk során mindkettő földes és fűszeres aromájú volt. Habár utólag láthatjuk, hogy a nagyobbak kissé erőteljesebbek és markánsabbak voltak, nehéz eldönteni, mivel mindkét fajta elég erős volt.

A rügyek körülbelül tíz napot töltöttek egy sötét szekrényben lógva, hogy megszáradjanak, és egy kis érési időnek (20 vagy 30 nap üvegedényben) köszönhetően elérték a potenciáljukat. Ami a hozamot és a füstöt illeti, arra a Critical klónozásának művészetében való elmélyülés után visszatérünk.

A CRITICAL KLÓNOZÁSA: EGY JÓ TÖRZS A KLÓNOZÁSI KÉPESSÉGEK FEJLESZTÉSÉRE

Nem minden kannabisz törzset feltétlenül könnyű klónozni, de a Critical nem véletlenül vált kedveltté a beltéri termesztők körében. Amellett, hogy nem problematikus a törzs magról történő termesztése, a klónozás során is megbocsátó, ami jó törzzsé teszi arra, hogy képességeit fejlessze.

Ha még soha nem klónozott a kannabiszt, akkor se aggódjon, mivel a klónozás nem atomfizika, főleg nem egy olyan egyszerű példány esetén, mint a Critical. Tapasztalataink szerint valószínűleg a nyugodt „vagy jó lesz, vagy nem” hozzáállással fogja a legjobb eredményeket elérni a klónozás során.

A KLÓNOZÁS ELŐKÉSZÍTÉSE

Szerezzen magának egy új, éles pengét, valamilyen klónozó oldatot, néhány klón- és magtömböt, például „Root Riot”-ot, vagy hasonlót, és egy kicsi, fűthető propagátort. Ha nagyon szeretne, akkor Nitrozyme organikus növekedést stimulálót is vehet, de ez nem nélkülözhetetlen.

Mielőtt levágtuk a dugványokat a Critical-ról, megvártuk, amíg a növények éppen elkezdtek virágzani. Ha esetleg ön még nem próbálta a kannabisz klónozását (vagy korábban már kipróbálta, de nem működött túl jól), akkor jobb, ha a vegetatív szakaszban (a 18/6) alatt vág, mivel a Criticalra ebben az időszakban jellemző erőteljes növekedés gyorsabb gyökeresedést jelent.

Kialakítottunk egy tiszta helyet a konyhai munkafelületen előkészítettük a klón-blokkokkat, amelyeket alaposan átitattunk langyos vízzel. Mivel ezekben a gyökereztető tömbökben a lyukak nem mindig „jók", érdemes elővenni egy fogpiszkálót, vagy nyársat, és újraszúrni. Határozottan javasoljuk, hogy ne erőltesse a dugványt egy elzáródott lyukba! Szüksége lesz egy nagy pohár langyos vízre is, amelybe beleteheti a frissen vágott növényeket.

Tudjuk, hogy a fű klónozás sikertelenségét leginkább az okozhatja, ha a munkaterület és az eszközök nem tiszták. A munkafelületek alapos tisztításához használjon forrásban lévő vizet és mosószert, és ellenőrizze, hogy steril késeket használ-e fertőtlenítve, és alkohollal áttörölve két vágás között. Ezenkívül néhány órával a klónozási művelet megkezdése előtt melegítse fel a propagátort!

Ellenőrizze a klónozni kívánt növény felső harmadát az életképes dugványok szempontjából. A Critical erőteljes növekedése miatt nem kell sokáig keresnie, mivel valószínűleg egy csomó potenciális dugvány közül választhat! Vegye elő a kést, és mozgassa körülbelül 10cm-re (3–4 csomópont) a csúcsától. Távolítson el minden levelet a területről, kivéve a csúcsot és a közvetlenül alatta lévő leveleket. Vágja le a leveleket a szár közelében, de próbálja meg nem megsérteni azt.

éles kés, klónozó oldat, kannabisz klón és egy fűtött szaporító Klónok előkészítése

A VÁGÁS

Most egy éles metszéssel 3–5 cm-rel a választott csomópont alatt vágja el, és azonnal tegye az egész dugványt, a vágással lefelé a pohár langyos vízbe.

A dugvány részleges merítésével tiszta, 45°-os vágást végeztünk a legalacsonyabb csomópont alatt (soha ne vegye ki a dugványt a vízből, mikor ezt csinálja!). Hűű! A legveszélyesebb rész már mögöttünk van, mivel az ilyen dugványokat simán benne lehet hagyni a vízben néhány napra és még akkor is gyökerezni fognak. A dugványokat két percre a vízben hagytuk, mivel ez lehetővé teszi számukra, hogy a vágás után sok vizet szívjanak fel, és ne engedjék ki a száron - így megakadályozhatják, hogy elpusztuljon.

Most, az előkészített klónozó oldattal és egy gyökereztető blokkal, amelyen egy szép kis lyuk vár, gyorsan kivettük a dugványokat a pohár vízből és belemerítettük a klónozó oldatba (általában a dugvány legalább kétharmadát kb. 20 másodpercre belemerítjük). ). Ezután óvatosan benyomtuk a levágott részt a gyökereztető blokkba, majd egy nagyon óvatos szorítással körben mindenütt rögzítettük. Valószínűleg nem kell mondanunk, hogy mindez a lehető legóvatosabb mozdulatokkal történik. Ne hajlítsa meg vagy nyomja össze a dugványt, mivel ez csökkenti a gyökerezés esélyeit.

A szaporító tele van kannabisz klónokkal

A KLÓNOK BELEHELYEZÉSE A PROPAGÁTORBA

A tömböket a dugványokkal a tálcára tettük, és egyenesen a szaporítóba helyeztük el, zárt szellőzőnyílásokkal. Miután az összes dugvány bekerült a propagátorba Nitrozyme növekedést fokozót  permeteztünk rá. Ily módon a dugványok előnyhöz juthatnak bónuszként egy erősítő enzimes lombtrágyával. A szaporítónak jó megvilágításra van szüksége, de - ez fontos - nincs szüksége túl sok extra hőre. A Critical esetében a propagátor körülbelül 45 cm-re volt a 400 W-os lámpától, és egy ventilátor is fújta az egység tetejét a biztonság kedvéért. Négy nap múlva ismét bepermeteztük a dugványokat Nitrozyme-mel.

A szaporító tele van kannabisz klónokkal

A DUGVÁNYOK GYÖKEREZNI KEZDENEK

Hét nap elteltével kinyitottuk a szellőzőnyílásokat a szaporítón. Kilenc nap után mind a négy dugványnak klassz gyökerei mutatkoztak a blokkokban, ezért 8,5 cm-es edényekbe tettük át őket, amelyeket kb. 45 cm-re helyeztünk el a lámpától. Ugyanazt a cserepes keveréket használtuk, mint amit magról történő termesztéskor használtunk. A következő 24 órában szorosan figyelemmel kísértük a dugványokat; az első „kitett” éjszakai ciklusuk során újabb Nitrozyme adagot kaptak. Másnap az összes hajtást kivettük és közelebb helyeztük a lámpához (30–35 cm).

a kannabiszklón gyökerei

A KLÓNOK ÁTÜLTETÉSE

14 nap kis cserépben (a vágástól számított 23. nap) eltöltött idő után a klónokat 25 cm-es edényekbe ültettük és azonnal adtunk nekik egy fél adag Canna Terra Vega-t. Azon az éjszakán újabb növekedésserkentőt is kaptak, 1 literre számított 2 ml erősítővel együtt.

A KLÓNOK VIRÁGZANI KEZDENEK

A következő hét napban a dugványok megőrültek és nagyon gyorsan növekedtek. A cserépbe ültetés 21. napján kivettünk két növényt, a virágzó helyiség legjobb helyére helyeztük őket, és teljes adag Canna Terra Flores tápot adtunk nekik. Mindkét klón a 12/12 7. napján kezdett el virágzani. A 15. napra már őrülten virágoztak teljes gyantatermeléssel. Úgy döntöttünk, hogy a dupla adag táp (Terra Flores) mellett a 17–20. nap között minden öntözés során teljes PK 13/14 keveréket (5 ml/liter) adunk nekik.

A 30. napra a két növény nagyon jól nézett ki. Az egyik rövidebb volt, mint a másik, és pontosan azt csinálta, amit anyja: rövid intermodális távolsággal rügyezett végig mind a négy száron, sűrű, finom virágszerkezettel. Magas nővére is azt csinálta,amit az anyja: elváló, szilárd, duzzadó „rögöket” nevelt.

A 31. naptól kezdve további három napon át PK 13/14 serkentőt adtunk nekik, 3 ml/liter mennyiségben. A 12/12-es virágzás 35. napjára mivel korán lecsíptük őket és növekedést fokozó szereket használtunk, mindkét növény messze meghaladta az anyanövényt a rügytermelésben. A kettő közül a magasabbikon olyan szilárd, nehéz rügyek voltak, hogy most már szükségük volt tartópálcákra. Ettől kezdve minden öntözéskor egy adagra csökkentettük a tápot.

HÍZNAK A RÜGYEK

A 42. napra a rügyek már nem rohannak a virágzással, megteltek és kiteljesedtek. A gyantatermelés mindkét növénynél a csúcspontján volt. Ettől a pillanattól kezdve mindkét növény kizárólag tiszta vizet vacsorázott a betakarításig. A 46. nap, mindkét növény telis-tele volt csillogó, duzzadó rügyekkel. Az alacsonyabbnál  már néhány bibe-barnulás is látható volt. Azt kell mondanunk, hogy amikor a növényeket 25 cm-es edényekbe tettük, valószínűleg jobb lett volna nagyobb méretűeket, például 35–40 cm-es cserepeket használni, mivel a Critical egy táp-vámpír, és a gyökérrendszere megfelel az étvágyának. Tehát ne válasszon túl kicsi edényt válassz ennek a lánynak!

A SZÜRET IDEJE

A virágzás 48. napján mindkét növény elkezdett „barnulni”, de a gyantamirigyek még mindig tiszták voltak. Két nappal később több bibe is megbarnult, és észrevettük, hogy az alacsonyabb növények trichómáiban 8-szoros nagyítás mellett enyhe homályosodás figyelhető meg. Ideje aratni!

A CRITICAL KLÓNOK VÁGÁSA, SZÜRETELÉSE ÉS SZÁRÍTÁSA

A vágás, szüretelés és a rügyek szárításhoz történő kifüggesztése után egy dolog teljesen nyilvánvaló volt; ez a két hölgy nagyobb mennyiségű termést hozott

Összehasonlításképpen, a négy, vetőmagról termesztett Critical száraz vágott súlya 37, 43, 47 és 49g volt, azaz összesen 176g 79 nap alatt. A klónokkal 63g (magas növény) és 75g (alacsony növény) száraz vágott súlyt kaptunk, azaz összesen 138g-ot, mindössze KÉT klónból, a gyökérzet kialakulásától számított 71 napon belül (a vágástól 80 napra)!

Vigyázat: a Critical rügyei sűrűségük miatt hajlamosak a penészedésre. Győződjön meg arról, hogy megfelelő légáramlást és páratartalmat biztosít, különösen a virágzás utolsó heteiben.

A CRITICAL SZÍVÁSA: AROMA, ÍZ, HATÁS

Ha a Critical száraz és nem bolygatják, akkor nincs sok illata. De ha megtöri a rügyet, különös illatot fog érezni - nagyon „földes”, hasonlít a pirított mandulához és fűszeres, enyhe benzines jegyekkel.  Ez az aroma elhalványul az érés során, de nem tűnik el teljesen, és semmilyen módon nem befolyásolja a kellemes ízű füstöt. Ha ez a törzs bármilyen bonyodalommal járt, akkor az nem magával a termesztéssel függött össze, hanem a hihetetlenül gyantás (és ezért ragadós) rügyek feldolgozásával .

És végül: ami a Critical elszívását illeti, mindkét változat hasonló élményt váltott ki: Az íze meglepően erőteljes és gazdag, sűrűbb rügyei talán kissé csípősebbek. A high nagyon kellemes - egy erős (de nem túl erős) tompítás, amelyet a felemelő eufória hullámai kísérnek. Úgy tűnhet majd, hogy néhány slukk után „fogva tartja majd a kanapé” - de nem fogja. Valójában azt fogja tapasztalni, hogy bármit meg tud tenni, de természetesen mindezt bárgyú mosollyal az arcán. Úgy találtuk, hogy a tompítás kissé elnyúlik és könnyen elfüstölhet két vagy három tálat, mielőtt valóban hatni kezd. Ez nem a leghosszabb ideig tartó nyugtató de ez azt is jelenti, hogy az estét füstöléssel töltheti, másnap reggel mégis tiszta fejjel ébredhet!

KÖVETKEZTETÉS: A CRITICAL AZ ÖSSZES NÉGYZETET PIPÁLJA

Összegzésként azt gondoljuk, hogy a Critical az összes megfelelő négyzetet kipipálja. Nem lehetne könnyebb termeszteni vagy klónozni, és hihetetlenül rövid idő alatt kiváló hozamokat nyújt. És ami a legfontosabb: a füstje is első osztályú. Ez egy újabb példa arra, hogy a Royal Queen Seeds kiváló minőségű kannabisz genetikát szállít, amely mindig boldoggá teszi a termesztőket és a felhasználókat is! Plusz, ha Ön olyan ember, aki mindig is próbálkozni akart a klónozással, akkor a Critical nagyszerű törzs a beavatáshoz.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.