RQS Critical bud

Termesztési riport: Critical a Royal Queen Seeds-től

Steve & Dawn

BEVEZETÉS

Néha az élet egy hatalmas, őrült vigyort varázsol az arcunkra, mert ilyenkor sokkal több jó történik, mint általában máskor. Mintha elvesztene egy ötöst, de rögtön utána találna egy húszast. Vagy a partnere váratlanul kijelentené, hogy egész életében valóra váltja majd a legvadabb álmait is (majd átadja a korábban elveszett ötöst, amit megtalált). Néha mindez megtörténik, és ha ez megtörténik, akkor nagyon jól jön, ha éppen van kéznél valami jó genetika a „termesztési zónában”. Mert, ahogy sokan azt már tudják, nincs is annál édesebb, mint amikor a szerencse ránk mosolyog, főleg a „zárt térben" zajló próbálkozásaink során.

A közelmúltban, miközben épp egy ilyen szerencsés periódusban voltam, elkezdtem egy másik termesztési jelentést, ezúttal a Criticalról (feminizált) a mindig briliáns Royal Queen Seeds választékából.

TERMESZTŐ KÉSZLET

Így történt, hogy hat ilyen csodálatos kis mag került „Root Riot” termesztőközegbe és vetőmag blokkba, és az egészet egy alsó fűtésű propagátorba helyeztük egy 400 W-os M / Halid lámpa alá, ami 18/6 órára lett beállítva (kb. 70 cm-re a lámpától.) Két 6 inches ventilátor és egy 18 inch magas ionizáló torony ventilátor tartotta hűvösen az 1m x 1m x 2.1 / 2m (h) területet.

A teljes növekedési folyamat során használt alapkeverék (beleértve a klónokat is) a B'Cuzz Kilomix volt az Atami-tól, extra perlittel (kb. 10-15% -kal) így a „ultra levegős” keveréket kaptak a gyökerek. A Critical már a vetőmagokból is meglehetősen életerős növényekké fejlődött, és a klónok pedig kifejezetten erőteljesek, így az „ultra levegős” keverék jó választásnak bizonyult!

VEGETÁCIÓS SZAKASZ

Három nap elteltével mind a hat vetőmag előbújt, így kinyitottam a szelepeket a propagátoron, és másnap kikapcsoltam az alsó fűtést. Az 5. napon a palántákat az előkészített keverékkel áthelyeztem 3.1 / 2 inches (8/5 cm) edényekbe, és egy kicsit közelebb tettem őket a lámpához (kb. 45 cm). A következő napokban egyre közelebb helyeztem a növényeket, egészen a 8. napig, ekkor ugyanis már közvetlenül a lámpa alá kerültek (kb.22-25 cm).

Minden szépen haladt, és a 15. napon 6 hüvelykes (15 cm) edényekbe ültettem őket (csak korlátozott tér áll rendelkezésünkre és sok a növényünk, ilyenkor muszáj korlátozni a cserepek méretét, és csak akkor növelni, mikor nagyon szükséges).

Már korábban úgy döntöttünk, hogy a növényeket hagyjuk a normális ütemnek megfelelően növekedni (tehát nem zsugorítjuk őket), nem befolyásoltuk a növekedésüket semmilyen módon, így ebben a szakaszban nagyon gyorsan fejlődtek. Hamarosan újra át kellett őket ültetni, így a 25. napon beletettem őket a virágzásra szánt edényeikbe. A hat növény közül négyet kiválasztottam és 10 hüvelykes (25 cm) edényekbe helyeztem, amelyek közül három darab (5-7cm-rel) mélyebb volt, mint a standard edények.

VILÁGÍTÁS

Eddig kétszer adtam tápot - Canna Terra Vega t - a növényeknek (a 8. napon fél, a 20. nap teljes adagot, azaz 10 ml / litert). Annyira erőteljes kis növénykék voltak, hogy a párszori (gondos) átültetés után csak kis mértékben vagy egyáltalán nem tértek el az adataik a növekedési rátához képest, és a 28. napra eljött az ideje, hogy áthelyezzük őket a „virágzó helyiségbe”. Itt 2 x 400 wattos Son t plusz lámpák alá tettük őket egy 2m x 1m x 2m (h) kamrában, más rügyező növényekkel és két 18 hüvelykes ventillátorral.

Mindössze hat nappal a 12/12 ciklus elindítása után mind a négy növény virágzani kezdett (a négy közül kettő elkezdett nyúlni), és ez volt az a pillanat, amikortól minden egyes öntözésnél teljes dózisban adagoltam nekik a Canna Terra Flores-t. Ebben a szakaszban történt az is, hogy négy dugványt vágtam le a két legjobbnak tűnő növényről (erről majd még később ).

A 12/12 22. napjára a növények már úgy virágoztak mint az őrült és már a gyantatermelődés is elindult. Ebben a szakaszban megdupláztam az adagolt táp mennyiségét minden egyes öntözésnél (20 ml / liter), és minden ötödik öntözés során tiszta vízzel öblítettem. Mivel ennyire erőteljesen virágoztak, ebben a korai szakaszban (négy nap alatt) négy adag PK 13/14et adtam nekik kiegészítésnek. A 31. napra nyilvánvaló volt, hogy a négy közül kettő jó termést hoz majd, és szerencsére a korábbi dugványok közül kettő az egyik ilyenből származott.

Az elkövetkező tíz napban minden növény terebélyesedett, kettő még a többinél is jobban. A 38. napig visszavettem a tápozást a normál adagokra, a 42. napon pedig teljesen abbahagytam, és csak a vízzel való öblítést folytattam. A 47. napon láttam, hogy a virágok „bibéi” bebarnultak és a 12/12-es ciklus 51. napján egy 8x-os nagyítóval végzett vizsgálat azt mutatta, hogy két gyantaszem (a két legalacsonyabb növényen) elkezdett "tejessé" válni. Gyanítottam, hogy a két magasabb növény sem járt már messze.

SZÁRÍTÁS ÉS KEZELÉS

Aznap este learattam a termést, összevágtam és felakasztottam szárítani. A növények és a rügyek növekedési szerkezete némi eltérést mutatott; a legmagasabb két növénynek eléggé tömör, kemény bimbója volt, a növény pedig megnyúlt, nagy távolságok voltak az elágazások között, míg a két rövidebb növénynek „lágyabb” rügyszerkezete volt, de „sűrűbben” helyezkedtek el és a csomópontok közötti távolság is rövid és tetszetős volt.

A különböző növények illata nem igazán tért el egymástól, mind kellemesen „földes/fűszeres” illatot árasztott, (bár a magasabbak talán egy kicsit jobban emlékeztettek a hasisra / skunkra), és bár elég erősek voltak ez nem jelentett problémát.

A rügyek körülbelül tíz napot töltöttek egy sötét szekrényben, hogy megszáradjanak, és érjenek egy kicsit (20 vagy 30 nap egy üvegedényben), hogy elérjék a potenciált. Ami a hozamot és a füstölést illeti, arról majd a Critical klónozás művészetéről való értekezés után térek vissza.

KLÓNOZÁS

Hány embert ismer, aki jól tud klónozni? Ismertem a tapasztalt termesztőket, akik bekötött szemmel képes minden növényből, minden alkalommal minden egyes grammot kipréselnil! De kérje meg őket, hogy dugványozzanak, és fele a társaságnak lehervad, csakúgy, mint azok a dugványok, amelyeket készítenek. Természetesen van a másik fél is, akik minden alkalommal nagy sikert aratnak. De a „hervadók” két további kategóriába sorolhatók: azok, akik úgy gondolják, hogy a klónozás olyan, mint egy furcsa „Harry Potter” féle „Csak varázslóknak való” dolog, és azok, akik olyan nagy feneket kerítenek neki, mintha az életük függne tőle!

Hogy miért van néhány embernek nagyobb sikere a klónozással, mint másoknak, az úgy gondolom, hogy inkább a személyiségtípuson múlik, nem azon, hogy mennyire kezdő valaki. Azok, akik boldog-szerencsés típusú személyiségek, a „pohár félig tele van” hozzáállással, valószínűleg nagyobb sikert aratnak majd, mint azok, akik túl komolyan veszik az életet és kicsit „merevek” – ők azok a fajta emberek, akiket valóban nem érdekel, hogy az üveg félig vagy félig üres; a szemükben nem teljes, és csak ez számít . Az összes sikeres klónozó, akiket tudok, elég laza, boldog ember, és a legtöbb sikertelen klónozó, akit ismerek, makacs, vagy egyenesen szörnyű fickó!

Mindenesetre most ide leírom, hogy szerintem hogyan kell sikeresen klónozni a Criticalt (vagy bármi mást). Az első és legfontosabb, bizonyosodjon meg róla, hogy a klónozáshoz való hozzáállása nem más, mint: „ha működik, akkor működik, de ha nem, akkor ott egye meg a fene!” Ha úgy áll hozzá, hogy ez valami titokzatos furcsa tudomány, akkor nagy eséllyel kudarcot vall majd. Győződjön meg róla, hogy van egy új, éles pengéjű szerszáma, mint például a Stanley kés, valamilyen klónozáshoz használható oldat, néhány „Root Riot” klón és vetőmag blokk (a Grow Technologytól) vagy valami hasonló, Nitrozyme szerves növekedési stimulátor (nem nélkülözhetetlen) és egy kis fűthető propagátor (lényeges).

Amikor a Critical-ről próbáltam dugványokat levágni, addig vártam, amíg a növények éppen nem kezdtek virágozni, és csak akkor választottam ki azokat, amelyekből klónozunk. De ha ön még kezdő a klónozásban (vagy nem sok sikert aratott eddig a klónokkal), azt javaslom, hogy a dugványokat a vegetatív (18/6) ciklusban vágja le a növényről, mivel ekkor a növény „erőteljes” növekedési szakaszban van, és a gyökerezés sokkal gyorsabb lesz.

Miután eldöntöttem, hogy melyik növényt akarom klónozni, előkészítettem a felületet egy konyhai munkalapon ahová a langyos vízben alaposan beáztatott klónozó blokkokat tettem. Önnek szüksége lesz majd egy hegyes botra, vagy valami hasonlóra, hogy a tömbökben újra lyukakat készítsen (soha nem feltételezzük, hogy a blokkban lévő lyuk „jó”, mivel a frissen vágott dugványt egy eltömődött lyukba erőltetni hibás lépés!) Szüksége lesz egy pohár langyos vízre is, amelyben a frissen vágott növényi rész kerül, valamint klónoldatra és késre.

Győződjön meg róla, hogy minden tiszta (és ez nem azt jelenti, hogy csak csap alatt elöblíti az eszközöket, a minimum, hogy használjon forrásban lévő vizet és mosószert). Az is nagyon fontos, hogy a szaporítódobozt előmelegítsük néhány órával azelőtt, mielőtt belekerülnek a dugványok.

Tehát a két kiválasztott Critical növény készen állt és a munkafelületen várt, én pedig egy, vagy két életképes, levágható hajtást kerestem a növények felső harmadán. Ideális esetben egy erős, egészséges hajtást választunk a növény felső harmadáról (egy jól erőben lévő Criticalnál, rengeteg lehetőség közül választhat). Fogja a hobbi kést, és a növény csúcsától elindulva négy hüvelyket (10 cm) (vagy három vagy négy csomópontot) lefelé, távolítson el minden levelet erről a részről. kivéve a növény csúcshajtását és a lent következő leveleket. A leveleket a szár közelében vágja le, ügyelve arra, hogy ne sértse meg a szárat.

Ezután kb. 10 cm-vel (vagy legalább három vagy négy csomóponttal) lefelé, élesen vágja el 2, vagy inkább 5 cm-re, a kiválasztott elágazás alatt, és azonnal helyezze a dugványokat a vágott végükkel lefelé a langyos vizes pohárba. Most, a késsel a víz alatt, ejtsen egy 45 fokos vágást a legalacsonyabb elágazás alá (és közben ne vegye ki a vízből a dugványt). Most egy kis ideig nyugta lesz, mivel az ilyen dugványok akár napokig is így maradhatnak, és nyugodtan gyökerezhetnek. Másik lehetőség is van, mindenesetre most legalább két percig hagyja a pohárban. Ez lehetővé teszi, hogy a dugvány a vágás okozta sokk után vizet szívjon fel a szárába és ne levegőt, ami gyakran végzetes lehet ilyen esetekben.

Most, hogy a kész klónoldattal, és a kis és tökéletes lyukakkal ellátott csíráztató blokkok már várakoznak, gyorsan vegye ki a dugványokat a pohár vízből, és merítse a klónoldatba. Általában a dugvány kétharmadát mártom be, körülbelül 20 másodpercre. Ezután óvatosan nyomja bele a dugványt a csíráztatóba, és körülötte nagyon óvatosan nyomkodja meg a közeget, hogy stabilan álljon. Ne feledje, hogy amikor a dugványt mozgatja (még akkor is, ha még a növényen van), akkor a lehető legnagyobb gondossággal kell eljárnia. Bármilyen durva fogás vagy szorítás csökkenti annak esélyét, hogy a dugvány kigyökerezzen.

Most, hogy a blokk már a tálcán van, tegye be közvetlenül a propagátorba, amin most zárva vannak a szellőzőnyílások. Ha már minden dugvány a propagátorba került, egy kis Nitrozyme növekedés serkentővel szórjuk meg őket; ez nagy segítség, mivel a növények ezáltal jelentős erősítéshez jutnak már a kezdeteknél. A propagátornak megfelelő fényre van szüksége, de ami még ennél is fontosabb, nem igényel túl sok hőt. A Critical esetében a propagátort először kb. 45 cm-re tettem a 400 wattos fémhalogenid lámpától, és volt ott egy ventilátor ami folyamatosan a készülék tetejére volt irányítva. Négy nap múlva ismét Nitrozyme-mal permeteztem a dugványokat.

Hét nappal később elkezdtem megnyitni a propagátor szellőzőit. Kilenc nap múlva már mind a négy dugványnak jó gyökerei voltak, amelyek már elkezdtek kijönni a blokkokból, így átültettem őket körülbelül 9 cm-es edényekbe (ugyanazzal a keverékkel, amelyet a Critical vetőmaghoz használtam), és körülbelül 45 cm-re helyeztem őket a lámpától. A következő 24 órában nem vettem le a szemet a dugványokról, és az első éjszakai ciklusuk felfedezésekor ismét Nitrozyme-el permeteztem őket. Másnap az összes csírázó növény csúcsát lecsíptem és közelebb tettem őket a lámpához (30-35 cm).

A kis edényekbe való átültetés utáni 14. napon (23. nap a vágás után) körülbelül 25 cm-es cserepekbe helyeztem őket, és azonnal adtam nekik egy fél adag Terra Vega de Canna-t. Ugyanezen az éjszakán a növekedés serkentő spray-t is kaptak, valamint literenként 2 ml stimulátort is tettem az öntözővízbe.

A következő hét napban a dugványok megőrültek, nagyon gyorsan nőttek. 21 nappal az átültetés után két növényt a virágoztatóba tettem, a legjobb helyzetbe, és teljes adagot adtam nekik a Terra Flores de Canna-ból. A 12/12 ciklus 7. napjára mindkettő virágzani kezdett. A 15. napon már teljes volt a gyanta és a virágtermelés. Minden öntözésnél dupla adagot kaptak a Terra Floresből, emellett úgy döntöttem (erőteljességük miatt), hogy teljes adag a PK13 / 14 (5 ml / liter) is kapnak a 17-től a 20. napig (12/12).

A 30. napra a két növény nagyszerűen nézett ki. Az egyik kisebb volt, mint a másik, és pontosan azt csinálta, amit az anyja: rügyezett mindenütt, mind a négy száron, rövid elágazásokkal, sűrű és tökéletes virágszerkezettel. Magasabb nővére is az anyja nyomdokait követte: masszív, tömör, gyantától duzzadó, egymástól elválasztott rügyeket nevelt.

31. nap: három napig 3 ml / liter PK13 / 14-et adtam nekik. 35. nap (12/12): a korai lecsípésnek és a növekedéshez használt stimulánsok használatának köszönhetően mindkét növény meghaladta az anyanövényt a rügyek gyártásában. A kettő közül a magasabb olyan erős és nehéz rügyeket hozott, hogy alátámasztásra volt szükség. Az öntözések során a tápozást egy adagra csökkentettem.

42. nap: A rügyek már befejezték a virágzást és most kiteljesednek, kigömbölyödnek. A gyanta termelése mindkét növényben csúcsra van járatva. Ettől a naptól mindkét növény csak tiszta vizet kap vacsorára egészen a betakarításig. 46. nap: mindkét növény erős, és tele van nehéz és gyantával telt rügyekkel. A kisebbiknek néhány bibéje már bebarnult. Ebben az időben azt kell mondanom, hogy amikor a növényeket kb. 25 cm-es edényekbe ültettem át, jobb lett volna 35-40 cm-es cserépbe teszem őket, mivel a Critical jó körülmények között egy mohó boszorkány, és olyan gyökérrendszert hoz létre, amely alkalmas éhsége kielégítésére.

48. nap: mindkét növény barna színűvé válik, de a gyantamirigyeik még mindig tiszták. Két nappal később már mindkét növény virágainak 1/8-a már barna, és a legkisebb növény néhány gyantamirigye 8x-os nagyítás alatt láthatóan elkezdett zavarossá válni. Itt az ideje a szüretnek!

A rügyek levágása, felaprítása és felakasztása után egy dolog teljesen nyilvánvaló volt: ez a két hölgy rövidebb idő alatt (71 nap a gyökeresedéstől) többet termelt, mint a négy előd együttvéve. Valójában a négy Critical vetőmag 13 g, 18 g, 21 g és 24 g száraz súlyt ért el, 79 nap alatt, azaz összesen 76 g-ot. Eközben a két klónnövény 32 g (a magasabb növény) és 49 g (az alacsonyabb) száraz súlyt ért el, összesen 81 g-ot 71 nappal a gyökerezés (és 80 nappal a vágás) után. A két klón megduplázta a négy ültetett növény termését!

Meg kell jegyezni, hogy ez a fajta (különösen a z alacsonyabbik) olyan rügystruktúrát mutat, amelyre veszélyes lehet a penészgomba. Tehát azt javaslom, hogy oldja meg a (nem nedves) levegő áramoltatását a rügyek körül az utolsó szakasz során. Meg egyébként is, tartsa rajtuk a szemét, biztos, ami biztos!

KÖVETKEZTETÉS

Úgy gondolom, hogy a Critical, ha jól választ, ha a korai stádiumokban néhányszor lecsípi a tetejét, esetleg egy kicsit több ideig hagyja a vegetációs szakaszban, rengeteg tápanyagot és stimulánst ad neki, nagy edénybe és nagyon könnyű közegbe ülteti, két 600 wattos Son's lámpát használ (2 x 400 wattos helyett), akkor ez a törzs nagy potenciállal rendelkezik.

Mikor a Critical száraz, és érintetlen, akkor nincs különösebb illata. De ha összetöri, összemorzsolja, akkor kinyílik és érezheti a jellegzetes, minőségi illatot; nagyon "földes" - mint a fűszeres pirított mandula - egy furcsa könnyed "benzines" árnyalattal. Ez a szag érleléskor csökken, de nem tűnik el teljesen, és semmilyen módon nem befolyásolja a csodálatos ízű füstöt. Úgy tűnik, hogy a Critical-lal kapcsolatos nehézségek nem a növekedés, a virágzás vagy a szárítás szakaszában jelentkeznek, hanem a tekerés szakaszában. Annyira át van itatva gyantával, hogy ha megérinti, akkor a cigaretta papírjával és némi dohánnyal (ha használ hozzá) az ujjaira tapad, a többi meg megy a padlóra!

Ami a dohányzást illeti, a Critical mindkét fajtája nagyon hasonló. A íze meglepően hasonlít a hasisra és a húsra, talán a tömör és masszív rügyek kicsit a "skunk"ra hajaznak. Az ellazulás nagyon kellemes, jó erős (de azért nem halálosan erős), amit egy kellemes felemelő érzés kísér. Néhány slukk után mintha a kanapén marasztaló érzés érkezne, de aztán mégsem ez történik. Éppen ellenkezőleg, rájön, hogy igazából egy csomó dologra képes, egy csomó energiája van, bár közben a mosolya kicsit gyűrött. Két vagy három slukkot is szívhat, mielőtt az első hatást valóban megérzi . Nem ez a leghosszabban tartó zizgés, de ez jó, mert az egész éjszaka teljesen kiélvezheti, másnap reggel mégis tiszta fejjel kelhet fel!

Így úgy tűnik, hogy a Criticallal mindent kipipálhatunk; varázslatosan jó termeszteni és klónozni, a termés kiváló és nagyon gyors, a füstje pedig első osztályú. Úgy tűnik, hogy a Royal Queen Seeds ismét kiváló minőségű (feminizált) genetikát kínál olyan áron, ami mindannyiunknak mosolyt csal az arcára. Ha Ön olyan személy, akinek (bármilyen okból) problémája van a klónozással, akkor erősen ajánljuk a Criticalt, mert egy nagyon jó fajta ahhoz, hogy tökéletesítse a készségeit.

Jó szórakozást!
Steve & Dawn

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.