Termesztési riport

Royal Automatic - Royal Queen Seeds

Steve és Dawn

A Royal Automatic a Royal Queen Seeds "autovirágzó" változata. Ebben a jelentésben ennek a fajtának a csodálatosan gyors virágzási és növekedési időszakát mutatjuk be.

Négy Royal Auto vetőmagot helyeztünk a "Root Riot" vetőmag blokkokba, majd egy 1 méter x 1 méter x 2,5 méter magas termesztő helyiségbe tettük őket, amelynek a falára fényes, új Mylar fényvisszaverő fóliát helyeztünk. Egy ívelt és frissen polírozott reflektorhoz rögzített 400 wattos fém-halogenid lámpa alá kerültek, körülbelül 60 cm távolságra. Az elkövetkező 63 napban ez lesz az otthonuk (több olyan dugvány mellett, amelyek jönnek és mennek a következő két hónapban).

A terv a következő volt: három növény a B'Cuzz (kilomix) közegebe kerül, egy pedig normál "olcsó" paradicsomföldbe, 70/30 arányban perlittel keverve. A harmadik napra már minden vetőmag kibújt, úgyhogy belehelyeztem őket a termesztő közegbe, körülbelül 9 cm-es edényekbe és bő vízzel megöntöztem őket.

A következő tíz nap során minden folyamat ment a szokásos útján, fokozatosan egyre közelebb pakoltam a növényeket, amíg körülbelül 25-30 cm-re nem voltak a lámpától. A 14. napon 2 ml Nitrozyme-t (a növekedéshez használt szerves stimuláns) adtam két növénynek, melyek a B'Cuzz keverékben voltak.

A 16. napon lecsíptem az egyik növény tetejét (ami a B'Cuzz mixben votl) és mind a négy palántát átültettem 12,5 cm-es edényekbe. A lecsípett növénynek plusz 2 ml Nitrozyme-ot is adtam. Az ok, amiért nem ültettem őket közvetlenül a végső 25,5 cm-es edényekbe, a vegetációs tér korlátozott mérete, és az a tény, hogy abban az időben tele voltunk klónokkal amikről tudtuk, hogy hamarosan költöztetni kell őket.

22. nap: a "lecsípett" növény már bemutatta első virágait, de hogy ez vajon a dupla adag Nitrozyme-nek köszönhető-e, abban nem vagyok biztos. Bár a másik növény, amelyiknek szintén adtam a tápból, nem virágzott, de egyre magasabb lett! A harmadik, amelyik semmilyen tápot nem kapott, kinézésre a legszexib növekedési szerkezetet produkálta és végül az olcsó keverékben lévő növény - ha őszinte akarok lenni - elég bénán nézett ki.

25. nap: a legmagasabb növény is virágozni kezdett. 27. nap: már a "szexi" növény is virágzik. Az olcsó mixbe ültetett növény még csak mintegy 10 cm magas volt, nem sok mindent csinált eddig, viszont még mindig meglehetősen életben volt.

30. nap: a helyiség hőmérséklete jelentősen megemelkedett a forró időszak miatt. Amikor már majdnem elérte a 30 fokot, még egy 30 cm-es ventilátort állítottunk be a már meglévő kettőhöz, és egy 60 cm-est is, hogy (hidegebb) levegőt fújjon át a másik szobából. Ez összesen 1 fokos csökkenést eredményezett! Így hát 15 cm-rel felemeltem a termesztő tér lámpáját, így a növények tetején már csak 27-28 °C-os volt a hőmérséklet: sokkal jobb!

35. nap: mind a négy növény virágzott, közülük kettő (Nitrozyme) nagyon szépen és erőteljesen, a harmadik egy kicsit lassabban. Ami az olcsó keverékben élő 10 cm magas növényt illeti, elég bizarr látványt nyújtott! Egy miniatűr "cserepes" növény, virággal. Mondhatni furcsa! Ebben az időszakban a növények meglehetősen erős szagot árasztottak, különösen, ha a fény nem világított.

36. nap: a négy növényből hármat átültettem friss B'Cuzz 'keverékbe, körülbelül 25 cm-es edényekbe. 38. nap: ekkorra nyilvánvalóvá vált, hogy ezek a növények szaguk miatt problémát fognak jelenteni - meglehetősen erőteljes szagot árasztottak. Néhány évvel ezelőtt volt néhány büdös növényem, de ez valami más volt! Nincsenek szűrőim a termesztőtérben, mert .... nos, alapvetően soha nem volt szükségem rájuk. Bár egyes növények a vegetációs időszakában kissé szagosnak bizonyultak, de ez soha nem volt valódi probléma. Ezúttal nem csak arról van szó, hogy van négy rügyező növényem olyan helyen, amely nem volt felkészülve az ezzel járó szagokra, de ezek a négy növény úgy szaglott, mint 40!

43. nap: a szag kiszabadult az ellenőrzés alól. Mind a négy növény nagyon jól nőtt (bár az egyik tulajdonképpen csak egy 10 cm-es rügy egy ágon). A növények levelei enyhén sárgás-zöldek lettek (pont úgy, ahogy azt a virágzás végén várnánk, de itt még nem erről volt szó!)

Mivel fogalmam sem volt arról, hogy milyen típusú tápozás szükséges ezeknek a növényeknek, már a korai szakaszban eldöntöttem, hogy csak akkor használok kiegészítőt, ha szükségesnek látszik. És mivel ez most megtörtént, adtam nekik 10 ml-t a Terra Flores de Canna-ból. Mindig úgy gondoltam, hogy ha nem ismerjük pontosan a termesztett fajtát / növényt, akkor bánjunk a tápanyagokkal annyira"fukaron", amennyire csak lehet,és csak akkor adjunk nagyobb dózisokat, ha már valamennyire kiismertük a növényt.

A 47. napon a szag már annyira erős volt, hogy már kint a kertben is érezni lehetett – a francba! A ház minden szobája bűzlik, bár a szag valójában cseszettül szép; egy igazán nehéz, kávé / fűszer / hash / skunk illat. Ha ezt a fajtát tervezi termeszteni, nem győzöm eléggé hangsúlyozni az első osztályú szűrőrendszer fontosságát.

Az 50. nap, és az összes növény virágzik, mint az őrült (beleértve a „bonsai” -t is). A gyanta termelés először nem volt volt valami fényes, de úgy tűnik, hogy most már jól megy. És a szag erősebb, mint valaha. Az 52. nap, és az összes növény levelei azt sugallják, hogy több tápot kellett volna adagolnom, de ebben a késői szakaszban úgy döntöttem, hogy már csak vizet kapnak, nem használok tápoldatot.

Az 54. nap, és az összes növény a „hízási” szakaszban van. Az elmúlt hetek virágos "rohanása" lelassult, és most az egyes virágok duzzadnak, mint az őrült, és a csillogó gyanta is látható. A szaghatás most csúcsra jár. Őszintén mondhatom, hogy soha nem éreztem ilyen erős szagot és azon tűnődöm, vajon az M / halogenid lámpa hozzájárul-e a ''szag'' kialakulásához. Tudom, hogy a színspektrum különböző tartományai felelősek többek között a gyanta termeléséért, és így talán a szagához is. Érdekes lenne megnézni, hogy a nátrium lámpa alatt is ugyanennyire szaglanának-e.

Az 57. nap, és a növények szépen erősödnek. A két növényen (a Nitrozyme-mel kezelteken) az alsó rügyek már egy kicsit elkezdenek barnulni. Mivel ez egy új fajta számomra, alkalmanként ellenőriztem a növények gyökereit. Azt tapasztaltam, hogy ez az „automata” törzs nem növeszt nagy mennyiségű, vastag „szőrös” gyökérzetet, így úgy tűnik, hogy a 10 hüvelykes edények elég nagyok ahhoz, hogy elférjenek benne ezek a gyorsan virágzó csajok!

A 60. nap, és mind a négy növény készen áll a befejezésre. A nagyobb levelek (és néhány a kisebbek közül is) mostanra az összes növényen halvány sárgára / zöldre változott, így a legtöbbet levettem. A növényekből áramló szag már enyhült (hála Istennek!)

A 63. nap, és az összes növény készen áll a betakarításra. Még csak 1/3 - 1/2 részüket borították barna "szőrszálakat", de a gyantát 10x-es nagyítón keresztül nézve láttam, hogy sok már borostyán / tejszerű volt.

A növények manikűrözése egy dolog volt, mivel már a levelek nagy részét levettem. Egy sötét szekrénybe akasztottam őket, és egy kis ventilátorral szellőztettem őket; Elmondhatom, hogy nem fog sokáig tartani a száradás, mivel érezhetően, kemények, nehezek és szárazak. 5 nap szekrényezés után egy üvegbe helyeztem őket (a teteje kivételével), és egy másik, száraz, tágas, sötét szekrénybe tettem. Még öt nap és már el is lehetett szívni őket.

Amíg a Royal Automatic szárad, érezhető az a szuper szúrós szag, amely öt vagy hat nap elteltével elhalványul. Ha a bimbó kiszárad, akkor nincs szaga, egészen addig, még fel nem törjük. Wow! Akkor az illata egy mély, kávés, fűszeres / csokoládés skunkra emlékeztet. Ha összemorzsolja, akkor pár perc alatt az egész házban érezhető az illat, még azelőtt, mielőtt rágyújtana! Ha rágyújt a Royal Automaticra, akkor azonnal beburkolja a sűrű kék füstfelhő, amely nagyon drága szivarokra emlékeztet, keveredve az Afghan Black-kel, ami a fűszeres / kávé illatát hordozza

A kábulat először "nehéz", de ez gyorsan egy másik, egy "eufórikus", szociális lebegéshez vezet. Minél többet szív belőle, annál inkább "szociálisan" kábult lesz! Néhány slukk után "száraz szem" szindrómát tapasztal majd. Általánosságban elmondható, hogy a lebegés hosszan tart, egészen extrém eufórikus állapottal kombinálva. Egy hosszú átszívott éjszaka után a másnap reggel nem lesz tompa és kábult.

A termés meglepetést okozott, hiszen a teljes folyamat mindössze 63 napon belül befejeződött. A legmagasabb növény hozta a legtöbb termést; Nem úgy nézett ki, de szuper sűrű rügyei voltak, amelyek egy kicsit több mint 21 gramm szárított termést eredményeztek. A következő a sorban a "lecsípett" növény volt, amely 19 gramm hozamot adott; aztán a közepes méretű növény, amely kissé eltérő rügyeket növesztett, és amelynek hozama szintén elérte a 19 grammot. Ami a kis bonsait illeti, csodálatos teljesítménye 1,5 gramm volt! Tehát, a bonsai növényt figyelmen kívül hagyva, a három növény 59 napon belül 59 száraz grammot kínál. Nem sok helyet foglalnak el, így sok ilyen növénye lehet.

Tehát: az automatákkal éri meg leginkább foglalkozni? Nos, úgy tűnik, hogy jó minőségű és szupergyors rügyeket biztosítanak, méltányos teljesítményt nyújtva (főként a rövid időt figyelembe véve), feminizálva kaphatja őket; a rendelkezésre álló fajták száma is folyamatosan növekszik, szóval igen, érdemes. DE az automata beltéri termesztése korlátozott. Ha van egy olyan növénye, amely kitűnően terem, akkor abból vághat (akár virágzás közben is) dugványokat, vagy ha termett, akkor újra elindíthatja a 18/6 vagy 20/4 ciklust, és ezzel újrakezdheti a vegetatív ciklust. Ez viszont az automatákkal nem lehetséges; az ültetés után automatikusan elkezdik a saját auto ciklusukat.

Vagy, ha például nagyobb termést szeretne elérni, érdemes hosszabb ideig hagyni a növényeket a vegetatív ciklusban. Ez nem lehetséges az autovirágzó növényekkel, mivel ők a fényrendszertől függetlenül virágoznak. Azt is figyelembe kell vennie, hogy ha korlátozott a rendelkezésre álló tér, és ugyanott kell a vegetatív időszakra a 18/6-os világítást és a 12/12-es virágzás ciklust megoldani, akkor csak az automata fajták termesztése jöhet szóba, mivel a fényrendszernek (a teljes hatásért) a 18/6-os minimumon kell maradnia. Ekkor pedig minden "nem-automata" változat a vegetatív szakaszban marad (jó az anyáknak!)

Nem azt mondom, hogy az automaták nem jó választás; távol álljon tőlem. Úgy értem, hogy a vetőmag megvásárlásától a rágyújtásig tartó 60 napos időszak több, mint nagyszerű. És még akkor is, ha a világítást, ventilátort stb. folyamatosan 18/6-on használja (12/12 helyett) a növények sosem fognak óriásira megnőni, szóval, nagyon sokat bezsúfolhat, így nagyon gyorsan nagyon sok rügye lehet. Biztos vagyok benne, hogy 16*9 db kb. 23 cm-es edényt is elhelyezhet egy 1 méterszer 1 méteres térben. Egy 400 wattos lámpával 60 nap után ebből legalább 300 grammot szüretelhet (ennek a termésnek megfelelően)! A múltban több mint 90 napot kellett várnom egy Sativákkal telt helyiségben, hogy befejezzék a ciklust, és alig valamivel kaptam többet ennél!

Tehát, bár az automatikus fajtáknál kevesebb lehetőség van a termés- és hozamszabályozásra, mint a "nem automata" fajtáknál, de azt is kell mondanom, hogy néha ez a teljesítmény (a nem automatáknál) nem mindig hozza azt, amit vártunk, viszont az automaták (és különösen a Royal Automatic) növények erősek, tartósak (és büdösek), és pontosan azt az eredményt nyújtják, ami a csomagoláson szerepel.

Az automaták tápozása tekintetében úgy tűnik, hogy a Royal Automatic-ot trágyázni kell attól a pillanattól kezdve, hogy a virágzás jeleit mutatja (talajba ültetés esetén a 21-22 naptól, az első héten inkább fél adaggal) és utána legalább hetente (esetleg óvatosan többször is lehet) nagyjából az 50. napig.

Ami a P / K erősítőket illeti, ezzel kapcsolatban nem vagyok biztos a dolgomban. A teljes növekedés nagyon gyors, és nem tiszta nekem, hogy mikor, illetve mennyit kellene adagolni. Ha valamit mindenképp szeretnénk, én a lehető legrövidebb időn belül adnék nekik a növekedés serkentőt, még egész fiatal korukban, hogy próbáljam kihozni a maximumot a rövid vegetatív időszakukból. Az első hetekben fényből is a lehető legtöbbre van szükségük, ismét, hogy megpróbáljuk maximalizálni a rövid vegetatív időszakot. Ami azt illeti, hogy a csúcs lecsípése hasznos-e vagy sem- nos úgy tűnik, hogy ebben az esetben nagyon kevés hatása van.

Tehát, ha egy másféle termesztési élményt szeretne szerezni, (kicsivel több, mint 1500 óra alatt) garantált eredményekkel, akkor a Royal Automatic (vagy bármely más Royal Queen Seeds automata) egy jó lehetőség ennek kipróbálásra. De ha belekezd, ne is pislantson, különben lemarad!

Jó szórakozást!

Steve & Dawn

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.