Trustpilot

Easy Start

 4.5/5 (102) Write a review
€ 6.95 tax incl. In stock

Payments methods: VisaMasterBank transfer and Cash

Free shipping
Nem számít mennyire tapasztalatlan kertészkedés területén, ha követi az utasításokat, a készlet segítségével eredményes lesz a csíráztatás.

EASY START: Az igen egyszerű, organikus csíráztatás lépései

Nem számít mennyire tapasztalatlan kertészkedés területén, ha követi az utasításokat, a készlet segítségével eredményes lesz a csíráztatás. Az utasítás a következő: öntsük a címke hátulján található Bacto tasakok tartalmát egy liter vízbe. Miután teljesen feloldódott, öntsük a cserepekre.

Engedjük a felesleges folyadékot kifolyni, ezután pedig tegyünk egy-egy magot az előre elkészített lyukakba és óvatosan nyomjuk le 5-10 mm mélyre egy ceruzával, vagy valami más hegyes eszközzel.

A csírázás folyamata általában 5 napon belül láthatóan megkezdődik. Ezután lehet elültetni a palántákat a termesztő közegükbe.

A jó termesztés kezdő lépései

Ami kelleni fog:

 1. Cannabis magok
 2. Víz és egy merőedény
 3. Perlit
 4. Csíráztató
 5. Egy csavarhúzó, vagy valami hegyes eszköz, amivel lyukakat lehet szúrni
 6. Ragasztószalag, gumiszalag, vagy kábelkötő
Utasítás
 1. Mérjünk ki egy liter langyos vizet egy műanyag tartályba és oldjuk fel benne az Easy Start készletben lévő Bacto (aktiváló baktérium) tasakok tartalmát. A víznek körülbelül 25 Celsius foknak kell lennie (77 Fahrenheit). Szórjunk a csíráztatóba egy réteg perlitet és erre helyezzük el a virágcserepeket. A perlitet és a cserepeket nedvesítsük be a Bacto keverékkel. Ennél a lépésnél vigyázzunk, hogy csak egy kicsit legyen a perlit nedves - ne pedig csurom víz, mert ettől elrohadhatnak a magok. A Bactoval aktiváljuk a cserepekben a csíráztatáshoz nélkülözhetetlen mikrobákat.
 2. Ügyeljünk arra, hogy a perlit réteg alatt csak kevés víz legyen, és hogy ez ne látszódjon ki a perlit alól. Ha megfelelő a páratartalom, akkor a cserepek is nedvesek maradnak, hiszen alulról felszívják a vizet. Ha túl sok a perlitben levő víz, akkor elázhatnak a cserepek, ez káros lehet a magokra nézve. A csíráztatóban lévő páratartalom magas marad, ami fontos. A csíráztatás ideje alatt legalább naponta egyszer nézzük meg, hogy a perlit mennyire nedves. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen se túl magas, se túl alacsony nedvességtartalom.
 3. A cserepekben a termőföld előre ki vannak lyukasztva, ezeket nagyobbítsuk meg 5-10 mm mélységűre. Ehhez a csavarhúzó a legjobb szerszám. Ha meg szeretnénk könnyíteni a dolgunkat, tegyünk egy kis ragasztószalagot a csavarhúzóra úgy, hogy az jelezze a kívánt mélységet. Ezután a csavarhúzót addig szúrjuk a cserépbe, amíg a jelzést el nem éri.
 4. Végül mindegyik lyukba tegyünk egy cannabis magot és szükség esetén a csavarhúzóval óvatosan nyomjuk őket addig, amíg el nem érik a kívánt mélységet. Nem számít, hogy a magoknak melyik oldala néz felfele, mivel a csíra természetesen a felszín fele, a gyökér pedig az ellenkező irányba fog növekedni. A rügyezés maga változatos idejű folyamat, de általában 1-6 napig tart. Közben legyünk türelmesek és semmiképpen se vegyük le a cserepek fedelét, mert ez megváltoztatja a palánták növekedéséhez szükséges páratartalmat és hőmérsékletet! Néhány napon belül a gyökér növekedni kezd és a palánta kibukik a komposzt alól. Ilyenkor gyakran előfordul, hogy a magház az első leveleken úgy helyezkedik el, mint egy sapka. A magházat ne távolítsuk el, mert könnyen kárt okozhatunk a törékeny kis levelekben. Ezek a levelek pedig nélkülözhetetlenek, mivel miattuk indul be a fiatal növény táplálékellátása. A magház idő elteltével magától leesik.
 5. Amint elérik a növények 2-3 cm magasságot, vegyük ki a csíráztatóból a cseréptálcát és ollóval vágjuk különálló cserepekre. Ezután már el lehet ültetni őket a végső közegükbe. Nem szükséges eltávolítani az Easy Start cserepeket, sőt nem is ajánlott, mivel ez kárt okozhat a törékeny gyökerekben. Egyszerűen ültessük el az egészet földbe, hydro termesztőközegbe, vagy agyagkavicsok közé.

Innentől kezdve már csak csodálni kell a természet szépségét. Persze foglalkozni, locsolni és etetni is kell a növényeket, de ez egy másik történet.

   

  By S. C. on 21/Feb/2017 :
  (5)

  Title : je recommande
  Comment : Au top ! facile pour faire germer toutes ses graines

  By Q. B. on 07/Feb/2017 :
  (4)

  Title : Nice
  Comment : Great way to get started

  By E. W. on 10/Jan/2017 :
  (5)

  Title : Gut
  Comment : Gut

  By P. S. :
  (3)

  The customer has rated the product but has not posted a review

  By M. J. on 09/Jan/2017 :
  (5)

  Title : Ottima
  Comment : Funziona al 100%

  By J. C. on 29/Dec/2016 :
  (5)

  Title : ottimo prodotto
  Comment : ve lo consiglio per una germinazione rapida e con un buon sistema radicale

  By N. C. on 21/Dec/2016 :
  (5)

  Title : Nice start
  Comment : Very easy to start to grow

  By B. G. on 29/Nov/2016 :
  (5)

  Title : Sinnvoll für Anfänger
  Comment : Wenn man auf alle Fälle sichergehen will, dass die Anzucht gelingt und nix verschimmelt, sollte hier auf jeden Fall zugreifen. Die kleine Mehrinvestition ists wirklich wert.

  By J. M. on 23/Nov/2016 :
  (4)

  Title : Top !
  Comment : Franchement super pour les débutants tel que moi !

  By J. M. on 23/Nov/2016 :
  (5)

  Title : Parfait
  Comment : Franchement rien a dire les graines germes parfaitement meme sans experience

  By A. D. :
  (1)

  The customer has rated the product but has not posted a review

  By H. G. :
  (5)

  The customer has rated the product but has not posted a review

  By R. M. on 24/Oct/2016 :
  (5)

  Title : BOMBA
  Comment : consigliatissimo! sopratutto per quelli alle prime esperienze!..zero ansie e zero problemi, consiglio anche di tenerlo al buio non sotto la luce ;)

  By E. J. on 06/Oct/2016 :
  (4)

  Title : One simple easy product
  Comment : I tried these out as as beginner iam, these was fairly ok but nothing special, but a good product for people with less knowledge.

  By S. V. on 12/Sep/2016 :
  (5)

  Title : Good
  Comment : fast growing


  You can't post a review because you are not logged as a customer

  Log in / sign up
We do not ship this product to the following countries:
Canada, United States, Argentina
VÁSÁRLÓK AKIK MEGVÁSÁROLTÁK EZT A TERMÉKET, SZINTÉN MEGVÁSÁROLTÁK:

Bevásárlókosár

Ajándék termékeket tartalmaz

No products

Szállítási € 0.00
Végösszeg € 0.00

PÉNZTÁRHOZ

Categories

Disclaimer

All cannabis seeds sold at Royal Queen Seeds are solely for personal use. We do not supply seeds to large scale or commercial growers. We reserve the right to refuse sale if we suspect this term is being breached.